Мъжете и домакинстването

• 114 971
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 90
 Josefin, знам какво е такъв робот, даже си имам, просто така написано  прозвуча двояко  Laughing
Emilia_89, как може  някой да прави сравнение с такава стерилност. Аз само веднъж съм попадала в такава къща, където грам не   можеше да предположиш, че и деца живеят там - ми  тъжно беше, а и тегавото чувство след това - като да ти се вмиришат трайно дрехите от нещо, дето не знаеш има ли изпиране. Мерси от такива къщи и от хора ,които съумяват да виреят в тях.  Жал ми е само за децата.

# 91
Пишете си вие, пишете. Авторката проблем с мъжа си не вижда. Стана ясно, че майка му е виновна, той си е точен. Дайте ѝ съвет как хем да учи, да ходи на работа и да лъска цялата къща, че милото да е доволно. С други коментари не се хабете.

# 92
Дара, ами тя не иска такъв съвет, тя иска хитринки как да го накара и той да върши нещо. Аз дадох вече своята лепта - готин мъж помагач,  Джей Ло...и се изчерпах. Ако беше искала авторката причини да напусне настоящия, щях да съм по-продуктивна  Laughing

# 93
Тя първо се оплака, че с учене и работа вече не смогва да е идеалната прислужница. Обмисляше дали да не напусне работа. Като видя, че пишещите нападнаха мъжа й и о, ужас, имат наглостта да мислят, че той не я обича и я третира като прислужница, мина на план Б - как да го излъжа да си измие лъжицата. Ама така да го излъже, че той да не разбере, че си е измокрил ръцете. Щото ако му каже да си премести чинията от масата до мивката ще стане скандал. Та нЕма нужда да се хАбите, няма да ви чуе. С такива жени как някои мъже да не си мислят, че мястото на жената е между печката и мивката. И по възможност да е надупена, да му е по-удобно.

# 94
Тя първо се оплака, че с учене и работа вече не смогва да е идеалната прислужница. Обмисляше дали да не напусне работа. Като видя, че пишещите нападнаха мъжа й и о, ужас, имат наглостта да мислят, че той не я обича и я третира като прислужница, мина на план Б - как да го излъжа да си измие лъжицата. Ама така да го излъже, че той да не разбере, че си е измокрил ръцете. Щото ако му каже да си премести чинията от масата до мивката ще стане скандал. Та нЕма нужда да се хАбите, няма да ви чуе. С такива жени как някои мъже да не си мислят, че мястото на жената е между печката и мивката. И по възможност да е надупена, да му е по-удобно.
  И, до като е надупена, може да му връзва и връзките на обувките, между другото, да си уплътнява времето, ся.

# 95
Ами че тя си е достатъчно наведена /надупена де  Laughing / и явно този вариант ѝ харесва, обаче не се справя с физическото време , с което разполага, за да се справи с всичкото подгъзуване, което се изисква от нея...не че друго ѝ пречи. Аз още  от пребиваването в ергенската мърлява квартира щях да съм със светната лампа, че нещо не е на ред. Но тя тогава не е имала  проблем да живее с мърляв търтей, проимала е тогава, когато търтеят е започнал да има изисквания към нея да прислужва изрядно. Тя пък и схеми направила как да си помогне с негово участие - завършили с провал естествено. Този мъж ако измие лъжица , сигурно  тя ще пее осанна, а той ще мисли възмездително наказание за извънреден труд. Иначе авторката ми е симпатична...дано и тя да си е  самосимпатична,  за да се види отстрани как е.

# 96
На този етап няма шанс да се види. Whistling

# 97
...мъжът ми отказва да плаща за нещо, което мога да върша и аз...
Прав е, но това нещо може да го върши и той  Laughing
А какво ще стане, ако не го вършиш, примерно правиш половината неща? На твое място точно това бих направила.

# 98
Лошото е, че имаме семейни познати с много оправна жена с две малки деца и голяма къща, която винаги е изчистила, наготвила 3 манджи, децата са в перфектен вид и тя изглежда чудесно... И постоянно получавам неприятни сравнения  #2gunfire

Винаги съм се чудела на жени като теб и авторката, които търпят подобно отношение от мъжете си  ooooh! Да сте някакви робини или прислужници, та да разбера защо се държат по този начин, но с жените, които уж обичат и уважават, с майките на децата им ... Не го разбирам, наистина ooooh!

# 99
ЕДНА колежка македонка казваше, че при тях има народна мъдрост - „мъж, дете и прасе са както ги научиш  от самото начало„   Mr. Green
"Мъж и куче - както ги научиш, жена и кола - както им случиш"

Моят мъж с нищо не ми помага в домакинството, ама въобще. Единствено ако е гладен, ще си сложи сам. Боклука също изкарва, но трябва да му кажа. Много приказки изприказвах, уморих се, напразно. Аз пък сега му оставих да се разплаща със всички сметки сам. Понякога мрънка, че не съм му помагала, че му било тежко, да си мрънка, на мен да не ми е леко. Работим и двамата, излизаме и се връщаме по едно и също време.

# 100
...Понякога мрънка, че не съм му помагала, че му било тежко, да си мрънка...
Предложи му за 1 седмица да си смените задачите. Ако и след това има очи да мрънка, не знам...

# 101
Предлагала съм му един месец да плащам абсолютно всички сметки, наема /живеем в чужбина/, дори и джобните му, в замяна на това след работа аз да заемам мястото пред телевизора. Отказа ми с усмивка. Тази работа обаче хич не ми харесва.

# 102
  • Sofia
   Това, което сам човек си направи... Wink

# 103
Е с това точно не съм съгласна

# 104
  • Sofia
   С кое? Твоето положение е олицетворение на тази максима. Приказки, увещания, предложения... Crazy Вече имам чувството, че аз съм увредената, че такова чудо не бих могла да изтърпя и ден в къщата си. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт