Мъжете и домакинстването

• 114 974
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Както има мъже и то масово, които не са научи да пипнат домакинска работа, така има и такива жени. Като мен.
У нас откакто се помня друг чисти, родителите ми работеха много. А после като се отделих и омъжих, въпреки, че не работех и имах бебе, веднага потърсих човек, намерих, та до ден днешен. Пак не работя от 8 до 17 (в общоприетия смисъл), имам си работа за вършене, но не съм в офис по цял ден, у нас съм си.
Времето ми е ценно и ми е чудесно да си го прекарвам с детето, да си върша каквото реша и когато реша, било понякога и да изчистя, но рядко се налага. Ето тази седмица ми се наложи, не съм се скършила разбира се, но в живота всеки има избор - особено както авторката е описала нещата - работиш, той работи, не виждам къде имате проблем! Идва у вас някой 2-3 пъти седмично, плащаш и се прибираш на изчистено, подредено и изгладено. Отпочинал да гледаш тв, правиш секс, сготвиш нещо, да се разходиш и караш колело вечер и т.н и т.н!!!
Без излишни спорове кой ще изглади и изтърка тоалетната и измие чиниите. Има миялни, ето аз нареждам миялна често, това ми е домакинската работа  Joy, леля ми пък има робот долу (доста са яки, но трябват два - за прах и за миене после), всеки както си е решил въпроса.
Мъжът ми проска прането, когато няма кой да го направи, хвърля боклука, когато няма кой (в дните когато няма кой), подрежда из вкъщи, но по-добре да не го прави, защото подрежда каквото не трябва  Joy
Имаме си други проблеми, че да го мисля и чистенето!  ooooh!

п.п Приказки от рода на "аз обичам да си пипна у дома", " страх ме е да влезе чужд човек", "ще ми изчезне нещо" чувам най-вече от жени на властни мъже, които изкарват достатъчно пари за иконом, градинар и какво ли не, но понеже жените им слугуват и нямат "друга работа" трябва да им търкат тоалетните, да им гледат децата и прочие. Сигурно е нормално, но някак не ме привлича!

# 76
Момиче, ти явно не осъзнаваш в каква ситуация си. Млада си, минала е година-две от началото на връзката ви. Пропуснала си самото начало, но все още сте в първите етапи от връзката ви. СЕГА се поставят изискванията към партньора. После, както си постелеш, така ще легнеш. Ти си мислиш - той това, това и онова, има такива и такива плюсове. Ще се пробвам да го превъзпитам постепенно. А той си мисли - щом се е съгласила на тия условия, когато е млада, красива, без деца и още може да ми бяга по тъч линията, значи тепърва ще кляка повече. ИСТИНАТА /на която не вярвах и която приех твърде късно/ е, че дори между най-близките има борба за власт, или да го кажем по-меко - близките постоянно изпробват границите.
Хайде да видим какво си показала - нанесла си се в неговата квартира и си поела чистенето. После - във вашата квартира пак ти чистиш. Обаче сменяш работата и вече не можеш да чистиш. Но вместо твоят партньор да поеме чистенето, той ти предлага длъжността чистачка. Като какъв партньор се проявява той? Като какъв партньор го виждаш ти, щом не вярваш във възможностите му да организира семеен бюджет? Точно така - не като идеален, а като реален човек, с неговите плюсове и минуси. За омайването на мъжа погледай Кобилкина, по телевизора ми се стори, че дава добри съвети. Но по-добре остави това за времето, когато няма да имаш други козове. СЕГА можеш спокойно да заявиш в прав текст изискванията си - като семеен мъж, очаквам от теб това и онова. Да дадеш ясно да се разбере, че онова време при мама е свършило. Както ти си се простила с детството, така и той.
Прочети съседната тема -за непланираната бременност.  И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ НАПУСКАЙ РАБОТА И НЕ СИ ГУБИ НЕЗАВИСИМОСТТА.

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 19:56 от Зелена салата

# 77
Josefin,
Скрит текст:
направо ти завидях, обаче от това -  "леля ми пък има робот долу (доста са яки, но трябват два - за прах и за миене после) " , просто  не мога да спра да се хиля Joy Извинявай  Laughing

# 78
Как ме сърбят пръстите да напиша нещо...  Crazy Mr. Green

И мен.  Mr. Green
На едната ѝ плащат, а другата безплатно, но за сметка на това я... Опрашват бе, вие какво си помислихте, че ще напиша?  Crossing Arms

# 79
  • София
Ама тя се развива.

# 80
Как` Сийка, аз останах с впечатление, че и двете ги опрашват, но само на едната плащат ...за чистенето бе, вие за какво си помислихте  Laughing

# 81
  • Пловдив
Josefin,
Скрит текст:
направо ти завидях, обаче от това -  "леля ми пък има робот долу (доста са яки, но трябват два - за прах и за миене после) " , просто  не мога да спра да се хиля Joy Извинявай  Laughing

Хаха, Зандали, ами то така си му казват  Joy
http://www.irobot.bg/

# 82
  • StZ
 Joy страхотни сте!
и с роботите за долу и с идеята не помощница, Помощник да си вземе жената сте супер  Hug !
С роботите се обзаведох преди 7 години ама си ги ползвам по предназначение де, но за помощника  поклон заслужавате / как не съм се сетила  newsm65/
Скъпият направо ще падне ако види помощник с престилка, ръкавици и бърсалки у дома  Joy

# 83
  • Стара Загора
Да, помага ми много .... пуска пералня , мие чинии , простира дрехи , бърше прах и пуска прахосмукачка! Тези неща ги върши събота и неделя , когато аз понякога работя . Понеже аз работя понякога до 10ч вечерта и в тези дни приготвя и вечеря. Той също работи , за това казвам че през уйкенда ме отменя! Нямаме деца , за тогава не знам как ще е . Е дано по-скоро разбера  Hug

# 84
Ами не ,не е нормално, да не ""може'' да си измете из.каното... Точно такъв тип мъж търтей си го представям след 20-30 години, ще седи пред тв-то ще люпи семки и само ще ти подвиква за следващата бира, докато ти търкаш плочките в банята...

Нито си му длъжна, нито ... защо само ти трябва да се грижиш за дома, егати егоиста.
Просто си заяви позицията и ако не видиш някаква доста голяма промяна у него, да почне сам да се сеща ,че от време на време трябва да почисти след себе си,а не само на теб да чака...Просто няма да стане работата  Tired

И да аз в момента не работя, вярно главно аз готвя и оправям къщата, грижа се за детето и т.н. ,но когато е могъл да помогне с нещо го е правил. Или помага с вечерята , отсервира,простира и подрежда , минава подовете с моп-а и т.н.

# 85
Както има мъже и то масово, които не са научи да пипнат домакинска работа, така има и такива жени. Като мен.
У нас откакто се помня друг чисти, родителите ми работеха много. А после като се отделих и омъжих, въпреки, че не работех и имах бебе, веднага потърсих човек, намерих, та до ден днешен. Пак не работя от 8 до 17 (в общоприетия смисъл), имам си работа за вършене, но не съм в офис по цял ден, у нас съм си.
Времето ми е ценно и ми е чудесно да си го прекарвам с детето, да си върша каквото реша и когато реша, било понякога и да изчистя, но рядко се налага. Ето тази седмица ми се наложи, не съм се скършила разбира се, но в живота всеки има избор - особено както авторката е описала нещата - работиш, той работи, не виждам къде имате проблем! Идва у вас някой 2-3 пъти седмично, плащаш и се прибираш на изчистено, подредено и изгладено. Отпочинал да гледаш тв, правиш секс, сготвиш нещо, да се разходиш и караш колело вечер и т.н и т.н!!!
Без излишни спорове кой ще изглади и изтърка тоалетната и измие чиниите. Има миялни, ето аз нареждам миялна често, това ми е домакинската работа  Joy, леля ми пък има робот долу (доста са яки, но трябват два - за прах и за миене после), всеки както си е решил въпроса.
Мъжът ми проска прането, когато няма кой да го направи, хвърля боклука, когато няма кой (в дните когато няма кой), подрежда из вкъщи, но по-добре да не го прави, защото подрежда каквото не трябва  Joy
Имаме си други проблеми, че да го мисля и чистенето!  ooooh!

п.п Приказки от рода на "аз обичам да си пипна у дома", " страх ме е да влезе чужд човек", "ще ми изчезне нещо" чувам най-вече от жени на властни мъже, които изкарват достатъчно пари за иконом, градинар и какво ли не, но понеже жените им слугуват и нямат "друга работа" трябва да им търкат тоалетните, да им гледат децата и прочие. Сигурно е нормално, но някак не ме привлича!

Josefin, много ми хареса написаното от теб!
По темата:
-мъжът ми готви, защото му е хоби и му доставя удоволствие
-помага за къпането на бебето
-за жалост не се занимава с миене, чистене, пране, подреждане, бебешки работи...

Иска ми се да се променят нещата, но предполагам, че щом за 7 години не съм успяла, вече е късно.
Живея с надеждата, че като се върна на работа ще се опитам да си позволя домашна помощница, защото мъжът ми отказва да плаща за нещо, което мога да върша и аз.
Лошото е, че имаме семейни познати с много оправна жена с две малки деца и голяма къща, която винаги е изчистила, наготвила 3 манджи, децата са в перфектен вид и тя изглежда чудесно... И постоянно получавам неприятни сравнения  #2gunfire

# 86
Ама вие с мъжете ли си живеете Mr. Green (Изключвам миналите през сватба) Mr. GreenСпоред мен една жена не трябва да живее с мъжа си,освен ако наистина не са се "намерили" и се оженят...Има неща,които не искам бъдещият ми мъж да вижда и да чува никога  Mr. Green

# 87
В момента в който си позволи да ме сравни с някоя перфектна домакиня, ще му съдействам експресно да си събере дрешките и да ходи при нея.  Tired
Или поне ще го сравня с някой симпатичен съсед, за да го накарам да се почувства като мен.

# 88
Да бе ,това пък със сравненията...да не е в 4-5ти клас ...  newsm78

# 89
Да се е оженил за познатата ви тогава. Егати нахалниците.

Общи условия

Активация на акаунт