. В самото начало (преди 32 годинки
) имам полиомиелит..... и нищо друго, понеже след тази между третия и шестия ми месец се разразява атопичен дерматит..... Първо ме лекува някаква недоучила участъкова, от която имам белязани бели петна на гърдите (няма пигментиране на кожата след третиране с цнкова паста - и това на 6 месечно бебе
) По предписания на лекар от ИСУЛ се спират всякакви ваксинации и се започват опити за лечение на $екземата$. Майка ми и баща ми после с години се бориха с разни самозвани лекарки из училищата, защото отказвах всякакви други ваксинации, мантута и други подобни.Оттогава реагирам специфично на разни медикаменти без да може да се предвиди на кои, кога и как и без да има схема. Примерно на Парлодел (за намаляване на нивото на Пролактина) реагирах със задушаваща кашлица, на Ампицилин и Гентамицин (вливани ми при операция от апандисит предперитонитно) реагирах с напукване и избелване на ходилата, на Биопарокс (вдишва се от едно спрейче уж за нос и гърло или нещо такова) реагирах с полуприпадък от задушаване.
Така като си чета написаното, звучи малко лаишки, но има още толкова други неща, които даже не знам как да систематизирам. И само, за да не каже някой, че родителите ми са си наумили, че е от ваксините.... Аз реших и през 2001 г. си направих експеримент. Ваксинирах се сруще дифтерия и тетанус и после срещу рубеола, за да видя реакциите на организма. Дерматитните петна се появиха отново, а последните бяха през 1992 години и получих някаква пак тип екзема или дерматит на клепачите на очите - кожата става като пясъчна, много сърби и се лющи. Това последното си го имам и до днес. Успокоява се на вид от помади, но аз като гледам в огледалото, понеже знам какво търся, си е там, а и си сърби.
Ако някой го интересува още, ще му разкажа патила. Но по въпроса за атопичния дерматит съм по-навътре от ваксините, защото по отношение на тях просто съм въздържател
меката вътрешна част на ръцете и краката ми бяха непрекъснато в мокри рани до около 6 годишна. Родителите ми са герои, които нито веднъж не се скараха като ги чешех, а все мажеха, целуваха и обясняваха. Носеха се бидони с морска вода от морето всяка година, защото това чудо затваря раните при компреси - да знаеш! Никога кортикостероиди! Ни-ко-га!
) сестра ми се разболя от морбили, майка ми беше в Русия на екскурзия, някаква дивачка убедила татко ми, че за да ме предпази трябвало да ме ваксинира, ама и аз младо зелено тъъъъъъпо и после какво морбили изкараш - мале мила - не знаех на кой свят съм. Ама за кадърността на участъковите толкова - контактно голямо дете, което спи в една стая легло до легло с малко болно, изкарало е целия инкубационен период така и ти го натъпкваш с бацилите от ваксината! Майка ми как не я удуши като се върна. Забрави за бала - ами завършването на годината, ами кандидатстването - тия дребнички неща, за да не говорим че бях станла 40 килограма. И сега съм хем ваксинирала, хем прекарала болестта - еми не ми вярват тъпите общи лекарки като им го кажа, още повече че ваксината го направи пъти по-тежко.

.