Да теглим ли ипотечен кредит?

• 65 515
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • 2860 км северно от Екватора
Банка 1, направо я отписвай, очевадно е условията на банка 2 са много по изгодни.

# 331
Каква е тая лихва на банка 1   ooooh!
Обмислете и варианта за 30 години.Шокиращо звучи,но при процента на банка 2,вноската ще ви е ~360 лв,хем по-близко до наема ви,хем ще успявате и да заделяте за предсрочно погасяване,евентуално  Peace

# 332
Каква е тая лихва на банка 1   ooooh!
Обмислете и варианта за 30 години.Шокиращо звучи,но при процента на банка 2,вноската ще ви е ~360 лв,хем по-близко до наема ви,хем ще успявате и да заделяте за предсрочно погасяване,евентуално  Peace
Сосиате е това.Там явно са височки.

# 333
Бях готова да се обзаложа, вече ги мразя от дън душа  Joy А ММ го мързи да рефинансираме  Tired

# 334
Скъпа и много рискована покупка, при условията, които си показала.
Защо все пак не поразпиташ за цените извън София - не само обяви и брокери, но ако имаш познати, кой в колко се вмества? Чуват се такива неща, ако се ослушваш.
Ремонтът на етажа у вашите колко пари би глътнал, смятахте ли си? Какво има да се прави - изолация, дограма, парно на етажа?

# 335
Скъпа и много рискована покупка, при условията, които си показала.
Защо все пак не поразпиташ за цените извън София - не само обяви и брокери, но ако имаш познати, кой в колко се вмества? Чуват се такива неща, ако се ослушваш.
Ремонтът на етажа у вашите колко пари би глътнал, смятахте ли си? Какво има да се прави - изолация, дограма, парно на етажа?

Защото ММ е на мнение, че никъде освен тук, в София не бива да купуваме. Аз също мисля, че се обезсмисля.Особено пък в родното място, имам си етаж.Нямам познати с кредити-било то в София или извън нея да са купили, освен кумовете ни. Но на тях им дадоха половината пари на куп.
Всичките ми други приятели имат апартаменти в София-наследствени, а някои от тях си живеят с техните.
Ремонта ще глътне парите, които имаме в момента и които евентуално ще ни бъдат част от самоучастието.

# 336
  • София
Добре, извинявам се на НСЧ, ама и авторката първия път като писа, че е обикалял мъжа й, не конкретизира, че е питал за 20 год.

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 09:09 от nimfi4ka

# 337
Той човека днес е ходил до банките, оказа се че може да вземе 60 000 лева, за 20 години с 420 лева вноска. Което според мен е добре. Само не знам какъв апартамент в София ще вземат за тези пари.

# 338
И аз не знам Лъки.
Никога не съм казвала за 30 години,ама не ми се спори.
Може да е било неволна грешка.
Клоня сериозно към отказване.

# 339
Той човека днес е ходил до банките, оказа се че може да вземе 60 000 лева, за 20 години с 420 лева вноска. Което според мен е добре. Само не знам какъв апартамент в София ще вземат за тези пари.

И аз не знам.

# 340
Преди 4 години го мислих това. Голяма част от коментиращите тук са на мнение, че тегленето на кредит е по-добрия вариант. Аз мисля обратното - сметни си лихвите за срока на кредита/кредитите, ако нямаш готова сума заделени пари. Моята проста сметка тогава показа, че за срока на кредита изплащам само лихва на банкатата, равняваща се на 96 % от сумата, която бих дала за същия период под наем в жилището, в което живея. Не вземам кредит- спестявам си риска от "плаваща лихва", която все плава нагоре, спестявам си риска от обезценяване на жилището - купуваш 20годишна панелка, която след като изплатиш след 20 години е на половината си цена и си гъвкав - под наем можеш да избираш ниво на наема и да го пригодяваш според нуждите си - 1 стаен - сам  , 2 стаен - двойка, 3 стаен - семейство с деца.. Не си мислете,че жилищата на кредит са ваши - не са, докато не платите цената и лихвата ...
smile3501 smile3501 newsm20
 Т.е.пак си под наем само дето го плащаш на банката. WinkЧиста математика без емоции.Железни аргументи.
Евала!
Изключително рядко попадам тук във форума  на хора като Вас!

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 08:32 от mamamari

# 341
Винаги съм обвинявала мъжа ми, чего е страх, ама виждам че и вие мислите като него. Ето защо аз си плащам кредита. Да не го мисли и да е спокоен. Успех и дано намерите най-правилното решение.

# 342
Винаги съм обвинявала мъжа ми, чего е страх, ама виждам че и вие мислите като него. Ето защо аз си плащам кредита. Да не го мисли и да е спокоен. Успех и дано намерите най-правилното решение.
За да не го е страх човек, трябва да има един добър финансов гръб, ако съм с 15-20% капитал и аз бих се страхувала...

Мъжа ти какво мисли?

# 343
Ако нямаш добър финансов гръб е въпрос и на финансова дисциплина и борба за увеличаване на дохода. За мен който иска може, който не иска търси причина. Нищо лично, но с такъв живея иска му се, ама като почне да филосовства - ама то това, ама то онова. За това ме е оставил да правя каквото искам - мир да е. Както казва абе не ти помагам, ама не ти и преча.
Аз мисля, че жилищата няма да поевтинеят. Може и да поскъпнат. Така че сега е момента за апартамента.

# 344
За да не го е страх човек, трябва да има един добър финансов гръб, ако съм с 15-20% капитал и аз бих се страхувала...

Мъжа ти какво мисли?
Той все повтаря,че ще се справим.Ама аз много сериозно се съмнявам още от самото начало на зараждането на идеята.Излиза с номера,че ако не бяхме на сегашната квартира,ноемалните наеми са колкото една вноска за собствено.
От една страна е прав.
Ама в случая най-важното е,че не разпошагаме със парите за да тръгнем първоначално.Затова всичко др е без значение.
Той принципно няма нищо против да се върнем при нашите.Само,че смята,че трябва да вземем жилише ако окончателно ше живеем в София.
Казва,че София било най-доброто място за деца,и само тук има смисъл да се купува,ако ще се купува.
Разбира се проблема е липсата на работа другаде.
Аз затова си мисля,че трябва да пробваме на село и после да решим.
Всички близки обаче само мо опяват-да си стоим в Сф.Било най-добре за нас.
Вижте,за мен проблема е по-скоро колебанието ми за живот в София,и затова съм така объркана
Само,че тук вече няма кой да ми помогне да реша
Благодаря ви за съветите.
Бяха ми полезни наистина.
Ще помислим още малко.Мисля,че е най-добре варианта-2 години на село,опит за събиране на парички,след това хубаво обмисляне на нешата и окончателно решение какво ще се прави

Общи условия

Активация на акаунт