Да теглим ли ипотечен кредит?

• 64 072
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Контеса,ти може да не спориш.Но се тръгна да се говори за къщи и оттам темата зави в друга посока.
Оценявам мненията на всички,вкл.и тези,които предложиха идеята за къща в близост до София.Това е тяхната гледна точка и аз я разбирам.
За последен път казвам,че не търсим къща и никъде не съм споменала никога това.Единствено обсъждахме алтернативата за нашата си къща и дали би било добре и разумно да се върнем там.

# 691
Мис Б. благодаря.

Не разбрах защо тази идея е отхвърлена без дори обмисляне? Заради мнението на някои потребители ли?
 Peace

# 692
Мис Б. благодаря.

Не разбрах защо тази идея е отхвърлена без дори обмисляне? Заради мнението на някои потребители ли?
 Peace
Не.Не сме я обсъждали семейно,защото ММ е категоричен и не иска.Аз също,не че не съм се сетила и за този вариант,просто не ми се струва удачно.

# 693
Мъжа и не иска, най вероятно по причините, които Мецан изброи. Силни доводи. Laughing

# 694
На мен до тук ми звучи най-разумна идеята (вече не помня чия беше) да се купи сега апартамент, да се пусне под наем, с който да се изплащат вноските първите години на евентуалното майчинство. Което майчинство ще бъде под крилото на роднини. Безценно. После така или иначе ще се избиете и сами ще напирате да живеете самостоятелно в София  Laughing

# 695
На мен до тук ми звучи най-разумна идеята (вече не помня чия беше) да се купи сега апартамент, да се пусне под наем, с който да се изплащат вноските първите години на евентуалното майчинство.
Кое му е разумното да плащат ипотека, да дават пари за път ежедневно, да губят време в път, да поемат риск, наемателите могат да не платят, а банката си чака превода...а пари за ремонт на къщата на село няма да останат ако финализират сделка за апартамента в София.

# 696
Мъжа и не иска, най вероятно по причините, които Мецан изброи. Силни доводи. Laughing

И аз не искам къща. Peace
Живяла съм, не, мерси повече!
Много повече разходи и време изисква една къща.
Плюс това аз обичам да живея нависоко. Минимум 5 етаж. Simple Smile

# 697
На мен до тук ми звучи най-разумна идеята (вече не помня чия беше) да се купи сега апартамент, да се пусне под наем, с който да се изплащат вноските първите години на евентуалното майчинство.
Кое му е разумното да плащат ипотека, да дават пари за път ежедневно, да губят време в път, да поемат риск, наемателите могат да не платят, а банката си чака превода...а пари за ремонт на къщата на село няма да останат ако финализират сделка за апартамента в София.

Ремонтът на етажа съвсем не е наложителен, както разбрах. Особено, ако след 2-3-4 години се установят в София. Останалото е тежест за мъжката половинка. В другия случай гледа сама бебе в София и гадае кога ще ги изгонят от квартирата. Според мен ипотека ще вземат. Сега или след години. Въпросът е в преднината.

# 698

Ремонтът на етажа съвсем не е наложителен, както разбрах. Особено, ако след 2-3-4 години се установят в София. Останалото е тежест за мъжката половинка. В другия случай гледа сама бебе в София и гадае кога ще ги изгонят от квартирата. Според мен ипотека ще вземат. Сега или след години. Въпросът е в преднината.
Наистина е въпросът сега или след време.Варианта да ни изгонят от квартирата е много минимален.Хазяина не се вясва грам,никога не звъни,не се интересува от нищо.Нямаме никакви проблеми с него.
Вврно е,че принципно може да ни изгони когато иска,но не вярвам да стане.Можем да откараме мн години тук,само че аз не искам да живея така,не искам да свиквам още повече с нещо,което не е наше.
С бебе на квартира-абсурд.В момента,в който ни се случи директно си събирам багажа за в къщи.
Така,че-или стоим още малко и събираме някакви пари,пренасяме се у нас,живеем 2-3 год,теглим кредит,или теглим сега,пак до няколко месеца.

# 699

Варианта да ни изгонят от квартирата е много минимален.Хазяина не се вясва грам,никога не звъни,не се интересува от нищо.Нямаме никакви проблеми с него.
Вврно е,че принципно може да ни изгони когато иска,но не вярвам да стане.Можем да откараме мн години тук,само че аз не искам да живея така,не искам да свиквам още повече с нещо,което не е наше.
С бебе на квартира-абсурд.В момента,в който ни се случи директно си събирам багажа за в къщи.
Така,че-или стоим още малко и събираме някакви пари,пренасяме се у нас,живеем 2-3 год,теглим кредит,или теглим сега,пак до няколко месеца.

Toя хазаин незаинтересования, защо не го питате, не иска ли да ви продаде жилището. Вземате кредит и изплащате, без дори да се местите, само наема ще го превеждате на банката. Grinning

# 700
Ами, в такъв случай... друг добър съвет от-пак-не-помня-кой-съжалявам: лист, химикал, калкулатор и пресмятате заем (наем) + сметки и подобни + приблизителни разходи по бебето и тотал-а ще ви каже дали можете сега да си позволите ипотеката или когато се върнете на работа.

# 701
Нали първата година плащат 100% от заплатата майчинство, какво го бавите още. Пък и мъжът полицай, насочи го да смени с пътна полиция, те изкарват доста.

# 702
Нали първата година плащат 100% от заплатата майчинство, какво го бавите още. Пък и мъжът полицай, насочи го да смени с пътна полиция, те изкарват доста.
100% друг път Simple Smile
А и много зависи от кога и на колко я осигуряват  Rolling Eyes

# 703
 Лъки,не го питаме,защото не продава!Комшиите казаха,чче са му се молили много пъти-не искал.Ние можем да го питаме,не пречи,ама не вярвам да продава,а и ще е доста над сумата,която можем да дадем ние.100% майчинство никъде няма.90%,да.
Аз съм току шо назначена,след изпитателен срок.И само първата година ще вземам 90% от заплата,после не.
ММ,катаджия-не,мерси.Там където е си му е мн добре.Ама как с охото тно и с лекота раздавате съвети да се се сменят професии,обекти,като,че ей така става.😊
Мотаем се,защото искаме да съберем повече за самоучастие и да вземем нещо свястно.А и още обмисляме.
Смятали сме го.Всякак-ако отидем в в нас,ако останем тук-разходи и т.н.Мислим,че ще се справим,но това е само на теория,аз не съм много сигурна и се притеснявам.
Не искам да взема жилище за рвмонт и после десет год да чакам,тегля,плащам и да работя само за него,докато заприлича на нещо.
Познати купиха преди една година,100% финансиране,вчера си говорихме с тях.Така,че явно Онзи се оказа прав.
Те са пресни новодомци.Други наши познати ще вземат тристаен,хубав,във добър квартал,за малко над 100 хил,но ще го тегли банков служител-4% оихва,15 години,вноска над 600 лв.
Те казват,че двустаен няма смисъл и за 500 лв вноска можело да вземем само гарсионера.Отчаях се тотално и се обърках,отвсякъде различни приказки чувам.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 07:48 от Miss_Bingley

# 704
Според мен ипотека ще вземат. Сега или след години. Въпросът е в преднината.

Изкушавам се да вметна, че това "след години" може да бъде много съществен елемент от цялата операция. Но не ако просто се чака, а ако през тези години се спестява активно. Това беше особено актуално до преди 2-3 години, когато имаше и много високи лихви ( едни готови 100 000 лева в банката носеха 7-8000 доход годишно, колкото за нотариални такси и комисионна на брокера). Днес лихвите са символични, а да се играе с акции с парите за жилище не препоръчвам, но все пак едно солидно самоучастие много облекчава изплащането на ипотеката в последствие. Лично за мен успешната стратегия е младото семейство, през годините преди да се решат на дете, да не му отпуска края да си "поживеят", а да ограничат малко купона (не казвам да живеят като аскети) и да понатрупат пари. Напредването в кариерата също много помага за целта.

Общи условия

Активация на акаунт