1001 НОЩ - Binbir Gece/ ХАЛИТ И БЕРГЮЗАР, НОВИ ПРОЕКТИ - ТЕМА 251

• 73 361
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро Grinning

Хубав ден! Hug

Скрит текст:

# 46
 Grinning

# 47
  • Горски извор
добро утро Hug

# 48
# 49

Ах...., LU....,винаги, всичко при теб е в тон....,сега-в жълто! + i KIKI   Grinning

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 14:38 от vera17

# 50
Здравейте,дами!

От години не пиша ,но чета всеки ден новините ,които намирате за героите на 1001 нощ.
Да се включа  в темата днес ме провокира историята с гъркините . Те не са прави. Нека да прочетат
Севърски договор ,нека да се поинтересуват от Гръцко-турска война (1919 – 1922),Мондроското примирие от 1918г. и ще разберат ,че все пак турците имат право да направят филм за историята си.
Дори си мисля ,че ще бъде свързан с разпада на Османската империя и образуването на Турция.
 Тази история няма как да бъде променена. Все пак не е от времето преди Христа!
 Желая приятен ден на всички!

# 51
Вера,  Hug
колажът с Берг не е мой, но тя е като усмихнато слънце. И на снимката в поста на Кики Hug - също. Grinning

Привет, pavlinaio! newsm10
Ние няма как да знаем от сега какво ще ни покажат в сериала. Но поне от историята знаем това - онова. За разлика от фенките от Латинска Америка, които приемат всичко от написаното на въпросната страница за чиста монета. И единствен източник на информация. Мен отдавна ме блокираха, защото написах за една снимка на Халит, че не е нова, а от завръщането му от Малайзия. И стои в техен стар албум.

Покрай гръцките емоции се замислих какви ли ще са реакциите им, ако някога някой българин направи филм за разорението на тракийските българи през 1913 г. И за съучастието на гърците в нечуваните жестокости над българското население. Наскоро пак четох

Т О В А

Разкази от първо лице. Няма българско село, което да не е било ограбено, а в насилието по нищо не се различават от османците. Имало е и добри хора сред гърците, които са помагали и спасили българи, но са малко на фона на масовия погром.
Приятен ден и на теб!

# 52
Здравейте!  Hug Hug

Ферзан бей отново ни е зарадвал с прекрасен изгрев от сета! bouquet
Този път без очакваната екстра... Sad

pavlinaio, съгласна съм с теб. Hug
Всяка страна има право на свой прочит и представяне на националната си история,
стига да не са безобразно изопачени. Thinking
На мен ми е интересно да видя някои неща за новата история на Турция и Гърция
и интерпретацията им във филм. Peace
Ние също имаме свой прочит на историческите ни отношения и с Гърция, и с Турция,
и с останалите  ни съседи и понякога (слава Богу!)
ги отразяваме сравнително обективно. Thinking
Имаме право на това, стига да попадаме на добри сценаристи и режисьори.  Thinking
Аз лично съм потомък на български бежанци от Егейска Македония
и съм свидетел от лични разкази на опожаряването до основи на градове и села от региона с преобладаващо българско население.  Sad
Благодаря на Лучия за четивото, което ни е предоставила и за жестокостите над тракийските българи. Peace
За съжаление, съвсем доскоро не се разрешаваше или се ограничаваше максимално
публикуването в България на текстове от архивите, свързани с тези исторически събития
от най-новата ни история.

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 12:12 от jupetrov7

# 53
LU4IQ ,jupetrov7  bouquet

Това мислех да напиша и аз ,за геноцида над българското население от гърците ,но се притесних ,че ще стана прекалено агресивна и ще разваля темата. Смятам ,че нашите сценаристи ,режисьори и
въобще цялата ни филмова индустрия /доколкото я има/  са длъжници на историята. Не само на старата ,средновековната  ,а и на новата ни история.  Гледам азиатско кино . Е ,ми те непрекъснато правят
исторически сериали. Турците също. Ние къде сме в тази картина. Пак на опашката. После се чудят ,защо гледаме турски ,азиатски и т.н. филми.

# 54
  • Горски извор

# 55
  • Горски извор
много се извинявам

# 56
 Grinning

-  pavlinaio - Добре дошла! Помня те много добре! Grinning Grinning Hug Hug bouquet bouquet

В Бейяз шоу....от "ВВ"

" Най-сладката,най-естествена двойка!!!"  Peace

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 14:21 от vera17

# 57
  • Горски извор
привет и от мен

# 58

Цитат на:  pavlinaio
...Смятам ,че нашите сценаристи ,режисьори и
въобще цялата ни филмова индустрия /доколкото я има/  са длъжници на историята...
...Ние къде сме в тази картина. Пак на опашката...

Скрит текст:
И длъжници ще си останат... Даже и на опашката не сме. Никакви ни няма. Чела съм обвинения в пропаганда. На нас някой да ни е забранил да го правим чрез историята си, да се рекламираме с победи, завоевания, царе?!

# 59
Цитат на:  pavlinaio
...Смятам ,че нашите сценаристи ,режисьори и
въобще цялата ни филмова индустрия /доколкото я има/  са длъжници на историята...
...Ние къде сме в тази картина. Пак на опашката...
Скрит текст:
И длъжници ще си останат... Даже и на опашката не сме. Никакви ни няма. Чела съм обвинения в пропаганда. На нас някой да ни е забранил да го правим чрез историята си, да се рекламираме с победи, завоевания, царе?!

E, има доста български филми за царе, за "османско присъствие", свързани с Балканската война, с ПСВ, но не си спомням филм за българо-гръцките отношения от онази епоха, това беше табу. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт