Бактерии в нослето и отлагане на ваксина

• 4 438
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте
Бебето ми е на 3 месеца след като ни изписаха от болницата някаде 10дни почна да хърка леко от нослето
В последствие хъркането стана страшно бебето спящо будно изправено легнало издаваше меко казано плашещи звуци
Чуваше се през две затворени врати
Взеха ни секрет от нослето и излезна клебсиела плевмония
Лекувахме се с панцеф 10дни и много видове антибиотични капки след това пак пуснахме секрет и се оказа че няма клебсиела плевмония а  стрептококи или стефилококи все ги бъркам тогава личната лекарка каза че поне били в малко количество и ми изписа антибиотичен крем да го мажем 7 дни и едни разтварящи се в млякото гранули хомеопатични
Та сега вече е на три месеца още хърка като диша не и е взиман секрет пак но не се е излекувала със сигурност
Та имаме само ваксините от родилно след това трябваше да ни сложат 6 валентната но личната каза че съм паника и по добре като се излекуваме та да съм спокойна иначе бактерийте в нослето не пречели на тази ваксина по никакъв начн дайте ми савет при наличието на тези бактерий и запушения нос правилно ли е да се поставя ваксина но пък четох че тези бактерий били мн упорити това значи ли че не трябва да ваксинирам детето си а пък ние сме по цял ден навън и се тревожа така без ваксини кажете ми какво да правя  Sad

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 01:01 от Mamma

# 1
Моят личен съвет е да не се слага ваксина, докато детето не е напълно, абсолютно здраво. Наскоро излезе информация за фатален инцидент, по-точно за слагане на ваксина на болно дете, което в последствие почина. Може би, тези случаи са единични, но аз не бих рискувала. Ваксината може да изчака.

ПП: Пише се бактерии, а не бактерий. Това е конструктивна критика, а не заяждане.. същото важи и за съвет, а не сАвет.

# 2
Аз не бих си ваксинирала детето, докато не се оправи напълно и не мине поне известен период от време, в който да е напълно здраво и да не поема лекарства. Нищо няма да му стане, ако забавите ваксините. Ходете на вън, но не давайте на много хора да се врат в количката, за да не лепне някой вирус, особено в това шантаво време.

# 3
  • Sofia
Не ми беше лесно да прочета всичко, тъй като не си използвала почти никакви препинателни знаци. Това, което мога да кажа е,че трябва да търсите друга причина за това хъркане, а не да даваш антибиотици. В носа често се изолира какво ли не.
Иначе по въпроса- отложи ваксината, ако това ще  те успокои. Моят син е ваксиниран с година закъснение на повечето ваксини, не съм видяла проблем.

# 4
Искам да попитaм авторкaтa, какво стана с ваксините минало е още три месеца. Ние сме почти същото положение в момента сме на три месеца

# 5
  • София
И ние минахме по същия път. ЛЛ сложи ваксина само след чиста микробиология, дори не се наложи да настоявам за това.

# 6
  • Варна
  Дъщеричката ми е на 2 месеца. Преди около месец ,няколко дни й се запушваше нослето главно вечер. Накрая изкиха един жълто-зелен засъхнал секрет. Педиатърката взе натривка и на микробиологията излезе стрептококи пневмониа. Аз много се бях шашнала да не направи някоя остра инфекция това малко бебе,но лекарката ни абсолютно отказа да ни изпише антибиотични капки. След поредното ми повдигане на въпроса,направо ми се скара и ми каза да забравя ,че има изолирана такава бактерия в носа! Нямало активна хрема и лигавиците на носа и гърлото били спокойни. Каза,че ако изпише капки ще унищожим флората. Наистина ,че вече нослето се запушва съвсем леко предвид че има рефлукс и връща храна. Има бели сополки ,които са нормални.
 При нас така или иначе отлагаме ваксината заради по-продължителна жълтеница и чакаме билирубина да влезе в норма. Наистина според мен всичко е наред и не мисля ,че детето в момента има някакви проблеми. Мисля да се доверя на педиатърката и да не мисля за тази бактерия повече,но и много ме притесняват тия ваксини. Лошото е че педиатърката ни не е джипи и не бие тя ваксините,а джипито ни е много зле и само чакам декември за да я сменя. Не искам да й казвам за бактерията,защото ще ни набуха с антибиотици.
 Чета и разпитвам и този проблем с бактериите в носа при малки бебета се оказва често срещан.

# 7
Здравейте, Не е само при бебета. Тези бактерии си ги носим в нас и като големи, но имунната ни система ги подтиска. Когато имунитетът ни падне се активират и правят проблем. При каката на 4,5 доведоха до пневмония, която диагностицираха в детско, а точно педиатърката я "изпусна" , отказваше изследвания и ме убеждаваше, че триседмична жестока кашлица не е пневмония.

Не ваксинирайте дете, което не е абсолютно здраво!!! Малкият на 9м. така си изпати. Личната сложи ваксина, без да му погледне гърлото, само попита здрав ли е. На другия ден беше със силно зачервено гърло, оток на лимфните възли, направи отит и накрая пневмония и това през следващите 40 дни след поставяне на ваксината. За това време се наложи да изпие три антибиотика и накрая в детско - на инжекции на осем часа. От тогава не е ваксиниран, сега е на 2,6 г. Миналата година след пневмонията влезе в категорията "често боледуващи деца", та не го ваксинираха. Не съжалявам. Започна сам да си изгражда имунитет. От яслата ми казаха, че държат само на три ваксини, другите си били моя работа, не ми се месят. Сега ще проверим при ЛЛ дали тези ги имаме и трите и други няма да рискувам да му слагам. Но това си е мое мнение. Единствената ваксина, за която малко съжалявам, че не му направих е ротавирусната. На шест месеца преболедува, за щастие леко - без повръщане и обезводняване.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2016, 06:14 от Mama Ru

# 8
Здравейте, виждам че доста време е минало откакто сте писали по темата, но може ли да споделите опит, как сте се справили?
Моето бебе е на 2 месеца и му открихме тази клебсиела, неговата лекарка му изписа антибиотик и капки, но на мен ми се сториха прекалено силни за толкова малък организъм и потърсих второ мнение. Сега се борим само с капки и отлагаме ваксини.

# 9
Здравейте, моите бяха доста по-големи, но... Когато откриха стафилококите на каката, педиатърката я лекува с инжекции гентамицин. Като често боледуващо дете от месеци беше на какви ли не антибиотици. Антибиограмата показа антибиотиците, които са подходящи, но тя повечето вече ги беше пила, така остана гентамицин и той помогна.
Ако давате антибиотик задължително включете пробиотик, който продължете поне 20-30 дена след спирането на антибиотика. Ваксини слагайте само, ако е абсолютно здраво и поне 20 дни след последния прием на антибиотик!!!

# 10
  • Sofia
Аз ли не разбрах нещо- за бактерии в носа са ви правили инжекции гентамицин?

# 11
То при нас слизат нещата от носа и в гърлото. Мина време, вече не помня коя натривка е била положителна, просто вече гърлото й беше обложено цялото, а през последните 3-4 месеца беше пила антибиотици от всички групи и след като пак се стигна до тук педиатърката й предписа Гентамицин в минимални дози /тогава тежеше около 10кг/ и едва той я излекува. Ако е само в носа има и капки за нос с гентамицин. Не знам по какви причини при моята дъщеря ефект имат: Гентамицин, Бисептол и Цефтриаксон. От друг антибиотик досега не помня да й е минавало каквото и да е.
Вторият път се стигна до болница, за да открият, че е със стафилококова пневмония. В детско ги лекуват с Цефтриаксон. Тъй като не сме от София, да се постави точна и навременна диагноза понякога е доста трудно. Стигнах до там, че поверявам децата си изключително на личната, която ги познова добре и знае как да ги лекува и на педиатрите от детско.

# 12
  • Sofia
Е, това разбира се е коренно различен случай. Доколкото разбирам питанията досега са само за изолирани бактерии в носа без някакво друго общо, сериозно заболяване.

Medelin , а вие защо правихме микробиология, имаше ли някакво оплакване?

# 13
Е, това разбира се е коренно различен случай. Доколкото разбирам питанията досега са само за изолирани бактерии в носа без някакво друго общо, сериозно заболяване.

Medelin , а вие защо правихме микробиология, имаше ли някакво оплакване?
Мн затруднено дишане, и похъркване даже...Доста пъти го водих при ЛЛ и тя всеки път казва, че е нормално, накрая вече много настоявах за секрет

Общи условия

Активация на акаунт