Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 129 863
  • 802
  •   1
Отговори
# 45
  • София, Люлин-8

Боже, Йоко, здравната каса не поема ли някаква част от тази сума? Това са доста пари за едно домакинство и въпреки че всеки ще ги намери за детето си, би трябвало нещо да се поеме от държавата.

Не генетичните изследвания не се поемат от касата, нашите 4 гена принципно струват над 10 000 лв., но ние ги пускаме поетапно по проекти затова стават толкова бавно по година на ген  Rolling Eyes
Иначе ако си ги платиш за месец два ще имаш резултати от всичките, ама колко човека могат да си позволят такива суми.

Йоко
Ние ги пускаме по някакви проекти съвместно с лабораторията по молекулярна физика в майчин дом, следствата мисля че са от МЗ и европейски проекти, като научноизследователска дейност, защото трябваше да подпишеме информирано съгласие, че могат да ползват резултатите от изследванията за научна цел.  Peace

# 46
Как точно става това, моля те обясни ми ако е необходимо и на лично съобщение?
За нашето изследване трябва да се внесът реактиви от чужбина, защото тук не се поддържат.

# 47
Здравейте! Отдавна не съм писала в темата, но се появиха други проблеми с дъщеря ми, които не са свързани с неговоренето. Успяхме да направим изследване на слуха и ни казаха, че има съвсем малко отклонение което най- вероятно е свързано с уголемена трета сливица. Насочиха ни към детски психолог заради липсата на реч, но аз искам първо да отидем при невролог. Бихте ли ми препоръчали детски невролог в София, който не цели основно да усвои някоя клинична пътека или да ти вземе парите и не назначава куп излишни изследвания свързани с анастезия или медикаменти? Благодаря!

# 48
  • София, Люлин-8
Проф. Божинова от МБАЛ Свети Наум следим се при нея от 4 години и съм доволна.

# 49
А по здр. Каса ли преглежда или с платен прием?

# 50
poppy-fairy , може ли да пуснеш линк към вашия център за изследване на слуха. Бих искала да прочета дали се доближава до това, което Фонио център предлага - за измерване без упойка. Иначе на малки и неспокойни деца - вариант тук е с упойка в мед.клиники. Благодаря

# 51
  • София, Люлин-8
И по двата начина, но и за двата се чака доста моя съвет е да си вземете направление. Звъните в болницата и записвате час за консултация при нея, за този месец най-вероятно няма вече часове ще ви кажат кой ден ще записват за следващия месец, на тази дата звъните рано още към 8-8:30 за да можете да запишете час още за първите дни.  Peace
Имай предвид че там много се чака тя е пренатоварена и часовете никога не се спазват, винаги сме висяли по час, час и половина, та се зареди с търпение. Прегледите ги преви в детското отделение на болницата в нейния кабинет.

Успех. Hug

# 52
poppy-fairy , може ли да пуснеш линк към вашия център за изследване на слуха. Бих искала да прочета дали се доближава до това, което Фонио център предлага - за измерване без упойка. Иначе на малки и неспокойни деца - вариант тук е с упойка в мед.клиники. Благодаря

Афа, копирам ти сайта, има и видеа на него. Яидях сайта на Фонио и мисля, че оредлагат същите тестове. Тестовете са няколко и се преценя на място кои да бъдат направени според възрастта на детето и развитието му.

http://www.beaconaudiology.com/diagnostic-audiology/child-hearing

# 53
  • София
Присъединявам се към вас. Моят малчо не говори почти, няколко разбираеми думи само, ходим на логопед от около 3 месеца, за сега голям прогрес в говора няма, но поне поведението като че ли е в някакви по-добри рамки.
Относно теста за слуха, няколко пъти се консултираме с УНГ специалисти, при стандартните начини да провериш дали детето чува, според тях той чува, искаха да направим и теста с упойката, но ан този етап аз не съм готова, защото той е с астма и упойката ме притеснява доста. Иначе като поведение разбира всичко, когато желае съдейства, храни се сам, тича, скача, кара колело, буен и палав е.
Филмирала съм се доволно, за сега логопеда казва че трябва да работим върху дефицита на внимание, да се надявам,че ще имаме напредък през лятото, ако не ще се консултирам и с невролог.
За справка дъщеря ми също проговори късно, но имаше по-солиден запас от отделни думички.

# 54
Здравейте!
Искам да попитам тези от вас, които са давали "Спийк", дали може капсулата цяла да се изпие, а не да се изсипва в устата или в храната? Много благодаря, на тези, които ще отговорят.  bouquet

# 55
Здравейте, да се присъединя и аз. Имам дете на 2 години с епилепсия, не говори. Искам да питам тези от вас които имат деца с епи, дават ли витамините Биокюр и  дали са доволни. Има ли превъзбуждане на детето от таурина и дали някъде мога да погледна подробно съставките, че не ги открих ? Благодаря Ви, за отговорите. И успех на всички, дано с лятото и игрите да има и много нови думички и умения.

# 56
  • София, Люлин-8
Ние сме с епи не давам никакви витамини страх ме е .  Peace

# 57
http://biocure.be/junior-kauwsterretjes

Ето тук в първия файл pdf са съставките

# 58
Бихте ли ми препоръчали добър невролог от София? Логопеда ни посъветва да направим една консултация с професор логопед - невролог ,по повод това че сина ми не говори. Разбрах,че е само на частно прегледа. Ако може и да ме ориентирате с цените? Благодаря.

# 59
Здравейте момичета!
Много сте написали и имам много да чета.
Имам момченце на 6,5 годинки което почти не говори , но всичко разбира. И аз като много от вас се успокоявах с думите на хората/лекарите че някой деца проговарят по-късно, но май стана много късно вече.
Той е едно добро дете с атопичен дерматит, хиперактивност, трудно се съсредоточава и почти не говори.Поставиха ни диагноза - детски аутизъм. В къщи с него много се работи/учи, но искам да му дам някаква добавка, искам да му помогна. Но не зная каква. В момента приема омега3, мултивитамини, сомазина - 2х1мл и ериус за дерматита. Логопедката ни препоръча брейн бустър, но не зная как да го въведа и каква доза да давам. Писали сте за много добавки и каго чета постовете ми се иска да ги купя всичките и да му ги дам на куп, па дано проговори.На есен ще трябва да ходим на училище...
До преди една година с моя син не можеше въобще да се работи. Ходихме на психиатър и ни изписаха неорисп 1мг. Тогава сякаш се пооспокой, започна да позволява да се работи с него, започна да показва с пръст, започна да му прави впечатление околната среда, но искам да помогна и аз. Дайте съвет.
Благодаря че изчетахте дългия пост.

Общи условия

Активация на акаунт