Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 129 912
  • 802
  •   1
Отговори
# 105
Lucky Happyness
Логопеда каза ли на какво се дължи "китайския" при детето ти? Моето също го владее този език Логопеда каза, че е заради слаби мускули, а за това как да се  преодолее този проблем нищо не ни казва.

# 106
  • София
Мисля, че китайският език при моето хлапе се регулира от израстването му, разбира се и от посещенията при логопед. Но много трудно става този процес.

# 107
  • София
Моя китаяския 5та година го усъвършенства вече...

# 108
И моето дете говореше на китайски и още понякога , но вече повече му се разбира .Работи с логопед и ресурсен . Напредва , но бавно.

# 109
А как са с физиката? Моето е слабичко и с мекички мускули. Не бяга като другите деца. Крехък и още се спъва и пада. Краката и ръцете ожулени и в рани.

# 110
Моето е добре с физиката , доста е жилав . Много е отнесен , не гледа къде стъпва и се случва да пада . Винаги има по някоя синина.

# 111
Моето е добре с физиката , доста е жилав . Много е отнесен , не гледа къде стъпва и се случва да пада . Винаги има по някоя синина.
Същият Simple Smile Но си е кльощав и злояд де.
Цял ден няма спирка-става в 6 и 30-7.00 и заспива в 22-23ч. Следобед спи към 2 часа и това е  Tired
Китайския отдавна, не е това което беше-сега само на по-бърза или непозната песен слива думите и бърбори така или ако нещо е превъзбуден.
Но като му кажа " говори ясно", той казва също "говори ясно" и почва да се мъчи да го каже по друг начин.
Наистина има резултат от логопедичните уроци.
Е още съюзите, предлозите, прилагателните куцат, но го виждам че се мъчи да формира изречение.
Но напоследък е доста разсеян, та почнахме едни сеанси при невролог-слагат му една джаджа на главата и трябва да следи филмче.
Като се разсее-филмчето спира.
Това е нещо като упражнение за концентрация.
Оф само да се изместим един път ще питам и за брейн бустъра и ще пиша какво са казали на консулта за барото.

# 112
Момичета искам да споделя с вас какво ми се случи днес,и ако има някоя която и се е случило същото моля да каже как да процедирам.Предварително се извинявам,ак натоварвам темата и форума.Отиваме днес на личен лекар с малкия,защото вдигна температура,взе да кашля и му избиха едни пъпчици.Чкахме 3 и 15 минути,но се сещате ,че на края вече взе да се търкаля,да пищи,да дърпа хората и стана ужас пред нас имаше  поне още 10 човека.реших да го водя в детското отделение в болницата ,където има консултативен кабинет.Отивайки там,една сестра ми отваря с репликата:Аман от идиоти!.След,което ми отваря втора сестра и почва да ми крещи какво съм търсила там ,да съм си ходила при личната,моята лична лекарка да не би да е отшла да им лекува пациентите.Аз се потресох и казах,че щом ги затруднявам ще си вървя.тя кресна повече и каза да сядам ,че ще викне лекар.След 20 мин. ми пристига едн алекарка и тя ме почва:какво съм правила там,малоумна ли съм,да съм си ходила при педиатъра,а през това време моя се качил с обувките на леглото.И тя кресва,това да не е олигофрен,тука хора се преглеждат,тоя защо е с обувките на леглото.Аз вадя кърпички бърша,взимам и го успокоявам.пристъпваме към преглед,тя тръгва да му слуша гърдите,но той се задавя с храчка и тя почва да крещи:това дете е особенно бе госпойо вие не виждате ли,гледай го това не знае как да отхрачва,защо ревеш бе защо бе.В този момент той леко си отмята ръката и без да иска удря слушалките при което въпросната педиатърка тръгва да посяга към детето ми.Аз съответно я питам как се осмелява,а тя с още по-стър тон ми заявява ,че детето ми е некакво от ония да съм си го взимала  и да съм и благодарила ,че съм го търпяла.Звънях на някакъв тел. за оплаквания към НОЙ казаха ми да звъня на лекарската колегия в града ми,звъня там няма кой да вдигне,звънях на някакъв телефон уж към министерството,там ми казаха да се обърна към здравната каза или да пиша жалба до НОЙ.И в крайна сметка....си ме прехвърляха цял ден!Моля ,ако някой се е сблъсквал с подобен казус да дава съвет.

# 113
  • Пловдив
Ной няма нищо общо - Ной е онзи с ковчега с животните.
НОИ (Национален осигурителен институт) също не виждам да има нещо общо, той се занимава с пенсии и обезщетения. Здравната каса според мен и тя няма общо. Не знам защо са ти казали така по телефона.  Rolling Eyes  Нали говорим за оплакване от поведението на лекарката и сестрата?

Колкото до поведението на лекарката, а и на сестрата - съгласна съм, че е противно и възмутително, независимо, че и тях ги разбирам донякъде - не е приятно да си затрупан с пациенти, които всъщност друг трябва да обслужи.
Ако ще се оплакваш, имай предвид, че май е твоята дума срещу тяхната.
Като адресат на оплакването ми се вижда по-подходящ директорът на болницата, отколкото... Ной.
Не съм сигурна за Регионалната здравна инспекция дали подобни сигнали са в компетентността и, нямам време да търся сега, може би някой друг ще се включи.

Едит: да, вярно, и лекарският съюз също може би има отношение към такива въпроси.
Но пак имай предвид, че е дума срещу дума.

# 114
  • София
Ами...опиши във ФБ - болница, лекар и тн...да видиш колко бързо ще се раздуха. Журналята чакат само такива пикантерии

# 115
Извинявам се за нескопосаното ми писане и за НОЙ.Превъзбудена съм и пиша бързо,в крайна сметка трябвало да пусна писмена жалба до Националната здравноосигурителна каса – София 1407, ул. „Кричим” № 1 и При нарушаване на правата на гражданите, свързани с етично-моралните взаимоотношения лекар-пациент или лекар по дентална медицина – пациент, писмени оплаквания се изпращат до етичните комисии на   Български лекарски съюз – София бул. „Иван гешов” № 15 и Български зъболекарски съюз – София 1000, бул. „Княз Дондуков” № 40.

# 116
За жалба пусни си жалба.
Превъзбудена си, обаче помисли, юни месец е, смени личния лекар. Не знам все пак как е в София, но не бих подлагала детето на лекар, за когото ще чакам за преглед повече от час, за 3 пък съвсем, а не сте и успели да минете. С моето дете едва успяваме да изчакаме около 20 мин и е истерясала.

# 117
Mirra, подай жалби където и както можеш и сменяй лекаря!
Предната ни лична уж добра,уж педиатър-ами кел файда като и ние чакахме по толкова  Rage
То здрав да си се разболяваш в чакалнята баси!
Иначе при частната педиатърка сме чакали пак, но не и повече от 40 мин. защото половин град ходи там, но никога не ни е връщала.
А болницата ви само една ли е?
Няма ли как да отидете на друг спешен кабинет, та дори да е на частно?
Аз не бих траяла вече такова отношение, преди съм си мълчала, но колкото по-дърта ставам, толкова по не търпя такова злостно лекарско държание!
А пък на такава сестра смятай съм ѝ извикала медиите!
Братовчедка ми е мед. сестра в Бърза помощ в малък град, но е една от най-милите и човечни хора, които познавам.
Така че не е до затрупването с пациенти-ти или си човек или не!

# 118
И аз вече не търпя такова отношение и то към детето ми  #Cussing out
Че и определение дава какво е детето.  #Cussing out
На тия им липсва човещина.  Crossing Arms

Някой бил ли е в Педиатрията Генетика (на Иван Гешов)?

# 119
Ами...опиши във ФБ - болница, лекар и тн...да видиш колко бързо ще се раздуха. Журналята чакат само такива пикантерии

моите думи написа, с културни оплаквания нищо не можеш постигна. те махленската и ти махленската, болно и по мазола ...

Общи условия

Активация на акаунт