Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 129 900
  • 802
  •   1
Отговори
# 720
Магдена, при нас също все още няма реч. Разбирането ни значително се подобри, отчитам и следя напредък.
На 4 години и 5 месеца е дъщеря ми. ДМГ преди време бяхме пили, но в комбинация и с други добавки тогава, не мога конкретно да кажа как точно ни повлия. Сега въведох и Л карнозин. Току що привършихме първа опаковка и смятам този път да го заместя отново с ДМГ и да включа и ГАБА, след като казвате, че не е пречка. Понеже аз също се притеснявам да не прекаля с добавките и поради незнание да навредя.
От Л карнозин смело мога да кажа, че ефект изрази, макар и минимален - детето започна да прави опити да очупва езика, мъчейки се да изговори дадена дума.

antee, много благодаря за разясненията и съвета! Определено ми беше от полза това, което си споделила. Най - добре и сега, когато поръчвам ГАБА, да е без вит. Б. Сякаш при Солгар я откривам. Ако някой препоръчва друга марка, нека сподели. За Диатомична пръст, признавам, не съм чувала до сега, непременно ще се информирам.

Благодаря, че споделихте, момичета!  Hug

# 721
Ако тепърва поръчвате габа, препоръчвам Гамалон, там Габа -та в него е много разредена и това я прави лесна за въвеждане.
Проблеми могат да станат при едновременен прием на неща, които са за успокоение, а други за възбуждане - един вид проблем е да изпиеш едновременно един РЕДБУЛ с едно приспивателно. Но не е проблем човек да си изпие едно кафе сутрин, а малко преди лягане да изпие доза Мелатонин. Така образно казано. Проблеми понякога правят и еднакви с еднакви - добавка или лекарство за мозъчна дейност примерно ако се комбинира с Барокамера ( пак за мозъчна дейност ) става страшно - за това се редуват. Наблюдавайте децата - аз колкото и разяснения да съм дала, така и не успях с Габата - имахме много лоши реакции.

# 722
  • гр.Пловдив
Извинете, някоя от вас раждала лк е с форцепс и вакуум?

Аз лично не,но ако си мислиш,че има връзка с проблемите в проговарянето-за мен лично няма връзка Peace Познавам точно 3 деца родени и вадени с форцепс-еми грам нищо си им няма-говорят си и всичко си им е ок Grinning

# 723
  • София
Аз пък познавам един роден с форцепс и е с много проблеми, говори, но има много поведенчески проблеми.
Никога не съм разпитвала родителите, не са ми толкова близки.

# 724
  • София
Аз исках да попитам как се доказват чревни проблеми?
Достатъчни ли са изследванията паразитология и микробиология на изпражнения или се правят някакви други изследвания.

# 725
Ако тепърва поръчвате габа, препоръчвам Гамалон, там Габа -та в него е много разредена и това я прави лесна за въвеждане ...
В момента се подготвяме да започнем диетата БГБК. А в състава на Гамалон гледам, че има съдържание на пшенично брашно. Cry Ще търся друга алтернатива явно.

# 726
Питам защото и ние сме родени с вакуум и имаме проблеми,3 други деца на мои познати и те така и те с проблеми.вчера четох,че са правени проучвания и при децата родени с форцеп и вакуум има проблеми:"Ново проучване направено с 4190 деца от южните провинции на Китай с усложнения при раждането, сочи че стреса, които са преживели по време на раждането, се е отразил и на техния характер, поради високите нива на кортизол в кръвта при раждането. Децата са между 4-6 години и изпитват проблеми като тревожност, депресия, затруднения с концентрацията и агресивно поведение.

Прочети още на: http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_5663.html
За това направих някаква връзка и реших да попитам и вас....

# 727
  • Варна
Големи чудесии бях чела за вакуума и преди да родя, казах на доктора: Ако се наложи, режете - но форцепс - не! Отговорът му беше: То не е толкова страшно, колкото пише в интернет. На първата ми братовчедка съм го прилагал. И аз като че ли се поуспокоих. Познавам едно детенце, родено така, и всичко си му е наред.

# 728
Аз родих с вакуум и трижди съжалявам!
Надъхала се бях за естествено, отделно че ония идиоти от Майчин дом, въпреки лошите тонове и високото кръвно ме оставиха да се мъча 12 часа!
И накрая се оказа, че детето е с къса пъпна връв и не може да излезе, та се наложи епизиотомия, хем с вакуума. Sad
Та даже после 1 ден беше на кислород.
Затова си мислех, че ще има голям ефект от барокамерата, но засега нищо-иначе направихме 14 влизания.

# 729
Здравейте. Имам въпрос за плуването на деца със СОП. Има тема, но тя е доста стара и никой не ми отговаря, затова питам тук. Можете ли да ми препоръчвате треньор по плуване в София за дете на 4 години с диспраксия. Много хвалят Велизар от Спартак, но той е доста зает. Имам желание да запиша сина си тази есен, но не искам да  е при кой да е. Благодаря!

Последна редакция: нд, 04 сеп 2016, 23:47 от Slavi_YP

# 730
  • Пловдив
Моето раждане също продължи дълго, бях на системи с окситоцин, но накрая не са прилагали вакуум, а направиха секцио. Но човекът си се роди в добро състояние, не е бил на кислород, доколкото ми е известно. Роди се повече от седмица след термина, но и за това не са казали да му се е отразило някак на състоянието при раждането.
Лъки хепинес, никой не може да каже кое каква роля е изиграло и какво щеше да бъде без него. Изобщо не е задължително вакуумът да е част от причината, макар че после винаги те човърка въпросът "ами ако".

Последна редакция: пн, 05 сеп 2016, 09:04 от Магдена

# 731
  • Cyberspace
Не мога да се сдържа и ще се похваля. Днес изведнъж от раз започна да използва "да" и "не", вече има цели и почти верни думички. Зайчето е "майче", мечето е "чечо", патето си е "пате" и т.н. Вече мога да кажа че почти всичко разбира, но забелязвам, че това, което не му изнася просто си го пуска покрай ушите. Постоянно си говори някакви негови неща, а новата му любима реплика е "Шшшт! Тито-тито!", т.е. тихо  Blush Доста нови неща знае и продължава да учи. На 2г. и 7м. е, а съвсем скоро махнахме и памперса най-накрая. Абе с няколко думи - много съм горда с него  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 732
  • Варна
Cyberspace, честито! Simple Smile Много обнадеждаващи думи. Пожелавам ти догодина да се оплачеш, че не спира да ти надува главата  Hug

# 733
Дъщеря ми от днес е вече официално в учебната система - днес й беше първият учебен ден в предучилищната. Въобще не съм им споменала, че има забавяне в говора, те с тези два езика няма и как да разберат общо взето, пък и тя вече доста приказва. Плиснах едно менче с водица и здравец по стара българска традиция, изтупкахме се мама и тати пред стаята, още малко щях да запелтеча от вълнение, детенце влезе, закачи си раничката и якенцето на една закачалка и всичко мина без проблеми. Много е слушала, правили са йога, рисували, играли, взела си е кутийката с обяда от чантата и си е изяла половината сандвич - много съм доволна. Веднага е научила две нови думички, показва ми буквички на един плакат тука. Аз трябваше да попълня и подпиша 20 страници документи с информация за детето, включително има ли любима играчка и как да я успокоят ако плаче, могат ли да й дават панадол или нурофен ако вдигне температура и могат ли да й слагат слънцезащитен крем ако е слънчево  Crazy ама иначе ръцете за 5 часа според мен не са я накарали да си ги измие, ама няма пълно щастие, мундари са и туй то. Та така от нас, от сряда започва и по няколко часа в миналогодишното Монтесори при нейната любима учителка, която всъщност при нас изигра ролята на логопед. Обнадеждена съм, чувам вече предлози и определителни членове, както и думи на български.

Не мога да се сдържа и ще се похваля. Днес изведнъж от раз започна да използва "да" и "не", вече има цели и почти верни думички. Зайчето е "майче", мечето е "чечо", патето си е "пате" и т.н. Вече мога да кажа че почти всичко разбира, но забелязвам, че това, което не му изнася просто си го пуска покрай ушите. Постоянно си говори някакви негови неща, а новата му любима реплика е "Шшшт! Тито-тито!", т.е. тихо  Blush Доста нови неща знае и продължава да учи. На 2г. и 7м. е, а съвсем скоро махнахме и памперса най-накрая. Абе с няколко думи - много съм горда с него  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Киберспейс, моето дете осъзна момента с въпросите чак към 3.6, браво на вас. Дай Боже още много хубави изненади.

# 734
  • София
Попи,при вас бонусът е ,че ако забращолеви неразбрано ще го смятат за български. Все пак се радвам,че тук тръгват на училище по късно,защото щеше е пълна драма за детето. И то не толкова с ученето,колкото със седенето на едно място.Браво на напредъка Киберспайс, все пак детето е под три и имате шанс да се окаже,че на три ще проговори без големи драми.

Общи условия

Активация на акаунт