С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 600
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Надеждите мъжът да се промени след детето не се сбъдват.

# 181

Така е, но докато не го разберат от личен опит, трудно ще повярват.

# 182

Така е, но докато не го разберат от личен опит, трудно ще повярват.

Точно така е, докато човек не си чукне сам главата, нищо не става.
Успех на Бени, детенцето и тя са най-важни !

# 183
При нас е едно затишие, не съм чула разговори вече втори ден, живота е по-хубав Laughing, обаче майка ми е неспасяем случай, когато и да се чуем един рев отсреща. Разбирам, че й е мъчно, но и аз се разстройвам и натоварвам. Сама съм тук, нямам а кой една дума на български да си кажа, по-скоро аз трябва са ревна.
Зои, при теб е по допустимо, но все пак, помоли я, да не плаче, за да не те натоварва.
При нас е от свекърва ми, все е болна, все ще умира и ако някой близък  е умрял, става страшно. Репертоара започва с плач, после полека лека се сменя интонацията и накрая може да ни назидава даже. Възрастна жена е, разбирам я, но това ме изнервя.
Аз обаче няколко пъти ѝ казах затвори и като се наплачеш се обади, друг път пък оправи си гласа и това подейства към мен/на мига се сменя гласа и говори нормално/. Обаче на сина си, внучката, на майка ми си прави номерата. Те да не я обидят не ѝ казват нищо, а се оплакват на мен.

# 184
  • Sofia, Bulgaria
Да абсолютно съм наясно, че промяната ще е минимална, но да отбележа че все пак има някакъв напредък. По въпроса с детето наистина имаше момент, в който казах че дори и бременността не помага и ми е трудно съжителството и по-добре всеки по пътя си, но той като дете на разведени родители каза, че неиска детето му да израстне без някой от двамата и ще се грижи за нас. Сега което си е истина - не го отричам: каквото има дава за мене, непрекъснато ме пита как съм, къде съм, може ли да ми помогне. Смени работата, защото с доходите от старата нямаше да се оправим, но има едни такива трески за дялане дето обръщат каруцата. Та да наясно съм с нещата, които казвате просто искам да опитам всичко за детенцето - пък каквото стане

# 185
Та да наясно съм с нещата, които казвате просто искам да опитам всичко за детенцето - пък каквото стане
Разбира се, че трябва да опиташ. Още повече, вие май сте доста млади, т.е. има надежда с малко бой мъжът ти да порасне и да му уври главата.  Laughing Успех ти желая!

# 186
Бени, за да ви е всичко ок, трябва да сте абсолютно независими от свекърите. Хубаво е, че мъжът ти е сменил работата, за да има по-високи доходи. Нека да видят, че жалният им син може да се справя сам. Надявам се да подходи сериозно и отговорно, щом ти е обещал.
Доколкото си спомням, така започна всичко - свекърва ти го жалеше колко е млад да става баща, вместо да се радва, че ще става баба. Да беше на 18, да го жалиш, ама той не е.

# 187
  • Sofia, Bulgaria
там има някакво голямо противоречие: хем е млад и как ще се оправя, хем те искали да помагат, ама нямали пари и време, хем било голяма грешка, НО се радвали че ще има внуче - ходи разбери какво е всъщност  Praynig
И нашите не са на върха на щастието си, но се въздържат от каквито и да било коментари и гледат да ме облекчат максимално  Blush

# 188
  • при късмета
Аз точно за противоречието щях да пиша. Особено това на бъдещия ти мъж. Хем нямало да допусне детето да е на разведени родители, както е бил той, хем е грешка. Ми не можа човек да мисли двете противоположности заедно. Дори само де се е направил, че това е мнението на майка му, не неговото, аз не бих му повярвала. Толкова сериозни неща никой не изрича от чуждо име

# 189
  • Варна
Да не казвам голяма дума, но ако на мен свекърва ми се беше изцепила, че детето ми е голяма грешка /независимо лично или чрез устата на друг/, тая жена щеше моментално да се превърне в персона нон грата в бъдещия ми живот - и моя и на детето ми. Без коментари, без обяснения и без възможност статуквото да се промени в бъдеще.

Между другото, аз също имам някакво усещане, че синът също донякъде застъпва мнението на мама. Дано да греша. Но каквато и да е истината, това изказване е много грозно, абсолютно недопустимо и сигнал за големи проблеми с тези хора. Така ми се струва.

# 190
Това, че е казала, че детето е  грешка не е толкова страшно. Може би първосигнално всеки родител на по млади хора си го помисля/грешка,че го е изрекла на глас/. Пък тя най добре познава сина си, а той май не е толкова отговорен.
Както донася на момичето какво е казала майка му, така може би ѝ носи и как и за какво се карат или имат проблеми. Жената е загрижена за детето си, нищо че вече е голямо / както всички, които отглеждат "мамин златен"/.

# 191
  • при късмета
Това, че е казала, че детето е  грешка не е толкова страшно. Може би първосигнално всеки родител на по млади хора си го помисля/грешка,че го е изрекла на глас/. Пък тя най добре познава сина си, а той май не е толкова отговорен.
Както донася на момичето какво е казала майка му, така може би ѝ носи и как и за какво се карат или имат проблеми. Жената е загрижена за детето си, нищо че вече е голямо / както всички, които отглеждат "мамин златен"/.
Това е много далеч от грижа. Ако някой си мисли, че по такъв начин се грижи за детето си, трябва да не е наред. Между такива действия и грижа ще направи разлика и много ниско интелигентен човек

# 192
Не зная отношенията в семейството бивше и настояще/бъдещо на младежа, само мога да гадая от споделеното.
Имам обаче лични наблюдения с мои близки, които като пишещите тук някои не дават никой да се докосне или грижи за детето им, защото то е .......... Та после тези майчета и тези момчета попадат в подобна ситуация. Майката като орлица, да не би детето да сгреши, ако не я гледа в устата какво ще каже. Между такива действия и грижа ще направи разлика и много ниско интелигентен човек.

# 193
  • при късмета
Когато е малко детето, може да се каже, че такива действия са продиктувани от грижа.
Когато детето вече е голям човек и ще създава свое семейство, са продиктувани от чист егоизъм. Да не изпусне контрола, да не остане сама и т.н. Това е разсъждение от първо лице, т.е. мисли за нея. Ако беше грижа щеше да мисли за сина си

# 194
По-скоро, ако мъжът на Бени доскоро е живял с родителите си, те не могат още да възприемат, че е пораснал и може сам да взима решения за живота си. Не са и толкова млади за бебе - Бени е на 26, предполагам и той е някъде там. При всички положения е грозно да се изцепи, че правели грешка. Аз, ако чуя такива думи, ще ги възприема като подкана да направя аборт. Никой не я кара майка му да подскача от радост, просто да си мери приказките от елементарно възпитание. Ама тя нали говори на сина си, пък той фактически "снася информация", така че за мен, са ужасни и двамата.

Общи условия

Активация на акаунт