С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 579
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • при късмета
Скрит текст:
Ама и за забелването ли има значение в чие жилище живееш?  newsm78 Значи, ако си "гостенка" на свеки, забелваш ако тя каже и мълчиш? Ако не - може вече да слушаш педиатъра, така ли? Rolling Eyes
Не, разбира се!
Постът ми се отнасяше за девойката, която е бясна на майка си, с която заедно живеят, че била попитала внучето дали е ходило до тоалетна.
То, имало навика да не го прави преди лягане и трябвало да се подсеща, но бабата няма право да каже нищо, по никакъв въпрос- така е наредила мама, щото оправия нямало.

Определено няма оправия като повече от един човек, казва на дете какво да прави. Обикновенно слушат само един и като повече хора му дават команди, чисто и просто се обърква. Дори едно и също да му казват, но по различен начин, то пак се обърква и на края не прави това което трябва. Нали претендираше да си много напред в психологията? Това е елементарно, от най-елементарното, на лаишко ниво

Ох, ма ко, искрено ме разсмя с тази психология. Ехо, на Балканите сме и тук си имаме балканска психология.
Какво разбрах, четейки темата - то детето трябва да слуша командите само на 1 човек, добре. Големият въпрос е КОЙ е този човек.
Елементарно, детето слуша човека с "натуралния" акт (балканците сме си натурални  Joy). Явно родителските права произтичат от "натуралния" акт, т.е. се явяват вид вещно право. Значи и децата са вещ. Затова родителските права (в смисъл правото да командваш) не се погасяват с навършване на пълнолетие на детето, а само частично намаляват, ако то се изнесе в друго жилище.
И какъв е големият извод - всички деца (син, снаха и внуци) трябва да слушат свекървата за всичко, заради наличие на "натурален" акт.

hahaha Виж сега, той "натуралния акт" си остава, данните в него не се променят и при пълнолетие. Пише едни и същи родители  Joy
А сега сериозно. Детето слуша обикновенно отглеждащия и за това е хубаво до определена възраст това да е майката. Следва етапа за приемане и на таткото ( и това си зависи и от самия него) за равен на майката и тогава вече следват всички останали, но не на същото ниво. Това е всеизвестно. С напредване на възрастта и промяна на средата и детето придобива способността да си разпределя вниманието. От 1-2 годишно дете не може да очаквате да слуша всички, нормално е дас е обърква. Като по-голямо вече е свикнало и с учители даже и със съвсем чужди хора. Бабата да не остане назад от командоренето трябва и на детето ли да дава команди, че да й е пълен списъка с изпълняващите?
Абсурд, в много теми и към много потребители си се обръщала с репликата "явно ти куца психологията". В последствие се оказва, че ти си тази на която куца. И аз не съм първата която ти го казва, макар не и в тази тема. Тези ти претенции имах предвид

# 166
Бени, мъчно ми стана как започвате семейния живот.
А родителите ти знаят ли за това и какво е мнението  им?
Защото и аз имам дъщеря и при подобни реплики бих я посъветвала сватба да няма засега.
Почепрката в ресторант ще си остане, но без подпис.

# 167
Боряна, и аз да приглася в хора- желая ти здраве и недей да спестяваш на момчетата ти притесненията си. Със сигурност ги интересува и ще помогнат- и жененият и нежененият.

Ама и за забелването ли има значение в чие жилище живееш?  newsm78 Значи, ако си "гостенка" на свеки, забелваш ако тя каже и мълчиш? Ако не - може вече да слушаш педиатъра, така ли? Rolling Eyes

hahaha

Скрит текст:
Това с пишките е много важна тема при раждане на момче  Mr. Green Лично аз съм на мнение, че природата не може да се обърка така генерално и да създаде пениса толкова несъвършен, че да се налага външна намеса при оформянето му  Rolling Eyes Затова и нищо не пипам там долу, ЛЛ на детето ме посъветва същото. При една консултация той нещо натисна и воала, без драми имаме  Mr. Green вече забелена пишка, която е любимата играчка на малчо, но това е друга тема.
Да не спамя ще кажа какво каза свеки по въпроса- ММ я попита как е процедирала тя с неговия пишок. О, забелвала го била, трябвало да се положат много усилия, за да стане като хората  Mr. Green Кои са тези хора, като които е искала да го докара, не стана ясно  Mr. Green
Знам, че става въпрос за фразеологизъм, просто ми стана смешно, предвид повода, по който го използва

Бени, ако ти си ми дъщеря, също бих те посъветвала да не мислиш за сватби сега. Да се концентрираш върху детето и новото семейство, а сватби и прочие винаги може да има. Ти си знаеш, но аз съм длъжна да дам акъл като истинска, уважаваща себе си тъща  Whistling
А свекърва ти е поредната невъзпитана откачалка, няма две мнения.

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 13:45 от Елиас

# 168

А сега сериозно. Детето слуша обикновенно отглеждащия и за това е хубаво до определена възраст това да е майката. Следва етапа за приемане и на таткото ( и това си зависи и от самия него) за равен на майката и тогава вече следват всички останали, но не на същото ниво. Това е всеизвестно. С напредване на възрастта и промяна на средата и детето придобива способността да си разпределя вниманието. От 1-2 годишно дете не може да очаквате да слуша всички, нормално е дас е обърква. Като по-голямо вече е свикнало и с учители даже и със съвсем чужди хора. Бабата да не остане назад от командоренето трябва и на детето ли да дава команди, че да й е пълен списъка с изпълняващите?
Не останах с впечатлението, че бабата е командорила. Задала е елементарен въпрос- дали детето е отишло до тоалетната преди лягане. Нищо фрапиращо. Възможно е майката да има по-специфични претенции никой за нищо да не пита и да не нарежда на детето, но ако живеят заедно, това извънрдно много би затруднило комуникацията- все едно ходиш по минирано поле, сакън да не попиташ нещо, което не ти е разрешено. Не е углавно престъпление бабата да зададе нормален въпрос от сорта "Яде ли?", "Спа ли?", "Изми ли си зъбите?" и т.н.

# 169
  • при късмета
Разбира се, че не е углавно престъпление. Но щом се оплаква потребителката значи не е за първи път. А и заедно да живеят пак майката трябва да има водеща роля. Колко пъти сме обсъждали, че друг не може да се меси в отношенията на майката с детето. Нито да казва нещо вместо нея, нито да й опонира пред детето, нито да държи неговите методи да са меродавни.
А доколкото разбрах бабата не е питала майката, дали детето е отишло до тоалетна, а направо на него е казала. Разликата е огромна. Може и аз да не съм запомнила правилно, но това ми направи впечатление и е причина и смисъл за постовете ми. Сега не ми се връща толкова назад. Ако беше към майката репликата щеше да е друго

# 170
Разбира се, че не е углавно престъпление. Но щом се оплаква потребителката значи не е за първи път. А и заедно да живеят пак майката трябва да има водеща роля. Колко пъти сме обсъждали, че друг не може да се меси в отношенията на майката с детето. Нито да казва нещо вместо нея, нито да й опонира пред детето, нито да държи неговите методи да са меродавни.
А доколкото разбрах бабата не е питала майката, дали детето е отишло до тоалетна, а направо на него е казала. Разликата е огромна. Може и аз да не съм запомнила правилно, но това ми направи впечатление и е причина и смисъл за постовете ми. Сега не ми се връща толкова назад. Ако беше към майката репликата щеше да е друго
И какво като репликата е отправена към детето? Искаш дакажеш, че ако се зададе на детето въпрос от типа"Беше ли до тоалетната?', "Изкъпа ли се?", "Закуси ли?" и т.н. ежедневни неща, това нарушава водещата роля на майката? Та това са въпроси от нормалната човешка комуникация.

# 171
  • при късмета
Изобщо не искам да кажа това. Има голямо значение възрастта на детето, а останах с впечатление, че е малко. Също и потребителката каза, че на детето и без друго му трябва напомняне, а понякога изобщо не иска да отиде. Заради това казах, че малко дете може да се обърка, дори когато двама възрастни му казват едно и също нещо и това да е причината.
За конкретния случай говорех през цялото време, не по принцип. По принцип тези въпроси са си съвсем нормални

# 172
Заради това казах, че малко дете може да се обърка, дори когато двама възрастни му казват едно и също нещо и това да е причината.
Не виждам логика детето да се обърква, ако двама и повече възрастни му казват едно и също нещо. По-вероятно е да се обърка, ако те му казват противоречащи си неща. Например, ако единият каже "Отиди до тоалетната", а другият контрира с "Остави го да ходи, когато само реши". В конкретния случай, подканянето от страна на бабата е по-скоро в подкрепа на майката, която също настоява детето да отиде до тоалетна преди лягане. Не мисля, че конкретното питане на бабата е дразнещо, а по-скоро дразненето е резултат от цялостните им отношения и вече майката се дразни и от най-малкото.

# 173
Ма Ко, много задълба, няма нищо, кой знае какво във въпросите, но си е право на майката да се дразни и да сподели. Така го разбирам аз.
Елиас, по пишковия въпрос, точно! Не може тая съвършенна природа да направи нещо толкова важно, така несъвършенно, че да трябва външна намеса.
При нас е едно затишие, не съм чула разговори вече втори ден, живота е по-хубав Laughing, обаче майка ми е неспасяем случай, когато и да се чуем един рев отсреща. Разбирам, че й е мъчно, но и аз се разстройвам и натоварвам. Сама съм тук, нямам а кой една дума на български да си кажа, по-скоро аз трябва са ревна.

# 174
  • София
benny505, и как точно твоят бъдещ мъж ти съобщава, че мама не е съгласна със сватбата? А ти не го ли попита той какво смята и защо ти съобщава всяка глупост, която свеки изтърси? И в крайна сметка- ти за кого ще се жениш- за мама или за сина, че му трябва съгласието ѝ за дете, сватба и прочие? А какво ще се случва занапред, ако бъдещият ти мъж не реагира с вето на майчината загриженост, сама можеш да си представиш... Сега е момента да поставиш ребром нещата кой ще има достъп до семейството ви и кой ще може да се разпорежда с него... А това за детето ме потресе

# 175
  • Sofia, Bulgaria
Те тия глупости в последния месец се изговориха и нашите са ми казали каквото искам да правя, важното е аз да съм доволна - той и затова баща ми каза, че ще ми направи малка сватба, защото за това съм мечтала цял живот и човекът иска да ме направи щастлива, помага ми за жилището, защото другата страна няма възможност. Те го хулят, че само ме глезел - те като неискат детето им да е щастливо и само го товарят с глупави изказвания. Радвам се, че поне напоследък са се нацупили и дума не обелват - хич не ме интересува, щом и близките ми казаха по-добре че няма да са там...

# 176
  • Варна
Хм, наистина кофти начало на семеен живот...  Tired

# 177
  • Sofia, Bulgaria
незнам какъв човек трябва да си егото ти да те спира да подкрепиш или поне да уважиш най-милото си същество в един важен ден за него!!!

# 178
  • Бургас
незнам какъв човек трябва да си егото ти да те спира да подкрепиш или поне да уважиш най-милото си същество в един важен ден за него!!!
Предполагам тя си мисли, че му прави добро. Съветвам те да спреш да се тревожиш за свекърва си. По-тревожното е с какъв човек си се захванала. Концентрирай се в това кой каква роля ще има в семейството ви. Дали ще имаш мъж или ще го дундуркаш и ще се ядосваш с него сякаш ти е второ дете. Замазваш си очите с шантавата си свекърва вместо да решиш истинския проблем.

Djasra и аз не я разбрах особено от какво се оплаква. Не останах с впечатление, че майка й се меси в отглеждането на детето й. По-скоро изначално се дразни на майка си и въпросите й са просто повод за дразнение. Майка ми и баба ми живеят заедно и понякога ми прави впечатление как майка ми се ядосва на баба ми за някакви глупости.

# 179
Съветвам те да спреш да се тревожиш за свекърва си. По-тревожното е с какъв човек си се захванала. Концентрирай се в това кой каква роля ще има в семейството ви. Дали ще имаш мъж или ще го дундуркаш и ще се ядосваш с него сякаш ти е второ дете. Замазваш си очите с шантавата си свекърва вместо да решиш истинския проблем.
Помня постове на Бени от преди да забременее. Тогава тя беше на път зареже приятеля си, защото бил неамбициозен, мамино детенце и т.н. Но се е получила непланирана бременност и явно е решила друго. Така че тя е наясно какво представлява мъжът ѝ, но сега се надява като по чудо нещата да тръгнат добре. Според мен прави грешка, но може и аз да греша. Дано, защото ми е симпатична.

Общи условия

Активация на акаунт