Постът ми се отнасяше за девойката, която е бясна на майка си, с която заедно живеят, че била попитала внучето дали е ходило до тоалетна.
То, имало навика да не го прави преди лягане и трябвало да се подсеща, но бабата няма право да каже нищо, по никакъв въпрос- така е наредила мама, щото оправия нямало.
Определено няма оправия като повече от един човек, казва на дете какво да прави. Обикновенно слушат само един и като повече хора му дават команди, чисто и просто се обърква. Дори едно и също да му казват, но по различен начин, то пак се обърква и на края не прави това което трябва. Нали претендираше да си много напред в психологията? Това е елементарно, от най-елементарното, на лаишко ниво
Ох, ма ко, искрено ме разсмя с тази психология. Ехо, на Балканите сме и тук си имаме балканска психология.
Какво разбрах, четейки темата - то детето трябва да слуша командите само на 1 човек, добре. Големият въпрос е КОЙ е този човек.
Елементарно, детето слуша човека с "натуралния" акт (балканците сме си натурални

И какъв е големият извод - всички деца (син, снаха и внуци) трябва да слушат свекървата за всичко, заради наличие на "натурален" акт.

А сега сериозно. Детето слуша обикновенно отглеждащия и за това е хубаво до определена възраст това да е майката. Следва етапа за приемане и на таткото ( и това си зависи и от самия него) за равен на майката и тогава вече следват всички останали, но не на същото ниво. Това е всеизвестно. С напредване на възрастта и промяна на средата и детето придобива способността да си разпределя вниманието. От 1-2 годишно дете не може да очаквате да слуша всички, нормално е дас е обърква. Като по-голямо вече е свикнало и с учители даже и със съвсем чужди хора. Бабата да не остане назад от командоренето трябва и на детето ли да дава команди, че да й е пълен списъка с изпълняващите?
Абсурд, в много теми и към много потребители си се обръщала с репликата "явно ти куца психологията". В последствие се оказва, че ти си тази на която куца. И аз не съм първата която ти го казва, макар не и в тази тема. Тези ти претенции имах предвид