С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 551
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • при късмета
Бени, направо косата ми се изправи, като те прочетох, честно. Аз на твое място щях да заява, че сватба няма да има. Хубаво, че знаеш, че не си гледала като си избирала, но не е късно да поправиш грешката. Остави, че свеки си милси, че трябва да е на почит заради това, че е отгледала син, който сам не може да направи сватба, остави, че я слуша като 5 годишен и няма една своя мисъл в недораслата си тиква, обаче да ти каже, че детето което чакате е грешка, за мен е непростимо. Абсолютно непростимо, без никакъв компромис. Предполага ме взел дейно участие в създаването на това дете.
Аз на твое място щях да не се омъжвам, да запиша детето само на мен и изобщо да не го търся. Такива отношения няма да прокопсат и рано или късно ще си вземеш детето и ще го зарежеш. Защо трябва да си зависима от него за всяко решение за детето, за ваденето на всеки документ, за записване за градина училище и прочие? Та той от сега не го иска.
Почети малко в самотните родители и виж какво те чака.
Леле как му се ядосах на този пикльо

# 151
  • Sofia, Bulgaria
не , нещо явно объркано съм го написала, тия реплики са на майка му - той много иска детето, но че до безкрай се съобразява с мнението й е факт или като трябва да направи нещо напреко мнението й  е края на света.
Дразнещото в цялата работа е че тя се прави на обидена, че никой не я питал и не била се запознала с нашите, а не дойде да ми каже и една дума, само препредавания чувам - аз като искам да съм част от нещо или да говоря с някой и света ще обърна и ще намеря начин

# 152
  • София
Еее, ма ко, ти пък директно в самотните родители я прати. Твърде възможно е нещата да не стигнат чак до там. Аз, доколкото разбрах, свекървата е казала, че детето е грешка, а не бъдещият татко. Като цяло обаче, ситуацията е доста неприятна. Момчето е поредното мамино синче, това е ясно. Недоумявам как може да предаде на бременната си бъдеща жена думите на майка си, предвид какви са.

# 153
  • Оптимист по принуда
Боряна, кажи на синовете си. Когато се прибрах през февруари, разбрах, че баща ми е в болница и никой не ми беше казал. Всички знаеха, само на мен не казали, да не се притеснявам - а шокът, който преживях като му звъннах да се видим, не мога да ти го опиша -  едва не припаднах като ми каза къде е. Не е правилно и спрямо децата ти да криеш от тях, те не са бебета да ги пазиш, а големи мъже, които със сигурност ще поемат отговорност към майка си  Peace

Бени, а мъжа ти всичко ли ти снася, що мама е 'изплюла'?
Значи тогава наистина
Бени, объркала си се. С женихът имаш проблем, не с маминка.
 Peace

# 154
  • Варна
Кратко, ясно и директно. Шапка ти свалям за реакцията.
Преписвам си репликите, за да отговарям на моята  С. Накрая може и да постигнем баланс.
Преписвай, само не забравяй да попиташ в чие жилище се разиграва така харесваната от теб, сценка! Mr. Green
Ама и за забелването ли има значение в чие жилище живееш?  newsm78 Значи, ако си "гостенка" на свеки, забелваш ако тя каже и мълчиш? Ако не - може вече да слушаш педиатъра, така ли? Rolling Eyes

# 155
  • при късмета
не , нещо явно объркано съм го написала, тия реплики са на майка му - той много иска детето, но че до безкрай се съобразява с мнението й е факт или като трябва да направи нещо напреко мнението й  е края на света.
Дразнещото в цялата работа е че тя се прави на обидена, че никой не я питал и не била се запознала с нашите, а не дойде да ми каже и една дума, само препредавания чувам - аз като искам да съм част от нещо или да говоря с някой и света ще обърна и ще намеря начин
Това, че не може да не се съобрази с решението на мама, говори достатъчно. На мен не биха ми минали "То аз много искам, но за съжаление мама не дава", да не е на 5? Но ти си знаеш. Ако той не се промени  /а това смятам за невъзможно/, правилно си се ориентирала, че и проблемите ви няма да свършат. И то заради него, а не заради майка му.
Не съм те пратила директно в самотните родители, а да прочетеш какво те чака относно съобразяването с него след време, ще си напълно зависима. А, човек и с най-здравите нерви, при такова положение в един момент го напускат. Заради детето му.
Според мен имаш няколко варианта за действие все пак.
Ако държите на брак и не можете сами да си организирате сватбата, подписвате само, без да сте зависими от никого. Таксите са минимални суми.
Друг вариант е да изчакаш със сватбата и да стане след като се роди детето, като ясно му дадеш да разбере, че няма нито сватба да има, нито името му ще фигурира в акта за раждане, ако нещата не се променят. Ако толкова държи на този брак и на детето, нека той прави постъпки да го припознае. Да видиш как ще действа.
Дано се оправят нещата при теб, много се надявам, но твърдо трябва да отрежете чужда намеса. Друг начин няма

# 156
  • София
Ама и за забелването ли има значение в чие жилище живееш?  newsm78 Значи, ако си "гостенка" на свеки, забелваш ако тя каже и мълчиш? Ако не - може вече да слушаш педиатъра, така ли? Rolling Eyes
Не, разбира се!
Постът ми се отнасяше за девойката, която е бясна на майка си, с която заедно живеят, че била попитала внучето дали е ходило до тоалетна.
То, имало навика да не го прави преди лягане и трябвало да се подсеща, но бабата няма право да каже нищо, по никакъв въпрос- така е наредила мама, щото оправия нямало.

# 157
  • при късмета
Не, разбира се!
Постът ми се отнасяше за девойката, която е бясна на майка си, с която заедно живеят, че била попитала внучето дали е ходило до тоалетна.
То, имало навика да не го прави преди лягане и трябвало да се подсеща, но бабата няма право да каже нищо, по никакъв въпрос- така е наредила мама, щото оправия нямало.
Определено няма оправия като повече от един човек, казва на дете какво да прави. Обикновенно слушат само един и като повече хора му дават команди, чисто и просто се обърква. Дори едно и също да му казват, но по различен начин, то пак се обърква и на края не прави това което трябва. Нали претендираше да си много напред в психологията? Това е елементарно, от най-елементарното, на лаишко ниво

# 158
  • София

Определено няма оправия като повече от един човек, казва на дете какво да прави. Обикновенно слушат само един и като повече хора му дават команди, чисто и просто се обърква. Дори едно и също да му казват, но по различен начин, то пак се обърква и на края не прави това което трябва. Нали претендираше да си много напред в психологията? Това е елементарно, от най-елементарното, на лаишко ниво
Ти се взе съвсем насериозно!
Досега, от висотата на последна инстанция, без да познаваш момичето и мъжът ѝ, ѝ нареди да не се омъжва, а да роди дете с баща неизвестен.
Тук пък, си последна инстанция при възпитанието на децата- ама, че идея нямаш откъде е тръгнала комуникацията и за какво всъщност иде реч, няма значение.  Joy
Важното е да се изпъчиш като въшка на чело, че и мои несъществуващи претенции да " изобличиш". Mr. Green
Мен не ме бъркаш- аз затова съм тук, да се забавлявам с дървени философи- недооцета. Peace

# 159
Не, разбира се!

Ох, ма ко, искрено ме разсмя с тази психология. Ехо, на Балканите сме и тук си имаме балканска психология.
Какво разбрах, четейки темата - то детето трябва да слуша командите само на 1 човек, добре. Големият въпрос е КОЙ е този човек.
Елементарно, детето слуша човека с "натуралния" акт (балканците сме си натурални  Joy). Явно родителските права произтичат от "натуралния" акт, т.е. се явяват вид вещно право. Значи и децата са вещ. Затова родителските права (в смисъл правото да командваш) не се погасяват с навършване на пълнолетие на детето, а само частично намаляват, ако то се изнесе в друго жилище.
И какъв е големият извод - всички деца (син, снаха и внуци) трябва да слушат свекървата за всичко, заради наличие на "натурален" акт.

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 12:42 от biborana

# 160
  • в дяволитите очички на моето тормозче

Елементарно, детето слуша човека с "натуралния" акт (балканците сме си натурални  Joy). Явно родителските права произтичат от "натуралния" акт, т.е. се явяват вид вещно право. Значи и децата са вещ. Затова родителските права (в смисъл правото да командваш) не се погасяват с навършване на пълнолетие на детето, а само частично намаляват, ако то се изнесе в друго жилище.
И какъв е големият извод - всички деца (син, снаха и внуци) трябва да слушат свекървата за всичко, заради наличие на натурален акт.

Актът за собственост се нарича  нотариален.

# 161
  • Варна
Актът за собственост се нарича  нотариален.
Бронте, мисля, че Биборана е търсила комичния ефект, като е използвала "натурален". Затова и го е сложила в кавички. Вероятно в последното изречение просто е пропуснала кавичките без да иска... Wink

# 162
  • София
Ох, ма ко, искрено ме разсмя с тази психология. Ехо, на Балканите сме и тук си имаме балканска психология.
Какво разбрах, четейки темата - то детето трябва да слуша командите само на 1 човек, добре. Големият въпрос е КОЙ е този човек.
И какъв е големият извод - всички деца (син, снаха и внуци) трябва да слушат свекървата за всичко, заради наличие на "натурален" акт.

Хи,хи!
И ти ме разсмя искрено! Joy
Къде прочете разискване, за каква свекърва се присети и какви 5 лева? Joy Joy

# 163
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Актът за собственост се нарича  нотариален.
Бронте, мисля, че Биборана е търсила комичния ефект, като е използвала "натурален". Затова и го е сложила в кавички. Вероятно в последното изречение просто е пропуснала кавичките без да иска... Wink
Възможно е, разбира се Peace
Но понеже с писмената реч не винаги могат да се предадат всички  нюанси, предположих, че е направила типична грешка- повечето от познатите ми  също наричат  този акт "натурален".
Написах  правилната форма, не  за да се заяждам, а просто защото може да не е обръщала внимание как точно се нарича документът. bowuu

# 164
Актът за собственост се нарича  нотариален.

HappyKali,
 разкрита съм! (добавих последните кавички).

Смятам, че има голяма разлика между нотариален и натурален акт - последният термин се ползва от по-прости хора, но именно те най-често го тълкуват разширено.

Нотариален акт - нотариус, римско право и тем подобни. Ако някой се интересува от тези бла-бла, да си ги чете.
Скрит текст:
от първия сайт с лекции по право: Още от Римското право е известна класическата триада usus, fruktus, abusus - право на ползване, право да се събират плодовете и право на разпореждане.

Днес .... Правото на собственост може да се определи като призната и гарантирана от закона възможност на едно лице да владее, да ползва и да се разпорежда фактически и юридически с определена вещ и да иска от всички други лица да се въздържат от въздействие върху нея.

"Натуралният" акт дава по-широки правомощия.
Ако перифразирам, "натуралният" акт гарантира правото на едно лице да владее, да ползва и да се разпорежда фактически и юридически с определен имот и неговите обитатели (настоящи и бъдещи по евентуално наследство) и да се бори със зъби и нокти всички други лица да нямат право да оспорват тези му права.

Бронте,  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт