С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 623
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
И аз имам такава позната.Оня кърлеж мъжа й отказа да пусне детето извън страната.При заплаха обаче да му търси издръжка за 9 години назад така се спече говеждото,че ни на дело се яви,ни нищо!Отне му родителските права и вече живеят спокойно в чужбина.Ама и бившия й бе добитък де-комарджия,безотговорен и с агресия като пийне.Още живее с Мама.

# 346
  • Варна
Как бе, Кали, да възпитам умен човек, който знае какво прави на тема мотор?! То там си е страст не знам колко ум има ( с добро го казвам), лошото, че покрай мотористите не всички са умни и свестни.
Оооо, Зои, че е страст, страст е. Но ум задължително трябва да има наравно със тая страст, че иначе става страшно... Иначе то и покрай колоездачите, и покрай пешеходците не всички са умни и свестни, но няма как да ограничиш всичко. Можеш само да направиш така, че каквото зависи от детето ти, то да го прави с ум и не на 100, а на 1000% правилно и както трябва...
Цитат
Там пише по-интересни неща - баща и законната му съпруга. Ама сега и БПЦ може да се е модернизирала и да го е променила.
Модернизирала се е, да и го е променила. Миналата година бяхме на кръщене на дете, чиито родители не са изобщо женени, а камоли с църковен брак.

# 347
Кали, разбира се че няма да откажат да кръстят детето.
Интересно ми е дали се е променили текстът, но се съмнявам.

# 348
Няма голяма промяна,при кръщавката внесоха само момчето в олтара или зад него не съм сигурна кое  как се казва. Жени не се допускат отзад.Което ме накара да ги напсувам наум.Когато  се променят ,ще проличи.

# 349
Боряна, самият ритуал едва ли ще се промени скоро.
Би ли попитала дали текстът в свидетелствата е още такъв, ако не те затруднявам много.
от православни родители ... името на бащата и законната му съпруга .... името на майката.

# 350
  • София
Такъв е текста. Последно 2014, но не вярвам да да го променили. Може да имат и друга бланка, за неженени, знам ли.

# 351
попитах и не знам кога ще ми отговорят и дали въобще ще.Ами би трябвало да се променя и ритуала и жените да бъдат допускани  в категорията човек,толкова време си стоят в тъмните векове тези че ме е яд да ги мисля за съществуващи

# 352
Моят е на 5 месеца и изисква внимание и грижи.

Не че нещо, но 2 годишното изисква двойно повече внимание  Simple Smile
А иначе не виждам проблем. Щом свекърва ти казва, че ще се справи, какво? Каката е на 10 години, нея я изключвам от сметките, тя реално би могла да помага в грижите за малките.
Да карате жената да се чувства виновна, че иска да помогне и на двете си деца- това ми се струва ужасно.

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 13:50 от Елиас

# 353
  • София
Да карате жената да се чувства виновна, че иска да помогне и на двете си деца- това ми се струва ужасно.

И за мен това е ужасно.
Разбирам да се сърдим на зълвата, че не е съобразила, ама свекървата какво е виновна.

# 354
Виновна е, че не е отказала, така разбирам аз от Щъркел. Или пък се дразни, че къщата й ще стане детска градина, знам ли.

# 355
  • Най-красивата страна
Може би се притеснява,че по-големите деца може да лепнат вирус на бебето. Thinking
Ако ходят на ясла и на училище и боледуват често ....
Да мисли,че свекървата ще гледа по-големите и няма да може да обръща повече внимание на бебето ThinkingВярно е,че 2 годишното изисква най-много внимание...

Ако е само бебето,свекървата мое да го разходи с количката,ама като са три не е лесно.

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 14:07 от veni35

# 356
Може би се притеснява,че по-големите деца може да лепнат вирус на бебето. Thinking
Да мисли,че свекървата ще гледа по-големите и няма да може да обръща повече внимание на бебето ThinkingВярно е,че 2 годишното изисква най-много внимание.

Свекървата сама си е казала, че ще и е в повече. Хайде детето на 10 даже няма нужда някой да го гледа, ама другото е на 2 години и бебето на 5 месеца, разногледа ще стане тази баба... За притеснение си е. Ще ревне бебето, се него и другото бебе на 2, на едното да се сменя памперс, другото се катери и опитва да падне от някъде... Питайте родители на породени за какво става въпрос. Трябвало е да откаже, защото е заета.

# 357
  • Варна
Eeee, вие пък сега. Никъде из постовете на Щъркел не прочетох, че е казала нещо на свеки или е направила фасон. Целта й явно не е да я накара да се чувства виновна. Иска да се оплаче жената, нали темата е за това.

# 358
Скрит текст:

Присъствието на 10-годишното дете само ще улесни свекърва ти. Докато тя се грижи за едното бебе, то ще помага за другото. Бебе на 5 месеца иска да бъде нахранено, да му се смени памперса и евентуално да бъде гушнато. Точно за частта с гушкането 10-годишното може да се включи докато свекърва ти препуска след 2-годишното. Или да си разменят ролите. Така че няма драма. Мис Джули добре ти е казала, че и трите деца са ѝ внучета и не може да поставяте жената между чука и наковалнята да избира кое от внучетата да отсвири. Признавам си, че ако някога някой се опита на мен да ми постави подобни условия (да отсвиря другите си внучета, за да гледам неговото дете), той ще бъде първият отсвирен от мен.

И какво точно условие и поставяме ние (казвам ние, защото тук не става въпрос само за мен)? Попитахме я, съгласи се. Имахме уговорка. Уговорка, която не включва временното отваряне на детски център вкъщи.

Разбрали сме се от един месец. Миналата седмица пак и напомних - "Да, да. Няма проблем".

Сега 2 дни преди "събитието" изведнъж има проблем.

Голямата е лесна за гледане, моят що-годе също. Но 2 годишния изисква време и енергия, които тя няма. И хайде да не си обясняваме колко лесно се гледат 3 деца на различна възраст - всеки яде нещо различно и всеки има различен режим. На думи лесно, на практика е мааалко по-така.
Тя самата казва, че ще и е трудно (най-вече с 2-годишния).

И не, не считам, че я поставям между чука и наковалнята. Беше поела ангажимент, който не съвсем напълно ще  уважи. А това пък че си направиха плановете къде и как да се гледат децата без дори да го обсъдят с нас  :ooooh: Благодаря, но повече никога. За мен тя се дискредитира като човек, на който мога да разчитам. После да не се чуди защо няма да имаме нужда от нейните "услуги".

То отдавна темата стана "защо снахата е винаги виновна", но няма да навреди поне да се прочете написаното.
Самата Свекърва смята, че няма да се справи (поста на Елиас).
А щъркелчето се сърди за проявеното нахалство и неуважение, на второ място за неспазената уговорка.
Ако вие живеете в къщата на едното си дете, ще приемете ли да гледате внуците от другото, без дори да попитате "Удобно ли е?"  newsm78 Ясно, че зълвата е нахална, но и тя е  продукт на възпитанието на свекървата. Как пък на всички им се струва нормално да се разполагат в чужда къща, без значение дали стопаните са съгласни.
Освен това самата свекърва мисли, че не може да помогне и на двете деца. Но вместо да обсъдят нещата, се прилага правото на по-нахалния.
И към wishmaster - уговорките или се спазват, или при нововъзникнали обстоятелства се променят. Не видях да  е написано, че става дума за форсмажор (лекар или нещо друго).

# 359
Ако ходят на ясла и на училище и боледуват често ....
Да мисли,че свекървата ще гледа по-големите и няма да може да обръща повече внимание на бебето ThinkingВярно е,че 2 годишното изисква най-много внимание...

Щом бебето ходи на ясла, едва ли се притеснява от вирусите, все пак не е гледано като цвете в саксия.
Разбирам съображенията донякъде, но при други обстоятелства. В случая свекито има право да иска да помогне и на другото си дете. А предполагам ще ги водят в тяхната къща, защото бабата там ще гледа бебето, иначе трябва тя да го замъкне в дома на братовчедите  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт