С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 616
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Аз също мисля, че Щъркел е права с изказаното възмущение. Уговорката е направена от достатъчно много време, повторена, потретена и т.н., но накрая свеки си прави още уговорки, в ущърб на вече направената. Не е правилно. Вярно, че и другите деца са й внуци, но доколкото схванах от първия пост на Щъркел голямо изключение е да я молят да помогне за това дете. Можеше и да бъде по-коректна. Моята дъщеря е на 4, а племеникът ми е на 6 и знам отлично какво й коства на майка ми, когато трябва да гледа двамата наведнъж за един ден. Хич не ми разправяйте, че тази жена ще се справи от раз, както трябва и без проблеми с три толкова различни по възраст деца. Хубаво си правите плановете как едното щяло да гледа другото, а свеки третото, но нали знаете - плановете в повечето случаи не стават както ги мислим. С деца пък съвсем. Другите две деца са поотраснали и на родителите им сигурно им е претръпнало да ги оставят на чуждо гледане и да не ги мислят чак толкова, но третото е 5-месечно бебе /доколкото прочетох/. Ами и аз да бях и аз щях да се тревожа за детето си и да се възмутя. Така ги разбирам нещата.

# 331
То детето ми ще оцелее, сигурна съм. Тя живее с нас, познава го, и друг път са оставали да се гледат. Ходи и на ясла и е свикнал и с лудница, и с други деца. Нищо против нямам и на зълва ми децата - добри са, сладки са, възпитани са (доколкото може да се възпита едно 2-годишно  Mr. Green) Но бих предпочела точно свекърва ми да не се нагърбва с 3те едновременно.  И друг път съм писала - много е разсеяна, леко е мързелива, поптретупва нещата. Тя е човекът, който излиза да се разходи, когато алармата за дим се беше пуснала (защото прегорила нещо си) - заключва виеща аларма и отива спокойно на разходка. Обяснението - "надула и се главата"  #Crazy

Просто жената има капацитет, който мисля, че не покрива гледането на 3 деца едновременно.

Зълва ми иска да и праща нейните 2 за лятото (в България). Свеки каза, че ще запише малкия на ясла, защото не може да го гледа... 

# 332
  • Бургас
Добре де, вие на мястото на свекървата на Щъркелчето какво бихте направили? Ще кажете на другата си снаха "Съжалявам, не мога да ти гледам децата. Трябва да гледам това, което и без друго гледам по 24 часа, защото живеем заедно". Ако бях на мястото на зълвата много бих се издразнила. В крайна сметка и трите деца са й внучета и имат равни права. Накрая ще излезе, че свекървата предпочита повече детето на Щъркел, защото живеят заедно. Спор няма, че е неприятна ситуацията, ама не може да се иска от една баба да избира между внуците си. Може би единствената вина на зълвата е, че не е предупредила по-рано бабата.

# 333
  • Варна
Аз лично бих казала, че имам вече поет ангажимент и бих напомнила, че такива уговорки за гледане на дете /какво остава пък за повече от едно, както е в случая с двете по-големи/ се правят доста по-отрано. И без да си кривя душата щях да предложа друг вариант - гледачка за един ден, ако трябва аз ще я платя или да компенсирам с гледането на двете големи деца при друг случай. И в крайна сметка тия деца би трябвало да имат и още един чифт баба и дядо.

Кофти ситуация, но пак казвам, че аз на мястото на Щъркел щях също да реагирам с възмущение. А и никъде не прочетох, че тя ще прави скандали или нещо друго. Просто се оплака жената, нейно право си е.

Писах в предния си пост за дъщеря ми и племенника ми. Имало е немалко ситуации, в които майка ми е отговаряла на моята молба да гледа детето с извинение, че няма да може, защото е поела вече ангажимент да гледа другото. Както е имало и ситуации, в които е гледала моето дете, а сестра ми се е съобразявала и е търсела други варианти за нейното. Има начин да се напаснат нещата без да има сърдити, но трябва малко мисъл и такт.

# 334
не  бих се ангажирала сама с три деца ,ако свекър има и помогне е  друго.Защото от трите може ни едно да не  огледам.Може би не смее жената да откаже ,но  и трябва помощник ,хем децата са при баба ,хем може да разчита на още очи и ръце. И аз бих се подразнила на мястото на Щъркел.Ако децата са по-големи е  възможно,при условие,че е подготвено отдалеч-храната, заниманията и условията отговарят.Или всички са над 10 години-тогава разбират от дума.

# 335
Хм, аз имам и син, и дъщеря и ако някой ден и двамата ме помолят да им гледам едновременно децата, защото имат нужда, не бих отказала нито на единия, нито на другия. С какво основание единия би претендирал, че има повече право от другия? Бил заявил по-рано? ОК, ами ако при другия нуждата е по-належаща? Ай с'я който има претенции да се оправя сам.

# 336
  • Бургас
Едното дете е на 10 години. Достатъчно голямо е да се погрижи за братчето/сестричето си. Спокойно може да го занимава с някакви игри, да го нахрани и да го заведе до тоалетната. По-голям проблем ще е ако двете по- малки деца бяха на по 1- 2 г. Бебето поне може да го оставиш на едно място и да си спокоен, че няма къде да мърда, ако ти се наложи да направиш нещо друго. Общо взето ситуацията е дразнеща за всички - зависи от коя гледна точка гледаш нещата.

# 337
Едното дете е на 10 години. Достатъчно голямо е да се погрижи за братчето/сестричето си. Спокойно може да го занимава с някакви игри, да го нахрани и да го заведе до тоалетната.
+100. Дъщеря ми е на 10 години. Няма нужда някой да я гледа- не е бебе и има достатъчно мозък, за да може сама да се нахрани, преоблече, забавлява и да помогне за по-малкото дете. Така че присъствието на 10-годишното дете е по-скоро помощ в ситуацията, а не пречка.

# 338
  • София
absurt, дали майка ми или тоавашният й съпруг са подали документи за развод няма значение, не се хвазай за малките думи! Не прочете ли всичко останало?
И пак ти казвам, децата не израстват с вина или комплеси, че името на бащата не е вписано! Родителите и роднитете със старо мислене възпитават децата си да чувстват вина!
И да- гневна съм, защото съм на 32 години и за да не нося името на г-н Идиота трябва да дам куп пари, да се мъкна по съдили и да обяснявам защо не заслужава някой си да му нося името! Гневна съм защото все още има хора, като теб, които не виждат по -далече от носа си и са решили, че аз и всяко друго дете в моето положение трябва да имаме комплекси, а ги нямаме! Гневна съм, че хора като теб определят дали еправилно или не да имаш 2, 3 5 или колкото искаш брака зад гърба си, но не си отвярят устата за тези бракове, където има насилие, където децата растат в нездравословна среда и я някой родител или самите деца биват малтретирани! Гневна съм и си го прознавам! Не съм го крила! И преди бях писала, че факта, че в акта за раждане не е вписано името на собственика на пениса, не значи че жената не знае пред кого си е разтваряла краката! И да ти кажа ли нещо?! Децата не ги интересува дали дребоса, с когото се играят е дете на еди кой си или някой друг! Това теб те интересува! Помисли защо! Защото на мен ми избива на някакъв старовремески срам! На моят син му се подиграват, че говори с майка си на чужд език, а не че майка му и баща му не са се женели или утре/вдруги ден ако решим да се разведем, ще бъде поредното "дамгосано" дете на разведени родители! Когато се роди, беше с моята фамилия поради липсата на брак и че не знаехме, че баща му може да го припознае още от 7-мия месец на бременността! Ако имах и най-малките подозрения, че е мухльо и бебчо е бил неплануван- нямаше да му дам удоволствието да го припознае!
Казваш, че не се говори от личен опит! Ето ти личен опит! Но твоя опит и времето, когато ти си била на моите години явно е било отдавна... когато е било срам жената да се махна от отровна връзка и е било по-добре да остане в такава за "доброто" на децата и да не израстват с комплекси, които самите възрастни насаждат!
Опитах се да ти намекна, че си гневна и да уважа болката ти, но не вдяваш.
Нахвърляш се отгоре ми, приписвайки ми всичките си страхове и очаквания за негативни реакции на хората, затова че си дете на разведени.
Заобиколи изречението , с което започнах- че и аз съм расла така - с разведени родители.
Не си посмяла да сключиш брак от страх да не се получи същото с детето ти, но си се запънала, че децата не израствали с комплекси, че баща им е неизвестен.
На сина ти му се подиграват че говори с теб на чужд език, което е озадачаващо, имайки предвид, че всеки един език е богатство, а се заблуждаваш, че няма да го вземат за мезе, че майка му не знае с кого е спала?
И ти, и ма ко, колко деца с баща неизвестен имате, та да знаете, че нямат проблеми и комплекси?
Много лесно си представяш нещата- не ти допада с нещо този, който си избрала да ти направи дете и го изтриваш от картата на живота, обявяваш го за собственика на пениса, създал ти неприятности.
Но, удобно забравяш, че детето е отделен човек, който има право и да знае кой е баща му, и да реши дали иска да контактува с него.
Твоят ви е напуснал и виж как не можеш да се оправиш още от шока, ама лесно решаваш, че детето ти ще може........
дори и да му сервираш, че не знаеш кой е баща му.
И последно- никъде не съм твърдяла, че човек трябва да остане в отровна връзка, нито да търпи да бъде малтретиран, нито да има и 10 брака зад гърба си, така че, обуздай фантазията си.

# 339
Права е Уиш, ако едната отива на лекар, а другата на РД например, заминава й уговорката, нищо че е направена по-рано.
Дразнещи ситуации, но имат оправдателен поглед от страни. И аз много пъти съм се впрягала така на свекърва ми.
-Ще гледаш ли детето за два часа да свършим нещо сутринта?
 - Да, разбира се!- И изчезва до обяд, обаче й излязла работа.

# 340
  • Оптимист по принуда
Двегодишното си е чисто бебе, ама бягащо  Wink. Аз не бих си оставила детето при тази ситуация, най-малкото защото бабата със сигурност ще се озори да гледa бебетата едновременно. Голямото естествено, че не е проблем. Ще оцелеят, естествено, ама не е там работата.
Бих се ядосала, не само издразнила, някой да си прави сметка какво ще прави в моя дом - ще си води децата, ще гостува и т.н. Щъркелче, а зълвата звънна ли да ти обясни, да попита? Ако не - яко са изнахалствали.
Бабата може да каже предварително  - в ей този вторник не мога да се ангажирам, защото ще гледам бебето, особено щом зълвата си я ползва 'на повикване'.

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 11:23 от demmy.

# 341
Ставам досадна ,но ако на 10 годишно може да се разчитат ,щяха да си оставят детето на него и  няма да търсят баба,то ясно че не може да се откаже ,но си е дразнещо без да пита може ли  и  без  допълнителни мерки ,ще оцелеят ,но няма да е лесно и страхът ,че може да не слушат бабата и да се чуди накъде да търчи е  реален

# 342
Ставам досадна ,но ако на 10 годишно може да се разчитат ,щяха да си оставят детето на него и  няма да търсят баба...
Има разлика между 10-годишно само с бебе и 10-годишно, помагащо на бабата с бебето. Съществена при това.

# 343
  • Най-красивата страна
Аз пък смятам ,че е по-добре детето да си има бащино име.Ако Мунчо не е свестен,не се интересува от детето,не плаща издръжка или изчезне,проблемът има решение.
За това има съд,завежда се дело за отнемане на родителските права на Мунчо .
Ако Мунчо загуби родителските права,вече нищо не зависи от него.Но детето пак ще си има бащино име.
Познавам две жени ,които успяха .И в двата случая Мунчовците изобщо не се явиха в съда.

# 344
  • София
Аз пък смятам ,че е по-добре детето да си има бащино име.Ако Мунчо не е свестен,не се интересува от детето,не плаща издръжка или изчезне,проблемът има решение.
За това има съд,завежда се дело за отнемане на родителските права на Мунчо .
Ако Мунчо загуби родителските права,вече нищо не зависи от него.Но детето пак ще си има бащино име.
Познавам две жени ,които успяха .И в двата случая Мунчовците изобщо не се явиха в съда.
Това ми беше мисълта и на мен.
Имам позната, на която бившият се опита да спре излизането навън на детето, което спортуваше активно, но тя мина през съда, който издаде разрешението и така си реши проблема.
Всеки проблем има решение и си заслужава преодоляването на трудностите, за да се чувства детето равно с другите.

Общи условия

Активация на акаунт