С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 611
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • при късмета
Както винаги си неспособна да разбереш какво четеш. Точно от собствен опит е всичко написано.  И не съм писала как да се справиш със свекърва си, напротив, написах, че изобщо не трябва да ти е фактор. Но това само и единствено, ако имаш способността да не си затваряш очите и да правиш компромис, когато избираш мъжа. Мъжа си трябва да избираш, а не свекървата. И с него нещата или се получават или не. Средно положение няма и изхода и от двете е ясен. Кое не ти стана ясно?
Детето ми не е с баща неизвестен, защото аз съм избирала баща му все пак и пак базирано именно на същия опит и по тези критерии. Та кое не е от личен опит?
От какъв собствен опит?
На човек, който няма фактор с когото да се съобразява? Mr. Green
И ще ми кажеш, че никога и за нищо не си правила компромис, а мъжът ти те търпи, щото си ангел господен?
На мен си ми ясна, колкото и да се напъваш да се изкараш велика. Joy
Къде съм написала, че никога не се съобразявам? И, че нямам фактор с който да се съобразявам? напротив правя компромиси и това не ми пречи. Но има неща с които никога не бих направила и това е абсолютен факт и го заявявам от свое собствено име. Там е разликата.
Или като направиш с едно си длъжен да направиш с всичко? А кога ще направят с теб? Компромисите трябва да са от двете страни. И да, връзка върви от самосебеси, ако има комуникация и двамата са наясно с какво ще направи с какво няма да направи компромис партньора. Когато тези неща са уточнени и няма разминаване от думите в ежеднвението си върви. Когато единия се опитва да налага нещо различно от това, което е заявил в началото, тогава идва момент да решаваш дали ще търпиш вовеки или ще гледаш себе си.
това не е да си нещо велико, а е напълно нормално. Как може да ти се вижда, че от елементарни неща, някой се прави на велик? Това за теб е постижение ли?  ooooh! Нека ти е ясно после  ooooh!

# 316
Не ме разтрелвайте, но аз да питам: ако една връзка е нефункционална, кое му е лошото да се раздели двойката? И какво значение или дали бащата е известен на вселената или не! Нали майката го знае! По-добре неизвестен и невписан мухльо, който няма как да те спира, от колкото някой си да припознае детето и после да не се интересува от него!
Не иде реч за разстрел, а за отговорност и отместване на фокуса от майката към детето.
На нея може да не ѝ пука, че бащата е неизвестен, ама на детето няма да му е весело и ще расте с куп комплекси.
Много лесно се решава, че бащата е мухльо, а каква е тази, която забременява от мухльото?
И е готова да обяви, че не знае от кого е детето?

ПП. Връзките не функционират по вода от самосебе си.
Не и когато са сериозни и с ангажименти.
Не си права! Аз съм родена по време на брак! Донорът на сперма (защото точно това е той за мен) се  развел с майка ми когато съм била на 2 години и от тогава не се поинтересувал за мен - дали съм жива, дали съм здрава или каквото и да е! Преди около 10 години вадейки един документ научих, че се е сдобил със син и аз бях в шах-матова позиция, защото обслужващата ме жена не разбираше как така мога да не знам за наличието на полу-брат! Този човек никога не е давал и стотинка за мен, никога не е питал дали съм здрава или има какво да ям,, но също така и не искаше да излизам с майка ми в чужбина! Всичко, което каза по-горе ма ко и още толкова съм ги изживяла и за какво... за да не бъде празно полевто в акта ми за раждане! Ами този човек е баща неизвестен за мен... голям праз, че му знам името! Голям праз, че е вписан в акта ми за раждане! Голям праз, че съм родена по време на брак! С  Моя мъж не сме се женили, дори бягаме от това, въпреки това веднага припозна синът ни, след някой друг месец ще припознае и малката! Грижи се за тях безумно много, той е истински родител и заслужава децата ми да носят името му! Заслужава си всеки път когато се прибираме в България да ходиме и обикаляме по институции, за да може да минем границата! Заслужава си всяко едно неудобство, защото е мъж на място и  с топки, които майка му не му ги   отрязала, както се е случило с брат му! И знаеш ли какво,  Абсурт, аз не съм израствала с комплекси относно лиспата на някой си мухльо в ролята на мой баща! Това са комплекси на другите хора! Да,бих искала да го бях изживяла и аз това нещо, да има един мъж, който да мога да нарека баща и да бъде неговата принцеса, но също така аз искам и да бях по-висока с 10 см! Нито едното ме е ранило психически нито другото! Просто от малка се научих, че трябва д си отварям не само краката, но и очите, като ще избирам баща на децата си! И понеже ще питаш найка ми дали не е гледала като се е женила- точно родителските тела са направили всичко възможно връзката да се провали! Така, че нека не робуваме на остарели глупости от рода баща неисвестен, комплекси, с които израстват децата и всякакви други измишльотини... говори си от твоя опит... кажи, че ТЕБ те е страх детето ти да не се обърне някой ден и да те пита къде е баща му или защо си прекарала десетилетия в него, въпреки, че си нещастна, признай си, че ти като родител и част от една двойка може да имаш комплекс като самотен родител, а не че детето ти може да има такъв... въпреки, че не вярвам ти някога да прекратиш връзка, дори и да е отровна за теб и децата ти! ЕВАЛА на всички, които прекратяват такива връзки, били те с мъже, родители, или които и да са други хора! Уважавам, кора с характер! Пък тези, които смятат развода и защитаването на собственото мнение и боренето за собственото добро като срам и нещо лошо... ми живейте си в мизерия и продължавайте да се самонавивате, че живот след брака няма!

# 317
Как бе, Кали, да възпитам умен човек, който знае какво прави на тема мотор?! То там си е страст не знам колко ум има ( с добро го казвам), лошото, че покрай мотористите не всички са умни и свестни.
Бях гледала скоро някакви клипчета в нета как засичат мотори и сърцето ми се сви.
Adellle, просто не разбрах, ей така четейки кое те провокира да пишеш за женска независимост, за нещастни деца в брак и колко хепи опция е развода?! Затова ти реагирах, как решаваш да включиш назидателния тон върху непознати.
И не проектирайте собствените си несгоди върху останалите!

# 318
Леле, кво ви стана бе, всеки стреля по някого newsm78

# 319
  • София
Не си права! Аз съм родена по време на брак! Донорът на сперма (защото точно това е той за мен) се  развел с майка ми когато съм била на 2 години и от тогава не се поинтересувал за мен - дали съм жива, дали съм здрава или каквото и да е! Преди около 10 години вадейки един документ научих, че се е сдобил със син и аз бях в шах-матова позиция, защото обслужващата ме жена не разбираше как така мога да не знам за наличието на полу-брат! Този човек никога не е давал и стотинка за мен, никога не е питал дали съм здрава или има какво да ям,, но също така и не искаше да излизам с майка ми в чужбина! Всичко, което каза по-горе ма ко и още толкова съм ги изживяла и за какво... за да не бъде празно полевто в акта ми за раждане! Ами този човек е баща неизвестен за мен... голям праз, че му знам името! Голям праз, че е вписан в акта ми за раждане! Голям праз, че съм родена по време на брак! С  Моя мъж не сме се женили, дори бягаме от това, въпреки това веднага припозна синът ни, след някой друг месец ще припознае и малката! Грижи се за тях безумно много, той е истински родител и заслужава децата ми да носят името му! Заслужава си всеки път когато се прибираме в България да ходиме и обикаляме по институции, за да може да минем границата! Заслужава си всяко едно неудобство, защото е мъж на място и  с топки, които майка му не му ги   отрязала, както се е случило с брат му! И знаеш ли какво,  Абсурт, аз не съм израствала с комплекси относно лиспата на някой си мухльо в ролята на мой баща! Това са комплекси на другите хора! Да,бих искала да го бях изживяла и аз това нещо, да има един мъж, който да мога да нарека баща и да бъде неговата принцеса, но също така аз искам и да бях по-висока с 10 см! Нито едното ме е ранило психически нито другото! Просто от малка се научих, че трябва д си отварям не само краката, но и очите, като ще избирам баща на децата си! И понеже ще питаш найка ми дали не е гледала като се е женила- точно родителските тела са направили всичко възможно връзката да се провали! Така, че нека не робуваме на остарели глупости от рода баща неисвестен, комплекси, с които израстват децата и всякакви други измишльотини... говори си от твоя опит... кажи, че ТЕБ те е страх детето ти да не се обърне някой ден и да те пита къде е баща му или защо си прекарала десетилетия в него, въпреки, че си нещастна, признай си, че ти като родител и част от една двойка може да имаш комплекс като самотен родител, а не че детето ти може да има такъв... въпреки, че не вярвам ти някога да прекратиш връзка, дори и да е отровна за теб и децата ти! ЕВАЛА на всички, които прекратяват такива връзки, били те с мъже, родители, или които и да са други хора! Уважавам, кора с характер! Пък тези, които смятат развода и защитаването на собственото мнение и боренето за собственото добро като срам и нещо лошо... ми живейте си в мизерия и продължавайте да се самонавивате, че живот след брака няма!
Какво съвпадение- аз също съм родена в брак, но майка ми беше тази, която се разведе.
Не мисля, че не ти пука как си живяла- прекалено си гневна, прекалено обвиняваща си все още.
Бъркаш нещата, според мен.
Въпрос на отговорност към детето е да му кажеш кой е бащата, когото си му избрала.
И да си признаеш, че си сгрешила.
Да го запишеш с баща неизвестен, може да устройва теб, но си е жив егоизъм да не ти пука как то ще се чувства.
Защото, утре ще чуе чудесни епитети по адрес на майка си- че не знае с кого е спала дори.
И ми е интересно, какво за уважаване има в човек, който ще отговори на детето си, че не знае кой е баща му?
Къде видя твърдение, че след брака живот няма?

# 320
  • при късмета
Абсурд, сега не е като преди 50 години. Четох статистика, че с всяка изминала година браковете стават все по-малко, а разводите при сключилите го повече. Вече над 60% от децата живеят с втори родител или се водят с баща неизвестен. При майките незаписали име на бащата на детето, къде точно прочете, че не знаят кой е? Не го записват по причините, които вече написах. И как знаеш какво отговарят на децата си? Ето, че пак генерализираш и вменяваш на хората действия. Такива майки обясняват на децата си истинската причина, поради която не пише баща им в акта за раждане, но това не значи, че не им казват кой е и защо така са постъпили. Как го измисли? Века се смени отдавна

# 321
Вие колко пъти и къде точно сте си показвали удостоверението за раждане, където пише коя е майка ви и кой баща ви. Аз не си спомням да са ми го искали някъде....

# 322
  • при късмета
Вие колко пъти и къде точно сте си показвали удостоверението за раждане, където пише коя е майка ви и кой баща ви. Аз не си спомням да са ми го искали някъде....
Иска се мисля за свидетелство за съдимост.
И като си вадих първия паспорт ми го искаха и повече май не са. Тогава си го извадих сама, трябваха ми документи от родители, но не искаха да са там.

И като ти поискат някъде акта за раждане, започват да ти задават всички тези въпроси, които зададе Абсурд  hahaha И обяснения искат защо така

# 323
absurt, дали майка ми или тоавашният й съпруг са подали документи за развод няма значение, не се хвазай за малките думи! Не прочете ли всичко останало?
И пак ти казвам, децата не израстват с вина или комплеси, че името на бащата не е вписано! Родителите и роднитете със старо мислене възпитават децата си да чувстват вина!
И да- гневна съм, защото съм на 32 години и за да не нося името на г-н Идиота трябва да дам куп пари, да се мъкна по съдили и да обяснявам защо не заслужава някой си да му нося името! Гневна съм защото все още има хора, като теб, които не виждат по -далече от носа си и са решили, че аз и всяко друго дете в моето положение трябва да имаме комплекси, а ги нямаме! Гневна съм, че хора като теб определят дали еправилно или не да имаш 2, 3 5 или колкото искаш брака зад гърба си, но не си отвярят устата за тези бракове, където има насилие, където децата растат в нездравословна среда и я някой родител или самите деца биват малтретирани! Гневна съм и си го прознавам! Не съм го крила! И преди бях писала, че факта, че в акта за раждане не е вписано името на собственика на пениса, не значи че жената не знае пред кого си е разтваряла краката! И да ти кажа ли нещо?! Децата не ги интересува дали дребоса, с когото се играят е дете на еди кой си или някой друг! Това теб те интересува! Помисли защо! Защото на мен ми избива на някакъв старовремески срам! На моят син му се подиграват, че говори с майка си на чужд език, а не че майка му и баща му не са се женели или утре/вдруги ден ако решим да се разведем, ще бъде поредното "дамгосано" дете на разведени родители! Когато се роди, беше с моята фамилия поради липсата на брак и че не знаехме, че баща му може да го припознае още от 7-мия месец на бременността! Ако имах и най-малките подозрения, че е мухльо и бебчо е бил неплануван- нямаше да му дам удоволствието да го припознае!
Казваш, че не се говори от личен опит! Ето ти личен опит! Но твоя опит и времето, когато ти си била на моите години явно е било отдавна... когато е било срам жената да се махна от отровна връзка и е било по-добре да остане в такава за "доброто" на децата и да не израстват с комплекси, които самите възрастни насаждат!

# 324
Забравила съм явно, отдавна си вадих за съдимост. Виж свидетелство за кръщение са ми искали няколко пъти, когато бях кума и кръстница. Там пише по-интересни неща - баща и законната му съпруга. Ама сега и БПЦ може да се е модернизирала и да го е променила.
Мушморанка, не се гневи. Има всякакви хора и всякакви истини. Вярно е, че някой може и да страда ако в документите му пише баща неизвестен, както и че друг може да е доволен от това.

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 01:02 от Dincho

# 325
  • където ми харесва
Как бе, Кали, да възпитам умен човек, който знае какво прави на тема мотор?! То там си е страст не знам колко ум има ( с добро го казвам), лошото, че покрай мотористите не всички са умни и свестни.
Бях гледала скоро някакви клипчета в нета как засичат мотори и сърцето ми се сви.
Adellle, просто не разбрах, ей така четейки кое те провокира да пишеш за женска независимост, за нещастни деца в брак и колко хепи опция е развода?! Затова ти реагирах, как решаваш да включиш назидателния тон върху непознати.
И не проектирайте собствените си несгоди върху останалите!
Чакай да се уточним за нещо. Явно само ти видя назидателен тон и проекция на несгодите ми, интересно защо? Още в началото на поста си казах, че не се хваля и не искам да обидя никого. Споделила съм опита си, който е горчив, за съжаление. Но, не съм насърчила никого да се развежда на поразия.
Защо съм писала за женска независимост ли? Защото, напълно осъзнавам, че зависимостта си на 100% от друг човек, може да те закопае. Не една, или две жени са писали тук, че отчаяно искат да напуснат мъжете си, които ги тормозят по един, или друг начин, но нямат нито финансовата възможност, нито има къде да отидат, ако си тръгнат. За това писах. Теб, обаче кое толкова те подразни в поста ми, че реши да се заяждам, така и не разбрах.

# 326
От 1 месец сме питали свекървата (която не работи и живее вкъщи) дали може да гледа малкия във вторник (един единствен вторник - тази седмица). Нямаше проблем, ала бала.

Вчера казва, че другото и внуче нямало училище този ден също и трябвало да гледа и него (момиченце, ок. 10 години). ОКей. Щели да го докарат вкъщи. Окей. Сега обаче зълва ми не можели да си приберат навреме и малкото от тяхната градина и за по-лесно решили, че ще докарат и него вкъщи.  newsm78

Като изключим факта, че си правят планове без кръчмаря как да си докарат вкъщи децата на забавачка, аз не съм ОКей с това свекърва ми да гледа 3 деца едновременно. Моят е на 5 месеца и изисква внимание и грижи. Другите са на 2г и 10г. И ме поставят пред едва ли не свършен факт - днес ми съобщиха, утре е почивен ден и нищо не мога да уредя в работата си.

Тя казва, че ще и е трудно да ги гледа, ама щяла да ги гледа  #Crazy
Присъствието на 10-годишното дете само ще улесни свекърва ти. Докато тя се грижи за едното бебе, то ще помага за другото. Бебе на 5 месеца иска да бъде нахранено, да му се смени памперса и евентуално да бъде гушнато. Точно за частта с гушкането 10-годишното може да се включи докато свекърва ти препуска след 2-годишното. Или да си разменят ролите. Така че няма драма. Мис Джули добре ти е казала, че и трите деца са ѝ внучета и не може да поставяте жената между чука и наковалнята да избира кое от внучетата да отсвири. Признавам си, че ако някога някой се опита на мен да ми постави подобни условия (да отсвиря другите си внучета, за да гледам неговото дете), той ще бъде първият отсвирен от мен.

# 327

Присъствието на 10-годишното дете само ще улесни свекърва ти. Докато тя се грижи за едното бебе, то ще помага за другото. Бебе на 5 месеца иска да бъде нахранено, да му се смени памперса и евентуално да бъде гушнато. Точно за частта с гушкането 10-годишното може да се включи докато свекърва ти препуска след 2-годишното. Или да си разменят ролите. Така че няма драма. Мис Джули добре ти е казала, че и трите деца са ѝ внучета и не може да поставяте жената между чука и наковалнята да избира кое от внучетата да отсвири. Признавам си, че ако някога някой се опита на мен да ми постави подобни условия (да отсвиря другите си внучета, за да гледам неговото дете), той ще бъде първият отсвирен от мен.

И какво точно условие и поставяме ние (казвам ние, защото тук не става въпрос само за мен)? Попитахме я, съгласи се. Имахме уговорка. Уговорка, която не включва временното отваряне на детски център вкъщи.

Разбрали сме се от един месец. Миналата седмица пак и напомних - "Да, да. Няма проблем".

Сега 2 дни преди "събитието" изведнъж има проблем.

Голямата е лесна за гледане, моят що-годе също. Но 2 годишния изисква време и енергия, които тя няма. И хайде да не си обясняваме колко лесно се гледат 3 деца на различна възраст - всеки яде нещо различно и всеки има различен режим. На думи лесно, на практика е мааалко по-така. Тя самата казва, че ще и е трудно (най-вече с 2-годишния).

И не, не считам, че я поставям между чука и наковалнята. Беше поела ангажимент, който не съвсем напълно ще  уважи. А това пък че си направиха плановете къде и как да се гледат децата без дори да го обсъдят с нас  ooooh! Благодаря, но повече никога. За мен тя се дискредитира като човек, на който мога да разчитам. После да не се чуди защо няма да имаме нужда от нейните "услуги".

# 328
Adellle, приех, че пишеш по повод казуса на L_P,  затова се впрегнах.
Глупости пишете, не знам дали си ги четете, какъв баща неизвестен, майките да не са някои миризливи циганки покрай гарата?! И може да не ти искат акта за раждане, но като кажеш Иван Мариев Петров или Ваня Димитринова Георгиева, ти лъсва липсата на баща!
Мушморанке, не че нямаш комплекси, а са ти в повече. И този натрупан гняв няма да ти донесе щастие, освободи го.
Щъркел, права си, но ми се струва, че са я поставили пред свършен факт.

# 329
  • София
Щъркел, права си да се ядосваш. Остави ти деленето на внуците. Аз имам един двегодишен и от сега страх ме хваща като почне лятната ваканция на кака му.

Общи условия

Активация на акаунт