С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 625
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • където ми харесва
А ако знаеш колко време търсих какво е болднала Абсурд  Laughing
Но ми е интересно, кой се развежда, поради изброените причини от Абсурд?! И кой дава съвети " щом те дразни\не те слуша-развеждай се"? Или си пишем за спорта?

# 301
  • София

Трето - да, има едни и същи неща, които е приемливо да се правят от едни и неприемливо да се правят от други /например на разходка мога да хвана приятелка/майка си под ръка, но няма да е много адекватно един мъж да хване за ръчичка майка си/баща си или свой приятел  Crazy/. Четвърто - не смятам, че е нещо лошо някой да е на втори брак. Много по-лошо е да си част от връзка, в която си нещастен.
Да, ама тези неща се виждат, след като живееш с някого години наред за проба и ако не показваш, че не ги понасяш, то да почнат да ти пречат като се омъжиш, че и да искаш да ги поправяш, е повече от абсурдно и смешно.
Накрая ще се разведеш, че говорел с мама по телефона, а на разходка заедно, я бил хванал под ръка!?
Ами, така и 6 брака и развода можеш да си докараш, пък потърпевшата ще си ти и децата ти.

# 302
  • при късмета
Да, Ма Ко, имам генералния проблем мъжа ми да си обича и уважава майката, и аз да виждам и чувам това малко повече от нужното! Нямах късмет да не си говори с нея или да са прекъснали контакти, или пък да й крещи и да я поставя на мястото.
Кой по-точно е проблема ми с мъжа ми, от споделените в темата, извън разговорите?!

На теб всичките и проблеми идват именно от споделянето на мъжа ти с майка му. Няма как да сложиш този проблем "извън" защото от него идва абсолютно всичко. Той е първопричината за всички останали. Нали си даваш сметка, че това ако не беше така, майка му нямаше да е толкова навътре в семейството ви, че да се чувства в правото си и на съвети на собствени действия спрямо вас? Че той не само я въвлича в семейството ви, но и с неговото споделяне и обсъждане на всичко, той едва ли не я моли да го прави. Не знам как не го разбираш. И други хора уважават и обичат родителите си и отношенията им стоят по коренно различен начин.

ПП. Чудя се, как забравяте, че човек е такъв, какъвто е и най- тъпото е да си мислите, че главната идея е да го вържете за себе си, пък после  ще го променяте.
Това къде точно го прочете? Чия точно главна цел е да върже мъж, а после да се оплаква от него и майка му?
Ако по ваше време това ви е била главна цел, сакън някоя да не остане "стара мома" на 25 години, то днес нещата са много различни.

# 303
  • София
А ако знаеш колко време търсих какво е болднала Абсурд  Laughing
Но ми е интересно, кой се развежда, поради изброените причини от Абсурд?! И кой дава съвети " щом те дразни\не те слуша-развеждай се"? Или си пишем за спорта?
Пишете си за спорта, но това са ви вижданията, поне тук заявени с апломб и хъс.
Аз само ги припомням, не са мои.
Що не погледнеш назиданията на ма ко, тя е пример за " кой дава съветите...."
Но, не е само тя- какво заключение да си извадиш от поста ма мис Джули?

# 304
  • при късмета
Абсурд, ако можеше да четеш по-внимателно и да разбираш това, което четеш, щеше да видиш, че никого не назидавам и пиша за себе си и какво бих направила аз. Само и лично за себе си. Тази с генералните изводи и изявления какви били целите на всички си само ти

# 305
От 1 месец сме питали свекървата (която не работи и живее вкъщи) дали може да гледа малкия във вторник (един единствен вторник - тази седмица). Нямаше проблем, ала бала.

Вчера казва, че другото и внуче нямало училище този ден също и трябвало да гледа и него (момиченце, ок. 10 години). ОКей. Щели да го докарат вкъщи. Окей. Сега обаче зълва ми не можели да си приберат навреме и малкото от тяхната градина и за по-лесно решили, че ще докарат и него вкъщи.  newsm78

Като изключим факта, че си правят планове без кръчмаря как да си докарат вкъщи децата на забавачка, аз не съм ОКей с това свекърва ми да гледа 3 деца едновременно. Моят е на 5 месеца и изисква внимание и грижи. Другите са на 2г и 10г. И ме поставят пред едва ли не свършен факт - днес ми съобщиха, утре е почивен ден и нищо не мога да уредя в работата си.

Тя казва, че ще и е трудно да ги гледа, ама щяла да ги гледа  #Crazy

# 306
  • Бургас
Неприятна ситуация, но свекърва ти е между чука и наковалнята. И децата на зълвата са нейни внучета колкото твоето дете. Преглътнете неудобството щом е за един ден. А и след като едното дете е на 10г може спокойно да обгрижва братчето/сестричето си, ако свекърва ти през това време е заето с твоето бебе.

# 307
изгубен-щъркел, като изключим факта, че си правят планове без кръчмаря, не се тревожи.
Жената, ако не е болна и има желание, ще се справи. Какво има да го гледаш 10 годишното дете. То даже ще помага. Достатъчно е да си легне за следобеден сън с двегодишното.
Ще занимава 2 годишното, пък и ще бави 5 месечното. Трудно и отговорно ще бъде за жената, но пък един ден все някак си ще мине. Сигурно не може да откаже и на дъщеря си и се е поставила в това положение.

# 308
  • София
Абсурд, ако можеше да четеш по-внимателно и да разбираш това, което четеш, щеше да видиш, че никого не назидавам и пиша за себе си и какво бих направила аз. Само и лично за себе си. Тази с генералните изводи и изявления какви били целите на всички си само ти
Ами, спри да назидаваш другите от позицията на последна инстанция, щото ставаш смешна.
Ако имаш какво да кажеш на база личен опит, ще бъде прието с уважение, дори и да не се постигне съгласие.
Ти се пъчиш и размахваш пръст, и даваш безумни команди на този и онзи, с уговорката какво би направила, а не какво си направила.
Малка разлика, но съществена.
Нямаш свекърва, но се съдра да заповядаш начин на държане спрямо бъдещи, настоящи и бивши свекърви на който се появи на хоризонта.
Нямаш дете с гриф " баща неизвестен", ама не спираш да насъскваш другите да си родят такова, вместо да потърсят начин да се напаснат с човека до тях.
Та, аз генерални заключения за всички не правя, но когато някой като теб се изхвърля така, сам ги предизвиква във всички.

# 309
  • при късмета
Както винаги си неспособна да разбереш какво четеш. Точно от собствен опит е всичко написано.  И не съм писала как да се справиш със свекърва си, напротив, написах, че изобщо не трябва да ти е фактор. Но това само и единствено, ако имаш способността да не си затваряш очите и да правиш компромис, когато избираш мъжа. Мъжа си трябва да избираш, а не свекървата. И с него нещата или се получават или не. Средно положение няма и изхода и от двете е ясен. Кое не ти стана ясно?
Детето ми не е с баща неизвестен, защото аз съм избирала баща му все пак и пак базирано именно на същия опит и по тези критерии. Та кое не е от личен опит?

# 310
Не ме разтрелвайте, но аз да питам: ако една връзка е нефункционална, кое му е лошото да се раздели двойката? И какво значение или дали бащата е известен на вселената или не! Нали майката го знае! По-добре неизвестен и невписан мухльо, който няма как да те спира, от колкото някой си да припознае детето и после да не се интересува от него!

# 311
  • при късмета
При разделените/разведените, отглеждащия родител може да има много по-голям проблем от незаинтересованост на другия. Да приемем, че бащата е незаинтересован. Майката при припознато дете за абсолютно всичко трябва да иска съгласие и подписи. За записване за градина, за училище, за вадене на паспорт за чужбина, за всичко. И като не може да го намери или той не желае да направи всичко това е страшна мъка.  Като почетеш малко в самотните родители ти ставя ясно какво може да си спестиш в бъдещите 18 години. Майките даже са съгласни да не взимат издръжка, само и само да решават сами за детето и пред закон, щом е и на практика и да не са зависими от бащата за тези неща. Това си е адска разправия да го запишеш на у-ще, какво остава да го заведеш на екскурзия в чужбина. Детето ще си стои тук до пълнолетие. Има талатливи деца в спортове или изкуства и не могат да отидат на състезание в чужбина заради такъв проблем.
Та затова я пратих Бени да почете в самотните родители, не за друго. И го написах, ама кой да чете. Това, че съм й казала къде да чете, не значи че съм и заповядала нещо, а да се ориентира евентуално с какво би могла да се сблъска.

# 312
  • София
Не ме разтрелвайте, но аз да питам: ако една връзка е нефункционална, кое му е лошото да се раздели двойката? И какво значение или дали бащата е известен на вселената или не! Нали майката го знае! По-добре неизвестен и невписан мухльо, който няма как да те спира, от колкото някой си да припознае детето и после да не се интересува от него!
Не иде реч за разстрел, а за отговорност и отместване на фокуса от майката към детето.
На нея може да не ѝ пука, че бащата е неизвестен, ама на детето няма да му е весело и ще расте с куп комплекси.
Много лесно се решава, че бащата е мухльо, а каква е тази, която забременява от мухльото?
И е готова да обяви, че не знае от кого е детето?

ПП. Връзките не функционират по вода от самосебе си.
Не и когато са сериозни и с ангажименти.

# 313
По-добре неизвестен и невписан мухльо, който няма как да те спира, от колкото някой си да припознае детето и после да не се интересува от него!
И по-лошо да пречи, например да не даде съгласие да изведеш детето зад граница.

# 314
  • София
Както винаги си неспособна да разбереш какво четеш. Точно от собствен опит е всичко написано.  И не съм писала как да се справиш със свекърва си, напротив, написах, че изобщо не трябва да ти е фактор. Но това само и единствено, ако имаш способността да не си затваряш очите и да правиш компромис, когато избираш мъжа. Мъжа си трябва да избираш, а не свекървата. И с него нещата или се получават или не. Средно положение няма и изхода и от двете е ясен. Кое не ти стана ясно?
Детето ми не е с баща неизвестен, защото аз съм избирала баща му все пак и пак базирано именно на същия опит и по тези критерии. Та кое не е от личен опит?
От какъв собствен опит?
На човек, който няма фактор с когото да се съобразява? Mr. Green
И ще ми кажеш, че никога и за нищо не си правила компромис, а мъжът ти те търпи, щото си ангел господен?
На мен си ми ясна, колкото и да се напъваш да се изкараш велика. Joy

Общи условия

Активация на акаунт