С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 696
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Ако синът ми точно в този момент, преди да е завършил окончателно образованието си и да си е взел хляба в ръцете, забремени приятелката си, аз също ще го отчета като грешка. Негова грешка. И ще му го кажа.
Деца се създават не само с "ох" и "ах", но и с отговорност. С какви пари ще се издържат младите и как ще отглеждат детето си? Ще чакат на мама и татко? Ще зарежат ученето?
Да, родителите ще помагат, колкото и ако могат. Но не са длъжни да издържат децата си, решили да си играят на семейство, както и техните деца. И имат право на негативни коментари, когато им снесат "голямата" новина и всички произтичащи от това последствия.
Което не пречи след време да са луди по внучето, дори да харесат и обикнат снаха си. Но позволете им малко на тези свекърви да мислят и реагират като обикновени хора, не всички са перфектни ССФ и още по-перфектни бъдещи (уонаби) свекърви.
Особено пък ма ко, с нейната категоричност и невъзможност да вникне и приеме чуждо мнение – тежко и горко на снаха ѝ.

# 196
  • при късмета
Как` Сийка, ти прочете ли назад, че е дадена възрастта на Бени? Какви незавършили образование, не говорим за гимназисти. А за окончателно завършване на образование и съчетаване със създаване на семейство всеки си решава. В конкретния случай не разчитат на свекървата. Даже Бени каза, че се сърдят и в момента нямат контакт. Как тогава разчитат на тях за издръжка? Конкретния случай коментираме, не ученици в гимназия все пак

# 197
Ами не, коментираше се предимно изказването на свекървата, че бременността била грешка. Ами да, може да е грешка от гледна точка на родител, който счита, че детето му още не е готово за такава отговорност. Що, няма ли право да му го каже?
Друг е въпросът за муньото, който снове между мама и гаджето да снася информация коя какво била казала. И пак стигаме до източника на всички дрязги и омрази между снаха и свекърва – милите синчета, които без грам такт и мисъл в главата създават интриги между жените, които ги обичат най-много на света.

ПП Не виждам как възрастта на Бени изключва вероятността все още да учат. Има специалности, за които се учи повече от стандартните 4 години бакалавър. А и магистратури редовно, без възможност за задочно, също има.

# 198
  • при късмета
Коментираме въпросното изказване в конкретния случай. На много хора от всичко написано от Бени това най-много се набива в очи. И случая конкретно, като цяло. Тя каза, че мъжа й си се сменил работата и това е единственото положително нещо, което е направил. И да учат, в случая са си направили сметка. Това няма особено значение и тя и мамин златен щом си правят сметка в това отношение. Много жени са родили преди да завършат и много хора са направили семейство през това и преди това време

# 199
То и много жени считат забременяването от и свързването с конкретен мъж за грешка (справка – съседните теми), ама...  Laughing
Дразнещо е, че се вкопчвате в едно изказване, което може да е казано и в съвсем друг смисъл, надъхвате се една друга и кудкудякате, докато проблемите, които Бени и мъжът ѝ имат, може да са от съвсем друго естество. И много по-сериозни.
Не мисля, че така ѝ помагате, като засилвате още повече обидата ѝ. Не е това начинът да си оправят отношенията.
Ох, че към и аз – точно в тази тема да споменавам за оправяне на отношения между снаха и свекърва. Правилно, наливайте масло в огъня, сеир да става.  Peace

# 200
Така е, някои потребители само "кудкудякат", други по презумпция все мислят правилно и критикуват градивно.

# 201
  • Бургас
Съгласна съм със Сийчето. Годините не са показател дали си способен да бъдеш родител. Тук говорим за финансови възможности и емоционална интелигентност - неща, които може е
и на 40 години да не притежаваш.  
А това снасяне на информация ми звучи като че ли мъжа на Бени иска да й каже своето мнение, но прикрито уж зад някой друг. Ако искаше детето, още в началото  щеше да каже на майка си повече да не чува такива приказки от устата й, камо ли да тръгне да ги споделя. Едва ли не опипва почвата като споделя свои мисли, но завоалирано все едно друг ги е казал. Интересно ми е ако Бени беше решила да направи аборт дали той щеше да се съгласи. Според мен го е шубе и тъй като е неуверен, и да иска ще му е трудно да понесе бъдещата отговорност. При всички случаи на Бени ще й трябва план Б.

П.П. Ако синът ми забремени някоя девойка в момент, в който не може да носи отговорност за нов живот и аз няма да съм щастлива.... и ще му го кажа. Друг е въпросът, че ще гледам да съм по-деликатна, но като се знам като нищо след някое друго десетилетие някое момиче ще ме оплюва каква гадна харпия съм. Ма ко, не се заблуждавай - и теб ще те оплюват  Mr. Green

# 202
  • София
Стига де, родителите на момичето плащат за всичко, ще й направят и сватба защото винаги е мечтала, пък после... Няма да пророкувам, има разни сценарии.  Wink

# 203
  • при късмета

А това снасяне на информация ми звучи като че ли мъжа на Бени иска да й каже своето мнение, но прикрито уж зад някой друг. Ако искаше детето, още в началото  щеше да каже на майка си повече да не чува такива приказки от устата й, камо ли да тръгне да ги споделя.   
Голяма част от коментарите са именно защото на повечето така прозвуча. Че това е неговото мнение, но се крие зад мнението на мама, защото го е шубе да заяви своето

# 204
  • София
Как' Сийка, по принцип съм съгласна с теб, ама точно в този казус, при една мома на 26 и един мамин (прогнозирам около 28), кога според теб е възможно да е удобно на свеки да станат семейство? Когато на 18-19 си завършил средно, то колко време ти е нужно (дори и за доктор да учиш) да си стъпиш на краката? Не влизам в подробностите, относно апартамента, с който момата разполага и, че тя има подкрепата (и финансова) от родителите си. Така, че въпросът за мен, отново опира до контрола, който свеки би изпуснала върху безценното ѝ "дете". А за предаването на думите на мама, още повече при "свършена работа", имам подозрения, но бих замълчала...

# 205
Как' Сийка, по принцип съм съгласна с теб, ама точно в този казус, при една мома на 26 и един мамин (прогнозирам около 28), кога според теб е възможно да е удобно на свеки да станат семейство?

За свеки – не знам, но за мен най-удобният момент е, когато младите си вземат хляба в ръцете и започнат да се издържат съвсем сами. Т.е. – станат напълно самостоятелни.
А за медицината – късничко се завършва и късничко започват да печелят от нея, дълги години само се инвестира. И не само там.
Трето и четвърто, че липсва информация на колко години всъщност е младежът (може да е по-малък например) и дали може да издържа семейството, докато жена му е в майчинство.
Това с жилището на родителите и финансовата помощ от тяхна страна може да е много удобно и приятно за младите, но определено не е признак на готовност за семеен живот.

ПП Позволих си да хвърля поглед върху последните постове на Бени и ми стана ясно защо свекървата е реагирила по този начин. Много несериозен изглежда младежът, то кредити, то нередовни доходи... Явно майката си знае стоката и затова му е намилала, че му е рано още за семейство.
Друг е въпросът, че всички упреци ги е отправила лично към него, а той изприпкал да доложи на жена си и да я разстрои, че и да я настрои срещу майка си.
Класически муньо.

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 11:30 от Как` Сийка

# 206
  • София
Мисълта ми беше, че младите вече са направили дете (дано да е планувано) и подобни изцепки от страна на свеки не са допустими.
Сега, за да сме честни и аз много не разбирам, защо тъста се занимава с ремонт на апартамента, а не бъдещият жених, също и не разбирам защо е нужно родителите да плащат за сватба на децата си (особено, при финансови притеснения, ама това сме коментирали)... Всъщност, доста странни отношения за млада връзка, но пък като са направили бебе, да се вземат е редно Simple Smile

ПП- и аз си позволих един поглед...
И момата, Как' Сийке, и момата...

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 12:10 от molive

# 207
  • при късмета
Тук вече две мнения няма

# 208
А аз си представям една ситуация, в която мъжа е изтезан да каже какво е казала мама Simple Smile Има много такива случаи на жени, които вадят душата на мъжете си и накрая реват, че не им харесва чутото. Не го оправдавам хич, най ми е противно това снасяне, още повече, когато е негативно, ама не знаем дали тя не си го търси.

# 209
А аз си представям една ситуация, в която мъжа е изтезан да каже какво е казала мама Simple Smile Има много такива случаи на жени, които вадят душата на мъжете си и накрая реват, че не им харесва чутото. Не го оправдавам хич, най ми е противно това снасяне, още повече, когато е негативно, ама не знаем дали тя не си го търси.
Хехе, много страшни тия жени начи  Laughing Муньовците също много се радват свеки и жената да воюват за тях, даже и да не го съзнават, но съм сигурна, че е така. Затова не си мълчат за подобни неща, а трябва.

Общи условия

Активация на акаунт