С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 682
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • при късмета
А аз си представям една ситуация, в която мъжа е изтезан да каже какво е казала мама Simple Smile Има много такива случаи на жени, които вадят душата на мъжете си и накрая реват, че не им харесва чутото. Не го оправдавам хич, най ми е противно това снасяне, още повече, когато е негативно, ама не знаем дали тя не си го търси.
Хехе, много страшни тия жени начи  Laughing Муньовците също много се радват смеки и жената да воюват за него, даже и да не го съзнават, но съм сигурна, че е така. Затова не си мълчат за подобни неща, а трябва.
Трябва, защото както си мислят, че от две места ги обгрижват и се съобразяват да не вземе нещо муньо да се презори, така от двата стола се оказват на земята доста често  Mr. Green

# 211
  • София
Не е много често, май. Като започнат едни състезания за тиквен медал "Аз готвя по-добре" или "Аз чистя по-добре"... Сърбят ме пръстите да добавя и "Аз нося чехлите със зъби по-добре", но ще пропусна.

# 212
А аз си представям една ситуация, в която мъжа е изтезан да каже какво е казала мама Simple Smile Има много такива случаи на жени, които вадят душата на мъжете си и накрая реват, че не им харесва чутото. Не го оправдавам хич, най ми е противно това снасяне, още повече, когато е негативно, ама не знаем дали тя не си го търси.
Чела съм предишни публикации на Бени. Не ми изглежда тя конкретно да е такава. Оставила ми е впечатление за разумно момиче, което се е хванало с льольо под нивото ѝ. Peace

# 213
  • Countryside
Ако е мъж на място (на Бени мъжа) ще тропне с краченце на маминка и ще каже, че това е жената с която иска дете и това дете е желано, независимо дали е планирано или не. Майка му да си мисли каквото иска и да се сърди колкото си иска. И как изобщо му е дошло на акъла да мели на бременната си жена подобни 'умнотии' ooooh! И аз мисля, че проблемите на този етап са с мъжа и действията му, не с майка му. Мисля, че един сериозен разговор с него по темата с детето е наложителен, явно е изплашен и реагира по детски. Какво иска от живота и какви планове има за в бъдеще, ако вече не сте го обсъждали също е важно да се обсъди и да вземете решения вие заедно като семейство.

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 14:27 от Сиренце

# 214
  • Бургас
Ако е мъж на място (на Бени мъжа) ще тропне с краченце на маминка и ще каже, че това е жената с която иска дете и това дете е желано, независимо дали е планирано или не.
И как да го каже ако/като не го мисли наистина   Confused

# 215
  • Sofia, Bulgaria
Чак сега сядам и прочетох всички мнения, почвам подред да пиша:
Не съм питала кой какво е казал, аз съм човек, който и на 5% не го интересува кой какво казва или мисли, то това му е и проблема, че не съм се съветвала, че не съм питала - мой си е живота какво ме интересува кой какво казва на трети лица?!

По въпроса с грешката, той абсолютно не е на това мнение и даже първия път като им съобщи и скокнаха им каза тя е жената, това е положението. Иначе той е на 25, няколко месеца ни е разликата и проблемът не е в образованието, а че едно е да имаш кариера от 5-10 години и да си управител и друго е тепърва да си търсиш вярната професия.

Принципно цялата ситуация ме дразни, защото това, че се сродяваме изобщо не значи, че ще живея с тях или ще сме си всеки ден на гости, но даже и не съм обидена - да се оправят все ми е тая за тях.

# 216
  • Бургас
По въпроса с грешката, той абсолютно не е на това мнение и даже първия път като им съобщи и скокнаха им каза тя е жената, това е положението.
Нещо не разбрах - уж той ти бил препредавал думите на майка му, а излиза, че всъщност ти си присъствала и си чула сама какво е казала тя.
Като цяло си мисля, че трябва много сериозно и открито да си поговориш с него и да му обясниш, че ако за всяко нещо смята да търси мнението и одобрението на майка си, по-добре да си хваща багажа

# 217
  • Countryside
Бени, не се ядосвай! Ние уж се опитваме да помагаме, само ти си знаеш дереджето и как се чувстваш в ситуацията. Силно се надявам да не си се изразила добре и твоят мъж да не е мамин сладък. Майка му ако е свикнала да командва трудно ще приеме ситуация, в която не е водеща фигура, особено за важни неща в живота на вече порасналото си дете. Но преди всичко ти желая лека бременност и по-малко нерви, че ще си докараш контракции.

Принципно си права, че няма значение кой какво е казал, обаче това е бъдещата баба на твоето внуче, и ако искаш да си общувате или се правиш на глуха и пропускаш покрай ушите или я отсвирваш като роднина изобщо.

# 218
  • София

А сега сериозно. Детето слуша обикновенно отглеждащия и за това е хубаво до определена възраст това да е майката. Следва етапа за приемане и на таткото ( и това си зависи и от самия него) за равен на майката и тогава вече следват всички останали, но не на същото ниво. Това е всеизвестно. С напредване на възрастта и промяна на средата и детето придобива способността да си разпределя вниманието. От 1-2 годишно дете не може да очаквате да слуша всички, нормално е дас е обърква. Като по-голямо вече е свикнало и с учители даже и със съвсем чужди хора. Бабата да не остане назад от командоренето трябва и на детето ли да дава команди, че да й е пълен списъка с изпълняващите?
Абсурд, в много теми и към много потребители си се обръщала с репликата "явно ти куца психологията". В последствие се оказва, че ти си тази на която куца. И аз не съм първата която ти го казва, макар не и в тази тема. Тези ти претенции имах предвид
В "лека" грешка си- може да съм казала, че куца логиката, но психологията да куца- не става.
Както виждам, ти се изживяваш като психолог и сега си обяснявам, защо детето ти на 7 години не може да остане да спи някъде само с единия родител.
Някой те е излъгал, че те бива в тая наука, ама то да командариш всеки от позицията на последна инстанция,  си е просто избиване на комплекси, не признак на овладяна психология........

# 219
  • София
. Сега което си е истина - не го отричам: каквото има дава за мене, непрекъснато ме пита как съм, къде съм, може ли да ми помогне. Смени работата, защото с доходите от старата нямаше да се оправим, но има едни такива трески за дялане дето обръщат каруцата. Та да наясно съм с нещата, които казвате просто искам да опитам всичко за детенцето - пък каквото стане
Бени, стига се вживява и не си мисли глупости!
Грижи се за теб, момчето, обича те, това е най- важното!
Всеки има трески за дялане- ти също, предполагам.
Като живеете отделно, постепенно ще се отръска от близостта с майка си и ще почне да прецежда информацията и от двете посоки.
И хич не слушай глупостите от вида да не подписваш, да поставяш ултиматуми и да оставиш детето с баща неизвестен.
Това са съвети на хора, които явно имат проблем с удовлетворението в живота си, затова изпитват удоволствие и другите да са нещастни. Hug

# 220
Бени, пишеш в първия си скорошен пост "няколко дни преди официално да ми е станала свекърва", т.е. сватбата ви наближава, така ли? Родителите му ще присъстват ли?

# 221
  • Sofia, Bulgaria
Да след няколко дни е. Няма да присъстват, защото щом майка му неискала да идва - другите нямало смисъл да са там, а искаха да дойдат... много хора му обяснихме, че не е правилно да ги лишава от тази радост, когато имат желание, но той категорично отказа.
Абе живи и здрави, всичко минава и заминава - ще видим какво ще стане. Аз се опитвам доколкото мога да направя нещата ок - освен да си гледам здравето друго не остава.

# 222
  • Оптимист по принуда
Е това наистина не го разбирам - щом кралицата не иска, други да не стъпят? И той защо се съгласява? Или тя му го налага пак. Whistling  Напротив, той трябва да настоява да дойдат близките му, а тя, щом е толкоз против, да си стои вкъщи  Tired.

# 223
Постъпката й няма оправдание на тази майка – така да развалиш сватбата на сина си. Защото няма как да му е леко и приятно, че майка му няма да дойде.

# 224
Постъпката й няма оправдание на тази майка – така да развалиш сватбата на сина си. Защото няма как да му е леко и приятно, че майка му няма да дойде.
Изключително грозно и егоистично от нейна страна.

Общи условия

Активация на акаунт