С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 656
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Winterfell
Не съм сигурна колко точно е мамин златен и мунчо тоя мъж. На мен ми прилича на емоционално изтезавано дете, като под дете нямам предвид възраст, а рожба. Не си е оставил бременната жена, заради мама. Може това ''снасяне'' на информация на жената какво е казала, да е обяснение за държанието и.
Според мен тая жена цял живот е била генерала в семейството, командорила е , и сега един от войниците не я е послушал, което пък я е извадило извън релси. Включва на вълна ''обидена'', после ще превключи на жална и Бог знае още какво може да и роди главата.
Гледала съм го вече тоя филм. След опититие да е сърдита на мъжа ми, започна да му праща съобщения със следното съдържание: '' няма кой да ме погледне; не ме зачиташ; ще умра, съседите ще ме надушат, кучето ще ме яде; '' и още подобни отчаяни съобщения. После започнаха атаките и грозните обиди към мен+ обиколка по всички роднини да ме обижда и да ги информира каква съм.

# 241
Монетата винаги има две страни. Не знаем какво ни се спестява.
Ако отношенията са нормални, не може такъв бойкот.

# 242
  • Winterfell
Естествено, тук споделя винаги само едната страна.
То всички отношения в началото са нормални. Нашите също бяха нормални, просто не стана на нейната  Wink

# 243
Такива крути мерки не се вземат без причина ,може да няма довери е на сина си жената.Може да няма пари да плати масрафа и я  срам да отиде .Да си правят сватбата и  нататък.
Но ,обикновено  младите имат очаквания   за плащане,ако е това причината?И конфликтът готов.
Понеже не съм плащала сватба ,бях обикновен поканен не знам каква причина може да накара майка да не присъства.Дори да не иска,много е трудно да остави детето си само на този ден.
Щото синът ми страда за баща си на този ден.Липсваше по извинителни причини-не е на този свят и  пак липсваше.А думи лесно се изричат ,няма да дойда ,трудно е да се направи. Не  съдя никого.Всеки има причина.

# 244
  • София
Може, ако имаш насреща си достатъчно проста персона.
Моя колежка, на вид и длъжност интелигентна, реши че не харесва бъдещата снаха, но не ѝ се получи да ги раздели.
На сватбата идиотката се появила в бяла рокля, за да видят всички, че е по-стройна от бременната си снаха.

# 245
Може, ако имаш насреща си достатъчно проста персона.
Моя колежка, на вид и длъжност интелигентна, реши че не харесва бъдещата снаха, но не ѝ се получи да ги раздели.
На сватбата идиотката се появила в бяла рокля, за да видят всички, че е по-стройна от бременната си снаха.

А стига бе...чак до там ли може да стигне  една жена ,щото майката  още по-трудно мога да приема в тази роля....

# 246
Може, може Sad Моята свекърва, когато на времето се е женила за свекър ми и нея така са я бойкотирали, защото свекърва й не я харесала. Причината - била софиянка Simple Smile (свекър ми - бургазлия). Била е покъртителна сватба, родителите на свекърва ми потъвали в земята от срам, когато гостите ги питали къде са сватовете.

# 247
  • Оптимист по принуда
[
Филма 'Свекървище' май са го правили по Бг сценарий. Същата сцена имаше.  Crazy

# 248
Сега се сетих за реплика на моята свекърва ,ама доста след сватбата беше ,там беше на първа линия  и  усмяна до уши.
Та рече:сега като си извадя тоалетите ,твоите ще залезат.По повод нова рокля дето размятах  върху себе си ,пременена и засмяна. Ми кво пък...в моите очи и със сто тоалета  е била дърта,чудно  как на 46.
Истории  и истерии  всякакви и от млади и стари...край нямат.

# 249
Сега се сетих за реплика на моята свекърва ,ама доста след сватбата беше ,там беше на първа линия  и  усмяна до уши.
Та рече:сега като си извадя тоалетите ,твоите ще залезат.По повод нова рокля дето размятах  върху себе си ,пременена и засмяна. Ми кво пък...в моите очи и със сто тоалета  е била дърта,чудно  как на 46.
Истории  и истерии  всякакви и от млади и стари...край нямат.
Уф, не се е усетила как се излага свекърва ти. И да не е била дърта, младостта си е младост, кой каквото ще да говори.

# 250
Зои, голямо търпение имаш.

Този разговор с боба и въобще целия сценарий по 3 пъти на ден само някоя светица ще може да го изтърпи без да се дразни.   ooooh!

# 251
  • Бургас
И какво - от цялата история с неприсъствието на сватбата и свекървата в бяла рокля, кой се излага? Ако съм гост на сватбата и през ум няма да ми мине нещо лошо за младоженците. По-скоро бих си помислила коя ли е тая изкукала, стара скумрия, която не е дошла на сватбата на сина си /без уважителна причина/ и която е облякла бяла рокля. Правят се тия свекърви на интересни, а единственото, което постигат, е само да се излагат. И да не дойде на сватбата, и да е с бяла рокля, на кого си мисли , че прави мръсно. Младите и без това ще се оженят, а за тях остават злословията зад гърба им. Да не говорим в дългосрочен план какво ги чака - без контакт с внуци и самота на стари години. Възрастните все забравят, че докато правят фасони и мизерии, всъщност сами се прецакват.

# 252
  • при късмета
И какво - от цялата история с неприсъствието на сватбата и свекървата в бяла рокля, кой се излага? Ако съм гост на сватбата и през ум няма да ми мине нещо лошо за младоженците. По-скоро бих си помислила коя ли е тая изкукала, стара скумрия, която не е дошла на сватбата на сина си /без уважителна причина/ и която е облякла бяла рокля. Правят се тия свекърви на интересни, а единственото, което постигат, е само да се излагат. И да не дойде на сватбата, и да е с бяла рокля, на кого си мисли , че прави мръсно. Младите и без това ще се оженят, а за тях остават злословията зад гърба им. Да не говорим в дългосрочен план какво ги чака - без контакт с внуци и самота на стари години. Възрастните все забравят, че докато правят фасони и мизерии, всъщност сами се прецакват.

С допълнението, че освен всичко това и собственото си излагане, излагат и синовете си. На мен лично ако ми погодят такъв номер ще ми е страшно неудобно.

# 253
Здравейте момичета, имам проблем със свекървата. Вече даже си мисля да не би да е в мен проблема. Тя е жена лъвица, върти сина си на малкия си пръст. Каквото му каже и той изпълнява. Досега беше така, обаче имаме дете от една година и пак се опитва да командва.. Елате да ме видите... Макар, че внука и е болен. Мъжът ми вади коментари като "Майка много се надяваше да отидем" Е да сигурно е така но, детето е болно аз също бях се поразболяла, а и съм бременна със второто ни дете в 4 месец. Изобщо не се съобразява с нас. Опитах да обясня на съпруга си, че вече тя трябва да се съобразява с нас, не ние с нея... защото имаме дете, а е на път и второто. Като се роди синът ми, започна да го нарича - "сине", "майко" и с името на мъжа ми. Кзаха на съпруга си и после говорих и с нея, че не ми е приятно това и обръщение, обижда ме. Като се роди малкият имахме много проблеми с него, беше болен, не съм спала месеци наред, по лекари, беше страшно, диагнозата му беше страшна, но за щастие детенцето ми се оправи. Сега е наред. Може би затова толкова много ме дразни, когато тя го нарича : сине", аз бях до него през най-трудните месеци, аз го родих, да и в болницата не ми позволиха да го кърмя и цели 10 месеца се цедих. Както и да е. Не искам да се оплаквам. Ще направя всичко за детето си. Както и всяка жена.... И така свекърва ми продължи да говори така, как може да е баба, след като сина и е наричал бабите си .. мама.... и мама... ? На всички обяснява само това. Вече не издържам. А онзи ден, това за което вече найстина съм бясна ... храня го сутринта, а той миличкия ми си хапва нормално, не е злояд, тя говори... "много яде" МНого яде... аз и викам "храни се нормално" ... тя пак "много яде... и познайте момичета. Това беше закуската... след това му ядене не искаше нищо... вчера днес... не иска да яде... Отидохме на църква и му измих очичките със светена вода. Това вече ми дойде в повече. Наречете го както искате, аз по-принцип не вярвам в такива лоши мисли или завист но свекърва ми урочаса внучето си.... Сега вече се чудя какво да направя. Какво е решението? Даже се замислих да отидем групово тримата на психолог... вече не издържа. А като се появи и второто ни дете. Тогава какво?

# 254
  • София
Здравейте момичета, имам проблем със свекървата. Вече даже си мисля да не би да е в мен проблема. Тя е жена лъвица, върти сина си на малкия си пръст. Каквото му каже и той изпълнява.
Скрит текст:
Досега беше така, обаче имаме дете от една година и пак се опитва да командва.. Елате да ме видите... Макар, че внука и е болен. Мъжът ми вади коментари като "Майка много се надяваше да отидем" Е да сигурно е така но, детето е болно аз също бях се поразболяла, а и съм бременна със второто ни дете в 4 месец. Изобщо не се съобразява с нас. Опитах да обясня на съпруга си, че вече тя трябва да се съобразява с нас, не ние с нея... защото имаме дете, а е на път и второто. Като се роди синът ми, започна да го нарича - "сине", "майко" и с името на мъжа ми. Кзаха на съпруга си и после говорих и с нея, че не ми е приятно това и обръщение, обижда ме. Като се роди малкият имахме много проблеми с него, беше болен, не съм спала месеци наред, по лекари, беше страшно, диагнозата му беше страшна, но за щастие детенцето ми се оправи. Сега е наред. Може би затова толкова много ме дразни, когато тя го нарича : сине", аз бях до него през най-трудните месеци, аз го родих, да и в болницата не ми позволиха да го кърмя и цели 10 месеца се цедих. Както и да е. Не искам да се оплаквам. Ще направя всичко за детето си. Както и всяка жена.... И така свекърва ми продължи да говори така, как може да е баба, след като сина и е наричал бабите си .. мама.... и мама... ? На всички обяснява само това. Вече не издържам. А онзи ден, това за което вече найстина съм бясна ... храня го сутринта, а той миличкия ми си хапва нормално, не е злояд, тя говори... "много яде" МНого яде... аз и викам "храни се нормално" ... тя пак "много яде... и познайте момичета. Това беше закуската... след това му ядене не искаше нищо... вчера днес... не иска да яде... Отидохме на църква и му измих очичките със светена вода. Това вече ми дойде в повече. Наречете го както искате, аз по-принцип не вярвам в такива лоши мисли или завист но свекърва ми урочаса внучето си.... Сега вече се чудя какво да направя. Какво е решението? Даже се замислих да отидем групово тримата на психолог... вече не издържа. А като се появи и второто ни дете. Тогава какво?
Това наричаш проблем със свекървата? Избрала си мамино синче. Или ще търпиш, или няма да търпиш – изборът е твой.

Общи условия

Активация на акаунт