С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 520
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Ааааааааааа, да си имаме уважението! Не всяка една от нас отглежда мамино детенце! Обичам си детето и давам всичко за него, но преди всичко искам да израстне независим индивид, който може да мисли за себе си без да има нужда от майка, жена, тъща или който и да е да му казва какво да мисли и да действа! След някой друг месец ще имам и дъщеря и желая същото за нея! Аз се дразня от хора, които очакват някой си да им насочва мислите, не сме 2 годишни деца, за да се учим сега на тези процеси! или си безхарактерен или не си!

# 511
K.A.G.  Laughingтова е друго. Аз за миг си помислих, че живееш в някоя огромна къща с 3-4 бани и имаш лично твоя. Та лекинко ти завидях   Wink

Де да беше, ама съм от простолюдието. Все пак благодаря на възможността да  имам достатъчно приличен бит.

# 512
  • при късмета
 Клишета, клишета. Но и те не са като  по мамино време

# 513
  • София
Днес стигнах до един извод /който изобщо не е решаващ и важащ за всички свекърви/ ,че свекървите не могат да понесат щастието на сина си с другата жена..
Малко нахлувам в темата, но днес имах среща с една свекърва /не моята/

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 22:58 от Wind .

# 514
Да бе да ,не могат да го понесат ...Сигурно нещастието по могат.Аз пък стигнах до извода ,че  чуждата майка   не е майка толкова.Дали защото е различна или по презумпция не знам.И за мен не  е била майка та нищо  към някого.Но  пък нашето поколение влизаше в чуждата къща и  там една срещу всички,сега всеки си е у  тях ,поне повечето ,та каква ли е причината всичко  нейно да е криво.Изключвам  натрупаните     и  фрапиращи  случаи и  действия ,просто     и   мисълта за нея  е   гадна ,та и ответни я отговор е   не приемлив.Щото като си на нож ,едва ли някой ще те гали.Времето  помага  за сработване и  свикване и  за  начини да се понасяме взаимно.
То  дразненето е неизбежно ,но може да се  игнорира  за кратко ,така и не общуваме ежедневно. Който общува да му мисли.
И на мен ми се случи сблъсък  с едни терци....Даже не исках и  да слушам ,то тук е достатъчно...

# 515
Че не може да понесе щастието не, ами че вече не е само тя, което е напълно разбираемо. Синът ми е малък, но ме гледа и ми говори с обожание, утре няма да съм само аз, ами със сигурност е болно и колкото и да ми подскачат тук, как видиш ли след сватбата свекървата да се скрие някъде, не съм съгласна. Винаги ще е част от живота на мъжете и то важна. Когато пък една снаха е малко умна, отсява дразгите и битките.
 Тая пък намеса преди страница, че някой си ще постави майка си на място, беше много комплексарско изказване.

# 516
  • при късмета
Къде ги четете тези претенции, свекървата да се скрие, да изчезне от живота на сина си или подобни? Една тема ли четем? Аз до сега не съм прочела подобно нещо.
Единственото което се иска е да не се месят. Нищо друго.
Все повече постове има на месещи се свекърви, даващи команди и направляващи (поне опитващи се) живота на младото семейство, с единствена цел да се случва всичко, както се е случвало с нея, защото само това е правилно и то като младите са отделно. Напъни на свекървата са това, на снахата не би и дошло на ум.
Никакви битки не трябва да има всъщност. Не са нужни. Ако свекървата не се меси където не й е работа, битките де факто щяха да липсват. Никоя пълнолетна жена няма да позволи да я превъзпитават в чужди ценности, когато гради собственото си семейство. А мъжа от това семейство трябва да реши с кого го гради,  с жена си или с майка си.
Ако е първото нищо комплексарско няма да сложи натрапника в тези отношения на място.
Ако е второто жена му трябва да знае къде да го прати.
А за жената остава да прецени правилно с кого се събира. Нищо не зависи от свекървата, зависи от сина й.
Това далеч не значи, че всички искат свекървите да ги няма в картинката или нормални отношения. Само, че освобождават от отговорност този от когото зависи и го позволява, а така нищо не става.
С някои изключения, като например свекървата да прави едно пред снахата и да говори друго пред сина си или да се държи различно, когато сина й е там и когато го няма (тези са патологичен, неспасяем случай), мъжа в семейството ще успее да определи границите. Само това се иска

# 517
  • София
Къде ги четете тези претенции, свекървата да се скрие, да изчезне от живота на сина си или подобни? Една тема ли четем? Аз до сега не съм прочела подобно нещо.
Единственото което се иска е да не се месят. Нищо друго.
На теб това ти е идея- фикс.
Да не се месят.
Само че, благородно разрешавайки да контактуват мъжете с майките си, трябва да направиш списък на позволените теми.
Да си говорят за изкуство и култура, и да си припяват деветата симфония на Бетовен, а да не се и опитват да споменават как преминава ежедневието им, какво чувстват и мислят за нещата от живота си, за да не се получи намеса в територията на снахата.
Това, разбира се, въобще не е претенция свекървата да се скрие. Mr. Green

# 518
ма ко , поне свекърва да имаше, щеше да е по-интересно. Ама като ги размахаш тия безсмислени чаршафи ...

# 519
И на мен ми е интересно, как сега не давате косъм да падне върху децата си. Включвам и това, че никой освен вас не може да се грижи за тях и изведнъж се появява Тя и вие в миша дупка. Или сега пишете от позицията на Тя.
Не съм и няма да бъда свекърва. И мен ме дразнят някои неща в моята, но това, което чета тук ме озадачава понякога.

# 520
А, нямала Ма Ко свекърва - има, и то не една, а цели трички, които дружно са завзели територията в темата 'с какво ви дразнят свекървите' и сипват ли, сипват наред.  Mr. Green

# 521
ма ко , поне свекърва да имаше, щеше да е по-интересно. Ама като ги размахаш тия безсмислени чаршафи ...
Същото си го помислих Mr. Green

# 522
Горката й снаха, ако трябва да я слуша, няма да има време дори тук да пише.

# 523
 Joy Според мен тя бързо ще придобие перманентно оглушаване или пък недай се Боже вземе да я нареди нещо.
Честно, като стигна края забравям началото.

# 524
Много ми е мъчно днес. Сутринта помолих свекървата да не пръска тревата между плочките с раунд ъп, защото причинява рак, тя ми каза да не чета какво пише в интернет. Това че им желая смъртта дали ме прави лош човек.

Общи условия

Активация на акаунт