С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 427
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Честит празник! Да се гордеем и уважаваме азбуката си, и да я ползваме правилно! За някои вече е късно, дано поне децата им успеят!

# 661
Скрит текст:

# 662
Честит празник! Да се гордеем и уважаваме азбуката си, и да я ползваме правилно! За някои вече е късно, дано поне децата им успеят!

Честит празник!
Зои, не си права, когато човек има желание за нещо, никога не е късно Simple Smile

# 663
  • София
Честит празник и от мен!
Ама тази история все по- заплетена става! f_f плаща за ремонта на родителите си, а те пък му плащат сватбата!  newsm78
И между другото като написа: моето семейство плаща, реших, че това сте ти и бъдещата булка, а то се оказа, че са родителите ти!

# 664
f_f, пожелавам ви много красива и весела сватба! Бъдете щастливи!

Иначе и аз съм един "Дон Кихот", който живее с надеждата, че доброто, съпричастността, взаимопомощтта между родители и порасналите им деца са възможни.

# 665
КАГ, напълно е възможно и го има! Мен колкото и да ме дразни свекърва ми с дребни, злободневни неща, толкова и я уважавам, че е отгледала такъв прекрасен син, че мисли за нас и гледа да ни помага,въпреки че го прави по нейния си начин. Уважавам ги двамата със свекъра ми, да са живи и здрави и ако утре мога да помогна ще го направя, разбира се.
Сега си спомням когато си отряза пръстите точно на Коледа и отидохме няколко дни да сме покрай нея, някои злобни душици тук как ми се смяха тогава.

# 666

Ето кой се разпозна в думите ми  Laughing

Себе си лично не разпознавам, но разпознавам много близка моя приятелка, която съжалява всеки ден за грешката, която е направила преди години да ремонтира на свекърите жилището. Щото то уж нали за тях, уж всеки си знае територията и накрая тя си блъска главата какво да прави: Всичките и спестявания налети в ремонт, свекървата и трови нервите всеки ден, а жилището си е все така на свекървата... Да кажеш, че насила са я накарали - не са! Не че това я топли особено. Така че надявам хубаво да сте си поговорили с жена ти. Лично аз не вярвам, че тя е толкова щастлива от ситуацията, пък макар и да се е примирила с нея.

# 667
 Сериозно интересно ми е обективното мнение на бъдещата съпруга на фи-фи в случая ?
  Даже в златни палати да живеят нямат място накуп със семейството на родителите му .

# 668
И аз съм съгласна, че има. Аз не съм привърженичка на съвместното живеене, но съм виждала семейства, които са щастливи по този начин.

на мен ми направи грозно впечатление репликата "поставих майка си на място". Ако синът ми си доведе булка и се опитат да ме "поставят на място" ще е грозно. Мога да приютя детето си и любимата, но няма да си променя начина на живот, за да им угаждам. Говоря за големи промени, малки ще се наложат по обясними причини.

Не съм от интересуващите се кой какъв е, но F-F пише с типично женски стил. Надявам се се забавлява.

Взаимопомощта е много хубаво нещо. Моите родители много са ми помагали, а и семейството на чичо ми. Аз, също съм им помагала, когато се размениха ролите.

От семейството на бившия не съм видяла помощ, но не заради тях, а заради него. Той си прибираше всичко дадено му и ми заявяваше, че си е за него. Аз, не съм имала проблем с това да им помагаме, когато е имало нужда. Имали сме, направили сме го.

# 669
В опит да сменя малко темата: свекърва ми си говори с нейната свекърва по телефона (много са близки) и обсъждат голямото внуче (на дъщеря и детето). И коментар на свекървата "Много нахална е станала, като баща си, направо не мога да я търпя". Аз съм в стаята #Crazy Намирате ли го за уместно? Хубаво, че си споделя така свободно, но в мое присъствие?  newsm78 Честно казано бих предпочела да не го чувам този коментар. И друг път е имало подобни изцепки, но толкова категорично не е било...

# 670
  • София
Грешката е твоя- защо не излезе, като видя че води телефонен разговор?

# 671
А ти защо не излезе от стаята, като виждаш, че говори по телефона? На теб приятно ли ще ти е свекърва ти да слухти наоколо, докато разговаряш с твоята майка или приятелка, или който и да е от твоите познати?

ПП Ха-ха, абсурт, писали сме едновременно.  Laughing

# 672
В опит да сменя малко темата: свекърва ми си говори с нейната свекърва по телефона (много са близки) и обсъждат голямото внуче (на дъщеря и детето). И коментар на свекървата "Много нахална е станала, като баща си, направо не мога да я търпя". Аз съм в стаята #Crazy Намирате ли го за уместно? Хубаво, че си споделя така свободно, но в мое присъствие?  newsm78 Честно казано бих предпочела да не го чувам този коментар. И друг път е имало подобни изцепки, но толкова категорично не е било...

Аз колко пъти за синът си съм казвала, че е станал непоносим  Joy. Голяма драма, няма що.

# 673

Аз колко пъти за синът си съм казвала, че е станал непоносим  Joy. Голяма драма, няма що.
Аз мисля, че щъркела вероятно се е издразнила от вметката "като баща си" (който в случая е зетя). Баба ми (по майчина линия) навремето използваше нещо подобно по мой адрес - "много си проклета, като баща си", според мен е грубо, но вероятно не са влагани дълбоки чувства.

# 674
И аз казвам като баща му, а мъжът ми, като майка си. Тези реплики са с известна доза хумор и не бива да им се отдава чак такова значение.

F_F, Стига се обяснява. Не ме вълнува майтап ли си правиш, мъж или жена си и пр, но поне води адекватен спор. Кои сме "ние", защото в нормален форум, само много параноидни личности смятат, че всички са срещу тях.

Общи условия

Активация на акаунт