Отговори
# 195
  • Pomorie
Според мен, поне от моят опит, първо се пуска цитонамаска, след като се види съмнителен резултат се прави копоскопия. Ама това не става в един ден. Не ми се струва много удачно да ми мажат остърганата шийка с киселина  Wink....ама знаеш ли, колкото лекари, толкова методи.

# 196
  • София
При мен всичко е ставало в рамките на един преглед/в годините съм преглеждана от Тошева,Дянкова и Ганчева/,а и няма нищо болезнено,но всеки лекар си има начин на работа. Hug

# 197
не съм сигурна , но мисля че първо колпоскоп и след това цито взимат /поне моя лекар /  Peace

# 198
При моя лекар първо беше цитонамазка. След като излезна два пъти лош резултат, последва колпоскоп и биопсия. Т.е. след цитонамазката няма колпоскоп. До сега не съм се замисляла, но май така е по-правилно.

# 199
Първо цитонамзка, после и колпоскопски оглед  Hug

# 200
  • Бургас
При мен е първо цитонамазка, после колпоскоп, как е най-правилно не знам, но моят лекар така прави винаги.

# 201
  • София
При мен също винаги е било колпоскоп и цитонамазка, в рамките на един преглед. Аз и така предпочитам, не мога всяка седмица да ходя на лекар. За реда - мисля че по-правилно е първо колпоскопа - така се вижда от къде точно да се вземе проба за цитонамазка ако има изменения. Като се има предвид, че това е рутинния гинекологичен преглед ще стане доста разкарване да се прави на два пъти и да се получават два пъти резултати и да се коментират и т.н. Никога не съм чувствала болка или дискомфорт.

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 12:09 от Boadicea

# 202
  • Pomorie
Момичета обадих се в Плевен, резултата ми е готов, трябва да се обадя след 18ч за да е лекаря в кабинета и да ми каже. Стискайте палци, направо ми се подкосиха краката  Praynig Praynig Praynig

# 203
Момичета, преди месец ми направиха конизация при проф. Томов в Плевен. След нея не съм имала проблеми като течения, зацапвания и т.н. На контролния преглед (27.05) ми казаха, че още не е заздравяло и че конецът не ми е паднал. Хистологията е много добра без място за притеснения. Обаче от два дни усещам непрекъснато напрежение, сърбеж и като нещо неопределено отвътре. Имам и леко течение. Звъннах и ми казаха, да си купя противогъбични овули, които избера и да ги слагат и че е възможно да се разгражда конецът. Да, ама аз никога не съм ползвала противогъбични и идея нямам кои да избера, предвид, че има толкова много... А ако е конецът, ще го видя ли и тогава не се ли елиминира нуждата от противогъбични препарати?
Много благодаря Hug

# 204
 izgariashta как ще ти кажат по телефона да си купиш противогъбични глобули?! Ако е от разграждането на конеца защо ще даваш пари за излишни препарати и най-вероятно ще ги ползваш без да е нужно. Предлагам ти да отидеш на преглед и да се установи от какво са симптомите.

# 205
Sciеnce, защото съм командирована в едно родопско село за следващите две седмици и няма как да отида освен в Събота...няма кой да ми вземе МБ. Пък не искам да чакам две седмици, а не мога д аси тръгна, че отговарям за един детски център и няма кой да ме замести. Аз и за това питах как да разбера дали е конецът или има проблем... ooooh!

# 206
При мен е първо цитонамазка, после колпоскоп, как е най-правилно не знам, но моят лекар така прави винаги.
Така е  Peace

# 207
Момичета, както и очаквах - днес само преглед и цитонамазка, колпоскоп след седмица. На обикновения преглед всичко било наред, другата седмица ще се види и на колпоскопа какво се случва. Сега чакам резултати и продължавам да се притеснявам...
Относно това дали е удачно - явно всеки лекар си преценява на своя опит и практика как преглежда, как прави различните манипулации и т.н. Важното е накрая резултатът да е добър! Бъдете здрави!

# 208
Здравейте преди месец на прегледа доктора ми каза че имам изменения на шийката на матката и че трябва да направим конизация направи ми колпоскопия, биопсия и цитонамазка резултата беше сравнително добър биопсията показа възпаление същото показва и цитонамазка бе 2С група, изписани ми АБ и Полижинакс. Днес бях на контролен и пак казва, че не му харесва шийката и отново иска конизация пусна ми и пак цитонамазка. Въпроса ми е нормално ли е при добри изследванията от биопсията и цитонамазката да се прави конизацията?

# 209
  • София
Здравейте преди месец на прегледа доктора ми каза че имам изменения на шийката на матката и че трябва да направим конизация направи ми колпоскопия, биопсия и цитонамазка резултата беше сравнително добър биопсията показа възпаление същото показва и цитонамазка бе 2С група, изписани ми АБ и Полижинакс. Днес бях на контролен и пак казва, че не му харесва шийката и отново иска конизация пусна ми и пак цитонамазка. Въпроса ми е нормално ли е при добри изследванията от биопсията и цитонамазката да се прави конизацията?

Аз бих правила прегледи на 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт