Отговори
# 345
  • Pomorie
Аз тръгнах от 3А, след 3м.  лечение стана 3Б, и бипсията беше Цин 3. Но да ви кажа като чета епикризата си сега от конизацията,  не виждам да пише тежка дисплазия никъде,  ама както и да е....

# 346
  • Buffyworld
Здравейте....
отидох днес на гинеколог за цитонамазка....а се видя полип Cry
Само бях чувала че е често срещано, нищо друго...Пита ме да го маха ли и да го изследват, казах да...
Махна го. Тушира ме с нещо и каза да го забравя...И се побърках...
Изчетох всичко. Той е онко-гинеколог, мисля че достатъчно добре ми обясни. Първо че резултата от намазката няма да се повлияе от полипа, тъй като той бил на цервикалния канал. Съвсем мъничък. Второ, че мноооого рядко се израждали, но все пак мястото му не е там. Друго че понякога имат склонност да нарастват и да предизвикват кървене. Ще чакам десет дни за резултат. Ще откача. Какво ли не пише в нета... Cry
За какво отидох а какво стана....
Моля, който е минал през това да ми пише...

А как така ти го махна ? Без упойка ли ? Нещо чувства ли се ?

# 347
Пап 1-2 и ЦИН 3 са несъвместими според мен.

Несъвместими са, но само на теория за съжаление.
Аз цял живот съм с ПАП 1 - преди и след конизацията. Биопсията обаче и при мен показа ЦИН 3. За съжаление хистологията след конизацията миналата година потвърди резултата от биопсията, не този от цитонамазките.
По този случай аз вярвам не на цитонамазки, микробиологии, HPV тестове и т.н. (в моя случай винаги чисти и непоказващи нищо), а на лекарката си.

Желая много здраве и късмет на всички ви, момичета  bouquet

# 348
  • Buffyworld
Това означава ли, че винаги трябва да се прави и биопсия за всеки случай ? Явно биопсията е най- сигурният резултат, в сравнение с всички останали ???

# 349
Моля за коментар на резултатите ми от МБ. Такива не съм виждала и не знам как да ги тълкувам. При лекаря си съм след около седмица.
Директна микроскопия
ЛЕВКОЦИТИ: ЕДИНИЧНИ/ПОЛЕ     
ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ: УМЕРЕНО
ЛАКТОБАЦИЛИ: ЕДИНИЧНИ/ПОЛЕ   
ГРАМ -/+ ПРЪЧИЦИ И КОКИ
Култура НЕ ДАВА РАЗВИТИЕ НА ПАТОГЕННИ БАКТЕРИИ И CANDIDA
Това ГРАМ -/+ ПРЪЧИЦИ И КОКИ не съм го срещала никога досега newsm78

# 350
  • Pomorie
Така е момичета,  имам се за съвременна,  информирана жена,  знам толкова неща,  а аз също сега разбрах за колпоскопа.  А на всичкото отгоре аъм ходила уж при много добри гинеколози.  Ей това не разбирам,  нещо толкова просто,  а никой не го практикува,  поне да кажат че има,  аз ще избера дали искам или не.

# 351
Това означава ли, че винаги трябва да се прави и биопсия за всеки случай ?
Не, разбира се. Биопсия се прави, когато на колпоскопа се видят изменени участъци, по преценка на лекаря. Взимане на биопсия без показания за това е безпредметно и дори вредно.

# 352
Не, означава, че колпоскопия се прави винаги.

# 353
Моля за коментар на резултатите ми от МБ. Такива не съм виждала и не знам как да ги тълкувам. При лекаря си съм след около седмица.
Директна микроскопия
ЛЕВКОЦИТИ: ЕДИНИЧНИ/ПОЛЕ     
ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ: УМЕРЕНО
ЛАКТОБАЦИЛИ: ЕДИНИЧНИ/ПОЛЕ   
ГРАМ -/+ ПРЪЧИЦИ И КОКИ
Култура НЕ ДАВА РАЗВИТИЕ НА ПАТОГЕННИ БАКТЕРИИ И CANDIDA
Това ГРАМ -/+ ПРЪЧИЦИ И КОКИ не съм го срещала никога досега newsm78
Означава, че имаш намалени лактобацили и в следствие на това останалата банална флора се е разрастнала, а именно пръчици и коки. Добре е да си подсилиш лактобацилите с вагинален (Гинофилус, Лактажин или друг) и орален пробиотик. А това състояние не може да се каже, че е инфекция според мен, но ако не се засилят лактобацилите, лесно може да прерастне в такава.

# 354
Съгласувай с Аг лечението, най добре, този който е взел микробиологията той да изпише и лечение  Peace

Последна редакция: сб, 18 юни 2016, 19:38 от Анонимен

# 355
Благодаря за включванията, момичета bouquet
АГ-то ми със сигурност няма да ме остави без лечение. До месец ми предстои раждане все пак. Просто имам около седмица до преглед и исках да разбера какво е положението.

# 356
А пък аз имам следния въпрос, ако някой знае и може да каже: Как се извършва изследването на отрязаното парче или по-точно, патологът цялата тъкан ли изследва или само краищата и върха на конуса?
Защото, ако е второто, тогава си обяснявам защо има разминавания между резултатите от биопсията и от хистологията. Все пак се предполага, че биопсията се взима от точно изменения участък, а ако той е много малък е нормално при хистологията точно той да не бъде изследван.

# 357
 Didi smile, конусът се разделя на сектори и се гледа всеки от тях, не само краищата и върха. Всичко това е описано в епикризата, поне при мен. Разминаване между биопсията и хистологията нямаше, но и това е възможно. 

Само да добавя - независимо какво си говорим тук и какви глупости се въртят в главите ни понякога, важно е да се следим и да се доверяваме на лекарите. През останалото време - да си живеем живота вместо да четем всичко изписано в нета. Излишните притеснения могат само да ни навлекат повече неприятности!

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 12:03 от Light Beam

# 358
Didi smile, конусът се разделя на сектори и се гледа всеки от тях, не само краищата и върха. Всичко това е описано в епикризата, поне при мен. Разминаване между биопсията и хистологията нямаше, но и това е възможно. 

Само да добавя - независимо какво си говорим тук и какви глупости се въртят в главите ни понякога, важно е да се следим и да се доверяваме на лекарите. През останалото време - да си живеем живота вместо да четем всичко изписано в нета. Излишните притеснения могат само да ни навлекат повече неприятности!

Peace  Съгласна съм с теб. С едно условие - все пак е добре да четем в нет-а, защото за съжаление много от нас са се доверявали на не достатъчно компетентни или да кажем незаинтересувани лекари. Но четейки да не се асоциираме с историите там, а да използваме прочетеното като масив от информация, която да ни е полезна при наш проблем. Преди да открия и прочета тук, че има такова нещо като колпоскоп, ектопия и т.н. си живеех живота спокойно заблуждавайки се, че съм добре, макар, че не бях. Лекаря който посещавах тогава ми казваше - нищо притеснително - имаш хронифицирана кандида! Това бяха пълни глупости, защото една микробиология не искаше да ми пусне, защото нямало нужда. След прочетеното тук се реших да сменя лекаря и добре че го направих.

# 359
Moмичета, днес бях и на преглед с колпоскоп - всичко е наред. Отдъхвам си за следващите 6 месеца  Praynig
marian 7, гъбичките с микробиология ли ги хванахте? Ако е само ПАП 2, би следвало да направите колпоскопия + ЧПВ тест, за да се прецени дали има резон за някакви последващи действия. ПАП 2А, 2В и 2С - има ли уточнение, или само 2?

Здравейте, не, само с преглед, това каза лекарката, назначи ми Флажил и Гинексид като лечение.
Пап 2 беше като резултат без други уточнения и ''колпит'' беше изписано в  скоби до резултата. Никакво лечение не ми беше предписвано освен редовен годишен преглед и цитонамазка.

Релултатът от най - новата цитонамазка излезе в петък. Била Пап 3А, по телефона ми я каза лекарката, били ме вписали цитирам ''по канала'' за горене, защото можело вбъдеще да ''се превърне в нещо много опасно''.  Тази седмица ще отида да си взема резултат и ще видя точно какво пише като препоръки, но нещо взех доста да се съмнявам в това настояване за горене на всяка цена.... Sad  Мисля, че трябва да повторя цитонамазката по-скоро, защото когато я взеха възпалението не беше отминало и може да се е отразило на резултата. Личната ми лекарка препоръча още да поискам и влагалищен секрет за изясняване на ситуацията. Ще видя дали ще отида при друг лекар тук или по-скоро да запиша час при някой от гинеколозите препоръчани тук, за преглед и най - вече мисля, че е нужен преглед с колпоскоп. Не мога просто така да се реша на горене, при положение, че този резултат е съмнителен за мен.

Благодаря за отговите и съветите момичета, доста се бях притеснила и почти не можех да спя последните дни, защото се чудех какво се случва и защо сега, когато  най - после внесох някакъв ред  и спокойствие  живота си. Доста време имах хормонални проблеми и други също, ако някои има такива и му трябва съвет или просто за подкрепа може да ми пише и на лс, дано да мога и аз да вдъхна кураж на някой и да не чакам само на готово от вас!  Simple Smile
Хубава вечер от мен и дано всички да получаваме вече само добри новини!    Laughing

Общи условия

Активация на акаунт