Отговори
# 435
Скоро бях споделила ,че след лечението ми и аз имах такива симптоми : парене, сухота,течение. Препоръка от лекар ми е подобряване на вагиналната флора. Имам още няколко глобули, но нещата се подбриха.Пробвай и ти.

# 436
  • София
Аз, ако не слагам някакви пробиотици или подобни постоянно, също започвам да чувствам дискомфорт. На моя лекар обяснението е, че това е защото не са ми наред хормоните (нисък прогестерон и дефект на лутеалната фаза) и от това нямам добра вагинална среда и трябва или да пия ПЗ или да слагам пробиотици, засега предпочитам второто, че ПЗ съм пила 4 години преди да забременея. Сега, след криотерапията, нали не трябваше да си пъхам нищо там поне месец, естествено започна да ми пари и да ми дразни. Месец понеже вече мина, а аз се офлянквам с контролния ми преглед, успях поне да си сложа няколко пъти Цикатридина, преди да ми дойде цикъла и сега поне се чувствам ок. Чакам да свърши цикъла (всъщност вече втори цикъл след процедурата  Embarassed) и отивам не преглед, че съм за бой.

# 437
  • София
Момичета, пак имам някакво парене. При положение, че докторът каза, че вече няма нужда от микробиология и лечение и гъбичките вероятно са от чпв, който отслабва имунитета, какво да правя с тези симптоми. Просто да свикна да живея с тях ли?  Sad Имунитета се опитвам всякак да го подсилвам - ям зеленчуци, плодове, пия кориолус, витамини.
Аз пак да питам - спря ли сладкото, тестеното, всичко с мая и млечните?

# 438
marian 7  стискам ти палци  bouquet

Последна редакция: сб, 25 юни 2016, 14:01 от Анонимен

# 439
Момичета, пак имам някакво парене. При положение, че докторът каза, че вече няма нужда от микробиология и лечение и гъбичките вероятно са от чпв, който отслабва имунитета, какво да правя с тези симптоми. Просто да свикна да живея с тях ли?  Sad Имунитета се опитвам всякак да го подсилвам - ям зеленчуци, плодове, пия кориолус, витамини.
Аз пак да питам - спря ли сладкото, тестеното, всичко с мая и млечните?
Да, силно съм ограничила - сладко и тестено не ям изобщо. Понякога се случва само да хапна сирене или бобови или ориз, но не в големи количества. Много ми е трудно да избягвам всякакви въглехидрати, тъй като не съм и много по месото, но се опитвам.
Скрит текст:
Аз съм сложила десетки опаковки с лекарства и пробиотици и сега май ще пробвам нищо да не слагам. Струва ми се прекалено вече. Много е възможно и някаква алергия да съм развила вече от толкова препарати.

# 440
Мон,  няма добър лекар в Бургас,  поне аз не съм намерила такъв  newsm78.  Аз отидох в Плевен да ми направят конизация при Томов.  Преди това бях при Еленчев в болница Надежда,  но неговото отношение е малко кофти,  иначе.  Мисля,  че и той да ме беше оперирал щеше да е ок,  но товага се издразних че е дръпнат. В Бургас идва Хубчев в Дева Мария,  на него можеш да се довериш, 700лв + престоя по 40лв на зен
  добре че идва Хубчев в Бургас, аз си правих ЛИЙП при него и съм много доволна  Praynig успя да ме диагностицира Веско Димитров /транспортна/, консултирах и с Еленчев /надежда/ че бях бременна когато се появиха измененията  Peace

# 441
Здравей marian 7

"Взех резултата от моята цитонамазка. Моля за коментар. Ето резултата: Пап 3А, АSC-US по Бетезда. Задоволителен резултат, но ограничен от възпаление. Клетъчни промени свързани с бактерии и ЧПВ, Seg leen/deen - не се чете, написано е на ръка. Нискостепенни ПИЛ с ЧПВ, Описание: Койлоцити с атипизъм на възпалителен фон. Мислех, че ЧПВ се доказва на 100 % само с ДНК тест, но може да бъркам. Препоръки: Колпоскопия и биопсия, ДТК не знам какво означава, цитонамазка след лечение на 6 месеца.
Лекарката иска отново горене и не дава повторна цитонамазка или лечение...."

Моят коментар без да имам претенциите, че съм компетентна.
Според мен трябва да се лекуват бактериите, които най-вероятно предизвикват възпалението. Възпаление може да има от ектопия. Изменения по шийката има - това е видно от факта, че са отбелязани нискостепенни ПИЛ, но тези изменения за сега не са опасни. ЧПВ не се доказва с цитонамазка, но тя може да заподозре наличието на вируса. В случая  койлоцитите предполагат това.
 Не си обяснявам защо тази лекарка продължава да настоява за горене преди да се елиминират бактериите, преди да се направи преглед с колпоскоп и преди да бъде взета биопсия?
Състоянието може да е възможно да се излекува с лекарства и засилване на имунитета и това е първото, което трябва да се опита при чист колпоскоп и биопсия. Моя съвет е да направиш тези изследвания / колпоскопия и биопсия/ и в зависимост от резултата да се решава какво да се прави. Дали ще е горене или конизация, или само лечение с подходящи глобули и лекарства.
ДТК може би означава - диатермокоагулация т.е. горене

Последна редакция: нд, 26 юни 2016, 17:49 от Didi smile

# 442
Информация, която мисля, че ще е полезна и интересна: http://spisaniemd.bg/md/2010/02/novi-standarti-za-skrining-na-ts … vikalen-kartsinom

# 443
Има ли някой по-навътре с нещата?
Правих си следния пакет изследвания - цитонамазка, колпоскопия и ЧПВ-скрининг на високорискови типове.
Резултати - цитонамазка 2Б група, колпоскопия - отрицателна, ЧПВ-скрининг за високорискови типове - отрицателен.
Лекарят каза нищо ми няма, след 1 година отново на профилактичен преглед.
Но ... не е 1 група. :/ Прочетох в гугъл малко за 2Б и някои хора бяха писали, че са имали лечение  - горене и тн. Объркана съм малко.
И още нещо - нискорисковите типове могат ли да предизвикат различен резултат от 1 група? и Когато е група различна от 1-ва, това значи, че в момента има действаша ЧПВ инфекция или не е задължително? (До колкото знам когато имаш кондиломи е все едно в момента е в разгара си и в даден момент тялото се преборва с вируса.) След този период на инфекция може ли пак да стане 1-ва група?
Доктора ти е казал правилно - живей си живота и след година на преглед. Дори и да имаш нискоскорискови типове, това не означава, че те са причина за 2Б. Възможно е, но не е задължително. Резултатите са ти много добри. Горене се прави при изменения по шийката - т.нар. ектопия и при по-висока група ПАП, а ти такива нямаш.

# 444
Момичета, решено е в четвъртък ще ми е конизацията. Имах си менструация почти нормална, но  днес вече е чисто и се разбрахме с доктора за четвъртък. Питах със скалпел ли ще е - да със скалпел. Изчетох доста теми напред и се поуспокоих. Благодаря на всички за споделените емоции, пожелавам само хубави новини на всички. Ще пиша като се прибера. Ще пренощувам там и ще ме изпишат на другия ден, ако всичко е ок.  Hug

# 445
Здравей marian 7

"Взех резултата от моята цитонамазка. Моля за коментар. Ето резултата: Пап 3А, АSC-US по Бетезда. Задоволителен резултат, но ограничен от възпаление. Клетъчни промени свързани с бактерии и ЧПВ, Seg leen/deen - не се чете, написано е на ръка. Нискостепенни ПИЛ с ЧПВ, Описание: Койлоцити с атипизъм на възпалителен фон. Мислех, че ЧПВ се доказва на 100 % само с ДНК тест, но може да бъркам. Препоръки: Колпоскопия и биопсия, ДТК не знам какво означава, цитонамазка след лечение на 6 месеца.
Лекарката иска отново горене и не дава повторна цитонамазка или лечение...."

Моят коментар без да имам претенциите, че съм компетентна.
Според мен трябва да се лекуват бактериите, които най-вероятно предизвикват възпалението. Възпаление може да има от ектопия. Изменения по шийката има - това е видно от факта, че са отбелязани нискостепенни ПИЛ, но тези изменения за сега не са опасни. ЧПВ не се доказва с цитонамазка, но тя може да заподозре наличието на вируса. В случая  койлоцитите предполагат това.
 Не си обяснявам защо тази лекарка продължава да настоява за горене преди да се елиминират бактериите, преди да се направи преглед с колпоскоп и преди да бъде взета биопсия?
Състоянието може да е възможно да се излекува с лекарства и засилване на имунитета и това е първото, което трябва да се опита при чист колпоскоп и биопсия. Моя съвет е да направиш тези изследвания / колпоскопия и биопсия/ и в зависимост от резултата да се решава какво да се прави. Дали ще е горене или конизация, или само лечение с подходящи глобули и лекарства.
ДТК може би означава - диатермокоагулация т.е. горене

Благодаря за споделеното мнение, аз също смятам, че е рано за горене, преди да е лекувана бактериозата, за нея ми даде само Лактобор 7 дни без друго. Дано ми направят повече изследвания, имам записан час за преглед и после ще пиша какъв е резултата.

Благодаря много на взички за подкрепата и милите думи, дано всички имаме само добри резултати занапред!   Hug  Praynig

# 446
Здравейте момичета,
не бях писала от много време във темата, защото реших че трябва временно да спра да мисля за лоши резултати. Последната ми цито от февруари, беше ПАП 2, а преди почти година бях с ПАП 4 към 5. През август миналата година ми направиха конизация. Сега, почти година по-късно, имам следния проблем: от около 3-4 месеца след всеки контакт с ММ имам леко кървене. Но и без контактите го има, понякога. Започва около седмица преди цикъла, а после и самия цикъл продължава около седмица. И така в месеца ми се събират най-много седмица и половина без кървене. Предполагам, че става дума за хормони, защото не ми се вярва, година след конизацията да не е зараснало добре и да кърви от това.
Някой има ли сходен проблем? В интерес на истината не ме е страх, но съм доста притеснена, да не се наложи повторна конизация.
Утре имам час при лекаря си. Надявам се той да ми даде повече пояснения.
Поздрави!

# 447
  • София
възможно е да става дума за полепнали по оперативната рана ендометриални клетки. Попитай за това.

# 448
  • София
Момичета,д-р Димитров от Щерев преглежда ли с направление?

# 449
  • София
Аз съм си взела ваучер за него, виж в офетомед-изгоден е според мен

Общи условия

Активация на акаунт