Отговори
# 540
  • Pomorie
Момичета ще се изследвам сега след конизацията да видя дали го има този вирус в мен в момента.
Ще ви пиша резултата.
Исках да ви питам, колко време след конизацията може да се поднови сексулания контакт, лекарят ми каза след контролния преглед, че вече мога, т.е. един месец и две седмици, обаче на прелгеда каза че има още едно конче което не е паднало, а аз не съм го видяла да пада.......и се чудя дали ако е там още и стартирам , да не ми стане нещо  newsm78......Четох тук едно момиче пише 3 месеца  Sad.....а лекаря каза 1 месец и половина......

# 541
  • София
neli_cute на мен доки ми каза след LEEP, че може да възобновим сексуалните контакти след първия цикъл ( естествено ако няма странни кръвотечения или някакъв дискомфорт). Така и направихме и не е имало никакви проблеми. Секс само с презерватив обаче! Все пак имаш рана през която по-лесно могат да проникват разни гадинки, пък и е възможно да се реинфектира с вируса, от партньора.

HPV няма как да се "изреже" с конизация, вируса продължава да съществува в организма. След конизацията, която премахва измененията в следствие на вируса, има шанс да го изчистиш обаче. Дано и така да стане при теб.   bouquet

# 542
Преди 4 години ми направиха скалпелна конизация, бях ЦИН 3.
Ходя редовно на прегледи, днес започна да ми зацапва, очаквам да ми дойде.
Под душа си напипах нещо като топченце или пъпка, на ръба на шийката.
За последно бях декември, родих септември, всичко беше наред. Трябваше сега юни да ида, но нямаше как, та другата седмица ще ида.
Дали за 6-7 месеца може да е станало нещо?
Изпадам в ужас. Sad
Ще полудея до другата седмица. Sad

# 543
  • Pomorie
neli_cute на мен доки ми каза след LEEP, че може да възобновим сексуалните контакти след първия цикъл ( естествено ако няма странни кръвотечения или някакъв дискомфорт). Така и направихме и не е имало никакви проблеми. Секс само с презерватив обаче! Все пак имаш рана през която по-лесно могат да проникват разни гадинки, пък и е възможно да се реинфектира с вируса, от партньора.

HPV няма как да се "изреже" с конизация, вируса продължава да съществува в организма. След конизацията, която премахва измененията в следствие на вируса, има шанс да го изчистиш обаче. Дано и така да стане при теб.   bouquet

А дали е опасно да се прави френска любов ? Embarassed
Аз съм в момента на терапия, но ми се иска все пак да видя нивото на вируса ми в организма в момента, това никой не ми го е изследвал, а четох тук че това е важно.

# 544
  • Pomorie
Преди 4 години ми направиха скалпелна конизация, бях ЦИН 3.
Ходя редовно на прегледи, днес започна да ми зацапва, очаквам да ми дойде.
Под душа си напипах нещо като топченце или пъпка, на ръба на шийката.
За последно бях декември, родих септември, всичко беше наред. Трябваше сега юни да ида, но нямаше как, та другата седмица ще ида.
Дали за 6-7 месеца може да е станало нещо?
Изпадам в ужас. Sad
Ще полудея до другата седмица. Sad

Не разбрах нещо, как на ръба на шийката? Искаш да кажеш на влагалището ли?

# 545
На каква терапия си?
Ние възобновихме след месец и малко.

# 546
  • София
Аз мнение не налага. Със сегашните ми знания не бих харчила пари за подобен тест.

Каква ще е разликата в лечението при ЦИН2/3 и наличие/липса на ЧПВ?

огромна. HPV тестовете са задължителни за всички, които уважават здравето на себе си и партньора си.

Каква?
Общи приказки не вършат работа. Щом толкова категорично твърдиш, че разликата в лечението е огромна, кажи каква е огромната разлика.

# 547
Аз мнение не налага. Със сегашните ми знания не бих харчила пари за подобен тест.

Каква ще е разликата в лечението при ЦИН2/3 и наличие/липса на ЧПВ?

огромна. HPV тестовете са задължителни за всички, които уважават здравето на себе си и партньора си.

Каква?
Общи приказки не вършат работа. Щом толкова категорично твърдиш, че разликата в лечението е огромна, кажи каква е огромната разлика.

Ами казах. И писах. С най-прости думи, разликата е в това човек да приключи с реактивното лечение, вместо да предприеме превантивни мерки, за да избегне повторни реактивни интервенции.

Но понеже много хора не го разбират, HPV е вече епидемия. HPV вече официално се асоциира не само с рак на шийката на матката, но и с рак, който засяга устната кухина, гърлото и дори белите дробове, както и рак на дебелото черво. Понеже някой питаше за оралния секс...

Всичко, което казвам, е в проучвания.

Има и тема за HPV..

# 548
  • София
Както и очаквах, не отговори на въпроса ми.

# 549
  • Варна
Кои са тези различни имуностимулатори, Мис?

4 месеца изопринозин по схема, 2-3 месеца беше Кориолуса и още 50 дни някакви скъпи сашета, които се разтваряха.
В крайна сметка ефект 0  Cry

# 550
Кои са тези различни имуностимулатори, Мис?

4 месеца изопринозин по схема, 2-3 месеца беше Кориолуса и още 50 дни някакви скъпи сашета, които се разтваряха.
В крайна сметка ефект 0  Cry
До колкото съм чела този вирус е много локален.
Затова в Русия го лекуват с глобули интерферон, който да действат на самото място. Тук в бг единственото за локално третиране е Силаут.

# 551
  • Pomorie
При мен не помогна нито изопринозин,  нито Силаут.  Сега ще видя дали ще има резултат от хомеопатията.  Аз също смятам,  че хората още са неуки за HPV.  Трябва да се обяснява още на младите момичета нагледно какво може да причини безразборния секс,  това не е шега изобщо!  Макар,  че аз съм  пример,  че ваксината не работи,  но...... това е положението.

# 552
отделно не съм съгласна с Нели за безразборния секс Peace
 Нима всички ние затова сме заразени?

# 553
Според мен е най-вече до имунитет, отделно безразборният секс е рисков фактор.

# 554
Е нали вирусът се предава само по полов път? Затова ваксината се слага преди да е започнало момичето да прави секс. Естествено, че има значение безразборният секс.

Общи условия

Активация на акаунт