Цъфнала и вързала НЕМСКА тема- номер 192

• 72 497
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
Ние сме с къси ръкави/панталони и сандали. ppp

На една позната децата още февруари се бяха сдобили с кърлежи в детската градина в града. Rolling Eyes

Вечерница, предполагам разреждаш маслото от чаено дърво с някакво базово. Обмислям кокосово + чаено дърво направо... Thinking Домашните ще са особено очаровани от аромата. Laughing

# 16
  • DE
От къде се купува това масло  newsm78 И как изглежда  Grinning

# 17
Здравейте, момичета! Планираме да се преместим в Германия. Интересувам се как стоят нещата за семействата без брак. Проблем ли е това за децата и при изваждането на документи?

# 18
  • Germany
Според мен единственият проблем биха били данъците, както и здравната застраховка, ако работи само единият родител.

# 19
Да се запиша и аз в темата. Wink

Аспержи и ние много харесваме, без най- малката ми щерка, но тя си е малко особена по отношение на яденето. По това време на годината всеки петък вземам от пазара бели аспержи. Варим ги 2-3 минути с малко сол, захар, пипер и лимон. Завивам по 4-5 аспержи в парче шунка, за гарнитура - варени картофи. Няколко пъти правихме и холандски сос, но ги предпочитаме без нищо. Зелени също хапваме, но сравнително рядко.

С кърлежите взех да свиквам. Досега само 2 се е налагало да вадя от децата и едни хванах на гърба на сина ми, докато си търсеше място да се забие. Купихме си специални пинсети, сложихме и ваксина, пръскаме се преди разходка в гората и после се претърсваме основно.  Wink

Относно въпроса за родители без брак - съгласна съм с Мони.

# 20
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
От къде се купува това масло  newsm78 И как изглежда  Grinning

кое?

кокосовото го има навсякъде, в буркан е бяло, ако е твърдо и прозрачно, ако е течно.

# 21
Според мен въпросът беше за маслото от чаено дърво, което всъщност върши работата. Аз си купувам винаги  по няколко шишенца от промоциите в Норма, но вероятно ще го има и във всички дрогерии.

# 22
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
но вероятно ще го има и във всички дрогерии.

мисля, че го няма. newsm78
аз не съм го виждала....

# 23
Чисто кокосово масло на Алнатура се намира в ДМ, Тегут, магазини на Алнатура и разни Биоладен.
Съхранявам го в хладилника, а в малка чашка  държа около чаена лъжичка от него до мивката и след миене на ръцете ги мажа с това масло вместо с крем. Мирише страхотно и прави кожата на ръцете много мека.
Основно го ползувах за готвене до преди време, когато бях увлечена по тайландската кухня.

Teebaumöl  се намира пак в почти всяка дрогерия. Напоследък гледах в Мюлер.
Ето ТУК има на ДМ марката. Не е скъпо.

# 24
Mirella,още днес ще купя кокосовото масло,много добра идея даде за използването му!  Hug

Момичета,вчера трябваше да купя едни самолетни билети с българската ми дебитна карта,но се оказа,че са въвели задължително Secure code от преди 2 седмици,който се издава от клон на банката,та не успях...  Crossing Arms Немската ни карта е към Sparkasse,но е Maestro и няма трицифрения код за интернет пазаруване-вие какви карти използвате за тази цел (не искаме кредитна карта)? В БГ позвам една,която си я зареждаш преди самото пазаруване,т.е. е един вид предплатена и няма опасност да ти дръпнат повече пари...  Rolling Eyes

# 25
sunny:*kiss отиди в най-близкото раизебюро и ги помоли да вземат за теб билета ти ще им платиш на място. Те или ще го направят без пари или ще ти вземат нещо отгоре. НЕ се зане предварително.

# 26
  • DE
Благодаря за отговора за маслото. Ще купя и аз, че мъжа ми след пикник миналата седмица от ухапване на някакво насекомо имаше ужасен обрив(добре, че се бях запасила с противоалергени от БГ)

# 27
Аз пазарувам много онлайн. Ползвам предимно Пейпал, но заради някои сайтове, които не работят с Пейпал, поддържаме и кредитна карта, но рядко се случва да трябва. Към нашата банка няма такса за обслужване, сложили сме разумен лимит и при всяка транзакция се иска потвърждение с код, получаван като смс.

# 28
За кърлежите направо съм забравила... добре че казахте,  сутринта претърсих баткото,  че вчера се разходи в парка. Трябва и ние да се снабдим с пинсета, макар че много ме е страх, ако се наложи, да не объркам нещо.

Днес се обадихме в близкото училище- ще го пратят във Willkommensklasse. Чета тук в нета, но някой има ли преки впечатления?

# 29

Вечерница, предполагам разреждаш маслото от чаено дърво с някакво базово. Обмислям кокосово + чаено дърво направо... Thinking Домашните ще са особено очаровани от аромата. Laughing
Да, за базово ползвам зехтин, че по-лесно се размазва и по-бързо попива.

Общи условия

Активация на акаунт