Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 268
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Veka, аз пък още си харесвам жълтото BU   Laughing

# 496
  • някъде под слънцето...
Интересна дискусия се е развила.
Не избирам парфюми по брандове, защото по мои наблюдения концепцията на бранда се размива във времето или общата концепция на концерна.Шанел имам само два, Кромандел и петицата.С други не сме се пожелали.Преди две или три години получих 200 млл от мадмоазел,  побързах да се освободя от него.
Харесвам примерно старите Герлени,  но с новите няма привличане. Същото се случва и с Диор, Роша,  Фенди, Гучи, Пако Рабан, Аткинсон,  Ив Сен Лоран, Живанши , Картие, Валентино, Унгаро..и много други по стари парфюмерийни къщи.Наслаждаеам се  парфюмите им в разлучни концентрации и различни реформулировки.Харесвам и нови неща, макар,  че се случва все по рядко.
Имам и супер неизвестни марки като Jovian, които имат един прекрасен Уд.Обожавам и черната роза,  авторски парфюм на Рефан.
За мен най важно е въздействието, което ми оказва парфюма...Как се чувствам с него..

# 497
Парфюмите на  Kurkgjian за мен са от категорията хубави, които не ме карат да си ги купя.Дали да Шедьоври?За него самия със сигурност.Когато говорим за парфюм от подобен ценови клас, въпроса е колко уникален трябва да бъде даден парфюм за да бъде избран в морето от предлагане на ниш.

Той в случая говореше за Eau Noire CD, Cologne Blanche CD и за Fragile JPG.

# 498
Аз също не се влияя от брандове, от реклами още по-малко. Дали е ниш или менстрийм, все тая. Важното е ароматът да ми носи удоволствие, да ми допада. От Шанели-те ми допада КМ и петицата о премиер също.
Влизам в темата с едно питане. Преди време стана дума, че Нивеа са пуснали тоалетна вода. В момента се намирам в Германия и много бих искала да го тествам, ще бъда благодарна, ако някоя от вас го е намерила някъде, да сподели къде. Намирам го само онлайн, а искам лично да го пробвам.

# 499
Да добавя и какви спомени имам с някой парфюм  също може да ме откаже от бъдещо носене или обратно  Heart Eyes

# 500
Да добавя и какви спомени имам с някой парфюм  също може да ме откаже от бъдещо носене или обратно  Heart Eyes
Моя колежка прекаляваше с Gucci Rush, от тогава няма вариант да я нося тази червена пластмаса Laughing

# 501
  • Бургас
Аз също не се влияя от брандове и реклами,макар да пропускам умишлено понякога определени брандове от които никога нищо не ми е харесало.За мен е най-важно определения парфюм да ме грабне.Шанелите-по- старите не харесвам,от новите "Нежния Шанс","О Виве" и "Коко Ноар" са ми фаворити.Признавам и" Коко" като парфюм- икона,надявам се след години да мога да го нося и аз.Оставам си вечна фенка на Герлен, Бърбъри и Ланком,там са най-любимите ми парфюми,които никой не може да измести. Heart Eyes

# 502
  • някъде под слънцето...
Парфюмите на  Kurkgjian за мен са от категорията хубави, които не ме карат да си ги купя.Дали да Шедьоври?За него самия със сигурност.Когато говорим за парфюм от подобен ценови клас, въпроса е колко уникален трябва да бъде даден парфюм за да бъде избран в морето от предлагане на ниш.

Той в случая говореше за Eau Noire CD, Cologne Blanche CD и за Fragile JPG.
Oт неговите  парфюми харесвам дамо колекцията Oud mood.Концентрацията парфюмен екстра.
Останалите му парфюми   на ме докоснаха
Fragile едп  имам и ползвам с удоволствие.Все още се намира из някои забутани магазини и из нета.Не го харесвам в концентрация едт.
Сега погледнах имам и още няколко негови парфюма  Роза Борбара Ирис Нобле,   и  Rumeur  чист парфюм.Последните два са ми подарък. А  с розата сме на периоди на харесване и такива на безразличие.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 18:01 от sl

# 503
  • Стара Загора

Влизам в темата с едно питане. Преди време стана дума, че Нивеа са пуснали тоалетна вода. В момента се намирам в Германия и много бих искала да го тествам, ще бъда благодарна, ако някоя от вас го е намерила някъде, да сподели къде. Намирам го само онлайн, а искам лично да го пробвам.
Мисля, че тоалетната вода на Нивеа се предлага само онлайн в сайта на Нивеа. Точно от там си я взех и аз. Аромата е типичният за Нивеа, на чисто, свежо, на пудра, може би една идея по-цветен в началото, релаксиращ, непретенциозен. Не се отличава с голяма трайност и развитие, трябва си често подновяване, а шишенцето е 30 мл. Ако обичаш миризмата на крема, ще го харесаш, според мен може и на сляпо да се купи, просто знаеш какво да очакваш, няма изненади.
Признавам (снобизъм, или-не), че го взех заради името и бутилката, а и ми е приятно да си го имам.

# 504
Споделям казаното от galeta за Nivea Eau de Toilette. Може би е малко по-пудрен отколкото очаквах. Но е и нищо особено. Дори ми се струва, че е чудесно кремовете да ухаят така, дезодоранти също. Има и едно в стъклено шише, което не знам какво се води, о де колон може би, и то е красиво и свежо като аромат, но едт според мен е напълно излишен. Има леко спарен аромат.

# 505
  • София
Veka, аз пък още си харесвам жълтото BU   Laughing

Аз не съм го проверявала скоро, но на младини ми беше любим аромат.

Днес носих Fève Délicieuse Christian Dior, бяха ми дали пробичка.Не съм снобарка, но когато нещо е хубаво - хубаво е! Много е хубав, много гушлив, много изтънчено сладък, кожената нотка също се усеща много приятно - с една дума изкуство  Heart Eyes! Представям си го зимата и разбира се мечтая, знае ли човек ...

Ама и времето навън е  #Crazy, да се чудя защо прибрах зимните парфюми.

# 506
Задава се интересен аромат от Trussardi:
http://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/Trussardi-Amber-Oud-39247.html
тук е обявен като мъжки, на други места е обявен за унисекс (не, че има някакво значение). Би ми било интересно как е като аромат. ще го дебна.

# 507
  • До сърцето...
... При някои хора привързаността към даден парфюм е равна на обожание, при други, просто нежелание да експериментираш....

Аз бях така допреди няколко години. Като започнах да пътувам и се "открехнах" на нови аромати и усещания. Сега се ядосвам как съм могла да спя толкова дълго време, голямо диване съм била!!  Blush

Пробвах Angel Muse на Мюглер - http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Muse-36416.html
Много сладко, брей, лепкаво и чак накъртващо сладко! И траен! На моята кожа малко парфюми се задържат дълго, този ме тормози до вечерта, дори след опити за измиване. Според мен няма шанс да измести Ла ви е бел (не че съм му фенка).
Може би защото го тествах в топло време, не знам, но ще отложа за по-хладни времена вторият му шанс.

# 508
galeta, Бижу, благодаря ви за мненията. Ще го търся онлайн значи, харесвам ароматът на Нивеа и би трябвало да ми допадне.  Peace

# 509
galeta, Бижу, благодаря ви за мненията. Ще го търся онлайн значи, харесвам ароматът на Нивеа и би трябвало да ми допадне.  Peace
Ако го намериш моля те, ми пиши и аз го искам. Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт