Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (10)

• 41 157
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Даниела, няма нужда някой да ти я разчита. Терапията си е доста ясно посочена. Ако все пак имаш нужда от разяснения просто се обади на доц. Русев или си запази нов час за консултация. Имунологията и тромбофилиите са съвсем различни неща и не се включват едно в друго. Тромобофилиите са още едни над 300 лв. Мисля, че се правят и в клиниката, но не знам къде ги работят. Има много опции за тях. Едната е Геника. Не виждам повод да се шашкаш така. Просто следващия път ще приложиш и тази терапия и дано има ефект. Може да благоприятства, може и да не. Никой не може да каже. Ако всеки тръгне да се изследва почти няма да има никой, който да е без забележки. Въпреки това има много жени, които изкарват бременността си нормално без да знаят за наличето на подобни проблеми. Въпрос на късмет, взаимодействие между много неща, обстоятелства и фактори. Всяка бременност си е за себе си.

# 646
Права си , изв за натоварването и притеснението  да ви натоварвам .

# 647
Никой не притесняваш. Просто ми се струваш прекалено пренавита и напрегната, а това ти вреди. Откритият проблем е половин проблем. По-скоро се вкопчи в малкото надежда, която ти дава и се успокой. Не е нещо неличимо.

# 648
Така е трябва да се стегна , както казват , изход да няма пак се намира , ключ които да отвори и наи малката надежда .

# 649
тромбофилиите са 103 лв в Майчин дом Simple Smile Виолета, не се панирай...като гледам всички тук споделяме по някой и друг мутантен ген и нк клетки Simple Smile Тромбофилиите ще започнат да ни интересуват след като забременеем, нека стигнем до там на първо време...пък и доцента, и Калчев ми казаха, че това значи просто една предразположеност, която не се знае дали ще се прояви. Затова се следи кръвопотока, а понякога просто се започва директно с фраксипарин за профилактика, ако е имало спонтанни аборти преди това. Едната ми баба, която е с 3 инфаркта, и от която със сигурност съм взела единия мутант Simple Smile почина на 87 години и има 4 деца, не е имала проблеми с бременностите си...прабаба ми пък е имала 8! деца мисля, че малко се пресилват нещата. Нека забременеем, пък ще видим.

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 12:21 от Terry8

# 650
Момичета, знаете ли дали има някакъв начин да се свържа лично с д-р Калчев без да ходя до клиниката? На имейл например? Не ми се иска да му губя времето с преглед при положение, че вече ми е погледнал нещата и е преценил да ме измести в м. август. Но в същото време ми се иска да съм сигурна, че не е грешка в комуникацията.  Sad Неудобно ми е да звъня пак на сестрите, ще си кажат че съм невменяема  Laughing

# 651
Момичета, знаете ли дали има някакъв начин да се свържа лично с д-р Калчев без да ходя до клиниката? На имейл например? Не ми се иска да му губя времето с преглед при положение, че вече ми е погледнал нещата и е преценил да ме измести в м. август. Но в същото време ми се иска да съм сигурна, че не е грешка в комуникацията.  Sad Неудобно ми е да звъня пак на сестрите, ще си кажат че съм невменяема  Laughing
й

Аз поне не знам за такава практика Simple Smile

# 652
Абе и аз не съм чувала ама реших да питам, защото гледам че с други лекари /Русев, Начев/ си кореспондирате и по имейл  Grinning Ами май ще се оставя на съдбата. И без това поне ще използвам 2-та месеца да гълтам добавки, да спортувам и да се подготвя по-добре за процедурата. Сега се чувствам доста изтощена.

# 653
Боби, няма начин. Единственият е да отидеш на място и да говорите, но за това е хубаво да си с час да може да ти отдели време. Според мен не се оставяй на течението. Имам чувството, че е станало някакво недоразумение в твоя случай и хич не ми се навързват нещата. По-добре отскочи до клиниката тези дни и говорете. Иначе само ще си образуваш нерви, а това е по-лошият вариант. Точно той никога няма да реагира отрицателно на въпросите ти и ще ти обясни подробно какви са съображенията му. Отделно, че и имаш право на това Wink
Аз много държа на личния контакт и не разчитам на комуникацията с останалите. Бих се вдигнала и за най-малкото нещо до Сф само това да ми донесе спокойствие. Не бих разчитала някой друг да ми решава нещата и препредава. Достатъчно пъти вече се почувствах "прекарана" за някои неща.

# 654
  • От Луната
Виолета, в клиниката се правят генетични, д-р Въжарова и нейния екип ги правят. Мисля, че основния пакет е 140лв. Аз питах преди време акушерките, но те ми махнаха с ръка и ме отказаха, а за капак аз все блея на прегледа и все забравях да питам док. Затова като ходих да си взема една стара епикриза в МД ги пуснах там под натиска на един наш познат лекар там. Разширен пакет с 5 фактора Вродена тромбофилия е 104,50лв или 103лв в зависимост дали плащаш кеш или с карта. Излизат за около 2 седмици, а може и по-рано.
Ако има хетерозигот 4G/5G на PAI е добре да се пуснат още два гена ACE и F13, но не знам дали може да ги пуснеш и тях заедно с основния пакет. Ако си като мен хомозигот, няма смисъл, терапията е еднаква ...
Само по себе си изследването за ТЛА не показва да имаш тромбофилия, но е индикация за проблем.
Док не е от хората дето ще ти назначат терапия без реална предразположеност, затова най-добре наистина да се потвърди реалната ситуация и да се знае.
В МД генетиците ми казаха, че има общо и с незабременяването, относно инплантация, кръвоснабдяване на матката и др. такива.

С док няма как директно да се свържете. Ако е отложил, значи е имало причина. Според мен не си струва риска да направиш хистерото сега и да се наложи да изчакаш след това. Най-явният ефект е 1вия месец, после постепенно намалява. Затова мисля, че най-добре да се довериш на док и преценката му. Ако все пак имаш съмнение за "развален телефон" в комуникацията, най-добре мини през клиниката, ако има как и питай пак на място.

Някой пита колко трае ефекта от хистерото. На мен ми е 4ти МЦ и все още имам ефект, според док е 3 до 6 месеца. Зависи от много фактори.  Crazy

Тери, така си е. От цялата тази работа, най-важно е следенето ... и терапията да е адекватна спрямо него.

Магнетична, събирам близнашкия прашец  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 655
Благодаря, ви много . Ето какво трябва да пусна от доц . Тромбофилен ( генетичен ), FV-PAI-MTHER c667.

# 656
Йоли, странно, че генетиците са ти казали, че има общо с незабременяването...на мен изрично ми казаха, че има отношение само към износването. Даже питах дали е възможно биохимичната ми да е вследствие на тази тромбофилия, но професора там каза, че данните от изследванията не показвали такава взаимовръзка - по-скоро проблемът излизал в по-късни седмици, когато кръвоснабдяването към матката е по-голямо.

# 657
Боби,и аз мисля,че трябва да отидеш до клиниката.Днес ми е трети ден от цикъла и ме накараха да дойда.Като казах на доктора,че съм правила хистеро миналия месец ми каза,че е идеалния момент.Не ми се връзва защо ти ще ходиш след 2?

# 658
С док няма как директно да се свържете. Ако е отложил, значи е имало причина. Според мен не си струва риска да направиш хистерото сега и да се наложи да изчакаш след това. Най-явният ефект е 1вия месец, после постепенно намалява. Затова мисля, че най-добре да се довериш на док и преценката му. Ако все пак имаш съмнение за "развален телефон" в комуникацията, най-добре мини през клиниката, ако има как и питай пак на място.

Някой пита колко трае ефекта от хистерото. На мен ми е 4ти МЦ и все още имам ефект, според док е 3 до 6 месеца. Зависи от много фактори.  Crazy

Точно това е лошото ... Аз хистерото вече го направих преди точно 2 седмици. И точно защото той каза, че е най-добре хистеро и веднага след това инвитро, сега съм много притеснена от коренната промяна на решението му. Единственото, което ме притеснява е да не отмине ефекта на хистерото до м. август. Иначе съм ОК да изчакам, за да мога да си съвзема малко организма за тези 2 месеца. Наистина се чувствам в момента много изтощена. Имам нужда от почивка. Ще помисля и днес и утре вече трябва да реша какво да правя  Confused

Между другото имам чувството, че ще ми изтече кръвта. МЦ  е много обилен и има още един ефект след хистерото - дори не мога да повярвам, но за първи път в живота ми нямам дори грам болка от МЦ. Аз винаги съм с адски болки, които понамаляха след лапароскопията. Но да нямам грам болка - това НИКОГА не е било.Не знам какво е правил този човек, но го благославям пък било то и да е само в този месец  Grinning

Кате, на теб на кой ден от МЦ ти беше хистерото и махахте ли полипи?

# 659
Боби, не искам да помислиш, че ти прилагам натиск, но сериозно си помисли дали да не отидеш и поговориш с док.
Скрит текст:
Аз не мога да си простя, че преди последната ТВЛ не отидох да говоря с него лично и да настоявам за по-ранна дата, а се оставих на акушерките да ми препредават информацията и изобщо не съм сигурна, че всичко е стигнало до него. И по този начин изобщо не можа да бъде диагностициран един проблем при мен, който не дай си боже да се окаже жизнено важен в последствие. За последната си МБ също имам огромни съмнения вече дали е стигнала, дори нямах рецепта, а някакво хвърчащо листе написано от незнайно кой. И други пъти съм хващала разни такива случки и пропуски. Много си ги харесвам като екип, много сме милички и се хилим всеки път, ама има моменти, в които се пропускат разни неща, а понякога може да са фатални спрямо спецификата на конкретния случай.
Кате, как мина прегледа днес, ще действате ли този месец Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт