В ЮНСКАТА група настава оживление, всяка мама се стяга за родилно отделение

• 63 327
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз пък последния месец нищо не качвам, но фона на 20-те качени общо до тук, съм доволна Simple Smile Този път не съм подута изобщо. Миналият път година след раждането не можех да си сложа пръстените - сега си ги нося и мога съвсем спокойно да ги слагам и махам. За матраците - нашето креватче миналият път ни го дадоха с някакъв матрак който изобщо не знам какъв е....май е кокосов... нещо като сено се усеща на пипане, но не съм имала проблеми.

Охх и аз си чакам 22-ри ама искам по-рано да се случат нещата...дано, че вече много ми тежи и много ме боли таза като спя Sad

# 76
Брей, сега като казахте задържане на вода и си погледнах годежния пръстен на ръката как се е впил, пък ми беше широк...
Така и така не мога да спя нощем изобщо, викам си дай поне да наваксам културно - филми, сериали, книги... Е да, ама не. Не мога да намеря нещо, върху което да се съсредоточа или да ми е достатъчно интересно. Освен разбира се, теми от сорта на - ранни признаци за раждане, кога ще родя и естествено класиката - тазови болки в 9ти месец Simple Smile))

Понеже за бебешки неща грам нищо не разбирам, и си чета продуктови тестове и статии на немски по въпроса. Та там отдавна казват - матрака да не е кокосов. Алергизирал според тях силно и затова са го отрекли като институция. Интересно, че в България кокосът е аргумент за продажба, пък там - точно обратното.То не е и само с това де. Та ние си взехме някакъв белгийски, антиалергичен, с всичките му там тюв-ове. Ама божа работа какъв ще излезе. Знам само, че няма вълни, кокоси, има само памучена обвивка и е от някаква пяна май.
Като всичко, което съм купила досега, гледам да взема нещо среден ценови клас с идеята ако не става, да инвестирам в нещо друго, което си заслужава за моето дете конкретно. Предполагам, че като всеки начинаещ ще има какво да уча и ще съм направила и някои непрактични покупки, та затова.

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 11:49 от prolet_inchen

# 77
Аз да се оплача от снощи имам болки в кръста,  нещо като менструални, не ги усещам на интервали,  а постоянно ме боли, дали са контракции, на 18 съм на преглед, а термина ми е на 6,6,16г. Чудя се дали няма да родя по рано?!?

# 78
Аз да се оплача от снощи имам болки в кръста,  нещо като менструални, не ги усещам на интервали,  а постоянно ме боли, дали са контракции, на 18 съм на преглед, а термина ми е на 6,6,16г. Чудя се дали няма да родя по рано?!?

Според мен пии но-шпа и ако не мине директно звънкай на твоя доктор (това ме посъветва моя). Все пак вече си в 9ти месец, та нищо чудно да е някоя подранила изненада  Wink

# 79
Аз от началото до сега съм +12 Sad казват ми че не са много даже в нормалните амаааа си удряям вече 96кг.. спасява ме това че съм висока и на външен вид не е толкова фрапантно положението амааа.. ми е тежко много и мисля след раждане да запретна ръкави и да премахна този тлъстиняк Grinning

# 80
  • София
И аз съм + 8кг. , даже малко под 8  Blush
Коремът ми също не е особено голям, дали защото съм висока ... не знам...
Важното е не колко качваме, а с бебчетата всичко да е наред  Heart Eyes

# 81
Аз от началото до сега съм +12 Sad казват ми че не са много даже в нормалните амаааа си удряям вече 96кг.. спасява ме това че съм висока и на външен вид не е толкова фрапантно положението амааа.. ми е тежко много и мисля след раждане да запретна ръкави и да премахна този тлъстиняк Grinning
Оф, то всеки си го мисли това, но дали ще имаме сили, време и енергия? С това кърмене (който мисли да кърми де) и ако няма кой да помага с бебока.. Пък и все си мисля, че всяка свободна минута ще гледам да я прекарам в сън  Rolling Eyes

# 82
  • Русе
С каката тръгнах от 63, влязох да раждам 83-4 кг. Не ми личаха, вторият път забременях 66, сега съм 81...явно пак ще съм като преди. Свалят се, освен ако не сте от късметлийските, които при кърмене качват повече, отколкото по време на бременност. Имам две такива познати. Ама коремът ми си е голям май115 см обиколка гоня, като кит се чувствам вече...Оня ден на тоновете имаше едно момиче с едва очертано коремче Simple Smile Аз бях с такова къде шести месец. Но важното е бебоците да са живи и здрави!

# 83
Скрит текст:
Оф, то всеки си го мисли това, но дали ще имаме сили, време и енергия? С това кърмене (който мисли да кърми де) и ако няма кой да помага с бебока.. Пък и все си мисля, че всяка свободна минута ще гледам да я прекарам в сън  Rolling Eyes

Ами, че перфектно!
Като няма кой да помага бързо, бързо ще се стопим! Напред-назад с количката си е направо тренировка. А сънят е изключително важен за отслабването (сериозна съм).   Simple Smile

Преди 2-3 години една позната беше в период на кърмене. Непрекъснато се оплакваше, че дебелее и дебелее... от кърменето....
Е, вярвах ѝ докато не я видях как плюска, буквално. Бях ѝ на гости един обяд, а тя изяде огромно количество мазни свински пържоли, поляти обилно с майонеза, топеше с бял хляб... и през цялото време мрънкаше, че е дебела от кърменето.  Crazy
Може би, ако беше заменила този обяд със свинско на скара, задушени зеленчуци и филийка черен хляб, резултатът щеше да е друг.  Rolling Eyes

Та така... разходки, здравословна храна, сън (винаги, когато бебето спи Wink ) и нещата постепенно ще си влязат в нормални граници.

# 84

Според мен пии но-шпа и ако не мине директно звънкай на твоя доктор (това ме посъветва моя). Все пак вече си в 9ти месец, та нищо чудно да е някоя подранила изненада  Wink
Звънях на лекарката ми и тя каза същото но шпа 3х2 и ако не мине в болницата  Rolling Eyes

# 85
Да се похваля днес бях на ЖК , в 34г.с бебка вече е 1.900кг.  baby_neutral  Всичко и е наред и тоновете са добри, от днес ми е болничният  Flutter  Другата седмица съм на изследвания , дано и те да са ок .

Снощи почти не съм спала , много шаваше бебка и на моменти чак беше болезнено  Confused
За кг , аз съм вече 8-9 кг отгоре от самото начало на бременността , за момента съм се закопала на 60кг  надявам се да не качвам още много , че си ми тежат  Laughing

Преварих си свинска мас за стрийте , добавих и ванилия ... ухае добре , довечера ще я тествам Wink

Посетих Хиполенд и накупих някой неща , който ги нямаше налични в сайта  Hug , а за другите по-големи неща който си ги поръчах от сайта , още нямам потвърждение за поръчката . Някоя друга мама да е поръча онлайн и да няма потвърждение още ?  newsm78

# 86
Да се похваля днес бях на ЖК , в 34г.с бебка вече е 1.900кг.  baby_neutral  Всичко и е наред и тоновете са добри, от днес ми е болничният  Flutter  Другата седмица съм на изследвания , дано и те да са ок .

Снощи почти не съм спала , много шаваше бебка и на моменти чак беше болезнено  Confused
За кг , аз съм вече 8-9 кг отгоре от самото начало на бременността , за момента съм се закопала на 60кг  надявам се да не качвам още много , че си ми тежат  Laughing

Преварих си свинска мас за стрийте , добавих и ванилия ... ухае добре , довечера ще я тествам Wink

Посетих Хиполенд и накупих някой неща , който ги нямаше налични в сайта  Hug , а за другите по-големи неща който си ги поръчах от сайта , още нямам потвърждение за поръчката . Някоя друга мама да е поръча онлайн и да няма потвърждение още ?  newsm78

Поръчах преди 5 мин и веднага ми дойде мейл с потвърждение  Rolling Eyes

# 87
Леле, днес явно всички сме атакували Хиполенд Simple Smile Аз взех мякои дребни неща, които ми оставаха от списъка та даже и подарък за рождения ден на племенника другия месец. Много съм доволна - спестих 56 лв Simple Smile. Сега ми останаха само покупките от аптеката, но и това ще свърша тези дни. Относно качването на кг и подуването аз съм +17 :'(. Много ми се виждат.. А на последния преглед ми забраниха да ям сол и сладко, за да не вдигам кръвно. Засега не съм вдигала, но смятат, че съм предразположена. И от 10 дни спазвам препоръките и се оказа, че съм "отслабнала" с 500 грама за една седмица. То само по себе си е невъзможно, предполагам, че е заради липсата на сол. Явно съм задържала вода. Трудно ми е да преценя дали съм надута, не нося пръстени, само часовникът ми стяга доста китката.

# 88

Поръчах преди 5 мин и веднага ми дойде мейл с потвърждение  Rolling Eyes
Веднага и аз получих мейл , но нали трябва и с товарителница да се прати . newsm78

# 89
И аз ходих в Хиполенд - ама то е понеже живея до Мол-а. Взех си помпа за кърмене и електрически стерилизатор и нагревател за шишета /пюренца/. Ще видим дали ще свършат някаква работа, поне стерилизатора май става - и най-вече е много компактен, та няма да му търся място и да се чудя. На първо време мисля да изваря бибата и комплекта с шише за новородено, дето го купих преди това.
Някои части от помпата за кърма също се стерилизират, нали така? Ами в родилното ако я вземете как се почиства там - в смисъл само се полива с вода, или да си взема някакъв бебешки препарат? Особено ако съм секцио просто си представям как на всеки няколко часа ставам да мия помпа и се тътря до банята. Май ще я държа като резервен вариант, ако имам нужда само.
А иначе в Хиполенд казаха, че май ще се обаждат за потвърждение с наличностите, като се обработят заявките. Понеже може да стане така, че да си поръча човек нещо, дето е изчерпано. Така че може да има забавяне малко с поръчките.

Общи условия

Активация на акаунт