В коремче расте ДЕКЕМВРИЙСКО човече, нова тема трябва ни вече!

• 43 660
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
То в България проблема е че понякога плащаш на частно и пак не получаваш нито качество нито отношение ама това е друга тема.

Niss,  ей това е, което ме изнервя и мен. Не стига че цял живот плащаме някакви осигуровки, които и без това не можем да използваме ако ни се наложи, защото "нищо не покривали", ами и да си плащаш все тая. Ако попаднеш на някой, който си обича работата - добре, ако попаднеш на някой, който е там само за пари - мале, мале... #Cussing out
Да не започвам пак да се ядосвам, ще ми е болна тема това #2gunfire

# 616

Исках да попитам, вие дали усещате растящото човече по някакъв начин, особено ако нямате никакви симптоми  newsm78
Аз и при двете предишни бременности нямах никакъв дискомфорт и маркер за бременност освен растящия корем Simple SmileСега обонянието ми е по изострено само,останалото си е както го знам Simple Smile
Чакам контролен преглед в петък в при специалист,че моята лекарка иска да се подсигури,че замерванията и са правилни Simple Smile
Аз не усещам засега,но чакам с нетърпение Hug
Дано ти е все така леко до края!

# 617
  • София
SheLLia Отсяването на информация не беше насочено към теб,а темата,която нищим от извесно време за ФМ, БХС и това ,на кой доктора какво е казал.

Съжалявам,че си приела поста ми като лично обръщение към теб и си решила,че не съм спокойна.

# 618
Тафи, както се казва : защо да ни е спокойно, като може да ни е трудно!!!!!!???? На вски преглед при доктори /докега съм била при трима различни/, всички казват да не четем толкова, но как да устоя на интернет?  Joy

# 619
Моят лекар е толкова зает, че никога никакви съвети не ми дава Wink Аз имам само един симптом и това е гадене, което преди беше по-слабо, а сега вместо да намалява, се засили. Долу-горе се чувствам като че ли съм с вечен махмурлук, особено нощем и рано сутрин  Crazy

# 620
Чакайте да ви кажа нещо смешно.
Лежа си аз и съм пуснала БТВ. По едно време дават хороскопо за деня. Стигат до зодия Риби и слушам: Не си пропилявайте деня в бездействие и лежане..... Прихнах да се смея. Ииии, станах и си измих косата. Поне да не съм капо. Брои се за действие, нали?  Joy

# 621
  • София
Тафи, както се казва : защо да ни е спокойно, като може да ни е трудно!!!!!!???? На вски преглед при доктори /докега съм била при трима различни/, всички казват да не четем толкова, но как да устоя на интернет?  Joy

Оказа се,че съм с инфекция на влагалището. В момента, в който ми го заяви,докторката ми допълни-> Не смей да влизаш в интернет да четеш  Crazy.

Първата успешна бременност,мина без никакви ядове . Сега имам чувството,че може да се разглобя до края. Какво ли не ми се обади по тялото,където може да се появи нещо,което да ми вгорчи живота се появява. Вие лежащите момичета имате много по-сериозни проблеми от мен,та за това гледам да не се оплаквам от моите" глупости",които на фона на вашите са нищо.

Брои се за действие,миенето на коса. Както и потропването с пръсти в легнало положение.  Mr. Green

# 622
  • Лондон
Ахахахахаха,понеже и аз съм Риби,та по тоя повод преди няколко дни случайно попаднах на хороскопа,в който съобщиха,че целия ми ден ще е пълен с ангажименти и няма да имам никакво време Laughing Laughing Laughing Laughing А аз по цял ден лежа и се чудя коя песен да си пусна,че да ми мине по леко деня Hug
 Споделете сега за коремчетата че ми е много интересно вие как сте по размери

# 623
  • София
Ахахахахаха,понеже и аз съм Риби,та по тоя повод преди няколко дни случайно попаднах на хороскопа,в който съобщиха,че целия ми ден ще е пълен с ангажименти и няма да имам никакво време Laughing Laughing Laughing Laughing А аз по цял ден лежа и се чудя коя песен да си пусна,че да ми мине по леко деня Hug
 Споделете сега за коремчетата че ми е много интересно вие как сте по размери

Размера на корема в 15г.с сравнен със снимките от предишната отговаря на 23г.с. За това пък задника ми върви стремглаво в своя собствена орбита. Почвам да си мисля,че трябва да спра да ям, за да дебелея поне с малко. Ако искайте ми вярвайте спрямо преди ям доста по-малко,вечер предимно салата и плодове,рядко си позволявам да е точно си ядене,но затова пък не спирам да качвам кила. Вече съм +6. Още не мога да проумея как успях.
От днес ще почвам гимнастиката за бременни,която имам и ще се опитам поне 3 пъти в седмицата да я правя.

# 624
Бях при Чавеева и ясно и категорично гледа абсолютно всичко и това се нарича скрийнинг за генетични заболявания. Това е при нея, аз съм се доверила и това е. Изрично ми каза кога да отида на Фм-20 седмица. Отделни ми се обадиха от този отдел за превантивна медицина с подробно обяснение на всеки риск и стойност.Моето мнение да потърсите лекар на когото вярвате, успех на всички. За корем - имам нормален за седмицата корем и за втора бременност. Това обаче не е показател за нищо Simple Smile

# 625
Привет, момичета  bouquet
За пола на бебето, Минев ме гледа вчера в Селена, каза ми, че още е много рано да се види, но пък важното е, че всичко е наред, пола и него ще го разберем скоро, търпение само Simple Smile
За усещането аз знам от моя док, че се усеща поне след 16-17 г.с.
Иначе със седмиците и аз съм в шах, вече не знам в 11 ли съм в 12 ли съм, но ще си ги броя както съм ги почнала пък да видим.
Малко ми беше поотминало гаденето и вчера и днес пак е с пълна сила.Наливам се тука с вода с лимон и това е.
За коремчето , имам си корем, даже като кажа, че съм в третия месец и ме гледат странно  Shocked
Сега коа влизаме в 4-ия?в 12 или в 13 седмица?
Че вече яко се омотах.
За БХС, взимат кръв, но преди това най-много два дни трябава да си минала преглед.Доктора описва в коя седмица и колко дни е плода, измерванията на коста и нухалната тръба, също и сантиметрите.Като ми взимаха кръв ме разпитваха разни неща.Чакам сега след седмица резултатите да са готови.Така протече при мен  Peace
Стискам палци на всички, само хубави прегледи и резултати да има!Всички притеснения да са безпочвени.
На работещите мами да питам, тежко ли ви е?На мен ми е супер неудобно на стола.Донесла съм си една възглавничка и си я слагам под кръста.Често ставам да се разходя до някъде за малко.Не ми се работи особено, особено в дните в които ми се гади и повръща много.Понякога и много ми се спи.

# 626
Аз си имам корем като на бременна в 5 месец може би. Доста големичък ми се струва. Но много ме радва и не се притеснявам изобщо, че вече се е появил. Моята бременност минава засега без проблеми, без гадене, даже този път и миризмите не ги усещам чак толкова. Единствено ме дразнят парфюмите, а преди години, когато съм била бременна ме дразнеше всяка миризма,особено на котките, много усещах неизкъпаните хора по улиците Joy, също и манджите ми миришеха много силно. Сега не е така. Само парфюмите ме дразнят. Имам си и големи гърди, като бомби  bowuu Аз и преди си ги имах де, но сега са си бомби. Наистина на всички ви пожелавам да имате лека бременност като моята. Много е хубаво.  newsm51

taffi
, не се впрягай с килограмите. Все ще се свалят после с безсънните нощи и ако няма кой да ти помага с домакинските задължения. Аз на тази кълка лежа. Wink Важното е да се чувстваш добре.  newsm76

Чакайте да ви кажа нещо смешно.
Лежа си аз и съм пуснала БТВ. По едно време дават хороскопо за деня. Стигат до зодия Риби и слушам: Не си пропилявайте деня в бездействие и лежане..... Прихнах да се смея. Ииии, станах и си измих косата. Поне да не съм капо. Брои се за действие, нали?  Joy
Много ясно, че е действие. Както каза taffi,  и потропването с пръсти е движение, също и поглеждането наляво и надясно  Two Hearts Почивай си и всичко ще е наред.  Hug

Dulce_nina, аз под бюрото съм си сложила два кашона с хартия (един върху друг) и малко трудно се намушквам, но пък не ми отичат краката и ми е по-леко. Най-удобно ми е вкъщи на дивана с книга или телефон в ръка  Joy А по въпроса за 4-ти месец, аз в петък ставам 12+1 и си го броя за четвърти месец. И мен много ме объркват тези нереални гестационни седмици. По календарни месеци, чак в края на юни трябва да бъда в 4 месец.

# 627
  • София
Ако изчислявате своята бременност според броя на лунарните месеци, то нещата изглеждат така:
– 1 лунарен месец –  1 до 4  гестационна седмица
– 2 лунарен месец – 5 до 8  гестационна седмица
– 3 лунарен месец – 9 до 12  гестационна седмица
– 4 лунарен месец – 13 до 16  гестационна седмица
– 5 лунарен месец – 17 до 20  гестационна седмица
– 6 лунарен месец – 21 до 24  гестационна седмица
– 7 лунарен месец – 25 до 28  гестационна седмица
– 8 лунарен месец – 29 до 32  гестационна седмица
– 9 лунарен месец – 33 до 36  гестационна седмица
– 10 лунарен месец – 37 до 40  гестационна седмица

Ако изчислявате своята бременност според броя на календарните месеци, то нещата изглеждат така:
– 1 календарен месец –  1 до 4  гестационна седмица
– 2 календарен месец – 5 до 8  гестационна седмица
– 3 календарен месец – 9 до 13  гестационна седмица
– 4 календарен месец – 14 до 17  гестационна седмица
– 5 календарен месец – 18 до 22  гестационна седмица
– 6 календарен месец – 23 до 26  гестационна седмица
– 7 календарен месец – 27 до 31  гестационна седмица
– 8 календарен месец – 32 до 35  гестационна седмица
– 9 календарен месец – 36 до 40  гестационна седмица

И за мен е доста объркано !

# 628
Момичета и аз имам бая корем вече и съм нагоре с килограмите. Твърдо съм качила 4 кг, а един 5-ти се колебае още  Confused Далеч не мога да кажа, че ям много... но каквото е. Утре започвам 15 г.с. newsm68

# 629
Здравейте мами, Simple Smile
да се запиша и аз по въпроса с коремчетата и килограмите. Аз съм в началото на 12г.с. (първа бременност), но за сега не съм качила нито един килограм и не ми личи изобщо коремчето. Това в моя случай, за моята работа е супер понеже съм учителка на ученици от 8 до 12 клас и за сега все още никой не е забелязал, казвам го защото понякога децата могат да бъдат доста хапливи в коментарите си и това би могло да ме разстрои. Даже колегите ми още не са разбрали, но аз и не бързам да съобщавам.
Както и да е малко дълъг стана поста, но ви пожелавам един прекрасен ден, изпълнен с повече усмивки и добро настроение!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт