Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 6 тема

• 45 519
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • в 1001-та нощ
Да Simple Smile Аз постоянно откривам нови и нови неща в своя натал Simple Smile Самоизучаването ми е много интересно.

Днес сутринта бе хелиакалния изгрев на Венера, а утре следобед е на Меркурий Simple Smile

# 541
  • София

Днес сутринта бе хелиакалния изгрев на Венера, а утре следобед е на Меркурий Simple Smile
Какво означава това?

# 542

Какво означава това?

Това са циклите на планетите / хеликални цикли /На 12.07 Венера влезна в Лъва ,а днес 14.07 Меркурий и той ще прави компания на Венера. В неделя 17.07- Меркурий и Венера са в съвпад в Лъва.

# 543
не е ли излизането на планетата от сянката на слънцето, т.е. да стане видима?
хелиос е слънце, не цикъл  Rolling Eyes

# 544
  • в 1001-та нощ
Циклите са на планетите със слънцето - затова "+ хелиос". Излиза от сянката и става видима - затова такъв изгрев Simple Smile Има и залез. Има инфо в нета - може да се почете, на когото му е интересно  bowuu

# 545
  • София
Следя трето Новолуние,което прави аспект към планета от натала ми и съм изненадана как наистина нещата се случват... ShockedПоследния аспект ми беше квадратура към IC и направо ми се разказа играта(бих използвала друга нецензурна дума)...Не мога да повярвам колко са показателни тези Новолуния... newsm78

# 546

Какво означава това?

Хелиакален изгрев при древните вавилонци. Тогава хората са гледали небето. Ставали са 2 часа преди изгрева и са наблюдавали какви звезди и планети изгряват в короната на Слънцето. При появата на нещо в короната те го отразяват. Така те са знаели всеки ден какво става на небето. Планета в короната на Слънцето се нарича хелиакален изгрев на съответната планета. Има една сутрин, когато тази планета се появява  за първи път. (фиг. 1)

Има данни от 7-5 в пр. Хр. за хелиакални фази. Древните са били емперици. Имали са дневници, в които са вписвали данните. Наблюдавали например Юпитер и установили, че хелиакалния цикъл е на 12 г., а на Венера – 8 г. и т.н. След 12 г. тропически години Юпитер пак ще се види на същото място. (фиг. 2) Когато се повторят точните разстояния, тогава се повтаря и феномена – същата хелиакална фаза.

# 547
  • в 1001-та нощ
Следя трето Новолуние,което прави аспект към планета от натала ми и съм изненадана как наистина нещата се случват... ShockedПоследния аспект ми беше квадратура към IC и направо ми се разказа играта(бих използвала друга нецензурна дума)...Не мога да повярвам колко са показателни тези Новолуния... newsm78

Ха, добър ден  Mr. Green Тогава гледай и лунарите Simple Smile

При мен лунното затъмнение през септември ще е точно по оста Вертекс-Антивертекс, а преди това от там ще минат Юпитер и Венера. Когато Юпитер застане на Вертекс през август - Слънцето ми съвпада с Луната. Очаквам да стартира нещо, което да приключи с Пълнолунието, но ще видим Simple Smile Съвсем скоро ще е Simple Smile

# 548
  • При децата ми

Ха, добър ден  Mr. Green Тогава гледай и лунарите Simple Smile

При мен лунното затъмнение през септември ще е точно по оста Вертекс-Антивертекс, а преди това от там ще минат Юпитер и Венера. Когато Юпитер застане на Вертекс през август - Слънцето ми съвпада с Луната. Очаквам да стартира нещо, което да приключи с Пълнолунието, но ще видим Simple Smile Съвсем скоро ще е Simple Smile

Сигурно ще ви се стори тъп въпроса ми, но къде го следите това трето Новолуние? Rolling Eyes И лунарите?Blush

# 549
Ето един вариант Simple Smile за лунациите.

http://zvezdennavigator.com/wordpress/?p=1644

Лунарът е Лунен възврат. Това е месечна карта.

# 550
  • в 1001-та нощ
Hrispa76, карта с лунар можеш да построиш в Astro.com  - избира се от падащото меню, като другите карти.

А Магика имаше предвид, че трето по ред новолуние аспектира нейна планета в натала. За всяко новолуние се прави карта и се съпоставя с твоята натална карта, за да видиш как си взаимодействат.

# 551
  • При децата ми
Hrispa76, карта с лунар можеш да построиш в Astro.com  - избира се от падащото меню, като другите карти.

А Магика имаше предвид, че трето по ред новолуние аспектира нейна планета в натала. За всяко новолуние се прави карта и се съпоставя с твоята натална карта, за да видиш как си взаимодействат.
Ето един вариант Simple Smile за лунациите.

http://zvezdennavigator.com/wordpress/?p=1644

Лунарът е Лунен възврат. Това е месечна карта.

Оф, сложна работа! Crazy

# 552
  • в 1001-та нощ
Лека-полека ще навлезеш  Blush

# 553
Момичета, необходима ми е малко помощ при тълкуването.  Blush

Наближават затъмненията и ми се искаше да поговорим малко повече за тях, ако нямате против.

Частичното лунно, на 16.09 при мен ще бъде в 7Д, забелязах, че тогава имам и лунарен възврат, което ще направи аспекта още по-значителен.

Ще бъде интересно по оста АС-ДС, заформя се голям стелиум и в 1 (тр Слънце, Меркурий), и в 7 (тр Луна, Нептун).

Луната при мен е У11, Слънцето е У12, Меркурий е У1 и У10.

Събитията, които се очертават за периода Септември/Октомври са пътувания и операция на зъб (имплант).
 Операцията още не е уговорена напълно, тъй като е възможно да се наложи по-продължително отсъствие от работа, за което очаквам да се създаде конфликт, който не знам какви последици ще има.

Обаче някак си не ми с
е връзва това по картата, не виждам показатели за такива неща?  newsm78

Някой ще може ли да бутне едно рамо  Blush

# 554
  • SF
Аз правя една карта за затъмнението на 16.09 (не знам доколко е правилната) и замътмението ми е по оста 5-11. Луната е в 5-и дом в съвпад с наталния Тrue Node (и с натален Мean Node, но там орбисът е 4 градуса ). Луната в моя натал е У10, Слънцето е У11. То пък прави съвпад с натален Плутон.

Общи условия

Активация на акаунт