Параноя от летене

• 33 861
  • 315
  •   1
Отговори
# 105
Те тия пилоти да не ги избират на случаен принцип от улицата преди всеки полет?  Joy
Какви са тия филми - ще се справи или няма да се справи, то това да не е тука има тука няма  hahaha

# 106
Има пилоти/мъже Mr. Green/, които кацат така, сякаш стоварват чували с картофи. Имам всякакви излитания и кацания, и имах предвид, че се справи отлично в тези два момента. Турболенции не сме имали.

пс Не знам как ги избират Mr. Green, може и карти Таро да мятат преди полет. Последно помня онзи шантавия швабски пилот, който ги заби в планината/тук авторът да не чете/.

# 107
Oooo , точно преди този случай бях решила твърдо, че аз ще пътувам до Германия със самолет. И точно пет минути преди да купя билета и хоп чувам аз пилот заби самолет в Алпите хахахахах и познайте колко бързо се отказах от самолета и си купи билет за автобуса . Да за 36 часа направо се смазах, вмирисах и сгърчих , но ми беше спокойно Simple Smile Но в крайна сметка все някога в живота си трябва да се кача на самолет, защото много обичам да пътувам, а така все с колата се ограничава желанието ми да видя нови и хубави по-далечни места.
Интересното при мен е, че примерно мога да скоча от висока скала в морето , скачам и в басейн от доста високо, качвам се на всякакви въртележки , влакчета и всякакви ужасии , които те мятат, въртят с главата надолу, провисват и т.н , а само като помисля за самолет и треперя Grinning
Mоже би притеснението от това че съм просто затворена и знам, че каквото и да стане просто нищо не мога да направя, нищо не зависи от мен , не мога да сляза, ако пожелая и т.н Направо ми звучи , че имам клаустрофобия, а аз нямам до сега не съм усещала притеснение в затворено пространство Simple Smile

# 108
  • HH
DENINI , ти май само си въобразяваш. От въпросните влакчета на ужаси и тем подобни как точно слизаш когато си поискаш? И кое е смешното, че пилот е забил самолет в Алпите?? Дадоха си се добри съвети, избери си някой и действай. Имаш време, ползвай го пълноценно, а не в мисли за глупости  Peace

# 109
Всичко са само внушения май наистина хахахах. Добър въпрос за влакчетата, точно това питам и аз - как слизаш от влакчето което те върти с главата надолу когато си поискаш и най-важното може би е как по-точно всичко зависи от теб на влакчето  newsm78

П.П. И кой беше споменал, че търсил информация за всевъзможни повреди и неизправности които могат да се получат при полет?  Joy Това е вече болен мозък. Все едно преди да пътуваш с автобус да четеш как при 130 км/ч може да му се скъса щанга докато преминава по висок мост, да падне в реката или пропастта като цяло която е на 200 метра надолу, или шофьорът да се окаже промит мозък като оня пилот дето заби самолета в алпите и да ви засили той сам в някоя пропаст  Joy

П.П.2. Между другото и автобус като е човек пак нищо не зависи от него.  Twisted Evil

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 14:57 от Caballero

# 110
Не се смея на това , че самолета се е блъснал в Алпите, а на това , че точно преди да си взема билета го чух и веднага се отказах. Смея си се на себе си, защото го приех като някакъв знак и се психясах тотално Simple Smile

Не съм казала, че слизам от влакчето, а просто не ме страх . Хубаво ми е , забавно ми е. То не е затворено, не е във въздуха , а се движи по някакви релси. Знам, че реално това не ми дава никаква сигурност, но незнайно защо си се чувствам по-сигурна . Все пак се движи върху неща, а не във въздуха Simple Smile

Да, с автобус нищо не зависи от теб. Но шансовете са ти значително по-големи , а й както казах все пак е на земята,а не във въздуха. Аз явно съм от хората, които не могат да приемат , че нещо може да лети във въздуха и то да бъде сигурно . Явно имам някакъв такъв проблем Simple Smile

# 111
колко са по-големи не е ясно, защото каквото ти е писано не можеш да избягаш...

това наскоро се случи и ако си го забравила...

Цитат
Автобус със студенти катастрофира в Испания, 14 загинаха
https://news.bg/disasters/avtobus-sas-studenti-katastrofira-v-is … -14-zaginaha.html

# 112
  • HH
 DENINI и от мореплаване ли изпитваш същия ужас? Чесно ти казвам, не си обяснявам страха ти. Първият път като се качих на самолет бях сама и имах страх да не се объркам на летището, а не от самото летене . Летя често, скоро бяха сложили до мен мъж, който очевидно не се чувстваше комфортно, но се справи мъжки  Mr. Green И мога да ти кажа, че е в пъти по удобно, не е като возене с кола по бг улица( и не само) да друса и прочие. А и ти ще летиш през цялото време над континента, т.е. няма да има толкова турболенция, да не кажа че няма да има никаква... На мен още не ми се е случвало  Peace Приеми летенето като средство за постигане на целите си и си свиркай  Peace

# 113
Ае турболенция си има, но не винаги. Просто зависи дали коридора в който лети самолета ще попадне на такава зона. Случвало се е да друса като магарешка каруца по път с едри разбити камъни доста време, а се е случвало и изведнъж да се усети много рязкото "пропадане" и да друсне много яко. Но всички тези неща са предвидени и самолета обикновено не се чупи на две, а си продължава по пътя  Joy

# 114
  • HH
Ае турболенция си има, но не винаги. Просто зависи дали коридора в който лети самолета ще попадне на такава зона. Случвало се е да друса като магарешка каруца по път с едри разбити камъни доста време, а се е случвало и изведнъж да се усети много рязкото "пропадане" и да друсне много яко. Но всички тези неща са предвидени и самолета обикновено не се чупи на две, а си продължава по пътя  Joy

Не ми помагаш  Joy Joy

# 115
# 116
Аз пък обожавам турболенцията. Ами то без нея егати скучния полет. Чела съм относно турболенцията,  че макар и неприятна изобщо не е опасна. А и ме кефи как другите ги е страх докато аз се забавлявам.  Twisted Evil Обожавам летенето и нямам страх. Да, ако се случи нещо са малки шансовете за оцеляване, но вероятността човек да попадне в авиоинцидент е много по-малка отколкото в тежък инцидент с кола. Все пак съотношението между брой превозени пътници и жертви със самолет е много по-оптимистично, отколкото всички останали превозни средства. Така че, който го е страх трябва да знае, че това е обикновена фобия - нелогичен страх, както всички останали фобии. Как се преодолява, незнам. Може би с повече информираност по темата. Полетът е супер приятен начин да се пътува, освен, ако не е много дълъг разбира се. Освен това от прозорчето може да се видят неща, които на земята няма как да видиш.

# 117
Не,от мореплаване нямам страх. От малка съм по всякакви лодки . Била съм в спокойно и в бурно море,но не изпитвам страх,така както от самолета. Благодаря ви много наистина ме успокоявате. Турболенция се надявам да няма много силна,защото няма да издържа и ще се разпищя. Но това с турболенцията си е късмет. Имам приятели често летят и не са попадали в турболенция,а мъжа ми още на първия полет  е бил с много силна турболенция Simple Smile Може би и той тогова допълнително ми наплаши с разказите си .....

# 118
Турболенция се надявам да няма много силна,защото няма да издържа и ще се разпищя.

Ако се разпищиш в самолета ще обереш точките и доста смях  hahaha

# 119
Аз турболрнцията въобще не я отразявам, пропадането е по-неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт