За и против аборта

• 28 067
  • 272
  •   1
Отговори
# 75
Zoι , уважавам мнението ти, обаче е хубаво и ти да уважаваш мнението и изборите на останалите. Кой какво губи и какво печели, само времето ще покаже. Важно е всеки да е в мир със себе си и да живее с изборите си

# 76
  • София
Питаш от къде:
Скрит текст:
Моля да четете с разбиране и да не иронизирате един нормално зададен въпрос! Аз казвам, че съм искала две, но не категорично,
Миленака пише, че категорично не иска второ, просто питам от къде тая категоричност, на никого не правя програма!
И двете са ми секцио.
Отговорям точно на този въпрос:

Категоричността ми идва от факта, че познавам себе си достатъчно, за да знам какво искам или не искам.

Вместо "от къде идва категоричността", си искала да попиташ "защо не искам", така ли?

# 77
Против абортите съм!

Не разбирам позицията "ЗА". Освен, ако не се налага по медицински причини с доказан риск за живота на майката или бебето.

За мен "ЗА" е абсолютен егоизъм, нежелание да си развалиш комфорта, да се нагърбиш с отговорности, да си усложниш ежедневието и т.н. Което е разбираемо, стига да не беше заложен на карта животът на едно човешко същество.

# 78
За какъв живот на едно човешко същество говорим? Става въпрос за един плод, няма никакъв човек, още по-малко пък жив.

Пък като се почне да се обяснява и колко много губим просто...  Crazy

# 79
Просто какво? Събираш очите? ooooh!
Veselka, губи се разбира се, обаче всеки си го решава, така е. Всяко дете в плюс е богатство, не съм чула при създадено такова, някой да е съжалил Simple Smile

# 80
Всяко дете в плюс е богатство

Ами да раждаме тогава всяка година по едно Simple Smile
Наистина децата са богатство, но и грижа/приятна/ и отговорност и още много неща. Всеки си знае физическите и психическите сили, възможностите и мирогледа и въз основа на това всяко семейство си взима решение

# 81
  • София
Скрит текст:
За какъв живот на едно човешко същество говорим? Става въпрос за един плод, няма никакъв човек, още по-малко пък жив.

Пък като се почне да се обяснява и колко много губим просто...  Crazy

Ти не си ли разбрала, че щом сме от женски пол, всички мислим едно и също, искаме едно и също, мразим едно и също, обичаме едно и също...? Ако твърдиш, че мислиш различно от мен, значи или си заблудена, или лъжеш. Това е положението.

# 82
Аз бих перефразирала нещата така : създаването на дете е избор и право на жената и на мъжа. Затова има и различни предпазни средства.

Абортът е друг въпрос.

И само да попитам -  след като според вас  абортът не е убийство, защо е разрешен до един определен етап от бременността, а след този етап вече е престъпление по българския Наказателен кодекс?

# 83
Друг, друг - колко да е друг? ...
... след като според вас  абортът не е убийство, защо е разрешен до един определен етап от бременността, а след този етап вече е престъпление по българския Наказателен кодекс?
Запознати са в детайли явно от кой момент зародишът е фетус, или фетусът е зародиш, човекът се признава за зародиш, опа, грешка - зародишът се признава за човек и т.н..... пак шизофренични писания целящи да улеснят мислещите същества във форума.

Фетусът се приема за правен субект от еди си коя седмица, защото законотворецът така е решил. Демек Народното събрание, което ние дружно плюем, но пък по тази тема сме доволно единодушни от решенията му.  ooooh!

# 84
Някой път егоизмът е здравословен. Ако те докара изборът ти до анти-депересанти до живот, после се гордей, че не си егоист.

# 85
  • София
Аз бих перефразирала нещата така : създаването на дете е избор и право на жената и на мъжа. Затова има и различни предпазни средства.

Абортът е друг въпрос.

Скрит текст:
И само да попитам -  след като според вас  абортът не е убийство, защо е разрешен до един определен етап от бременността, а след този етап вече е престъпление по българския Наказателен кодекс?

Съгласна съм с подчертаното. Колкото и да съм защитавала и да продължавам да защитавам правото и задължението на мъжете да участват наравно с жените си в семейния живот, това може би е един от много малкото случаи, в които мъжът ми има право на глас, но решаващият глас е само и единствено мой.

# 86
  • Куциндрел
И само да попитам -  след като според вас  абортът не е убийство, защо е разрешен до един определен етап от бременността, а след този етап вече е престъпление по българския Наказателен кодекс?
А според теб, защо аборта не е убийство според НК преди определена г.с. седмица?
Достатъчно време има бременната жена да реши дали иска или не детето. Едва ли ще чака с месеци, за да направи аборт.
Да не говорим, че понякога се налага аборт по медицински причини.

# 87
  • София

Ти си отговОри сама. Simple Smile

# 88

А според теб, защо аборта не е убийство според НК преди определена г.с. седмица?

Много ясно - преди определената г.с. бебето все още не е достатъчно оформено като човешко същество и няма да се налага да "хвърчат глави, ръце и крака". Все пак и лекарите са хора и душа носят. Обаче това не означава, че преди определената г.с. бебето не е човешко същество.

Колкото и да е неприятно и неудобно за някои това е самата истина. Друг е въпроса доколко една жена е в състояние да я преглътне и пренебрегне заради собственото си его и удобство.

# 89
  • Куциндрел

Много ясно - преди определената г.с. бебето все още не е достатъчно оформено като човешко същество и няма да се налага да "хвърчат глави, ръце и крака". Обаче това не означава, че преди определената г.с. бебето не е човешко същество.
Мдам, обаче има и аборт по медицински причини, който се прави вече като плода има ръце, глава, крака и е разрешен от закона.

Общи условия

Активация на акаунт