За и против аборта

• 28 061
  • 272
  •   1
Отговори
# 90
Мдам, всички, които изразихме мнение против абортите, подчертахме, че изключение правят абортите по медицински причини.

# 91
Аз бих перефразирала нещата така : създаването на дете е избор и право на жената и на мъжа. Затова има и различни предпазни средства.

Абортът е друг въпрос.

И само да попитам -  след като според вас  абортът не е убийство, защо е разрешен до един определен етап от бременността, а след този етап вече е престъпление по българския Наказателен кодекс?

Защото има риск за здравето на жената при късен аборт.
Затова.

И не мислете, че няма жени, които съжаляват, че за са родили.
Има толкова хора, които тормозят родителите си...
Хич не са само богатство децата.
Големи ядове могат да бъдат. ooooh!

# 92
  • Куциндрел
Мдам, всички, които изразихме мнение против абортите, подчертахме, че изключение правят абортите по медицински причини.
Обаче плода пак е жив и изпитва болка, нали?

# 93
Тая тема е толкова предъвквана, но и щекотлива, че може да откара 686 страници. Пропуснах между 1-5-та, дали Щъркел е споделила какво всъщност иска да пита?

# 94
Да не говорим, че се прави редукция на ембриони при инвитро.
Там как се избира кой да бъде жертван?

# 95
  • София
Колкото и да е неприятно и неудобно за някои това е самата истина. Друг е въпроса доколко една жена е в състояние да я преглътне и пренебрегне заради собственото си его и удобство.
Няма неприятно и неудобно, има само псевдо истина, която използват някои хора, за да вменяват чувство за вина във всяка жена, направила аборт.
Лошото е, че вманиачените противници на аборта не са в състояние да преглътнат факта, че всеки има право да реши за себе си как да постъпи.

# 96

Мда, обаче има разлика да го направиш, за да си спасиш живота или да го направиш, щото те мързи да гледаш бебе.

Колкото и да е неприятно и неудобно за някои това е самата истина. Друг е въпроса доколко една жена е в състояние да я преглътне и пренебрегне заради собственото си его и удобство.
Няма неприятно и неудобно, има само псевдо истина, която използват някои хора, за да вменяват чувство за вина във всяка жена, направила аборт.
Лошото е, че вманиачените противници на аборта не са в състояние да преглътнат факта, че всеки има право да реши за себе си как да постъпи.

Никой не вменява чувство за вина. Съжалявам, ако някой се е почувствал така.
Просто си изказвам мнението.

# 97
За ембриона каква е разликата?

# 98
  • Куциндрел

Мда, обаче има разлика да го направиш, за да си спасиш живота или да го направиш, щото те мързи да гледаш бебе.

Мхм, обаче аборт по медицински причини се прави и при увреден плод, който е жизненоспособен.
Значи за здравите бебета не може, а за увредените може?  Wink

А тези, които ги мързят да гледат бебета Crazy, правят аборти в първите седмици на бременността.
Пък може да го родят детето... и да го метнат в дом. Whistling

# 99
Анкетата е поставена само на лична основа. Аз съм твърдо "за" правото на аборт, макар и лично да не бих го ползвала.

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 02:39 от Априлска вълшебница

# 100

Големи ядове могат да бъдат. ooooh!
С кое?

# 101
С поведението си. С незачитането на родителите и създаване на купища проблеми. С тормоз, лъжи и кражби. Още да продължавам ли?

# 102
Да, задължително, изчерпи въпроса.

# 103
Надявам се, че ако има случай на изнасилена жена, която иска да направи аборт, ще бъде достатъчно медицинска причината.
Не всички жени, направили аборт, ги мързи да гледат бебе. Много ми е странно как може хиляди различни случаи да бъдат обобщени така.

# 104

И как ти реши, че мен ме мързи да гледам дете и за това съм ЗА аборта?
Ако ме мързеше сигурно щях да го родя и захвърля в някой дом, вместо да се занимавам с аборти.
По този начин действат стотици, на които никой не е успял да обясни как поредното дете било допълнително щастие.
Не всеки иска да гледа по няколко деца, нито пък всеки иска да минава през раждането няколко пъти. А непланирана бременност може да се получи и по много други начини, освен по невнимание от страна на двама души във връзка ...

Общи условия

Активация на акаунт