За и против аборта

• 28 067
  • 272
  •   1
Отговори
# 135
Ще се радвам да ми отговори някоя от дамите, които се идентифицират с pro-life групата (аз имам възражения срещу самите формулировки pro-life и pro-choice, но понеже са възприети и кратко и ясно обозначават конкретните групи, ще ги ползвам). Та въпросът е: защо pro-life дамите настояват други жени да раждат на всяка цена?
Скъпа, ще ти ги извадя един по един, отговорите, защото не си чела.
Нито една от нас не каза, че има нещо против чуждия избор, даже напротив, много внимателно се изказаха всички, че не говорят за правото на другите хора, а за собствените си виждания. Хайде момичета, отговорете, че много време ще ми отнеме да ровя да търся цитати, а съм доста ангажирана.

А ето и отговор номер 1:
Аз съм против, но не осъждам никой, която е имал сериозни причини да го направи
Защото уви, има и много несериозни причини в наше време
има и много други в този стил, напротив, pro-choice скочиха срещу ... абе можете да четете, прочетете си го

# 136
Всъщност въпросът за дискусия pro-life и pro-choice е само един. Ще се радвам да ми отговори някоя от дамите, които се идентифицират с pro-life групата (аз имам възражения срещу самите формулировки pro-life и pro-choice, но понеже са възприети и кратко и ясно обозначават конкретните групи, ще ги ползвам). Та въпросът е: защо pro-life дамите настояват други жени да раждат на всяка цена? Никой от pro-choice лагера не опира пистолет до тяхната глава "абортирай, абортирай, абортирай на всяка цена", нито ги кара да живеят по определен начин и да вярват в определени неща. Pro-life жените са напълно свободни да раждат всяка година в продължение на 20 години, без някой копче да им каже. Защо чувстват пламенна потребност да забранят, а ако мине - и законово - на другите жени да имат различни разбирания и живот от техните? И прибегват до етикети като "убийци" и прочие?

Че кой е забранявал?
Или пък обиждал?

Нито пък съм настоявала някоя да ражда!
Както писах и по-нагоре има си достатъчно средства за предпазване от нежелана бременност. Смятам, че са ви известни. Или пък е по-лесно да се направи аборт?

Не знам. Всяка има глава на раменете - да мисли.  newsm78

За мен темата вече се изчерпа.

# 137

А, напротив, имаше коментари точно относно чуждия избор. Чета достатъчно внимателно. Явно ти не си човек, към който е отправен въпросът, след като не държиш да се забранява на другите и не наричаш момичетата убийци, на които трябва да се вмени вина.  Wink Същото важи и за Несиха, та не виждам защо я цитираш.

# 138
Аз не съм правила аборт,но се "възпалявам" от хора, които смятат, че имат право да определят аз мога ли да направя или не мога. Бъдете против, но за себе си. Не вие ще гледате бъдещите деца, че да определяте дали някой би могъл да се справи с отглеждането им и дали са му сериозни причините да не желае да става родител.

# 139
  • Куциндрел
Тук еталонът е - жени с по 2 деца, неправили аборти и задължително домакини. Naughty
Всичко останало бива наплюто и опитано да се изкара ненормално. smile3521

# 140
Да не говорим, че се прави редукция на ембриони при инвитро.
Там как се избира кой да бъде жертван?

Хм, много добър въпрос. Много ми е интересно какво ли мислят по въпроса фанатизираните противници на аборта. Тези, които ходят с разни плакати пред клиниките.

# 141

Мда, обаче има разлика да го направиш, за да си спасиш живота или да го направиш, щото те мързи да гледаш бебе.

Не знам за теб, но за мен е обидно да ме наричаш мързелива заради това, че не бих направила аборт ако съм бременна и не искам детето.
Да не говорим, че има хора, които забременяват дори след като са ползвали различни предпазни средства. Има и момичета, забременели след изнасилване да речем ...
Е с кое право ще наречеш изнасилено момиче "мързеливо", само защото докторът й не й е казал, че трябва да махне бебето?
Или си мислиш, че всяка бременна е забременяла, защото е била безотговорна и не се е пазила?

# 142
Някои тук открито си казаха, че си искали живота, съня и ги мързяло да гледат дете.

Мисля, че никоя не спомена примерно финансови причини, възраст...

Бъдете честни със себе си!

# 143
  • София
Някои тук открито си казаха, че си искали живота, съня и ги мързяло да гледат дете.

Мисля, че никоя не спомена примерно финансови причини, възраст...

Бъдете честни със себе си!
А какъв е проблемът с тези причини, защо да не се казват открито?

# 144
Никой не е казал да не се казват открито. Напротив - темата е за това.

Някои са се обидили, смятайки, че аз съм ги окачествила като мързеливи.

# 145
  • София
Ясно, не съм те разбрала – прозвуча ми като упрек.

# 146
Никой не е казал да не се казват открито. Напротив - темата е за това.

Някои са се обидили, смятайки, че аз съм ги окачествила като мързеливи.
Аз не видях някой преди теб да е писал "За аборта съм, защото ме мързи!". Имаше коментар след твоя пост, който по-скоро беше с доза присмех, но може и да съм пропуснала някое мнение.
И все пак да питам, какво да направи едно да речем изнасилено момиче ако се окаже бременно? Или някое момиче под 18, което все още учи, но е забременяло по една или друга причина?
Трябва да раждат за да не "убиват" зародиша или и тези случаи спадат към "разрешените" Thinking
Не се заяждам. Интересно ми е мнението на противниците на абортите Peace

# 147
Против, детето има право на живот. Животът не го давам аз или съпругът ми, това е дар от Бога.
Относно редукцията на ембриони при инвитро процедурите - това е на един по-късен етап, когато са трансферирани няколко ембриона и всичките или по-голяма част от тях са имплантирани. Също съм против, но тук искам да поясня, че грамотните АРТ специалисти навсякъде по света трансферират само до 2 ембриона. Всеки уважаващ себе си инвитро лекар преди процедурата ще ви обясни, че съвременните морални и медицински стандарти не позволяват поставяне на повече от два ембриона, въпреки желанието на майката или на двойката. Поставянето на повече ембриони не води до по-голяма успеваемост на процедурата, напротив носи риск за здравето на майката и на детето/децата, защото всяка многоплодна бременност, дори двуплодната е рискова. Добрите специалисти в АРТ не разчитат на множеството поставени ембриони, а на други свои познания, натрупани с годините и опита. Все пак понякога, макар и много рядко има изключения - в клиниката, в която се лекуваме от безплодие имаше един случай на триплодна бременност, от трансферирани два ембриона, единият се беше разделил и се бяха получили тризнаци. Жената ги износи и трите, бременността и раждането се водиха добре и сега се радва на три деца.

# 148
За аборта съм ,дори смятам ,че е задължителен за жените от платения електорат в България .
И още нещо - анкетата е безсмислена .

# 149
  • Куциндрел
Девойките под 18 не правят ли аборт със знанието и разрешението на родителите си?

Общи условия

Активация на акаунт