За и против аборта

• 28 051
  • 272
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Малко се е "възпалила".
Иначе е писала само веднъж по темата, де, после е придължила с живота си.

# 121
  • out of space
Не съм правила аборт, но напълно подкрепям Антгона и Дева, за мен убийство е изоставянето в дом, докато евтаназията при тежки увреждания не я възприемам като убийство например.

А какво ще кажете за отказ от аборт, при положение, че има медицински причини за това?

Предлагат й аборт, защото детето ще се роди увредено и тя отказва. Вече 5 години се мъчи и детето, и поне 10 човека около него...

Това е много по-страшно.  Confused

# 122

Мен ме мързи да гледам дете, искам си свободата, спокойствието, времето, съня. По логиката на някои съфорумки съм извършила убийство  Crazy, ок - извърших. Но с чиста съвест ще кажа - не съжалих нито веднъж.  

Същото ми се случи на мен малко над 20 годишна възраст, с абсолютно същите мотиви. Не съм съжалявала.

Цитат
Жалваш се за болка от страна на Неродени, а за родените си сляпа.

Във всеки животински вид /особено пингвини и маймуни/, има хомосексуалност. Хомофобия - само при човек.

Какво ти е решението за тези, претърпели изнасилване, щото нали "ставали" хомосексуални? Да се самоубият освен, че да не "вредят".

Толерантността е повод за гордост, да. Защото съм склонна да приема, че съществуват такива като теб без това да ми тежи.

П.С - съдбата е интересно нещо. Някой ден ще се сблъскаш с това, от което бягаш. Peace

Много хубав пост. Поздравления!

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 11:35 от Bella Anna

# 123
babunka, а вие, противниците на абортите, не се ли "възпалихте"? Били сме мързеливи и за това сме били ЗА аборта, били сме убийци, били сме какви ли не още ... Whistling
Смешно е да твърдиш, че другите били еди-какви-си заради нападките, а да не гледаш "своите" какви ги пишат из темата Peace

# 124
За мен не съществува основателна причина за прекъсване на бременността / отново подчертавам с изключение на медицинска/. Освен ако не си бездомен, тънеш в пълна мизерия буквално и нямаш два лева в джоба. Но в такъв случай няма да имаш интернет, за да си изразиш тук мнението!

# 125
Те такива нямат пари и за аборт и раждат едни щастливи деца.

# 126
  • Куциндрел
За мен не съществува основателна причина за прекъсване на бременността / отново подчертавам с изключение на медицинска/. Освен ако не си бездомен, тънеш в пълна мизерия буквално и нямаш два лева в джоба. Но в такъв случай няма да имаш интернет, за да си изразиш тук мнението!

Да де, ама си ЗА хвърчене на ръце, глава и други части от плода, ако детето има увреждане.  Sunglasses

# 127
Мне, не съм ЗА.

Вече го подчертах прекалено дебело - под "медицинска причина" разбирам риск за живота на майката и увреждане, несъвместимо с живота за бебето. Доказано на 100%.

Това ми е мнението за медицинския аборт. Смятам повече да не го повтарям. Който прочел - прочел.

# 128
  • Куциндрел
Да не се надяваме, че противничките на аборта няма да се сблъскат с дилемата дали да задържат бебе с увреждане или не. Защото не всички увреждания са несъвместими с живота. Wink

Утро, както и да го почертаваш, все допускаш убийство, ама само на увредените. Flutter

# 129
  • Пловдив
Да не се надяваме, че противничките на аборта няма да се сблъскат с дилемата дали да задържат бебе с увреждане или не. Защото не всички увреждания са несъвместими с живота. Wink

Утро, както и да го почертаваш, все допускаш убийство, ама само на увредените. Flutter
+1.
Макар че ако не се сблъскат, как ще разберат колко е тъпо да си тесногръд...

# 130
Не съм правила аборт, но напълно подкрепям Антгона и Дева, за мен убийство е изоставянето в дом, докато евтаназията при тежки увреждания не я възприемам като убийство например.

А какво ще кажете за отказ от аборт, при положение, че има медицински причини за това?

Предлагат й аборт, защото детето ще се роди увредено и тя отказва. Вече 5 години се мъчи и детето, и поне 10 човека около него...

Това е много по-страшно.  Confused

Личен избор на други хора не коментирам. Аз бих направила аборт дори само защото не се чувствам готова да бъда майка.
Но за щастие никога не е стояла пред мен тази дилема.
За мен едно дете трябва да е желано от родителите си.

# 131

Тъжно е колко много се възпалиха правилите аборт от мнението на тези, които не го покрепяме. То не бяха апели за изнасяне към Южните Щати далече от "нормалните" хора,

И сигурни в тях? Човек, който се чувства спокоен в избора си, не се тресе от нерви и необходимост да доказва каквото и да е на който и да е. Ще сподели мнение по дадена тема и ще продължи с живота си.

А, объркала си се, мило дете, аз призовах за изтегляне в тия части от света, където жената е равна на овцата, а ясно написах, че лично аз не съм правила и по-скоро не бих могла да направя, затова се надявам да не ми се наложи. Обаче с две ръце и с два крака съм за правата на жените да избират сами живота си, защото поколения са се трепали и мрели за тия права, докато днешните презадоволени и с промити мозъци глезли влачат плакати "Убийци" пред клиниките, където се правят аборти. Такива жени определено биха се чувствали прекрасно при религиозните фанатици, та затова им дадох избор между християнските и мюсюлманските такива. Останалите предпочитаме да можем да решаваме какво да правим с телата си и с живота си.

Списъкът ти с бившите престъпления е прекрасен. Жена да притежава собственост също е било невъзможно законово. Защо не предадеш цялата си собственост на най-близкия си мъжки роднина, за да не нарушаваш някогашните закони, които ти липсват?  Laughing

# 132

Това, че за теб не съществува основателна причина означава ли, че за всички трябва да е така и ако са на различно от твоето мнение, то същите хора трябва да се наричат мързеливи, убийци и т.н.?
И не, че нещо ама точно описаните от теб бездомни, тънещи в пълна мизерия и т.н. нямат пари за аборт, за това и раждат, а след това захвърлят децата си я по институции, я из кофите за боклук, я някъде другаде ...

# 133
И квалификации се раздават вече, ех, ех. Бих сложила едно 'лол' тука, ако темата не беше толкова сериозна.  Hug

Мили овчици от южните щати, много сме, според мен темата не бива да се заключва, може, има надежда, да се осмелят и други да си кажат мнението. Т.е. - не отговаряйте на обидите, плс.!!!!

Утро, бабунка, пишете интелигентно и сдържано, да превърнем обсъждането в градивно, иначе темата ще отиде на ключ и пак нищо няма да бъде постигнато. Пък така, съществуваща, можем да накараме някое 15 годишно да се отнесе сериозно към въпроса. 15-годишно момче имам предвид.

# 134
Всъщност въпросът за дискусия pro-life и pro-choice е само един. Ще се радвам да ми отговори някоя от дамите, които се идентифицират с pro-life групата (аз имам възражения срещу самите формулировки pro-life и pro-choice, но понеже са възприети и кратко и ясно обозначават конкретните групи, ще ги ползвам). Та въпросът е: защо pro-life дамите настояват други жени да раждат на всяка цена? Никой от pro-choice лагера не опира пистолет до тяхната глава "абортирай, абортирай, абортирай на всяка цена", нито ги кара да живеят по определен начин и да вярват в определени неща. Pro-life жените са напълно свободни да раждат всяка година в продължение на 20 години, без някой копче да им каже. Защо чувстват пламенна потребност да забранят, а ако мине - и законово - на другите жени да имат различни разбирания и живот от техните? И прибегват до етикети като "убийци" и прочие?

Общи условия

Активация на акаунт