За и против аборта

• 27 977
  • 272
  •   2
Отговори
# 240
И кво, ако нямат 2 деца - никакви презервативи, нито преди, нито по време на половия акт! Joy

Цецке, стягай се! Laughing
Аз вече съм в напреднала възраст, не че не мога, ама срам ще бере детето със стара майка. Sunglasses
Ти обаче си млада, действай! Heart Eyes

# 241
Целта не е да се насажда вина, а да се обясни, че абортът е нещо лошо, че е възпрепятстване на вече заченат живот и че ние нямаме право да решим кой да живее и кой не.
И днес има много начини за предпазване от нежелана бременност, така че тези терзания и проблеми могат да се избегнат успешно. В днешно време по-сложно и тежко е положението със създаването на повече ембриони при инвитро процедурите и дилемата какво да се прави с излишните след успешна процедура. Затова двойки с морално-религиозни съображения трудно възприемат инвитро процедурите. Все пак и там има начини - лека стимулация, при която се създават малко яйцеклетки и ембриони, инвитро на естествен цикъл, подобряване на методите при размразяване на яйцеклетки и т.н.

# 242
Чудя се дали моята сексуална култура или тази на част от пишещите е грешна, защото до колкото аз знам освен липсата на секс, нищо друго не гарантира 100%-ова защита от нежелана бременност Whistling
Ама явно няма да е проблема в моята, защото за 10 години само 3 пъти съм правила секс с презерватив, а разни спешни хапчета, противозачатъчни и т.н. не съм пила.
Да ми се чуди човек как нямам зад гърба си поне един аборт Laughing
За сметка на това се сещам за 10-тина момичета/жени, правили аборт и може би само при една или две "гафа" е бил заради липсата на контрацептив.

Едит: Ох, хайде стига с тия глупости ... Това, че за едни аборта е нещо лошо и се възприема като отнемане на човешки живот, въобще не означава, че всички трябва да го възприемаме като такъв Whistling

# 243
Ама отчето как ти е промил мозъка, не е истина  Joy Joy

# 244
По логиката, че нямаме право да решаваме кой да живее и кой да умре, значи нямаме право и да се месим в Божиите работи и да правим ин витро. Писано  е, че няма да имате деца, това е😒

# 245
За да говорим, че решаваме кой да живее и кой да умре, първо трябва да имаме човек с права, какъвто ембрионът не е, не знам защо изобщо се подхваща този въпрос. Освен това, въздържайки се от аборт, нямаш гаранция, че това бебе ще се роди доносено и ще оживее. Имам чувството, че упреквайки другите за решенията им, се извисявате над тях, понеже имате по-висши и човеколюбиви разбирания. Ако пред мен стоеше дилемата дали да унищожа излишните ембриони, изобщо нямаше да се замислям - разбира се, че бих. Това не са потенциални мои деца, а бездушен сбор от клетки, който дори не се е случил в тялото ми.

# 246
То идеята на спешното хапче е да се пие, именно когато имаме спешност и ако се злоупотребява с тези таблетки, говорим за невежество. Каква би била алтернативата тези млади момичета да не прибягват до хапчето - до 20-тата си година да са правили по един-два аборта?
Защо тези млади момичета не ползват презервативи? Ако се купува точният размер и се спазват указанията при употреба, няма да се късат.
Миленака, какво ме питаш точно? Аз съвсем ясно си написах мнинието по въпроса за вината още в първия си коментар по темата, не виждам смисъл да повтарям.

Алтернативата би била да са запознати с всички видове контрацепция , която не започва и не свършва с презерватив, който и без друго много хора не обичат да ползват и масово въпросът за употребата му дори стои на дневен ред. Отделно не говорим само за млади момичета, нежелана бременност се случва и при жени, а и както вече казах - не винаги разбираш веднага, че е станал гаф, за да можеш да пиеш хапчета. Аз бях на противозачатъчни, а през почивките от тях, макар да пише, че съм защитена, ползвах спермициден гел. Абортът ми е факт.

Целта не е да се насажда вина, а да се обясни, че абортът е нещо лошо, че е възпрепятстване на вече заченат живот и че ние нямаме право да решим кой да живее и кой не.
И днес има много начини за предпазване от нежелана бременност, така че тези терзания и проблеми могат да се избегнат успешно. В днешно време по-сложно и тежко е положението със създаването на повече ембриони при инвитро процедурите и дилемата какво да се прави с излишните след успешна процедура. Затова двойки с морално-религиозни съображения трудно възприемат инвитро процедурите. Все пак и там има начини - лека стимулация, при която се създават малко яйцеклетки и ембриони, инвитро на естествен цикъл, подобряване на методите при размразяване на яйцеклетки и т.н.

Уникална си  Laughing

# 247
  • София
Скрит текст:

А кой има право да обяснява на друг пълнолетен и здрав психически човек тези неща, освен ако въпросният пълнолетен и здрав психически човек не е попитал сам? И кой, ако не аз, има право да ми казва какво ще става с моето тяло?

# 248
По логиката, че нямаме право да решаваме кой да живее и кой да умре, значи нямаме право и да се месим в Божиите работи и да правим ин витро. Писано  е, че няма да имате деца, това е😒
+1
Нямаме право и контрацептиви да ползваме, и акта да прекъсваме ... От къде на къде ще се пазим с подобни неща? А Ескапела е най-дяволското нещо на света! Та неговият прием си е чисто и просто убийство на един все още не създаден човек  Crazy

# 249
Не е смешно, когато дърти магарици говорят за гафове, все едно е в реда на нещата да се прави аборт отвреме-навреме. Случват се, ама по-рядко се случват, когато взимаш мерки. Но, ако предпичитанията клонят към аборта, а не към презерватива, защото на хората не им било кеф да го ползват, дори не виждам смисъл от дискусия. Все пак, ако имах дъщеря, бих я научила да не мисли по този, как да се изразя - лековат начин.

# 250
  • София
+1
Нямаме право и контрацептиви да ползваме, и акта да прекъсваме ... От къде на къде ще се пазим с подобни неща? А Ескапела е най-дяволското нещо на света! Та неговият прием си е чисто и просто убийство на един все още не създаден човек  Crazy

Да започна да вървя по улиците с метла пред себе си?  Flutter

# 251
Че кой изобщо говори за повече от един аборт или че предпочита него пред контрацепция? Нали точно това ти споделям, и при взети мерки бременност се случва. Това "рядко" не замества "никога".

# 252
За щастие съм далеч от определението "дърта магарица", пък и нито смятам, че аборт от време - на време е нещо нормално, нито че е по-добре така вместо да се ползва контрацепция Crazy
Как решихте, че някоя от нас има подобно мислене не знам ама е трагикомично направо ...

# 253
  • Куциндрел
И кво, ако нямат 2 деца - никакви презервативи, нито преди, нито по време на половия акт! Joy

Цецке, стягай се! Laughing
Аз вече съм в напреднала възраст, не че не мога, ама срам ще бере детето със стара майка. Sunglasses
Ти обаче си млада, действай! Heart Eyes
Ако спазвам указанията да ползвам презерватива преди половия акт, то със сигурност ще се сдобия с още едно. Иначе се замислям, ама за сега само се замислям. Heart Eyes

# 254
  • Куциндрел
Натака е уникална. Успя да набута темата за инвитро в темата за аборт по желание. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт