Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 219
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • България-Швейцария
Не че е кисело гроздето, но голяма безвкусица, някак си е стерилно, потискащо...а това че обзавеждането може да глътне 1/2 от цената на жилището-все едно на автомобил за 10 бона да сложа озвучаване за 5 бона и накрая да го продавам за 15.
Всеки харесва различни неща, на мен ми допадат по-изчистени интериори (затова дадох и такъв пример), а така актуалният напоследък винтидж ми се струва освен прекалено претрупан, но и най-вече сложен за поддръжка. И не обзавеждането е най-голямото перо, подобренията по самото жилище гълтат страшни средства. Една е сумата, ако искаш да подмениш дограмата с по-качествена и прозорците са 3 и съвсем друга, ако са 9 и с нестандартна форма и размери (апартаментът на сестра ми 'глътна' към 8 бона само за това, други за същата сума правят основен ремонт). Разликата в цената за обикновени климатици и климатично-вентилационна система с въздуховоди е съществена, както и между каменна вата и обикновена изолация и т.н.
Чак след това идват настилки (въпреки че и там има съществена разлика между това дали ще се ползва ламинат или естествени материали), сервизни помещения, осветление, обзавеждане и др.
А примерът с автомобила не е много удачен в случая, логиката на движение на цените на жилищата е съвсем обратна на тази на автомобилите. Естествено, ако не става дума за някой с колекционерска стойност.

# 31
Абе ясно, разбира се, че е така.
Въпросът е, че хората за най-обикновени жилища си мислят, че са нещо уникално, защото те са си ги правили по техен вкус, и ако чакат да дойде точно този купувач, който ще има същия вкус като техния и високо ще оцени уникалните според тях подобрения или мебели, ще има да си чакат да дойде кукуво лято.

Ако не са на зор що да не чакат? Може пък да дойде някой. Не чакат тези, които имат нужда от пари. Не чакат и тези, за които това е бизнес, защото спящият капитал носи загуба и затова бизнесмените бързат да го превъртят. Но тези, които просто имат един излишен апартамент и нямат нужда от пари, могат и да почакат. Поне докато им омръзне Grinning В края на краищата за всеки вкус си има ценители - коя безвкусно нагласена (развалена) кифла е останала без гадже, а? Joy

# 32
Спор няма, така е. Особено пък за кифлите Joy но пък свестни жени без гаджета има доста, просто не знам защо в природата по-хубавото винаги е губещо - от рус и чернокос родител се ражда чернокосо дете, от бял и черен - черно, от синеок и черноок - чернооко, деликатните и възпитаните обикновено са губещи, а нахалните и простаците - печеливши, ако има спор между българин и ром всички винаги защитават рома и той печели, между нормален мъж и гей европейските институции предпочитат гея hahaha и т.н....та затова и кифлите не остават без гаджета hahaha

# 33
Идеята е не просто да се чака статично, а да има стратегия. Разбира се, според движението на пазара, индикация за интерес към имота. Броя огледи дава добра представа как се справяме с цената и разгласяването на имота (под 4-5 огледа на месец има някакъв сериозен проблем със жилището. Дали в рекламата му, дали някои от отрицателните му особености не са взети предвид при формирането на цената, но проблем има). Идеята е да се тръгне от една цена, като се търси в края на периода някакво дъно. Цената се намалява периодично до достигане на това дъно. Примерно всеки месец, или на два. Ако някой има интерес, но цената го разколебава, то ще дойде момент, в който ще се стигне до неговата цена.
Ако се случи където и да било в България, курорт, връх Мусала, в мина, в центъра на София или където и да е другаде имот да остане без огледи, или цената му е завишена, или на тази географска позиция няма нужда от имоти в момента. Но пак въпрос на цена. И аз имам къща на село, която не че не мога да продам, но цената която ще и взема е смешна и не си заслужава, по-добре да я държа. Но това не значи, че не мога да я продам. Или да тръгна да сравнявам със съседното село, на главен път, където цените са доста по-добри ... Мога да я продам, просто няма да реализирам целите на продажбата - да взема някой лев.
И тук разбира се идват драмите: ама как не ми искат имота, като имоти с такива и такива параметри се продават, ама моя не го искат. Явно е, че се изпуска някой "параметър" или при рева по форумите, или даже в главата на продавача. Трябва да си отвори очите и да види реалността.

# 34
Забелязвам,че има по-евтини имоти в кв. Красна поляна, някой има ли скорошни впечатления?
Сигурно има бая "черни" , заради Факултето..  newsm78

# 35
И аз имам къща на село, която не че не мога да продам, но цената която ще и взема е смешна и не си заслужава, по-добре да я държа. Но това не значи, че не мога да я продам. Или да тръгна да сравнявам със съседното село, на главен път, където цените са доста по-добри ... Мога да я продам, просто няма да реализирам целите на продажбата - да взема някой лев.

Така е, ама с правата идват и отговорностите...според зависи какъв "маниак" си, дали я посещаваш често, дали си емоционално обвързан с нея, дали си склонен да влагаш средства в поддръжката и-има опасност пак да си "вътре".

# 36
Спор няма, така е. Особено пък за кифлите Joy но пък свестни жени без гаджета има доста, просто не знам защо в природата по-хубавото винаги е губещо - от рус и чернокос родител се ражда чернокосо дете, от бял и черен - черно, от синеок и черноок - чернооко, деликатните и възпитаните обикновено са губещи, а нахалните и простаците - печеливши, ако има спор между българин и ром всички винаги защитават рома и той печели, между нормален мъж и гей европейските институции предпочитат гея hahaha и т.н....та затова и кифлите не остават без гаджета hahaha

Абе има там една теория в биологията  за доминантни и рецесивни гени, та затова, казват, така ставало.  Laughing Гените на кифлите са доминантни, явно - природа, к'во да я пра'йш  Mr. Green

# 37
  • София
Забелязвам,че има по-евтини имоти в кв. Красна поляна, някой има ли скорошни впечатления?
Луничка, аз живея в Кр. поляна и търсихме и в него, но купухме в крайна сметка в друг квартал. Ако познаваш района ще знаеш кои части са по - добри от другите и срещите с роми ще са с интезитет колкото и в другите квартали на София. И друг път съм споменавала, че за 12 г.в квартала сблъсък с тях не съм имала. Но да -основната причина за по  - ниските цени е близостта до Факултета. Ние гледахме много добри жилища - прекрасно разположение, цена и квадратура, но кофти локация. И като знам, че след няколко години децата ми сами ще се прибират - това ме отказваше. С добър подбор може да се попадне на жилище на прилична цена и достатъчно отдалечено от циганите.

# 38
  • Sofia
Има кофти части от района , но има и такива,които не отстъпват по нищо на доста от " хубавите " квартали. Казвам го от позицията на човек,за когото този квартал беше -"за нищо на света " ! , а в крайна сметка- живея тук и ми харесва...включително и на децата ни.

# 39
Ами не го познавам много много,но ми правят впечатление по-ниските цени и то на хубави на пръв поглед жилища.

Благодаря за отговорите Simple Smile

# 40
С добър подбор може да се попадне на жилище на прилична цена и достатъчно отдалечено от циганите.

Почти е невъзможно защото цяла София без Младосите е заобиколина от цигански махали.

Красна поляна е нещо страшно избягвам да минавам дори с градски транспорт, бели хора там почти нема.

Въпреки това всеки продавач си хвали квартала, "о, ние сме на много хубаво място"  Joy

Изобщо не е трябвало в София да се допускат толкова много цигански махали и то огромни.

За надеждите да не говориме, там излизаш от метрото и те лъха на конски изпражнения, а лятото може да гледаш как циганите се къпят в калния си двор на 2 метра от изхода на метрото.

Тротоари няма защото оградата им е до улицата да им е по-широчко на кончетата.

# 41
Е, сега -Младостите Rolling Eyes в панелните блокове по бай Тошово време задължително заселваха малцинства поне едно семейство във вход.Те да са се интегрирали съвсем или са се изпарили ,при тази естествена прираст при тях newsm78

# 42
Мда.. плъзнали са навсякъде за съжаление, дори и в квартали,които преди са били окей... Сега явно отпадат  Thinking

# 43
От кой квартал си?

# 44
 В момента съм в Дружба 1 , а иначе от Докторски паметник  Mr. Green А търся нещо '' средно'' ,като вариант.
 По-скоро около южен парк ама там си е скъпичко  Crazy
 Гледам навсякъде,какво и за колко се продава  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт