Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 211
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Търсенето никога не спира, нали знаеш  Twisted Evil

Доволна ли си от Дружба 1, поне метрото ви е близо?

# 46
Хахах, ако не исках да се преместим от Дружба сигурно нямаше да търся ...
Иначе за доволна, по-скоро не, но защото аз не го усещам като моя квартал.
Метрото ми е на 2 спирки с трамвая, тук специално където сме поне няма изявени катуни  Laughing
Но не ми харесва това, че малко ми е ''умрял'' квартала , а и моите дружки са си около Центъра.
Та всичко опира до какво му е най-най на човек  newsm78

П.С. Иначе то докато стигна до метрото , пък и доста обикаля - по-оферта ми е с 604 до Орлов мост и ако е необходимо с метро до друга точка.. Rolling Eyes

# 47
Красна поляна е нещо страшно избягвам да минавам дори с градски транспорт, бели хора там почти нема.

За надеждите да не говориме, там излизаш от метрото и те лъха на конски изпражнения, а лятото може да гледаш как циганите се къпят в калния си двор на 2 метра от изхода на метрото.

Ето още една откачалка Joy hahaha Ти това сънува ли го или звездите ти го казаха? Joy
Не че има смисъл да ми отговаряш де.

# 48
Просто ще трябва една хубава разходка в набелязаните квартали и ще преценим, но наистина близостта на Факултета ме притеснява и по-скоро бих избегнала района.

Миналата година гледахме един в Западен парк, беше хубав , но пак заради черните се разубедихме. Беше на ул. Западна точно до парка и май имаше някакви вторични суровини по-надолу по улицата. Постоянно се мъкнеха някакви с каручки  Sick

# 49
Аз съм само от 17 години в София, от няколко години живея в Дружба 1, преди това съм била на квартири само в центъра и в Иван Вазов. Не че е толкова лошо в Дружба, но така и не свикнах. Сега ще се местим до Заимов. Иначе зависи с кои квартали се сравнява. Точно нашето каре в Дружба не  е лошо, няма цигани, входа е изключително поддържан, съседите са свестни, много е тихо и спокойно. Съотношението цена - качество в Дружба според мен не е лошо на фона на други места. Но пак зависи човек какво търси.

# 50
Е, от центъра, Вазов, Докторската и някои други южни райони - в Дружба, или Надежда - трудно се свиква..... Заимов звучи много по-добре Sunglasses

# 51
  • In the shadows of my mind
Красна поляна е нещо страшно избягвам да минавам дори с градски транспорт, бели хора там почти нема.

За надеждите да не говориме, там излизаш от метрото и те лъха на конски изпражнения, а лятото може да гледаш как циганите се къпят в калния си двор на 2 метра от изхода на метрото.

Ето още една откачалка Joy hahaha Ти това сънува ли го или звездите ти го казаха? Joy
Не че има смисъл да ми отговаряш де.
Ако обичаш не обиждай потребителите! Какъв си ти, че да слагаш нарицателни и да определяш кое е правилно и кое не?! Придържай се към темата, а подобни мнения дръж за себе си!
Колкото до кварталите - по-зелените събратя щъкат вече навсякъде, но на местата, където просто физически няма пространство, върху което (естествено незаконно) да се (само)настанят - те са по-малко като количество и само преминават (ровят по кофите, откраднат някой знак, капак на шахта, и т.н.). Там, където обаче има възможност да се заселят - празни пространства, изоставени съборетини и прочие - риска да станат постоянен контингент с нарастване на 9-месечна база расте. Напр. Лозенец е толкова презастроен, че просто не виждам къде може да се направи катун Grinning

# 52
Не е само за катун - в Дружба 1, в някои блокове са си настанени циганите законно - май ведомствени се водят.
П.С. И аз все се отипвах да обясня на мъжа ми, че не съм префарцунена, а просто сравнявам квартала с по-добри места. Него не го притесняват панелните квартали, а мен да. Може да съм и "лигла", знам ли, но въпрос на възприятия. Едно време като бях на квартира в Иван Вазов - ми нормален квартал ми се струваше, леко смотан. Харесваше ми, че ходех пеша на работа и бях всеки ден в парка. Чак после разбрах, че това се водело супер място за София и сега не мога да си го позволя дори Simple Smile) Аз по-далеч от НДК не бях стигала.

# 53
Ако обичаш не обиждай потребителите! Какъв си ти, че да слагаш нарицателни и да определяш кое е правилно и кое не?! Придържай се към темата, а подобни мнения дръж за себе си!
Скрит текст:
Колкото до кварталите - по-зелените събратя щъкат вече навсякъде, но на местата, където просто физически няма пространство, върху което (естествено незаконно) да се (само)настанят - те са по-малко като количество и само преминават (ровят по кофите, откраднат някой знак, капак на шахта, и т.н.). Там, където обаче има възможност да се заселят - празни пространства, изоставени съборетини и прочие - риска да станат постоянен контингент с нарастване на 9-месечна база расте. Напр. Лозенец е толкова презастроен, че просто не виждам къде може да се направи катун Grinning
Ти нова ли си във форума? Мецан не го ли познаваш. Такъв му е стила, на човека, и ако досега не те обидил поне веднъж, значи не си още част от обществото на бг мама... Mr. Green

# 54
E, Лъки, теб кога съм те обиждал...бива ли така Joy пък на нейните писаници какво да отговори човек hahahaв Лозенец няма място да направят катун, а в северните и западните квартали естествено има...ясно е какво може да каже преди още да я е прочел човек.

Едно време като бях на квартира в Иван Вазов - ми нормален квартал ми се струваше, леко смотан. Харесваше ми, че ходех пеша на работа и бях всеки ден в парка. Чак после разбрах, че това се водело супер място за София и сега не мога да си го позволя дори Simple Smile) Аз по-далеч от НДК не бях стигала.
Абсолютно си права, за хората, които не са живяли в София, критериите на софиянци ще им се видят супер странни /защото те са си и такива/. Аз пък така в Борово, като дойдох, там живеех и колегите се скъсаха да ми обясняват колко хубаво място било, какъв прекрасен квартал...чудех им се на акъла, за мен това си беше далеч от центъра, бях на обръщалото на 204 - там нито магазини наоколо /МОЛ България го нямаше, нито Биллата/, до пазара горе вървиш сума си време пеш, тоя смотан 204 обикаля из цялото Борово, за да излезе обратно на България, има и едни смотани тролеи 2 и 9, до които вървиш сума време пеш, и само дето един трамвай 7 спасяваше положението. Смотано, та смотано, ама било много хубаво.
После живях на квартира в Света Троица и много повече ми хареса, а ми обясняваха къв смотан квартал е и колко е по-зле от Борово.

Та ти за Иван Вазов се чудиш. Той поне по сравнение с тъпото Борово наистина е хубав. Но не е в центъра. Тук 1 км да вървиш до спирка го смятат за нормално; еми за мен не е.

Ето питай Лъки във Варна как критериите са като за всеки нормален човек. Хубав квартал е Чайка, защото е близо до Морската и до морето, хубаво е в центъра и в Гръцката махала, защото е близо и до центъра и до морето. Хубаво е около Нептун, че е много комуникативно и близо до центъра. Хубаво е до кино Тракия.
Колкото по-далеч от центъра, толкова е по-гадно. Петлешев е гаден квартал, Възраждане - още по-гаден, защото е по-далеч, а Владиславово - най-гаден, защото е най-далеч. Не е като в София нещо да е на майна си Райна и да е хубаво, както Бъкстон, Борово, Манастирски Ливади и Гоце Делчев...

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 15:25 от Татко Мецан

# 55
Някъде преди две години, ме нареди и мен, но аз не живея в миналото... Joy пък и разбрах, че ти така си пишеш по принцип.
Между другото, ония с конските изпражнения е мъж, та се очудих как и него насмете. hahaha

# 56
Някъде преди две години, ме нареди и мен, но аз не живея в миналото... Joy

Изобщо не помня, но ако е така, извинявай с две-годишна давност. По-добре късно, отколкото никога Grinning

# 57
Едно време като бях на квартира в Иван Вазов - ми нормален квартал ми се струваше, леко смотан. Харесваше ми, че ходех пеша на работа и бях всеки ден в парка. Чак после разбрах, че това се водело супер място за София и сега не мога да си го позволя дори Simple Smile) Аз по-далеч от НДК не бях стигала.

Simple Smile Малко ми прилича на синдрома на студентите покрай Студентски град...Свикнали са си с Дървеница, Младост 1 А, Мусагеница, Дианабад...ама че имало някакво метро...ама накъде водило...ама какво е онова там в далечината.... "Е тука сме си свикнали"  Grinning Е да ама човек трябва да е наясно с реалността, възможностите си и да е адаптивен  Peace

# 58
  • Sofia
Какво ви е мнението за лицензираните оценители и доколко са им адекватни оценките?
Чудя се дали един имот до Бърза помощ на Сточна гара е добър вариант за инвестиция, оценката му е за 45 000 евро, към 55кв.м е, иначе хубава сграда от 2006г, читави съседи, добър вход. С една спалня, собственикът в момента го отдава под наем за 260 евро.
Какво мислите? Цената добра ли е?

# 59
Какво ви е мнението за лицензираните оценители и доколко са им адекватни оценките?
Чудя се дали един имот до Бърза помощ на Сточна гара е добър вариант за инвестиция, оценката му е за 45 000 евро, към 55кв.м е, иначе хубава сграда от 2006г, читави съседи, добър вход. С една спалня, собственикът в момента го отдава под наем за 260 евро.
Какво мислите? Цената добра ли е?
Идеална е. Laughing Съдя по наема.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт