Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 217
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • In the shadows of my mind
Лъки, аз така нареченият Мецан, дето знае всичко и е най-компетентното гуру тук, го знам. Това не пречи да ме дразни ганьовското типично българско поведение. Така и не мога да свикна както с простотията, така и с простащината. Както и да е Simple Smile
Сточна гара не ми е хич любим район, но за тези пари и с наемател ми звучи много добре Simple Smile

# 61
Щом го знаеш Мецан, и не ти допадат постовете му, подминавай... Laughing
За сточната гара... не съм в час със София, но цена 45 000евро, и наем от 260евро на мен ми звучи супер.

# 62
NBM-да добре е .
Една спалня -значи хол с бокс,спалнята и санитерен възел,евентуално балкон.?Каквото и да е -става.

# 63
  • Sofia
Да, хол с бокс, санитарен възел и спалня, има и хубав балкон. Не ми харесва само, че е преходен.

Ако жилището се купува от съпругата необходимо ли е съпругът да присъства на сделката? Съпругът задължително ли се вписва в нот.акт?

# 64
Ако жилището се купува от съпругата необходимо ли е съпругът да присъства на сделката? Съпругът задължително ли се вписва в нот.акт?

Не е необходимо да присъстват и двамата и в нотариалния акт спокойно може да се запише само името на единия съпруг. Това обаче не значи, че двамата не са съсобственици с равен дял. После при регистрацията в данъчното се вписват по 50% на всеки от двамата.

# 65
  • България-Швейцария
Ако са в режим на разделна собственост не би следвало да е така, но предполагам че случаят не е такъв Simple Smile
http://kaloianova.com/selected-news/семеен-кодекс-от-01-10-2009г/

# 66
# 67
  • Sofia
О не, просто се оказа, че съпругът май познава продавача от някакви моменти преди време и по възможност ако може да се избегне присъствието му, както и споменаването на името му в нот.акт.  Mr. Green
Иначе ще си бъде на двамата. Peace

# 68
Сточна гара не ми е хич любим район

И на мен.  Confused

# 69
Сточна гара като район не е само кръговото движение и моста.В преките улици ,особено в посока юг си е добро място-спокойно,комуникативно.

# 70
Сточна гара като район не е само кръговото движение и моста.В преките улици ,особено в посока юг си е добро място-спокойно,комуникативно.

То това с харесването на райони е супер субективно нещо - всеки дърпа натам, където си е свикнал Grinning И аз не мога да разбера как може някой да се отзовава супер презрително за "Сточна гара" ( и то не за кръговото, или за частта оттатък "Сливница", а за частта между "Искър" и "Дондуков" и в същото време да припада от суперлативи за "Младост" не знам си колко си или разни райони на майната си от центъра, но явно може. И това не е лошо в края на краищата. Даже е хубаво, че хората харесват различни квартали, различни гаджета, различни коли и прочее, защото иначе щяхме да се избием един друг в конкуренция за единственото харесвано Peace

П.П. За мен районът и от двете страни на "Волгоград" (сега май е "Левски") от "Екзарх Йосиф" на юг  е супер - няма навалица, близко е до всичко, в центъра е, има транспорт, болници, училища, магазини ...

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 13:28 от Черна станция

# 71
  • България-Швейцария
Даже е хубаво, че хората харесват различни квартали, различни гаджета, различни коли и прочее, защото иначе щяхме да се избием един друг в конкуренция за единственото харесвано Peace
Точно така мисля и аз Simple Smile

Цитат
П.П. За мен районът и от двете страни на "Волгоград" (сега май е "Левски") от "Екзарх Йосиф" на юг  е супер - няма навалица, близко е до всичко, в центъра е, има транспорт, болници, училища, магазини ...
И на мен ми допада този район, тия дни имах работа там и използвах да поразгледам наоколо, много обичам да го правя това. Недостатък е, че вече и навътре в квартала е зона и ако жилището няма двор с паркоместа или гаражи всяка година освен данъците имаш едни твърди разходи за винетен стикер.

За да не е само гол коментар - So Lucky* в миналата тема се чудеше кога и дали жилищата ще стигнат цената на тези в Западна Европа. Тенденцията вече я има, с тази разлика, че цената на по-масовите такива все още е достъпна.
http://smartbrokers.bg/bg/index

# 72

За да не е само гол коментар - So Lucky* в миналата тема се чудеше кога и дали жилищата ще стигнат цената на тези в Западна Европа. Тенденцията вече я има, с тази разлика, че цената на по-масовите такива все още е достъпна.
http://smartbrokers.bg/bg/index
Благодаря за линка.

# 73
  • Sofia
Бихте ли ми казали дали може да се подпише кредит за съдлъжник с пълномощно от съдлъжник-а. Т.е ако имаме ипотечен кредит - кандидатстват 2-ма съпрузи, съпрука е основен кандидат, съпругата - съдлъжник. Ако съпругата остави пълномощно за конкретния случай и банка поради нейно пътуване за дълго време, възможно ли е съпруга да подпише кредита вместо нея с пълномощно?

# 74
Да, хол с бокс, санитарен възел и спалня, има и хубав балкон. Не ми харесва само, че е преходен.

Затова е такава цената.
Но щом ви харесва - вземайте. Да не забравите после да преподпишете после  договора с наемателя и ако има депозит да го вземете от стария собственик.

Общи условия

Активация на акаунт