Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 270
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Да се запиша и аз в темата. И на мен живот и здраве ми предстои сагата търсене на жилище във Варна. Преди време с целия си акъл се натресох на супер некомпетентен брокер, но сега се надявам да е различна ситуацията. Изчетох доста назад темите, но едва ли ще успея да изчета или запомня всичко и вероятно ще имам разни въпроси в процеса на търсене.

Имам жилище, чийто НА е на доста годинки и далеч в неидеално състояние, мога ли да извадя дубликат и от къде?
Евентуално ще помоля за читав адвокат на лични. Благодаря!

# 571
М/у 1-ви нормален етаж и 1-ви над офиси/магазини, бих избрала ниския. Ще си сложа едни решетки и ще реша въпроса. Но на 1-ви над магазини издържах точно 1 г. с голям зор. Голямо тропане е, служителите си се забавляват по цял ден, влачат разни неща при зареждане, тракат с токчета, пищят аларми... Като се нанесохме беше по-тиха дейност, но после се смениха, така че не е гаранция, че ще е ок, дори към момента да е нещо по-човешко.

Това, ако съм принудена да измирам нисък, иначе под 5-ти не слизам.

Ами върви го обяснявай това на тези, които винаги смятат, че са хванали Бога за рога Joy hahaha

Lucie, поздравления, само искам скромно да отбележа, че не само относно новото строителство, а също така и относно инвестицията в имот и че това е най-удачното средство да си вложиш парите в България, също го писах аз и дори пространно го обяснявах в един дълъг пост в отговор на Елюминат:) Embarassed А дето в други теми не си можела да ми понасяш мненията, е няма нищо, те другите и в тази тема не могат да ми ги понасят също Joy не знам обаче за кои други теми става въпрос, но както и да е.
Искам да ти кажа, че напълно споделям всичките ти разсъждения, в тази тема, че в други не си спомням да съм те чел, и според мен много добре сте направили. bouquet

# 572
  • оттам, откъдето започва България
М/у 1-ви нормален етаж и 1-ви над офиси/магазини, бих избрала ниския. Ще си сложа едни решетки и ще реша въпроса. Но на 1-ви над магазини издържах точно 1 г. с голям зор. Голямо тропане е, служителите си се забавляват по цял ден, влачат разни неща при зареждане, тракат с токчета, пищят аларми... Като се нанесохме беше по-тиха дейност, но после се смениха, така че не е гаранция, че ще е ок, дори към момента да е нещо по-човешко.

Това, ако съм принудена да измирам нисък, иначе под 5-ти не слизам.
Решетките ми създават асоциация за нещо друго, виждала съм такова изпълнение на първи етажи, но не ми е присърце.  Peace

# 573
на природата няма как да се влияе, напоследък през ден бие град

Ох, някои хора ще ме уморят:)  Joy И къде бие този град през ден? Поне в България такова нещо не съм забелязал. От голямата градушка преди година и нещо, която удари в София в 17 часа и по тази причина всички коли пострадаха, тъй като рядко някой в 17 часа си държи колата в гаража, не е удрял град, още по-малко пък такъв, който да направи поразии по колите. И макар и да се наложи да чакаме на дълги опашки при застрахователите, а после месеци да се освободи сервиза, но застрахователите платиха всичко на всички и си оправихме и пребоядисахме колите. Който имаше каско де. На всички им платиха щетите. А друга такава градушка аз не помня в съзнателния си живот.

За Швейцария не знам, щото чета в аватара ти, че и там живееш, но предполагам хората имат там развита система за противоградова защита, каквато и ние имахме преди, та едва ли допускат такова нещо да се случи, а там пък още повече застрахователите биха покрили щетите, все пак това е една от най-белите държави в света.

Е, решетките и на мен ми създават асоциация за затвор, та ние затова като живеехме на 1 етаж, си сложихме СОТ. Обаче, дето е тъмно и студено, това не може да се промени и ако ще 1000 снимки да ми постнат от френски прозорци, няма да ме накарат да повярвам, че на 1 етаж не е тъмно и студено, след като съм живял и знам. Все едно някой да ми постне снимки, с които да ме убеждава, че Земята е плоска. Хем тя си и изглежда плоска. Е да, ама аз знам, че е кръгла и никакви снимки или писаници в бг-мама няма да ме убедят, че е плоска. По някои неща наистина 2 мнения не може да има и едната от тези безспорни аксиоми е, че първи етаж е гаден, независимо дали е с френски прозорци или без, дали е над гаражи, мази или магазини. И е тъмен и студен. Точка на въпроса.

# 574
  • София
Градушка имаше един следобяд, миналата седмица в Лозенец.
Предната седмица колежка от друг квартал каза, че е имало при тях.

# 575
  • оттам, откъдето започва България
Е, решетките и на мен ми създават асоциация за затвор, та ние затова като живеехме на 1 етаж, си сложихме СОТ. Обаче, дето е тъмно и студено, това не може да се промени и ако ще 1000 снимки да ми постнат от френски прозорци, няма да ме накарат да повярвам, че на 1 етаж не е тъмно и студено, след като съм живял и знам. Все едно някой да ми постне снимки, с които да ме убеждава, че Земята е плоска. Хем тя си и изглежда плоска. Е да, ама аз знам, че е кръгла и никакви снимки или писаници в бг-мама няма да ме убедят, че е плоска. По някои неща наистина 2 мнения не може да има и едната от тези безспорни аксиоми е, че първи етаж е гаден, независимо дали е с френски прозорци или без, дали е над гаражи, мази или магазини. И е тъмен и студен. Точка на въпроса.
+ 1

# 576
Ох, някои хора ще ме уморят:)  Joy И къде бие този град през ден? Поне в България такова нещо не съм забелязал. От голямата градушка преди година и нещо, която удари в София в 17 часа и по тази причина всички коли пострадаха, тъй като рядко някой в 17 часа си държи колата в гаража, не е удрял град, още по-малко пък такъв, който да направи поразии по колите. И макар и да се наложи да чакаме на дълги опашки при застрахователите, а после месеци да се освободи сервиза, но застрахователите платиха всичко на всички и си оправихме и пребоядисахме колите. Който имаше каско де. На всички им платиха щетите. А друга такава градушка аз не помня в съзнателния си живот.

За Швейцария не знам, щото чета в аватара ти, че и там живееш, но предполагам хората имат там развита система за противоградова защита, каквато и ние имахме преди, та едва ли допускат такова нещо да се случи, а там пък още повече застрахователите биха покрили щетите, все пак това е една от най-белите държави в света.

Ще те уморят казваш, а? А какво да кажат други хора като четат с каква увереност ръсиш бисерите на своята некомпетентност? Конкретно има предвид това за противоградовата защита в Швейцария, каквато и ние сме били имали преди Mr. Green

- Първата ти грешка е това, че сме имали преди, т.е. сега нямаме. Не е вярно, имаме си още:

http://www.fermer.bg//%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0-%D1%81-%D0% … 86-news16910.html

- Втората ти грешка е, че над населени места може да има противоградна защита. Ако не знаеш да те светна, че над населени места е забранено изстрелване на ракети:

http://www.vsekiden.com/154077

- Третата ти грешка е, че явно ти е много къс съзнателният живот Grinning Около десет години преди споменатата от теб градушка имаше друга със същите поражения. Т.е. веднъж на десетина години се случва тази работа с наистина мащабни градушки. А междувременно в определени квартали по-слаби градушки има редовно, но  даже и да не падат градушки колата в гаража нито я вали сняг, нито я препикават уличните кучета, нито я посипват мъзга и цветчета от цъфтящите липи, нито ден след измиване е покрита с дебел слой прах. Е, аз не се наемам да твърдя, че е всепризната аксиома това, че да имаш гараж е хубаво, защото явно на теб ти харесва да ходиш по сервизи Joy

# 577
Да я сменя брокерката ама с кого, ако може някой от Варна да ми препоръча брокер, може на лични.
Дайте ми съвет как да я разкарам, да не и вдигам ли вече или да и кажа нещо. Embarassed
Първи етаж не е много добре, но е по-евтино и е компромис. Една позната ми даде идея за студеното, да се говори със собствениците на мазите отдолу под апартамента и на таваните им да се сложи изолация, това си мислех евентуално. За тъмното, зависи от апартамента, има и по-тъмни и по-светли на 1 етаж, има и на по-високо тъмни.

# 578
Всичките некомпетентни мнения относно градушките не променят  факта, че първият етаж е гаден, тъмен и студен. После в нета може всичко да пише, обаче сега поради липса на пари противоградовата защита почти не се използва или се използва неефективно, със сигурност ако се разровя, и аз ще намеря доста писания в нета, където пък точно това пише.

Ето на прима виста, без въобще да съм си дал зор да търся сериозно, просто първите гугъл резултати
http://agro.bg/topical/article55496.html
http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/otnovo-ne-dost … adushkite-200167/
http://m.fermer.bg/reforma-fermerite-shte-zaplashtat-za-zashtita … iu-news16936.html
 А че не се изстрелват ракетите над градове, сигурно наистина е така, ама при развитата противоградова система се прави превенция и се изстрелват навреме извън града.

По противоградовите въпроси нямам и претенции да разбирам нещо, а просто реагирах на това, че валяло град през ден; и наистина не помня преди 10 години да е имало такава градушка, плюс това повечето хора си сменят колите по-често от 10 години и освен това никой не казва, че е лошо да имаш гараж.
Естествено, че е много яко да имаш гараж, стига да не живееш на първи етаж и гаражите да са отдолу:)

Просто град не вали през ден, това е въпросът, заради който се включих, а пък това за противоградовата защита беше просто лирично отклонение, защото съм графоман и като ми е скучно, обичам да драскам тук и да нервя хората:)

# 579
А я ми кажи тогава защо да имаш къща се смята за толкова хубаво? Нали болшинството фамилни къщи са на по два етажа единият първи, а другият направо партер Joy Че и гаражи има много често под първия етаж. Та значи в цялата къща ще е студено и тъмно.... мале мале Joy Абе направо си е гадно от всякъде по твоята логика да имаш къща  Twisted Evil

Да те питам и за гадното ново строителство - даваш пример, че стари кооперации в Оборище били скъпи. ОК, скъпи са, защото районът е престижен. Но в същия този район най-скъпи са имотите ново строителство, ама са малко. Сградата на мястото на Прошековата фабрика върви по над 3000 евро/м2.

# 580
А я ми кажи тогава защо да имаш къща се смята за толкова хубаво? Нали болшинството фамилни къщи са на по два етажа единият първи, а другият направо партер Joy Че и гаражи има много често под първия етаж. Та значи в цялата къща ще е студено и тъмно.... мале мале Joy Абе направо си е гадно от всякъде по твоята логика да имаш къща  Twisted Evil

Абсолютно, ако къщата е между блокове, ще е студено и тъмно и си е гадно отвсякъде да имаш къща в повечето райони на София, да. Дори си спомням, че и ти си изказвала подобно мнение.

В къща е готино, ако целият район е застроен само с къщи с горе-долу еднаква височина. Тогава няма да бъде студено и тъмно. Няма да има какво да ти спира слънцето и топлината. И да си имаш камина. Подът на първия етаж, разбира се, ще е студен и в къща, освен ако долу в мазето не ти е котлето за парната инсталация или ако нямаш подово отопление.

То и ако целият квартал е примерно от четириетажни блокчета, максимум 4, а някои и 3-етажни, тогава и първият етаж няма да е чак толкова тъмен и студен, и пак ще бъде по-тъмен от по-горните етажи.

По втория въпрос просто не знам, не съм го изследвал. Значи ти твърдиш, че в Оборище новото строителство е по-скъпо от старото? Просто не знам, затова не мога да споря, но ми е трудно да го повярвам, защото и Тодор Живков живееше на Оборище, и Стефан Софиянски живее там, пък не са в ново строителство... не знам въпросният блок на мястото на Прошековата фабрика какъв е. Може пък да е някакво супер лукс изпълнение, да е просто от изключенията "хубаво ново", има и такова, макар и много рядко. Всъщност, цената му точно това показва - няма как с блокове с еднакво качество, намиращи се на 5 минути пешеходно разстояние, вземано за 5 мин. от 50 годишни хора, да имат такава разлика в цената, единият да е 3000 евро, а другият - под 1000 на квадрат. Такава разлика в цената поне на мен ми говори и за огромна разлика в качеството, щом локацията е сравнима. Хайде този на Оборище да е с 30-50% по-скъп заради локацията, ама другите 250% на какво ли се дължат?

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 21:05 от Татко Мецан

# 581
Миналата седмица имаше градушка и една жена беше доста уплашена, защото количката с бебето и` се беше напълнила с няколко см. ледени топчета, докато пресече улицата и успее да се скрие.

# 582
Каква разлика в качеството може да има? Все е гадно ново строителство, все с гадните тухли Поротерм строено ( а не с плътни тухли)... Joy

Там е скъпо изцяло заради престижа на района. Ако мръднеш на 15 минути пеша от това място престижът намалява от там и цената, без реално да губиш удобствата на местоположението. Та който иска да плаща добавка "престиж" нека го прави. Аз лично апартамент във въпросната сграда до Телевизията не бих си купила никога, защото достъпът до такава огромна сграда по онези тесни, еднопосочни и задънени улички ще е кошмарен за стотиците коли влизащи и излизащи всеки ден.

Има и друг момент - до известна степен цената на един строеж расте с качеството, но после качеството стига насищане и нагоре цената расте заради снобизъм. Ако вместо теракот си сложиш качествен гранитогрес ще платиш повече, но ще спечелиш качество. Но ако от там нататък сложиш някакъв поръчков "дизайнерски" гранитогрес или технически камък цената ще скочи, но няма да получиш по-високо качество. Ако сложиш по-скъпа дограма с троен стъклопакет и качествени уплътнение ще платиш повече, но и ще получиш качество. Но ако на тази дограма сложиш златни дръжки ще платиш още повече без да спечелиш качество. Ако вместо ламинат сложиш естествен дъбов паркет ще спечелиш качество с по-високата цена, но ако вместо дъб сложиш австралийски евкалипт ще дадеш пари без да получиш повече качество.

Цитат
В къща е готино, ако целият район е застроен само с къщи с горе-долу еднаква височина. Тогава няма да бъде студено и тъмно. Няма да има какво да ти спира слънцето и топлината.

Яаааа, ами тогава ако на 40-50 метра няма никакви други сгради или дървета защо да е тъмно и на първи етаж в блок? Или светлината се движи по различен начин? А студът не е проблем ако имаш 10 см изолация, после 20 см бетонна плоча, после няколко сантиметра замазка, през която минават и тръбите на парното и се получава лек ефект на подово отопление, и най-отгоре 2 см масивна дъбова настилка.

П.П. Аз къщи не харесвам заради нуждата от много грижи и работа по поддръжката. Не за друго.

# 583
  • София
Може да си извадите копие с техни печати, което става оригинал от Агенция по вписванията гр. Варна. Носете копие на стария и ще платите такса.

# 584
Мецане, имаше във Варна градушки, вярно е. Скъпите автомобили е добре да си имат гараж.

Общи условия

Активация на акаунт