Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 187
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • In the shadows of my mind
Josellyn, има и то по-често от колкото е нормално според мен. Да не забравяме, че във всяка сделка има две страни...едната, ако не е подредена...нали се сещаш, какво се случва...Толкова фрапиращи случаи сме имали..чее..просто нямам думи. Продавач инвеститор идва на сделка без оргинани документи...познай 2ч. висяхме. Мога да разказвам десетки случки...където някой по веригата се дъни.

Peace
Не се и съмнявам в практиката на брокерите и адвокатите, които движат подобни сделки, колко и какви фрапиращи случаи има. Пак опираме до това, че има много случаи и светът е шарен Simple Smile

Аз откакто намерихме имот, не съм гледала обявите. Какво е положението там, още ли растат цените, както докато аз ги гледах  Shocked Crazy

# 691
[quote

За подобен тип мислене (да си пестиш от времето, когато инвестираш) има една поговорка: Скъп на триците, евтин на брашното!

Като погледна за колко хиляди мнения във форуми някои потребители имат време за писане, но да си спестят едни 5 - 10 хилки не!  ... поклон Вам! newsm20
Е да но все стигаме до въпроса може ли и как да се прескочат брокерите.

# 692

Не разбирам защо толкова се разисква това newsm78 Естествено, че е важно да се оправят нещата добре, но защо е нужно да се хаби цял работен ден, ако може да се свършат нещата за един час от девет часа? Когато изповядвахме моето жилище се уговорихме доста по-рано за ден и час и си запазихме първи час при нотариуса в 9 часа и в 10 бяхме свършили. Ако става така къде е проблемът? И защо човек първо да не опита да си направи нещата удобни за него и чак ако не става да минава на неудобен вариант?
Още повече при нотариуса сатва въпрос за една скучна и монотонна работа по четене на един вече обсъден и договорен документ.

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 17:56 от Черна станция

# 693
Според мен една обедна почивка не е достатъчна за сделка. Дори и да стигне времето за нотаруса, нали се ходи до банката след това. Несериозно ми се вижда да се притичва през обедната почивка за покупка/продажба на имот. Според мен е важно, и с един ден неплатени няма да обеднеем. Хубаво е да разполагате с време, да не пришпорвате нещата.
Всеки си знае, кое му е приоритет. Аз гледам да имам целия ден на разположение за изповядване. Peace

# 694
И аз си взех отпуска, въпреки, че беше по обяд.
Но дори в нашия, не толкова голям град, не беше достатъчно като време обедната почивка.

# 695
  • Sofia
Аз също купих апартамент в обедната почивка, отне около 1 час. Представител на банката дойде за последните 20 минути. Предварителен договор също в обедната почивка. За 3-4 дена извадихме всички документи, които банката искаше пак в обедната почивка. Не съм ползвала никакви брокери или адвокати, банката си проучи всичко. Иначе на огледи ходихме повече от година. Но ако бях без ипотека сигурно нещата щяха да са различни.

# 696
  • София, Bulgaria
Разговорът тръгна от там, че хората не отделя достатъчно време за сделката с имот и не само за нотариалното изповядване, а за целия процес, а си говорим за нещо, което се случва средно веднъж на 15г. и на 90% от тях е най-голямата им сделка в живота. И да не забравяме, че в една сделка участват 8-10 човека: купувачи продавачи, брокери, адвокати, нотариус, едната банка, другата банка....ти не можеш да предвидиш, кой  по веригата ще закъснее, няма да е прочел, да е разбрал, да се е подготвил било то за предварителен договор или нотариално изповядване...Един да се издъни по веригата и става мазано, а ако и трябва да следя и времето, което лети, че не знам си кой закъснява... идва в повече на всички.  И се почва едно реване:" тиииияяяя... не можаха ли да си вземат отпуска, какво е това нещооооо.... ние как можахме, на нас да не би да ни е било лесноооо...." и се питам КОМУ е нужно това?
Или ако в процеса , нямаш време да се видиш с брокера си, за да обсъдите в детайли, а те са много, предстоящите стъпки: какво и защо се прави, какви са вариантите, какви са последствията, какви ангажименти поемаш, като страна по предстояща сделка....Това какво е, брокерът ли прави сделката на живота си или купувачът/продавачът. Въпросът е принципен и не визирам частните случаи на всеки от вас.

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 08:02 от tomeva

# 697
Напомням, че последователните постове и нерегламентираната реклама са забранени във форума и водят до бан.

# 698
Някой да е имал взимане-даване с IqEstates ?  newsm78

# 699
  • София
Вярно ли е, че цените на НИ са скочили доста?

# 700
Какво е НИ?

# 701
  • София
Най-вероятно недвижими имоти. Принципно и мен ми се видя доста, но не следя постоянно  Peace

# 702
Вярно ли е, че цените на НИ са скочили доста?
Да,вярно е .Заформя се някакъв лавинообразен процес.Поради нарастващо търсене "добрите"имоти (тези,които са с добра локация,състояние,добро качество на строителството и т.н.) са в недостиг и се изчерпват преди да стигнат до широк кръг купувачи.Поради тая причина тяхната цена расте.
  Обаче увлича след себе си и цената на по-посредствените имоти.Продавачите като  чуят,че апартамент  100 квадрата се е продал за ХХХ хиляди и веднага казват:"Ааа,аз няма да се минавам и на моя стар, неатрактивен имот също ще му сложа такава цена,нищо,че ще постои малко по-дълго на пазара,все ще му дойде времето и купувача." И така..."Ето ти ,булка, Спасовден!"
 Логика в пазара на недвижими имоти не търсете.Дори се прокрадват мнения,че това е признак на предстояща инфлация.

# 703
На мене ми се струва че събраните бая пари в банките все на някъде ще избият.Или в нечий чужд джоб както стана с КТБ или на имотния пазар #Crazy.

# 704
Идвам да се похваля, че съм на път да се сдобия с така мечтаното, по моите критерии, жилище! Party
При това съвсем неочаквано и дори без брокер! bowuu
Дано се получат нещата, защото беше капарирано от други хора, но аз малко вдигнах цената, която беше смешно ниска и собствениците развалиха договора.
Стискайте палци утре като се видим, да си стиснем ръцете! Praynig

И да питам, какво трябваше да се подготви? Дан. оценка, удостоверение за тежести, скица от кадастъра, друго?newsm78
Че собствениците са доста неориентирани и аз ще трябва да движа нещата.
Нотариус имам.

Общи условия

Активация на акаунт