Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 477
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
...
Аз друго се замислих - пишете, че качествената дограма спира шума. Ами като се позатопли времето все на затворено ли живеете?
Защото в момента у нас във всяка стая има отворен прозорец. Та дограмата не ни е фактор.

Aбсолютно  Peace И ние сме така, затова няма значение каква е дограмата, ако е на шумно място, просто не става.

# 361
...
Аз друго се замислих - пишете, че качествената дограма спира шума. Ами като се позатопли времето все на затворено ли живеете?
Защото в момента у нас във всяка стая има отворен прозорец. Та дограмата не ни е фактор.

Aбсолютно  Peace И ние сме така, затова няма значение каква е дограмата, ако е на шумно място, просто не става.

Аз писах за дограмата, но я споменах във връзка с колите в гаражите отдолу. Те излизат сутрин и реално само тогава пречат. Е, ще си затвориш прозореца, в моментите, когато има шум. После пак си отваряш. А и ставаше дума за апартамент към вътрешен двор. Ако апартаментът е към голяма улица и на 6 етаж да си, пак се чува. Знам го, защото живея на високо и ако отворя прозорците откъм голямата улица е много неприятно, но на практика тях почти не ги отваряме, отваряме другите. Т.е. шумно ли е, дали си на 1, 2 или 5 етаж - все тая.

# 362

Аз писах за дограмата, но я споменах във връзка с колите в гаражите отдолу. Те излизат сутрин и реално само тогава пречат. Е, ще си затвориш прозореца, в моментите, когато има шум. После пак си отваряш. А и ставаше дума за апартамент към вътрешен двор. Ако апартаментът е към голяма улица и на 6 етаж да си, пак се чува. Знам го, защото живея на високо и ако отворя прозорците откъм голямата улица е много неприятно, но на практика тях почти не ги отваряме, отваряме другите. Т.е. шумно ли е, дали си на 1, 2 или 5 етаж - все тая.

Така е, с изглед към голяма улица може би над 12 етаж става поносимо - но завси все пак от натовареността на улицата. А за гаражите - ами то и паркоместа да са отзад в двора, все едно, чува се до последния етаж. На ниския етаж проблемът не е шумът, според мен, а изгорелите газове от колите - те влизат най-много на първия етаж, после постепенно се разсейват.

# 363
Не бих купил на булевард, или оживена улица.

# 364
Добрата дограма не спира само шума  Peace
Винаги съм живяла на оживени места - откъм хора и човешка глъч, дограмата ми е фактор.
Помещенията са климатизирани и прозорците се отварят в подходящо време

# 365
Добрата дограма не спира само шума  Peace
Винаги съм живяла на оживени места - откъм хора и човешка глъч, дограмата ми е фактор.
Помещенията са климатизирани и прозорците се отварят в подходящо време

Ние пък с ММ не можем да спим на затворен прозорец. Климатизацията я оставяме на по-цивилизованите, ние сме пещерняци Grinning Сериозно, аз не понасям климатици.

Сандоканчев, и ние сме така, на шумно място не можем да виреем  Peace

# 366
Не бих купил на булевард, или оживена улица.

Така е, най-доброто местоположение е на следващите една-две-три успоредни малки улички - хем близо до голямата улица с транспорта, магазините и прочее, хем на тихо място.

# 367
  • София
И ние живеем на първи жилищен етаж, над гараж и магазини и съм доволна от избора ни.
Холът е на юг, но е на абсолютно малка локална уличка без почти никакво движение. Под формата на буквата П е целият блок, така че има и апартаменти на доста по-натоварен булевард. При нас обаче е тихо и спокойно по всяко време. Спалнята и детската са северни и гледат към вътрешно дворче. Децата са по цял ден навън с приятелчета, качват се до апартамента и излизат отново постоянно. Мога да ги извикам през терасата без проблем. Ако паднат през тератаса имат голям шанс да оживеят. Споменавам го, защото съм сваляла малката от парапета в сегашният апартамент, едната кака услужливо и беше отворила вратата на терасата  #2gunfire Същият номер ми го прави и едната от близначките, но на етаж 8-9.... докато бяхме на квартира и все още не бяхме схванали възможностите им за катерене..
Не ползвам асансьор, а в квартирата ми се е случвало сравнително често да нося две бебета до 8-9 ти етаж плюс да викам асансьорен техник по спешност заседнала с бебето в асансьора, който да ми обяснява как е много притеснен и идва веднага. Оказа се скъсано въже и сработили защити.
Може би е малко по-тъмен наистина апартамента, но пък лятото макар хола да е южен нямаме нужда от климатик. Подът е с масивен паркет и не бих казала, че е студено.
Имам един въпрос, има ли сайт, където купувачи лично да пуснат обява за търсен от тях апартамент с определени изисквания, квартали и до определена сума или всичко винаги минава през брокери?

# 368

А боксониери от соц.-а не си ли виждала? И те са с тъмен бокс, само че е само една стая.
Не съм. Rolling Eyes Боксониера не съм виждала на живо.
Аз съм фен на новото строителство или малко по стара тухла. Peace
Живяла съм в ПК. Най прекрасния блок на света. Heart Eyes
В момента съм в НТ, предпоследен етаж, панорама, пак съм доволна.
Като чета другите коментари, си мисля..колко по зле може да е...шум, течове, прах.. Stop

# 369
Да питам и тук за дограмата. Моята е трипрофилна ПВЦ от 12 години май и старичка. Искам да я сменя  , но съм санирала отвън и ме е страх да не се разкърти и съсипя всичко. В къщи ме успокояват , че всичко се оправяло , но... не се решавам.
За етажите съм живяла и на 1, на 3 и на 14 етаж, .
Ниските етажи чуват шума около тях  в близък диапазон. Въздухът не е чист , особено ако имате съсед фен на колата си и непрекъснато човърка, форсира на фона на чалга музика. Разбира се около него свободните мъже от блока са на стоянка. Стъпки, чаткане на токчета, говор, врати блъскане, срещи във входа до късно. Под мен е имало и магазини , това да се избягва по възможност.Вечер винаги на щори или пердета плътни-от улицата всички те гледат.
Трети етаж-същата работа без разлика, само срещите във входа са спестени. Също и мравки, бръмбари и разни гадинки пълзящи може да не те достигнат по стената.Нисък блок с асансьор (ако се развали откарва с месеци ремонта)
Висок етаж - чист въздух, няма да слушам ремонт на коли, приказки от седенките на съседите, стъпки и чаткане на токчета, простор, ходя си както искам .  Асансьор и да се развали , на другия ден най-късно е пуснат , а винаги има два  в такива блокове (ходила съм пеша, само ако спре тока и не ми се чака) Недостатък-чуваш шум и движение на коли от далече , дори блокът да е навътре от главна улица. Това пък , ако има  булевард наблизо  и има мото-гонки е кошмар просто. Мен не ми е проблем обаче височината, дори я предпочитам заради изгледа и относителната самостоятелност откъм съседи (краен апартамент съм  с три външни стени , но и изложенията са ми три-съответно и различна панорама имам , блоковете до нас са по-ниски)
Покрива се ремонтира , защото съседа се оплака , но  има тавански над нас (не се живее там ) и няма това-онова поне за сега.
Като живеех на 3-ти етаж съседа над мен му се повреди 00 помещението. Не е истина просто колко време отне да се отстрани повредата и то накрая за наша сметка, като височайшо позволение от негова страна.
Ако купувам сега обаче, етажът няма да ме вълнува толкова. Важно е разпределението в жилището, състоянието на блока, местоположението. Не искам и да ми гледат вътре , да не мога да седна или си полегна нормално на осветление или отворя прозорец. Всичко си е относително. Моя приятелка купи на 2 етаж жилище, харесва си го и всичко , с желание и мерак (първо семейно) и накрая се оказа , че над нея е даден под наем на фирма. Пода на плочки и цък, цък , цък, вечер обаче е тихо, но сега има бебенце и това доста я изнервя. Та нищо се не знае и да се гледа с четири очи , все нещо не знаеш или изпускаш. Мен сега пък ме дразнят едни новопоявили се антени , ама да не почвам пак...

# 370

Имам един въпрос, има ли сайт, където купувачи лично да пуснат обява за търсен от тях апартамент с определени изисквания, квартали и до определена сума или всичко винаги минава през брокери?
Има такива сайтове и аз ги ползвам , особено единия и съм доволна.
ето единия , отиваш на имоти и публикуваш обява
http://olx.bg/
този също
https://bazar.bg/
има и други , но аз съм се залепила за първия (бях м.г.) и ми свърши работа.

# 371

А боксониери от соц.-а не си ли виждала? И те са с тъмен бокс, само че е само една стая.
Не съм. Rolling Eyes Боксониера не съм виждала на живо.
Аз съм фен на новото строителство или малко по стара тухла. Peace
Живяла съм в ПК. Най прекрасния блок на света. Heart Eyes
В момента съм в НТ, предпоследен етаж, панорама, пак съм доволна.
Като чета другите коментари, си мисля..колко по зле може да е...шум, течове, прах.. Stop

Е, не говорим кой на какво е фен, а какво е виждал Simple Smile Между ЕПК и ПК разликата не е съществена от гледна точка на сградна обвивка, усещане вътре и типови разпределения, така че щом си живяла в ПК, все едно познаваш и ЕПК. Разликата е в строителния метод, но все е лят на място железобетон.

Ето ти боксониера с тъмен бокс в Младост 2 в София

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a146001794970335 … k=28qhau&f1=1

# 372

Изглежда много по добре от показаното " двустайно с тъмен бокс" по назад. Peace

# 373

Изглежда много по добре от показаното " двустайно с тъмен бокс" по назад. Peace

Моя е грешката, май боксът е изнесен на балкона и затова не е тъмен Simple Smile  Peace
Това, мисля, е с тъмен бокс - пак там:
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a145915468934040 … k=28qhau&f1=1

# 374
Една снимка на бокса, не е лош.

Общи условия

Активация на акаунт