Как живёт Болгария (Познавательное ТВ, Пламен Пасков)

• 22 591
  • 166
  •   1
Отговори
# 15
milenaka, не си нa разпит, просто във форум обичайно хората обсъждат разни теми, задават въпроси, такива неща...Дали ще отговориш си е твоя работа. На мен не ми е безкрайно важно.

# 16
Тя не знае защо, така че е безполезно да я питате. Най-вероятно няма лични причини, просто и е внушено. От медии и надъхана безмозъчна тълпа.  Синдромът "Те"- те са виновни за всичко. Типично за хора без критично мислене и лична отговорност.

# 17
  • Варна
Само ако искаш можеш да ми отговориш Щом нещо те притеснява-недей. Волята е абсолютно твоя и аз уважавам това.
Въпросът ми ще остане без отговор, но това не е важно. Интересно ми стана, но не държа на отговор на всяка цена от теб.

# 18
  • София
Абстрахирайки се от "аз обичам / аз мразя" - аз лично в рускоезичния Интернет намирам много информация (от всякакъв вид, род, бранш и т.н.), която в англо-говорящата част или не може да се намери (безплатно) или изобщо не съществува.
Човек може да си има мнение за всичко (че даже и по няколко мнения за нещо) - но никога не е излишно да имаш повече информация, от която да си съставяш мненията.
От 1000 "пропагандисти" все един ще каже поне 1 нещо, което да ти е полезно.
Ако не каже - следващите 1000 Simple Smile)

# 19
Тя не знае защо, така че е безполезно да я питате. Най-вероятно няма лични причини, просто и е внушено. От медии и надъхана безмозъчна тълпа.  Синдромът "Те"- те са виновни за всичко. Типично за хора без критично мислене и лична отговорност.

и откъде да й е внушено?
на всички нас относно руснаците еднакво й е внушавано,
но човек започва да мисли самостоятелно, колкото и да им е неприятно на комунистите и носталгиците, формира си собствени възгледи, гледа какви ги вършат руснаците относно нас и не само, та съвсем сглобява картинката,
ама как подскочихте, че някой не харесва руснаците, просто сме длъжни да ги харесваме незнайно защо, ако беше за американци нямаше да е така, нали ?

# 20
На мен лично ми е малко странно как може да се харесва или не цял народ. Отделните хора, които познаваш - ок, ама да си мислиш, че всички са като тях и целият им народ заслужава или не твоята либофф е малко странно.

# 21
Харесвам/не харесвам руснаците го намирам за инфантилно твърдение. Нещо като Левски/ЦСКА. И аз не харесвам половината българи, които познавам, това означава ли, че не харесвам българите? Не харесвам/харесвам руската политика спрямо България, руското правителство, Путин, руската кухня, руската техника, руската култура, природа и т.н. разбирам, ама харесвам/не харесвам руснаците.... newsm78
Че Пейо от горния етаж е чистак българин, а ми идва да го удуша собственоръчно всеки път като го видя...

# 22
  • София
Преди време гледах един документален филм за стотиците хиляди деца, изоставени в Домове в Русия. Изплаках си очите. От тогава много ми нагарча по отношение на братушките.
Ще хвърля едно око и на това как ние живеем.

# 23
  • инфантилно и разглезено хлапе
А, руснаците са направили предаване, в което ми обясняват на мен как живея аз? Колко любезно от тяхна страна  bouquet

И украинците са направили предаване да ти обясняват как живееш. Joy

Според мен, някои българи мразят руснаците от завист, защото руснаците имат силна, независима държава и правят каквото си искат. Имат евтини ресурси, евтини горива, евтина електроенергия, евтин газ и отопление и карат само нови коли. А българите са принудени да купуват ток и вода на десеторни цени, плащат скъпо парно, скъп бензин/дизел и карат 10-15 годишни трошки 10-та употреба от Горубляне.
Според мен омразата към руснаците е повече от завист, но може и да се бъркам...
Иначе няма логика някой да мрази комшиите си просто ей така...

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 13:56 от BlueIce

# 24
Всеки път се чудя когато някой напада словесно Русия наравно с Америка.
Американците разбирам защо ги мразят. Обаче руснаците защо ги мразят - не разбирам ....

Ами сигурно по същия начин по който ти мразиш американците - толкова  ви е акъла.
  А иначе в политиката на двете страни няма голяма разлика.

Колкото до предаването, благодаря на автора на темата за интересната информация, при възможност ще го погледна.  не очаквам обективност обаче. В Русия текат процеси в обществото, които никак не ми харесват и за съжаление обхващат голяма част и от културния живот.

Според мен, някои българи мразят руснаците от завист, защото руснаците имат силна, независима държава и правят каквото си искат. ...

О, глупости. "Мразят" ги заради груба и вредна намеса в живота ни със задна дата. По същия начин ги "мразят" в Полша, Литва, Естония Латвия  и половин Европа, естествено.
   По морето, пък например, ги обичат.

Аз също ги обичам,  половината от времето ми в нета е в руски сайтове, предимно за литература на всякакви езици, която се тегли безплатно, винаги съм следила киното им, писатели съвременни има добри в жанровете, които харесвам, по форуми и социални мрежи също беше интересно преди да ги обхване пак великоруската мания и да откачат на 90 процента.

Държа да кажа, обаче, че по същия начин съм американофил отвсякъде.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 11:48 от Iris04

# 25
и откъде да й е внушено?
на всички нас относно руснаците еднакво й е внушавано,
но човек започва да мисли самостоятелно, колкото и да им е неприятно на комунистите и носталгиците, формира си собствени възгледи, гледа какви ги вършат руснаците относно нас и не само, та съвсем сглобява картинката,
ама как подскочихте, че някой не харесва руснаците, просто сме длъжни да ги харесваме незнайно защо, ако беше за американци нямаше да е така, нали ?

От медии, които са платени от Вашингтон. Точно по причина че не можете да мислите самостоятелно.

Какви ги вършат руснаците по отношение на нас и другите?

# 26
  • Варна
  Аз много харесвам руснаците ,както и американците като хора.
 Изключително НЕ харесвам руската политика,както и американската. Не виждам никаква разлика между двете сили. Постоянно си мерят пи.ките ,уж много се мразят и са си голяма конкуренция кой е по по най,но когато трябва някой да се ступа са първи дружки. Дори изобщо си мисля,че не са врагове,а си водят заедно тайно световната манипулативна политика,а простолюдието заема позиция и се кара кои са добрите и кои са лошите-американците или руснаците! Много ми е смешно като започнат да се водят такива дискусии,че чак караници,скандали и обиди има,а те хората си политиканстват  на наш гръб!
 Руската политика спрямо Бг. няма как да я харесвам,защото нищо не са ни дали братушките,а само са ни грабили последните десетилетия...и не само. Американците правят същото в момента. Само се възползват!

Цитат
Според мен, някои българи мразят руснаците от завист, защото руснаците имат силна, независима държава и правят каквото си искат. Имат евтини ресурси, евтини горива, евтина електроенергия, евтин газ и отопление и карат само нови коли. А българите са принудени да купуват ток и вода на десеторни цени, плащат скъпо парно и карат 10-15 годишни трошки 10 употреба от Горубляне.
   А това пък направо е смешно! Ако им беше толкова хубаво на руснаците в Русия,нямаше да ги има толкова много по цял свят ,че и в нашата "мизерна" България е пълно! Русия не е само Москва и Петербург! Русия е огромна площ и има територии ,където мизерията е пълна и живеят по-зле и от нас! За какво може един българин да завижда на един руснак?! 
 Имаме много клиенти руснаци,които не си знаят парите и си въртят бизнесите от Бг.,щото в Русия е много хубаво . Има и такива,които бизнесите им са в Русия ,но си живеят в Бг и си харчат парите тук,пак защото в Русия им е много хубаво! Иначе са много мили,усмихнати,уважителни. Никога не се държат надменно и са много точни. Харесват ми!
 Факт е и че повечето,които са тук са бивши военни на високи постове,които привидно се радват на пенсиите си като ги харчат в евтина България,но всъщност активно участват в политиката на България ,както и събират информация и доноси.
 Нещата не са толкова елементарни и прости ,колкото изглеждат.
 Ние тука се караме кой е по-хубав руснаците или американците,а истината е че и на двете сили не им дреме за нас. Просто сме им от полза. И колкото сме по-гладни,изтормозени,неграмотни и озлобени един към друг,толкова по-добре за тях! По-продажни сме!

Цитат
А българите са принудени да купуват ток и вода на десеторни цени, плащат скъпо парно и карат 10-15 годишни трошки 10 употреба от Горубляне.
  А за това трябва да благодарим и на Руснаците!   Peace

# 27
Според мен, някои българи мразят руснаците от завист, защото руснаците имат силна, независима държава и правят каквото си искат. Имат евтини ресурси, евтини горива, евтина електроенергия, евтин газ и отопление и карат само нови коли. А българите са принудени да купуват ток и вода на десеторни цени, плащат скъпо парно и карат 10-15 годишни трошки 10 употреба от Горубляне.
Според мен омразата към руснаците е повече от завист, но може и да се бъркам...
Иначе няма логика някой да мрази комшиите си просто ей така...

Ако имахме нормална- не приятелска дори, а просто нормална ПАРТНЬОРСКА политика към Русия, можехме да имаме не само тези екстри. Но политиката ни е слугинска към САЩ и ще си останем дъното на хранителната верига. Не може да си на страната на лошите и да не бъдеш наказан.

# 28
  Американците са лошите, а руснаците добрите, така ли? Това не беше ли преди 25-30 години...

# 29
Според мен, някои българи мразят руснаците от завист, защото руснаците имат силна, независима държава и правят каквото си искат.

Избягали от Русия познаваш ли? Тези, които си правят това, което искат, носещи ланци по Карибите с гръмогласни разговори и долнопробно поведение в барове и ресторанти, са мъничко. Една шепичка, човеко. Ти средностатистически руснак явно не познаваш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт