Как живёт Болгария (Познавательное ТВ, Пламен Пасков)

• 22 589
  • 166
  •   1
Отговори
# 30
Русия е в лоши отношения с всичките си ''подопечни'' след Втората световна война, затова се строят щитове и всички се чудят как да се предпазят от ''братската любов'', с която руснаците мечтаят да ги дарят ...
само у нас минава русофилството все още, никъде другаде ...

# 31
  Американците са лошите, а руснаците добрите, така ли? Това не беше ли преди 25-30 години...

Разбира се. От край време е така. Да не би случайно Русия да води войни, да избива милиони хора по света, да унищожава лидери на чужди страни, да заличава цели народи и да  създава световния тероризъм?
Да се меси във вътрешната политика на всяка държава, изгодна от геополитическа точка и да диктува правилата като ДОРИ избира лидерите и манипулира (фалшифицира) изборите.  Последното важи и за нас.

# 32
Русия е в лоши отношения с всичките си ''подопечни'' след Втората световна война, затова се строят щитове и всички се чудят как да се предпазят от ''братската любов'', с която руснаците мечтаят да ги дарят ...
само у нас минава русофилството все още, никъде другаде ...

Много грешиш. Русия е обичана в цял свят- и в Полша, и в Прибалтика. Макар на последните политиката им да е русофобска и манипулирана, хората са русофили.
Унгария пък в лицето на Орбан води една от най-русофилските политики в Европа.

# 33
  • Варна
  Американците са лошите, а руснаците добрите, така ли? Това не беше ли преди 25-30 години...

Разбира се. От край време е така. Да не би случайно Русия да води войни, да избива милиони хора по света, да унищожава лидери на чужди страни, да заличава цели народи и да  създава световния тероризъм?
Да се меси във вътрешната политика на всяка държава, изгодна от геополитическа точка и да диктува правилата като ДОРИ избира лидерите и манипулира (фалшифицира) изборите.  Последното важи и за нас.
    #Crazy   
  Ти май изобщо не си в час с глупостите които пишеш! Върни се няколко десетилетия назад ,попрочети ,заинтересувай се от история и политика! Същите неща е правила и Русия и ги прави и до днес,но явно си от хората с промит комунистически мозък,който си е живучкал добре по него време и сега плаче за старото,защото е кон с капаци!

Цитат
Но политиката ни е слугинска към САЩ и ще си останем дъното на хранителната верига. Не може да си на страната на лошите и да не бъдеш наказан.
  А политиката ни към Русия не е била никак слугинска,така ли?  Joy 

# 34

А  да не би пък да не  newsm78

# 35
  • Пловдив
Изключвам политическата ти пристрастност, но се запитах друго-ти виждала ли си, контактувала ли си с руснаци? Какво лошо ти направиха, ако "да"?
Е ми на оня агент провокатор Wink по-горе какво лошо са му направили американците, дето разбирал защо ги мразят - те същото и за руснаците.
Между другото - много е яко невинното мнение на този разбиращия, почти с глас ме разсмя.

# 36

Ти май изобщо не си в час с глупостите които пишеш! Върни се няколко десетилетия назад ,попрочети ,заинтересувай се от история и политика! Същите неща е правила и Русия и ги прави и до днес,но явно си от хората с промит комунистически мозък,който си е живучкал добре по него време и сега плаче за старото,защото е кон с капаци!

Нито е била някога Русия такава, нито Е, нито ще бъде когато и да било.

Цитат
А политиката ни към Русия не е била никак слугинска,така ли?  35  

Била е. Както казва Иво Христов- слугите у нас са си все едни и същи. Вчерашните ярко-червени комуняги гъзолизци, са днешните най-яростни русофоби. Сменили само стопанина на който служат, но останали си все същите слуги.

# 37

Нито е била някога Русия такава, нито Е, нито ще бъде когато и да било.

Ох, била е, била е, драги другарю, и на тия, на които ни е мила баш за това ни е кофти, че пак е.

По едно обаче се различава - няма друга държава, която така целенасочено и жестоко да се е саморазправила с милиони свои граждани. Няма какво да се чудим, на безогледност към другите народи, когато не се щади собствения.

# 38
  • Най-красивата страна
Във Варна има много руснаци .Те са се преместили тук за постоянно ,някои имат българско гражданство.
Тези,които аз познавам,казват,че им харесва живота в България,харесва им нашето отношение към тях,харесват климата и изобщо не съжаляват,че са се преместили.Децата им са родени тук и говорят български почти без акцент.Адаптират се лесно.
Честно казано по-добре руснаци,отколкото араби.

# 39
Във Варна има много руснаци .Те са се преместили тук за постоянно ,някои имат българско гражданство.
Тези,които аз познавам,казват,че им харесва живота в България,харесва им нашето отношение към тях,харесват климата и изобщо не съжаляват,че са се преместили.Децата им са родени тук и говорят български почти без акцент.Адаптират се лесно.
Честно казано по-добре руснаци,отколкото араби.

Доста обобщаваш май. За българско гражданство трябва да има смесен брак или да е потомък на етнически българин като минимум. Такива не са много. По-голямата част от постоянно живеещите тук руснаци, са условно постоянно, т.к. си пътуват до Русия по няколко пъти годишно, имат там недвижимост дадена под наем или работещ бизнес.

# 40
  • инфантилно и разглезено хлапе
Според мен, някои българи мразят руснаците от завист, защото руснаците имат силна, независима държава и правят каквото си искат.

Избягали от Русия познаваш ли? Тези, които си правят това, което искат, носещи ланци по Карибите с гръмогласни разговори и долнопробно поведение в барове и ресторанти, са мъничко. Една шепичка, човеко. Ти средностатистически руснак явно не познаваш  Peace
Не казвам, че задължително трябва да харесваме руснаците нито да им се кланяме, но ако искаме да сме добре, трябва да поддържаме приятелски и добросъседски отношения и партньорство с всичките ни съседи, не само с Русия. Това е трудно и може да стане само ако имаме наистина добри, кадърни и читави политици.
 Плевньо е толкова некадърен и смотан политик, че ни изпокара с руснаците с невъздържаните си изказвания, от което българите търпим само негативи.

От друга страна напрежението между великите сили се засилва и ние като малка държава(и нашите управници) сме между чука и наковалнята. Американците са задлъжнели до шия. Дългът им вече е прекалено голям - много по зле са от гърците, ако трябва да връщат парите. Даже не знам колко трилиона долара стана външният им дълг. Затова те се опитват целенасочено да предизвикат конфликти, напрежение и противопоставяне между Русия и Европейският съюз.
 Искат за наша сметка да си решат техните проблеми.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 14:40 от BlueIce

# 41
  • София
и откъде да й е внушено?
на всички нас относно руснаците еднакво й е внушавано,
но човек започва да мисли самостоятелно, колкото и да им е неприятно на комунистите и носталгиците, формира си собствени възгледи, гледа какви ги вършат руснаците относно нас и не само, та съвсем сглобява картинката,
ама как подскочихте, че някой не харесва руснаците, просто сме длъжни да ги харесваме незнайно защо, ако беше за американци нямаше да е така, нали ?

От медии, които са платени от Вашингтон. Точно по причина че не можете да мислите самостоятелно.

Скрит текст:
Какви ги вършат руснаците по отношение на нас и другите?

Точно щях да ти отговоря, че изключително "топлите" чувства, които изпитвам към руснаците И външната им политика датират още от времето на съветските филми в петък вечер по Първа (информацията ти, че това е било платено от американците ме изненада силно), но после видях, че имаш да заработваш надница във форума, така че няма да ти преча.

От любопитство питам: Втора програма беше ли и тя платена от американците или само Първа?

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 14:48 от milenaka

# 42
  • Варна

Цитат
Точно щях да ти отговоря, че изключително "топлите" чувства, които изпитвам към руснаците И външната им политика датират още от времето на съветските филми в петък вечер по Първа (информацията ти, че това е било платено от американците ме изненада силно), но после видях, че имаш да заработваш надница във форума, така че ще няма да ти преча.
О,мале !   Laughing Никога няма да го забравя това време! Бях много малка,но после дълго време като чуех руска реч се връщах в детските си години,като си спомнях и разни други екстри .
  Много "мило" време  Rolling Eyes 

# 43
  • София
Скрит текст:
А, руснаците са направили предаване, в което ми обясняват на мен как живея аз? Колко любезно от тяхна страна  bouquet

И украинците са направили предаване да ти обясняват как живееш. Joy

Според мен, някои българи мразят руснаците от завист, защото руснаците имат силна, независима държава и правят каквото си искат. Имат евтини ресурси, евтини горива, евтина електроенергия, евтин газ и отопление и карат само нови коли. А българите са принудени да купуват ток и вода на десеторни цени, плащат скъпо парно, скъп бензин/дизел и карат 10-15 годишни трошки 10-та употреба от Горубляне.
Според мен омразата към руснаците е повече от завист, но може и да се бъркам...
Иначе няма логика някой да мрази комшиите си просто ей така...
Май си достигнал до светлото бъдеще, което другарите ни обещаваха. Наздраве!

# 44
Не казвам, че задължително трябва да харесваме руснаците нито да им се кланяме, но ако искаме да сме добре, трябва да поддържаме приятелски и добросъседски отношения и партньорство с всичките ни съседи, не само с Русия.

Ти говориш за политиката на Русия, а аз за хората. Проблем с тях нямам, дори напротив. Руснаците в голямата си част са едни достойни и силни хора, които за съжаление не могат да изживеят спокойни и богати времена. Ясно, че не говоря за Абрамович и подобни. Но в България на такива им казват мутри и доколкото виждам и нашата политика ги мълва с перце Peace

Общи условия

Активация на акаунт