Как живёт Болгария (Познавательное ТВ, Пламен Пасков)

• 22 620
  • 166
  •   1
Отговори
# 45
  • 221B Baker Street
A, в колко теми в Клюкарника се обсъжда Русия и руснаците? И защо няма тема за Америка и американците? Или за Китай и китайците?
Не ви ли писна да се дърлите за едно и също???  Tired

# 46
И защо няма тема за Америка и американците? Или за Китай и китайците?

американците се плюят здраво в политическите теми, за всеки случай, във всички останали - не, там са център на внимание : ))

# 47
  • Най-красивата страна
http://liternet.bg/publish2/gkalenderov/pub/rusnacite.htm

Как се живее в България.

# 48
Не казвам, че задължително трябва да харесваме руснаците нито да им се кланяме, но ако искаме да сме добре, трябва да поддържаме приятелски и добросъседски отношения и партньорство с всичките ни съседи, не само с Русия.

Ти говориш за политиката на Русия, а аз за хората. Проблем с тях нямам, дори напротив. Руснаците в голямата си част са едни достойни и силни хора, които за съжаление не могат да изживеят спокойни и богати времена. Ясно, че не говоря за Абрамович и подобни. Но в България на такива им казват мутри и доколкото виждам и нашата политика ги мълва с перце Peace

Предлагам да не обобщаваш кой не можел да изживее богати времена. Руснаците живеят много по-достойно и богато от европейците. Ясно е че не говоря за Абрамович и стотицита от Форбс.

# 49
Според мен, някои българи мразят руснаците от завист, защото руснаците имат силна, независима държава и правят каквото си искат.

Избягали от Русия познаваш ли? Тези, които си правят това, което искат, носещи ланци по Карибите с гръмогласни разговори и долнопробно поведение в барове и ресторанти, са мъничко. Една шепичка, човеко. Ти средностатистически руснак явно не познаваш  Peace
Не казвам, че задължително трябва да харесваме руснаците нито да им се кланяме, но ако искаме да сме добре, трябва да поддържаме приятелски и добросъседски отношения и партньорство с всичките ни съседи, не само с Русия. Това е трудно и може да стане само ако имаме наистина добри, кадърни и читави политици.
 Плевньо е толкова некадърен и смотан политик, че ни изпокара с руснаците с невъздържаните си изказвания, от което българите търпим само негативи.

От друга страна напрежението между великите сили се засилва и ние като малка държава(и нашите управници) сме между чука и наковалнята. Американците са задлъжнели до шия. Дългът им вече е прекалено голям - много по зле са от гърците, ако трябва да връщат парите. Даже не знам колко трилиона долара стана външният им дълг. Затова те се опитват целенасочено да предизвикат конфликти, напрежение и противопоставяне между Русия и Европейският съюз.
 Искат за наша сметка да си решат техните проблеми.

Много точно и правдиво изказване! Поздравление за автора. Да мразиш цял един народ е признак на промит мозък.  Хора всякакви. Дано само глупавото перчене на президента не ни постави в опасност. Един политик и държавен глава би трябвало да е по-дипломатичен и премерен в изказа си, а не да дрънка каквото му напира на устата.

# 50
Истината - такава каквато е.

# 51
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Преди време гледах един документален филм за стотиците хиляди деца, изоставени в Домове в Русия. Изплаках си очите. От тогава много ми нагарча по отношение на братушките.
Ще хвърля едно око и на това как ние живеем.
Тогава би трябвало много да ти нагарча и от българите Peace. За съжаление.

# 52
A, в колко теми в Клюкарника се обсъжда Русия и руснаците? И защо няма тема за Америка и американците? Или за Китай и китайците?
Защото така е модерно ...не знаеш ли най новата мания, която се нарича  Путиноманията...т.е за всичко е виновна Русия .
Ако някой направи тема за хАмериканците ...ще има много повече материал за оплюване .

# 53
защото хамериканците не можем да ги любим и мразим толкова страстно и не е интересно.

# 54
  • София
Изобщо не може да се прави паралел. Имаш ли представа колко българчета-бебета има в домове? И колко русначета... Там можеш да си избереш дете по каталог от нета. Като стока от магазина.

# 55
Тонка, разкажи още.

# 56
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Изобщо не може да се прави паралел. Имаш ли представа колко българчета-бебета има в домове? И колко русначета... Там можеш да си избереш дете по каталог от нета. Като стока от магазина.
За България имам представа от първа ръка. И за българчетата, и за тези, които нямаме много за българчета, циганчетата. А и те са деца и мечтаят за милувката на мама.
Много си категорична, но ти си гледала филм, а аз съм общувала с деца от дом, когато родителите ми бяха техни учители, и научавам детайли за социалните домове и досега от приятели на нашите, които все още работят в системата. И мисля, че за българската ситуация знам доста, ако и да не съм детайлно осведомена (от филм) за руската.

# 57
За България имам представа от първа ръка.
да, естествено, че ще е същото, нали сме били под техния ботуш над половин век, няма как нещо да не е същото като в Русия, макар и не в такива мащаби,
 в така оплювания ЕС е друго, нали ?
 и откакто сме там определиха срок за закриване на домовете ...

# 58

и откакто сме там определиха срок за закриване на домовете ...
И като закриха домовете, изоставените деца намаляха! Глупости. Знаеш ли какво става с тях, когато вече не са "деца" т.е. навършат 18 години? Само, че това е друга тема - неприятна и тежка.

# 59
за да се изработи действаща концепция трябва време и финансиране, за ден-два или година не става,
как е в Русия в същото време, закриват ли домовете или не съвсем ?

Общи условия

Активация на акаунт