Априлски мами 2016 - Тема 1

• 40 362
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Мами, много ви моля да помогнете със съвет в мойта чуденка newsm78 Бих искала да си взема тернометър за измерване температурата на бебчетата нооооо не мога да реша какъв да избера за ухо или чело. Вие какви тернометри използвате???? Най -важно е да мери вярно.
Аз купих дигитален/инфраред на Чико. Допираш го до определена точка на слепоочието и уж мери. Всеки път различна температура показваше и 90 лева заминаха на вятъра.Не знам аз ли не правех нещо както трябва. Съпруга ми и той опитва хиляди пъти. Него пък го изкарваше с 35 градуса температура. Абе изобщо, пълен боклук. После си взех обикновен дигитален, купих си и накрайници и ако се наложи меря ректално температурата и съм доволна.

# 661
Мами, много ви моля да помогнете със съвет в мойта чуденка newsm78 Бих искала да си взема тернометър за измерване температурата на бебчетата нооооо не мога да реша какъв да избера за ухо или чело. Вие какви тернометри използвате???? Най -важно е да мери вярно.
Аз купих дигитален/инфраред на Чико. Допираш го до определена точка на слепоочието и уж мери. Всеки път различна температура показваше и 90 лева заминаха на вятъра.Не знам аз ли не правех нещо както трябва. Съпруга ми и той опитва хиляди пъти. Него пък го изкарваше с 35 градуса температура. Абе изобщо, пълен боклук. После си взех обикновен дигитален, купих си и накрайници и ако се наложи меря ректално температурата и съм доволна.
И аз по същия начин, взех дигитален за чело и ухо.Всеки път показваше различно и се напрегнах излишно след ваксините.Взехме обикновен дигитален  и му имам повече доверие.

# 662
Здравейте мами,бебето ми е на 2 месеца и от една седмица сме на АМ,защото кърмата ми спря.Личната каза ,че трябва да яде 120 мл ,а той изяжда половината.По 1 час го мъча да яде и не иска.Дали  не му харесва АМ или от жегата?

# 663
Може да не го харесва, а може и по толкова да му стига. Синът ми беше така - ядеше по 60-70мл за 40мин #Crazy Много му се притеснявах, но си наддаваше нормално.

# 664
Как го постигате това с наддаването по колограм/ килограм и половина. Ние на 13 миналия месец бяхме 4500 при ръст 60 см. Педиатъра постоянно ми повтаря "висока и слаба".Преди всяко мерене и теглене треперя. Първия месец наддаде 660 гр., втория 740 гр. Чудя се , дали някога и аз ще се похваля, че е наддала кило.

# 665
  • Нейде из лудите гори...
Ти цифри ли гониш? Щом расте детето дишай спокойно, голямата ми дъщеря никога не нададе кило , на година беше 7500, Жара в момента на 3м е 6500. Тежи си ми Simple Smile

Термометър имах за ухо на AEG , имам и дигитален, но разчитам основно на живачния. Тия бързите само за ориентир, този на АЕГ даже съм го подарила на каката за игра - такава работа ми вършеше.

# 666
  • София
Мами, благодаря ви за мнението и съветите който споделихте за тарнометрите Hug bouquet

Аз искам да попитам мамите от София, къде си водите децата на преглед когато е събота или неделя а ЛЛ не си вдига тел. Само да кажа, че знам за варианта да го заведа на преглед в центърът с който ЛЛ има сключен договор но не е вариант, за себеси съм го посещавала това място 2-3 пъти и беше ужас  #2gunfire #Cussing out

# 667
Здравейте мами,бебето ми е на 2 месеца и от една седмица сме на АМ,защото кърмата ми спря.Личната каза ,че трябва да яде 120 мл ,а той изяжда половината.По 1 час го мъча да яде и не иска.Дали  не му харесва АМ или от жегата?
На мен кърмата ми доста намаля и започнах да замествам някои хранения с АМ. И нашето мъниче е на два месеца и всеки път яде различно количество. Правя по 120 мл, рядко го изяжда всичкото, но пък понякога изпива всичко и дори търси още  Misc Baby Bottle

# 668
A как разбираш, че ти е намаляла?

# 669
Като не наддава детето.

# 670
На мен кърмата ми доста намаля и започнах да замествам някои хранения с АМ. И нашето мъниче е на два месеца и всеки път яде различно количество. Правя по 120 мл, рядко го изяжда всичкото, но пък понякога изпива всичко и дори търси още  Misc Baby Bottle
И аз започнах с дохранване,но после кърмата ми спря.Днес не сме излизали и си хапва добре цял ден.Може и от топлото да не е искал да яде.  Wink

# 671
Ами преди храних малката само от едната, след време не й стигаше и почнах и двете. От известно време сутрин, на обяд и след обяд суче, но за вечеря почти нямам кърма, усещам ги празни и затова заменям вечер храненето с АМ

# 672
И при мен вече се усещат по-празни гърдите, но предполагах е от регулирането на кърмата. Особено вечер ми е най-лекичко. Ама детето си суче и прави дълга пауза нощем, затова предполагам и стига засега newsm78
При теб започна ли да скъсява интервалите между храненията? Предполагам това би бил индикатор, че кърмата не достига newsm78

# 673
Честно казано, не мисля че има такова нещо като намаляване на кърмата. Кърмата се регулира според търсенето и предлагането. С първото ми дете намаля драстично след като почнах работа. Но това е естествено, все пак по цял ден не предлагах и ако не бяха се регулирали гърдите, щях да имам проблеми. Само да уточня, че детето ми не приемаше големи количества пюрета, започна да се храни нормално, чак когато му предложих нормално сготвено ядене (без много сол).

Сега с второто, никога не съм усещала гърдите си много напрегнати. Даже почнах да се притеснявам, че не ми текат. Е, текнаха за кратко. И двете ми деца са качвали по килограм само първия месец. Сега втория - 700 гр и после каката мисля, че не е качвала повече от 500гр. И двете се родиха големи бебета (около 4 кг), и двете растат нормално - повече на височина и не толкова на кг.

Личното ми мнение е, че почнат ли да се заместват хранения с АМ, кърмата естествено намалява и в крайна сметка по-бързо се приключва с кърменето. Забележете, че дори да е намаляла, ако почнете да предлагате по-често гърда, тя пак се възстановява като количество. Не съм лекар, просто такива са ми впечатленията. Най-често кърмата намалява, когато детето не суче активно, заспива на гърда и т.н. Но това би трябвало да се регулира с по-често слагане на гърда.

Сега в болницата, на момичето с което бях в стая й се стори, че твърде често слагам малката на гърда. Ами аз правех така и с каката. Не ми пречи, дори и на някои хора това да им се струва, че е липса на режим. Мога да се похваля с две много спокойни деца, на които гласът им не може да се чуе. Съответно и аз съм по-спокойна. Единственото, което не можахме да преодолеем с второто без малко рев, бяха коликите. Проблемът с тях беше, че само на гърда се успокояваше, но реално не беше гладна и коремчето още повече я болеше. Биберон и двете ми деца не искаха, подозирам защото не съм била твърде настоятелна и е нормално да предпочетат гърда пред него, т.к. и тя им е на разположение по всяко време.

# 674
Мина сватбатаа! Взехме си бебето  Heart Eyes През цялото време ми го хвалиха, че много слушал. Не разбрали, че имало бебе Simple Smile
Днес, обаче, нещо не ми харесва. Вече на две хранения,  като го вдигна да се оригне, повръща почти всичко, което е изял - оригва се и веднага повръща. Звъннах на майка ми - каза, че не е имало такъв проблем. Снощи е отворила нов пакет храна, може би е от него. Ще видя на следващото хранене как ще е.
Термометър ни подариха на Браун - за ухо. Язък, че струва толкова пари! Всеки път изкарва температурата различна. Иначе е много бърз - за секунда, но не мога да разчитам на него 
Памперси и аз слагам вече 3ка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт