Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 58 092
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
Аз не знам къде какво се коментира аз чета "необходими документи" в профила на детето. И там такова изречение не съществува. Но ако ме върнат-върнат здраве да е Simple Smile

# 31
  • София
Еми то го има и другото,че това го искат за ЗАПИСВАНЕ на детето,което значи,че трябва да е минало класирането,за да го запишеш. Така не мисля,че трябва да се упомене изрично в секцията за документи.

# 32

Не няма го, защото ако го имаше щях да изчакам класирането и тогава да ги изискам от работодател  Wink

От първа страница: Необходимо е датата на издаване на служебната бележка да е след датата на класиране.
Плюс, че в предната тема последните няколко страници още преди класирането се обсъждаше, че служебната бележка трябва да е след класирането.
За съжаление сега нова ще трябва да искаш.
Аз това го приемах за даденост, но като погледнах правилника и ръководството, наистина не открих да пише датата на сл. бележка да бъде след датата на класирането. Ще поогледам документите и ако трябва ще коригирам.
По принцип е логично датата на сл. бележка да е след датата на класирането, но щом не го пише...
Може би това ще трябва да го видим в темите години назад. Възможно е да произлиза от отговор на поддръжката на системата или на директорка. Довечера ще се опитам да даунлоадна темите и да пусна едно голямо търсене Simple Smile

# 33
  • София
Според мен няма нужда да се търси,то си е логично така или иначе. Както беше споменал някой по-назад,ако е отпреди класирането то може вече да не си на работа там. Друг е въпроса,че тя може да е написана и подпечатана преди това,но просто полето за датата може да се попълни след това. Но това вече е друг случай...

# 34
През седмицата ще ви пиша дали са ме върнали или не!

# 35
През седмицата ще ви пиша дали са ме върнали или не!
Супер.

# 36
И сега-като ми откажат записване, какви са ми вариантите при положение, че трите точки са ми използвани за първо желание? Второ класиране мога ли да напиша пак същото ОДЗ на първо желание или кандидатурите остават същите и класирането ще се извършва по 2 желание? Не знам как е възможно такъв пропуск да направя, а гледах и оглеждах уж....

# 37
татко Ники, благодаря за новата тема  bouquet!
Много интересна кореспонденция си водил с ИСОДЗ  Laughing. Много се смях! Имам чувството, че кореспонденцията с тях е все едно си говориш с робот - повтарят си едно и също, без да вникват във въпроса. Направо не ми се вярва, че тези въпроси се четат от нормални хора .... Това е безумие просто!
По отношение на последните коментари относно възникналите проблеми от това, че едното дете е прието в една градина, а другото в друга - нали не смятате, че някой ще се ангажира да ви организира времето в това как и кога ще си водите децата?! Извинявайте, ама преди да си наредите кандидатурите за заведенията, не помислихте ли над този въпрос? Аз тръгвам от зад на пред - като го приемат някъде дали ще можем с баща му да го водим ... а не да го приемат и после да почна да се тюхкам как сега ще го водя и да пиша безсмислени имейли тук и там .... Това са си ваши решения!
Taiho, по първият ти въпрос, не ми е ясно как някой друг може да ти каже кой ще ти е най-добрият вариант.... Ти си прецени колко ти е далеч градината, заслужава ли си да се разкарвате до там и дали да записваш детето или да чакаш.
По вторият ти въпрос " Ако подам заявление за преместване, което се разглежда от работна група, дали има шанс да я преместят? Нормално ли е двете деца да са на различни места, та дори в различни квартали?" - до колкото аз знам, преместването е много трудно. Трябва да намерите дете, с което да се размените. Не съм чувала такива премествания да се правят от работна група .... А по това дали е нормално децата ти да са в различни квартали - да не би някой друг да ти е редил кандидатурите?! Ти си ги пръснала така и сега се питаш дали е нормално .... Никой не ви е виновен за ситуацията.

Извинявайте ако съм малко груба, но тези коментари не ми се струват адекватни за големи хора. Имахме предостатъчно време да мислим и да решим къде да кандидатстват децата ни и да си редим желанията. Като цяло ми се струва цялото това редене на желания за доста безсмислено. Аз моето дете исках да го преместя само в една градина и по тази причина не съм правила някаква дълга опашка от желания. Писах си само едно желание и това е.

Здравей, Vili_R,

благодаря за отговора, жалко, че ме смяташ за неадекватна, но това си е твой избор и мнение.
Първо: не знам кой е по-добрият вариант, защото има плюсове и минуси при двата. Моето притеснение е, че ако я запиша сега в градина, която не ни е удобна, няма да има шанс въобще за друга градина, така предполагам. От друга страна, ако не я запиша и остане некласирана, ще е също проблем за нас, не можем да си позволим нито частна, нито някой да я гледа вкъщи. Затова исках мнение от хора с опит.
Второ: градината, в която в момента сме приети, е последно желание и я избрах, именно за да не остане некласирана. В тази градина има още празни места, макар и след първо класиране. И в крайна сметка ако не успее да се класира в по-предни желания, ще си ходи там, ще търсим начин да се справяме. Но защо да не искам двете ми деца да са на едно място? С мъжа ми минахме през това, да водим каката на градина, малката на ясла на друго място и си давам сметка и знам колко е трудно. Защо да не търся информация и начин да не се подлагаме отново на това?!

Все пак питането ми е към всички, които имат опит, чували са или знаят какво може да се направи в тази ситуация. Има ли шанс и по какъв начин двете деца да са на едно място, в една градина ( по общия ред малката не е класирана ).

# 38
  • София
За служебните бележки, тъй като моята е от 13.05, попитах вчера в системата и ми отговориха:

Нашият отговор:
Системата ще бъде отключена утре на 15.05.2016 г. и родителите ще имат достъп до профилите и до секция "Необх. документи". Служебната бележка от работодателя, трябва да бъде с дата на издаване, след датата на класиране на детето, такива са правилата.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

# 39
Като ви чета, то излиза, че записването зависи напълно от директора...и е буквоядство-
Аз сега, като се замисля съм попълнила името на фирмата на мъжа ми,където работи, но може да съм изяла една буква или вместо ЕООД, да съм вписала ООД. Не мисля, че това могат да бъдат пречки.Работят ли двамата-работят.Представят ли документи -представят. Там където е взета подточка за месторабота в определена община-се сверява, отговаря. Лични карти, трудови книжки, специални писма, удостоверения. Страшна работа.Аз за работа, като кандидатствах, университет, училище, толкова документи не съм представяла. Все едно ще ги приемат в НАСА.  #Crazy
И добре, всичко ми е ок и напр.директора не ме хареса,(както бодигардите в онзи мол горкия човечец, който пребиха), аз къде и как мога да защитя правата си?

# 40
Като ви чета, то излиза, че записването зависи напълно от директора...и е буквоядство-
Аз сега, като се замисля съм попълнила името на фирмата на мъжа ми,където работи, но може да съм изяла една буква или вместо ЕООД, да съм вписала ООД. Не мисля, че това могат да бъдат пречки.Работят ли двамата-работят.Представят ли документи -представят. Там където е взета подточка за месторабота в определена община-се сверява, отговаря. Лични карти, трудови книжки, специални писма, удостоверения. Страшна работа.Аз за работа, като кандидатствах, университет, училище, толкова документи не съм представяла. Все едно ще ги приемат в НАСА.  #Crazy
И добре, всичко ми е ок и напр.директора не ме хареса,(както бодигардите в онзи мол горкия човечец, който пребиха), аз къде и как мога да защитя правата си?

Ако директорката реши да се заяжда ще го направи. Има и такива случаи.
Стискам палци на всички да нямат такива проблеми.

# 41
Здравейте детето ми е прието по първо класиране обаче ни е много далеч а тук за близкия район беше голям наплива с деца и нямаше как да я приемат сега на второто класиране мисля че ще е по спокойно, та въпроса ми е понеже съм приета по първо класиране, но бих искала да участвам за второ класиране дали е възможно по някакъв начин без да я отписвам от първата градина. Благодаря много

# 42
  • София
И аз най накрая с въпрос:

Детето сега ходи на ясла (ОДЗ), трябва ли при записването сега да вадя нова ЗПК (здравно-профилактична карта) или да си я изискам от другото заведение?
*за картона и имунизационния паспорт знам, че след отписване трябва да го взема и да им го дам на новото място.

И още един въпрос:

Кога е най удачно и ОК да се каже на директора на текущото ДЗ, че детето ми е прието? И може ли да ми откажат посещение през лятото?
*По принцип знам, че не би трябвало
, но все пак се притеснявам, а и някак сега ми става кофти.......
Алекс, поздравления, за преместването!
По въпросите:
* Здравно-профилактична карта се издава нова всяка година. Представя се септември (за новоприетите сега при записване), както в ДГ, така и след това в училище. Ако е лист разпечатан от програмата на ЛЛ в него са вписани и направените ваксини. За поставените след тово ЛЛ издава бележка, която се представя на сестрата.
* Бях писала в предишната тема, че директорката по вътрешните им канали, ще разбере, че детето е прието и записано на друго място. Така че от любезност можете да я информирате. Относно посещението през лятото - детето има право да посещава старото ДЗ до реалния прием през септември в новото. Не могат да го изхвърлят при записване на новото място. Лично изпробвано. Дъщеря ми беше приета в ОДЗ, което не ми беше от най-удобните, след това ЦДГ до нас беше преобразувана в ОДЗ, в което я приеха. Приема в новата група беше след основното класиране и с прием от октомври. До 30 септември беше в старото ОДЗ, от 4 октомври в новото.)

та въпроса ми е понеже съм приета по първо класиране, но бих искала да участвам за второ класиране дали е възможно по някакъв начин без да я отписвам от първата градина. Благодаря много
Да, може да се кандидатства отново на второ класиране, но ще е с 2 т. жа желание, тъй като 3-те вече са изразходвани за тази година. За следващото генерално класиране през 2017 г. ще можете да ползвате отново 3 т. за първо желание.

# 43
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Taiho, записвай детето в градината, в която сте приети. НЕ губиш точките за предните желания, щом това ви е последното такова. След това си редиш отново в профила градините и си участваш за следващи класирания. Следи системата - ако не стане сега след 2 седмици, от септември започват пак класирания ... Може пък да изпадне някое местенце за по-удобна за вас градина и да я преместите - това може да се случи и декември/ януари догодина ... до тогава я водете в тази, а когато се класира за друга градина ще я прехвърлите ... Така няма да останете без градина ... Това е моето мнение като човек вече 6-та година в тази тема ...

# 44
  • София
Здравейте детето ми е прието по първо класиране обаче ни е много далеч а тук за близкия район беше голям наплива с деца и нямаше как да я приемат сега на второто класиране мисля че ще е по спокойно, та въпроса ми е понеже съм приета по първо класиране, но бих искала да участвам за второ класиране дали е възможно по някакъв начин без да я отписвам от първата градина. Благодаря много

Без да я отпишете или запишете няма как да участвате.

Общи условия

Активация на акаунт