Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 58 135
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
Много Ви благодаря за отговорите още другата седмица ще я запиша в тази която е приета и ще чакам другите класирания.

# 46
  • София
Като ви чета, то излиза, че записването зависи напълно от директора...и е буквоядство-
Аз сега, като се замисля съм попълнила името на фирмата на мъжа ми,където работи, но може да съм изяла една буква или вместо ЕООД, да съм вписала ООД. Не мисля, че това могат да бъдат пречки.Работят ли двамата-работят.Представят ли документи -представят. Там където е взета подточка за месторабота в определена община-се сверява, отговаря. Лични карти, трудови книжки, специални писма, удостоверения. Страшна работа.Аз за работа, като кандидатствах, университет, училище, толкова документи не съм представяла. Все едно ще ги приемат в НАСА.  #Crazy
И добре, всичко ми е ок и напр.директора не ме хареса,(както бодигардите в онзи мол горкия човечец, който пребиха), аз къде и как мога да защитя правата си?
Нали. А колко лесно би било системата да има връзка с НОИ и да проверява всички тези обстоятелства без да се стига до подобни затруднения. Ама сега ще дойде онази потребителка, дето си вади документите за половин час и ще ни обясни какви сме мрънкачки значи. Не стига, че ни приемат, ами и претенции имаме. ooooh!

# 47
Taiho, записвай детето в градината, в която сте приети. НЕ губиш точките за предните желания, щом това ви е последното такова. След това си редиш отново в профила градините и си участваш за следващи класирания. Следи системата - ако не стане сега след 2 седмици, от септември започват пак класирания ... Може пък да изпадне някое местенце за по-удобна за вас градина и да я преместите - това може да се случи и декември/ януари догодина ... до тогава я водете в тази, а когато се класира за друга градина ще я прехвърлите ... Така няма да останете без градина ... Това е моето мнение като човек вече 6-та година в тази тема ...

Почти безобидн@, благодаря за отговора. И аз стигнах до същия извод след 2 дни и нощи размисли и страсти! Записвам я, за да не губи място и поне да е в градина. Дано да имаме шанс, ако не за същата, поне за някоя на път.
А знаете ли има ли определени условия/критерии за осигуряване при договор за управление? Ако съм на договор за управление от май месец тази година (в края на май ще се платят осигуровките и в началото на юни ще се подаде инфо-то в НАП), и в същото време съм на трудов договор от повече време в друга фирма, мога ли да посоча работодател новата фирма на ДУК? Конкретен отговор не получих от ИСОДЗ за изисквания за време преди кандидатстването, през което да съм била осигурявана в новата фирма на ДУК.

# 48
  • София
Да, доста е тромаво с всички тези хартийки. Но от друга страна със зачестилите явно злоупотреби, се застраховат по някакъв начин. Но пък най-достоверна е информацията от НОИ и НАП. Дано в следващите години да го доизмислят и да улеснят процедурата.

# 49
  • София
То, какво излиза сега - че и на мен може да откажат записване.
Писах, че работя където е регистрирана фирмата, а сега на служебната бележка ще пише че обекта, където работя е с друг адрес.

# 50
Цитат на: Aннa link=topic=922456.msg33107295#msg33107295 date=1463329420
[/quote
Нали. А колко лесно би било системата да има връзка с НОИ и да проверява всички тези обстоятелства без да се стига до подобни затруднения. Ама сега ще дойде онази потребителка, дето си вади документите за половин час и ще ни обясни какви сме мрънкачки значи. Не стига, че ни приемат, ами и претенции имаме. ooooh!
Не знам за другите потребители, но на мен ми трябват минимум три дни, да набавя всички документи. Само от УЧР, ще чакам за бележка 1-2 дни. Тези за 30мин.дето вадят всичко, сигурно си печат всичко сами.  Joy

# 51
Освен здравно-профилактичната карта и картон ли трябва да представим в ДГ? Сега или детето като тръгне на градина?

# 52
Освен здравно-профилактичната карта и картон ли трябва да представим в ДГ? Сега или детето като тръгне на градина?
какъв картон ще трябва този от бебе ли който се води?

# 53
  • София
какъв картон ще трябва този от бебе ли който се води?
Подобен, но е нов и в него се попълват някои измервания, изследвания, заболявания, които са правени/настъпили по време на посещението в ДЗ и стои там. Другият си остава във вас.

# 54
  • СОФИЯ
* Бях писала в предишната тема, че директорката по вътрешните им канали, ще разбере, че детето е прието и записано на друго място. Така че от любезност можете да я информирате. Относно посещението през лятото - детето има право да посещава старото ДЗ до реалния прием през септември в новото. Не могат да го изхвърлят при записване на новото място. Лично изпробвано. Дъщеря ми беше приета в ОДЗ, което не ми беше от най-удобните, след това ЦДГ до нас беше преобразувана в ОДЗ, в което я приеха. Приема в новата група беше след основното класиране и с прием от октомври. До 30 септември беше в старото ОДЗ, от 4 октомври в новото.)
                                                                                                                                                                                                                                                                                                           това нещо има ли го някъде написано в правилника?аз съм в същата ситуация и позната ми каза че при това положение детето ми няма да може да посещава старото одз (юни,юли)и ще искат да си освободят мястото за друго дете!?!? директорката в сегашното ДЗ не е от най-разбраните и мисля ,че наистина ще ми направят проблем

# 55
Да, доста е тромаво с всички тези хартийки. Но от друга страна със зачестилите явно злоупотреби, се застраховат по някакъв начин. Но пък най-достоверна е информацията от НОИ и НАП. Дано в следващите години да го доизмислят и да улеснят процедурата.

Напълно съм съгласна.
Докато има хартийки, ще има и злоупотреби. Тези хартийки винаги могат да се фалшифицират, да не говорим, че има услужливи работодатели, които биха написали каквото им се каже.
Най-сигурно е да започнат да се правят проверки от директорите в НОИ и НАП при записването.

# 56
  • София
И при мен до последно беше район Студентски за месторабота. Добре, че ме светнаха, че е Изгрев. Не че има значение. А бях разменила и ЕГН-тата на близнаците. И всеки ден проверявах по 5 пъти дали всички цифри са правилни. И мъжа ми не знаеше точно как се води фирмата, че те го прехвърляха 100 пъти. Ама май всичко е коректно. Утре рано тръгваме по задачи и на обед ми се ще да ги запиша. Много време ли отнемат в самата градина?

# 57
  • София
Я кажете - направила съм една тъпа грешка ... - не съм си актуализирала профила на родител, и вместо да пиша къде работя (защото вече не съм майчинство), съм оставила стария профил от детската ясла и се водя по майчинство в системата.  ooooh!
Ще имам ли проблем?
Да пиша ли до някого?
Разлика в броя на точките няма - дали по майчинство, или работеща - все са едни точките... ама...

# 58
Най-сигурно е да започнат да се правят проверки от директорите в НОИ и НАП при записването.
НОИ и НАП имат информация кой е работодателя/осигурителя, но не и къде е местоработата. Това би могло да се ползва за отпадане на изиксването за трудовата книжка.
Инспекцията по труда (която би трябвало да знае за условията на труд) също не знае местоработата на всички, така че служебна бележка за местоработата все пак ще е необходима, или на ГИТ ще трябва да ѝ бъде вменено да поддържа регистър на местоработата на всеки нает (което не е лоша идея между другото).

# 59
  • гр. София
Искам да попитам задължително ли е в служебната бележка от работодателя да е написано кога си назначен или е достатъчно да пише само, че лицето работи на постоянен трудов договор?

Общи условия

Активация на акаунт